Metallica - Metallica (The Black Album)
Ne trebam objašnjavati zašto ova preporuka!
Moderator: _BataZiv_0809

Reign in Blood, pa sluso sam neke pjesme. Možda u trash metalu, ali ne znam da li je nešto konkretno promjenio metal u globalu. Slayer i jest sami trash bez ikakvih ostalih žanrova i zbog toga ih fanovi vole jer ostaju dosljedni sebi, ali kao što rekoh oni su samo za trasha ni za šta drugo. Pogledaj kako su upropastili ovu pjesmu:MyCore wrote:
Album poslije kojeg nista u metalu vise nije bilo isto
Pa po toj tvojoj logici, Black Album je trebao uticati na kompletnu muziku od 91. pa do danas. Ja sam Fever preporučio kao veoma kvalitetan album bez dodatnih emo, screamo sranja kao na prošlim, a i tekstovi su zreliji. Kao što sam rekao Slayeru kapa dole jer ostaju dosljedni sebi i ne prebjegavaju trendovima, ali nisu oni jedini niti predstavljaju metal. Ja gotivim Metallicu (osim St. Anger) ono oduvijek i dan počinjem sa For the Bell Tolls ili nekom drugom, ali ću uvijek priznat da je Iron Maiden veći od njih, jer broj prodatih albuma, broj fanova, a Bogami i kvalitet su dvi-tri stepenice više od ostalih bendova. Ako uporediš Dickinsonov ili Hetfieldov vokal sa Arayinim to su dva različita svemira, jer Araya je loš vokalista, a jedino neko veliko umjetničko ime među njima je napravio Lombardo. Iako ne kažem da se ne radi o vrhunskom trash metal bendu, a Reign in Blood je klasik. Od pjesama bi svakako izdvojio Raining Blood i Angel of Death, koji su prave trash himne.MyCore wrote:"Reign in Blood, pa sluso sam neke pjesme" care ovo je bogohuljenje. Ovo je album koji je uticao na sve sto se u metalu desilo od sredine osamdesetih do danas. Slayer niej pitanje ukusa, tu se nema o cemu raspravljati, to je pitanje stanja svijesti. Ali evo vidim postao si Bullet for your valentine...

Kakogod, svako ima svoj ukus. Imao sam ranije rapravu sa nekim zagorjelim Slayer fanom, ali za njega nije postajala ostala muzika osim Slayera, ti si nešto mekši. Barem nisi osuo paljbu po ostalim većim bendovima ko što je ovaj radio.MyCore wrote:M joj ba do mene je sto diskutujem sa arise generacijom, sorry

Slušo, Take A Look Around favorit. Inače solidan album, ali ne gotivim nešto posebno Limp Bizkit.armin.i.am wrote:Limp Bizkit je američka nu metal grupa iz Jacksonville-a, Floride. bend je postigao uspjeh od preko 33 milijuna prodanih albuma širom svijeta.
Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water