Dobar!drndalo wrote:Lozu kad ofarbam travom lincurom, bude travarica "Lincura", i dobra bude...
Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- friskyoreo
#51 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
- sorcerer
#52 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
mojne lupanja.....crni dim iz auspuha nema veze s loz uljem ,vec ima veze s neispravnim diznama,losom kompresijom,krepanom turbinom i pumpom.crni dim se cesto pojavljuje je turbo dizelima kojima ne radi turbina pa dobijaju vise goriva koje ne moze da sagori kako treba zbog manjka zraka .kod atmosferskih dizela najcesci problem su neispravne dizne.kokuz_sa wrote:kad vidim da je neko nasuo loze u auto i da iz auspuha cadi kao iz kakvog vulkana rado bih spoio kakvu cijev mu na auspuh i gurnuo je nazad krpz prozor u auto mu![]()
![]()
Heblo ga auzto kad nema para da ga sipa..pa onda naspe nesto sto iza njega ostavlja trag na 2kilometra sve crno..
radije kupis auto na plin a ne sipat lozu
![]()
![]()
![]()
- drndalo
#53 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Ne konam sta pitas uopste...? Kako da ofarbas loziku necim pa da se ne vidi da je lozika...? Nego da misle da je legalni dizel...? Ne znam za takav aditiv, posto je boja lozike upravo posljedice jednog koji se u nju stavlja da bi se vidjelo da je lozika... Jedino da izmislis neki nti-gravitacioni cincilator, koji ce razgraditi tu boju koja je u njoj... Sto se ti brines oko toga sto kontrolisu, osim ako si autoprevoznik ili taxista....? Da bogdo kontrolisu stalno, mada je vec razlika u cijeni smijesna...friskyoreo wrote:Dobar!drndalo wrote:Lozu kad ofarbam travom lincurom, bude travarica "Lincura", i dobra bude...A sada on topic??
- sorcerer
#54 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
rokni 2 litra starog ulja u pun rezervoar i ofarbaces je

- friskyoreo
#55 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Pa vjerovatno postoji nacin da se "izvuce" crvena boja iz loz ulja i neutralisu ti markeri. Nije bitno sta ce oni misliti koji je dizel, nego bitno je da nemaju razloga da pomisle da je loz ulje.drndalo wrote:Ne konam sta pitas uopste...? Kako da ofarbas loziku necim pa da se ne vidi da je lozika...? Nego da misle da je legalni dizel...? Ne znam za takav aditiv, posto je boja lozike upravo posljedice jednog koji se u nju stavlja da bi se vidjelo da je lozika... Jedino da izmislis neki nti-gravitacioni cincilator, koji ce razgraditi tu boju koja je u njoj... Sto se ti brines oko toga sto kontrolisu, osim ako si autoprevoznik ili taxista....? Da bogdo kontrolisu stalno, mada je vec razlika u cijeni smijesna...friskyoreo wrote:Dobar!drndalo wrote:Lozu kad ofarbam travom lincurom, bude travarica "Lincura", i dobra bude...A sada on topic??
Razlika u cijeni nije smijesna, ovdje gdje ja zivim iznosi 0.45 KM u korist loz ulja. Tebi ako je to smijesna razlika, onda ne trebas ni da se zamaras ovime.
I ne kontrolisu samo autoprevoznike i taksiste koliko ja znam.
- friskyoreo
#56 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Procitao sam to na jos jednom forumu, samo nisam siguran da li neutralise i boju i markere.sorcerer wrote:rokni 2 litra starog ulja u pun rezervoar i ofarbaces je![]()
- drndalo
#57 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Neutralise ti sve, i dizne, i kljun, i krila, i nokte...
Ja se ne sjecam nikada u zivotu da je iko ko ne obavlja komercijalnu djelatnost hvatan na ulici za testiranje dal' vozi na Lozu... A to sto vam na pumpama sipaju u auta lozu, iako ne bi smjeli je posebna prica... Inspekcijama bi lakse i bolje bilo za zatvaraju pumpe koje to rade, vise bi postigli, mada biti placao dizel 0.45 skuplje, kao i vecina ostalih...
Ja se ne sjecam nikada u zivotu da je iko ko ne obavlja komercijalnu djelatnost hvatan na ulici za testiranje dal' vozi na Lozu... A to sto vam na pumpama sipaju u auta lozu, iako ne bi smjeli je posebna prica... Inspekcijama bi lakse i bolje bilo za zatvaraju pumpe koje to rade, vise bi postigli, mada biti placao dizel 0.45 skuplje, kao i vecina ostalih...
- friskyoreo
#58 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Tvoji unutarnji konflikti licnosti stvarno nisu tema ovdje. Naslov teme je "Lož ulje kao alternativa kokuzluku".drndalo wrote:Neutralise ti sve, i dizne, i kljun, i krila, i nokte...
I ja ni jednog trenutka nisam rekao da tocim loz ulje, prema tome meni ne sipaju na benzinskoj. Ali iskreno, razmisljam o tome da svojim tesko zaradjenim novcem ne finansiram kupovinu novog voznog parka vladajucoj politickoj eliti sa tih 0.45 po litri.
- drndalo
#59 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Posteno, mada ti nista o mojim unurasnjim konfliktima licnosti ne znas, pa se suzdrzi od lijecenja na daljinu...
Mozes na sve to gledati i drugacije, prije ce ti roditelji zasluzenu penziju dobiti ako sipas dizel, nego Loziku... jer oni idioti na vlasti ce prvo kupiti Audije svakako, pa tek ako sta ostane, isplatice penzije... Izracunaj i koliko je na tvoju voznju realne ustede, mislim ako pravis 100 KM manje mjesecno, jebiga, sipaj, nije to malo, ali ako je to 12 KM, ne bi se zjbvo oko toga...
Koliko ja imam godina, a imam ih, ne sjecam se da su ikada kontrolisali vozila obicnih gradjana na loz-ulje... Nego samo auto-prevoznike, firme i taxiste. Sto je i najlogicnije, jer njima mogu odrapiti puno vece kazne ako nadju nesto takvo nego tebi i meni...
Mozes na sve to gledati i drugacije, prije ce ti roditelji zasluzenu penziju dobiti ako sipas dizel, nego Loziku... jer oni idioti na vlasti ce prvo kupiti Audije svakako, pa tek ako sta ostane, isplatice penzije... Izracunaj i koliko je na tvoju voznju realne ustede, mislim ako pravis 100 KM manje mjesecno, jebiga, sipaj, nije to malo, ali ako je to 12 KM, ne bi se zjbvo oko toga...
Koliko ja imam godina, a imam ih, ne sjecam se da su ikada kontrolisali vozila obicnih gradjana na loz-ulje... Nego samo auto-prevoznike, firme i taxiste. Sto je i najlogicnije, jer njima mogu odrapiti puno vece kazne ako nadju nesto takvo nego tebi i meni...
- mayab
#60 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Koliko ja znam to je nemoguce , a ako ti uzmu uzorak goriva i ubace ga u uredjaj za analizu, otkrice i da si npr. prije dva rezervoara sipao loziku, a onda presao na normalni dizel... ostalo u tragovima
-
citroen xm
#61 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
Ma to ti je ko kada narkomana testiraju na drogu. 
- Nabucco
#62 Re: Lož ulje kao alternativa kokuzluku
U RS-u svaka, u FBiH gotovo niti jedna.