Preporučite album

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
So What!

#51 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image

Metallica - Metallica (The Black Album)

Ne trebam objašnjavati zašto ova preporuka!
Ajatolah_

#52 Re: Preporučite album

Post by Ajatolah_ »

Ja nisam htio preporučivati albume i muzičare tipa Metallica, Linkin Park, ali evo ipak ide jedan kultni:

Pearl Jam - Ten
Image

Radi se u kultnom prvijencu Pearl Jama, meni među prva tri grunge albuma, zajedno s Nirvaninim In Utero i Nevermind. Iako je kompletan album odličan, prva polovina albuma - odnosno prvih pet pjesama su nešto posebno.

I usput preporučujem gorespomenute Nirvanine albume, ali o njima nema potrebe izdvajati previše riječi jer nema mnogo ljudi koji nisu barem čuli koju pjesmu, ako već nemaju album.
art vandeley

#53 Re: Preporučite album

Post by art vandeley »

Uz ovaj gore spomenuti Black Album od Metallice , meni su posebni :

Image

Image

Na ovim albumima meni nema pjesme da je slaba ili losija od drugih :thumbup: .
Jer su meni najdraze dvije grupe :) U2 i Coldplay .
Takodjer bih jos dodao Pink Floyd , G N R ...
So What!

#54 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image

Bullet for My Valentine - Fever

Posljednji album velšanske metalcore grupe. Ovo je njihov treći po redu album, a po meni i najbolji. Preslušao sam ga više od 50 puta. Mnogo zreliji, bez pretjeranog scream vokala, dobar i zreo metal. Teško je preporučiti bilo šta konkretno, ali morate poslušati Your Betrayal, Fever, Bitterswet Memories, A Places You Belong itd... Fin album sa čistim vokalom, dobar ovako da vam poigne raspoloženje i energiju.
LSD

#55 Re: Preporučite album

Post by LSD »

Image
Image

Dva vrlo dobra albuma, posebno Kyussov Blues for the red sun koji je i dan danas vitalan i veoma bitan album.
LSD

#56 Re: Preporučite album

Post by LSD »

Image
Horor freak Rob Zombie nam je ,sa svojim bendom White Zombie, podario jedan od najboljih albuma 90-tih.
Mr. Brightside

#57 Re: Preporučite album

Post by Mr. Brightside »

Image
jedan od najdrazih :D
So What!

#58 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image

Macbeth - Crne Oči

Vidim ne preporučuje se ništa domaće, pa evo preporuke za one koji danas nemaju posla. Jedan od prvih poslijeratnih albuma uopšte, a definitivno prvi rock album nakon rata. Malo ko nije čuo za macbeth. Neki će reć da su oni one-hit wonder zbog pjesme Bila je lijepa. Za mene je Bila je lijepa ništa u odnosi na album Crne Oči. Vrlo emotivan rock album sa motivima sevdalinki. Obavezno poslušati naslovnu pjesmu.
MyCore

#59 Re: Preporučite album

Post by MyCore »

Image

Album poslije kojeg nista u metalu vise nije bilo isto
So What!

#60 Re: Preporučite album

Post by So What! »

MyCore wrote:Image

Album poslije kojeg nista u metalu vise nije bilo isto
Reign in Blood, pa sluso sam neke pjesme. Možda u trash metalu, ali ne znam da li je nešto konkretno promjenio metal u globalu. Slayer i jest sami trash bez ikakvih ostalih žanrova i zbog toga ih fanovi vole jer ostaju dosljedni sebi, ali kao što rekoh oni su samo za trasha ni za šta drugo. Pogledaj kako su upropastili ovu pjesmu:

MyCore

#61 Re: Preporučite album

Post by MyCore »

"Reign in Blood, pa sluso sam neke pjesme" care ovo je bogohuljenje. Ovo je album koji je uticao na sve sto se u metalu desilo od sredine osamdesetih do danas. Slayer niej pitanje ukusa, tu se nema o cemu raspravljati, to je pitanje stanja svijesti. Ali evo vidim postao si Bullet for your valentine...
So What!

#62 Re: Preporučite album

Post by So What! »

MyCore wrote:"Reign in Blood, pa sluso sam neke pjesme" care ovo je bogohuljenje. Ovo je album koji je uticao na sve sto se u metalu desilo od sredine osamdesetih do danas. Slayer niej pitanje ukusa, tu se nema o cemu raspravljati, to je pitanje stanja svijesti. Ali evo vidim postao si Bullet for your valentine...
Pa po toj tvojoj logici, Black Album je trebao uticati na kompletnu muziku od 91. pa do danas. Ja sam Fever preporučio kao veoma kvalitetan album bez dodatnih emo, screamo sranja kao na prošlim, a i tekstovi su zreliji. Kao što sam rekao Slayeru kapa dole jer ostaju dosljedni sebi i ne prebjegavaju trendovima, ali nisu oni jedini niti predstavljaju metal. Ja gotivim Metallicu (osim St. Anger) ono oduvijek i dan počinjem sa For the Bell Tolls ili nekom drugom, ali ću uvijek priznat da je Iron Maiden veći od njih, jer broj prodatih albuma, broj fanova, a Bogami i kvalitet su dvi-tri stepenice više od ostalih bendova. Ako uporediš Dickinsonov ili Hetfieldov vokal sa Arayinim to su dva različita svemira, jer Araya je loš vokalista, a jedino neko veliko umjetničko ime među njima je napravio Lombardo. Iako ne kažem da se ne radi o vrhunskom trash metal bendu, a Reign in Blood je klasik. Od pjesama bi svakako izdvojio Raining Blood i Angel of Death, koji su prave trash himne.
MyCore

#63 Re: Preporučite album

Post by MyCore »

M joj ba do mene je sto diskutujem sa arise generacijom, sorry :-)
So What!

#64 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image
Image

Iron Maiden - Powerslave; Fear of the Dark

Ne bi volio da se ovo pretvori u metal raspravu, ali ova dva albuma stvarno treba poslušati. Po meni dva najbolja od Maidena.
So What!

#65 Re: Preporučite album

Post by So What! »

MyCore wrote:M joj ba do mene je sto diskutujem sa arise generacijom, sorry :-)
Kakogod, svako ima svoj ukus. Imao sam ranije rapravu sa nekim zagorjelim Slayer fanom, ali za njega nije postajala ostala muzika osim Slayera, ti si nešto mekši. Barem nisi osuo paljbu po ostalim većim bendovima ko što je ovaj radio.
So What!

#66 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image

Robbie Williams - Life thru a Lens

Evo nešto lagano za danas... Ne treba puno objašnjavat o ovom albumu.
Mr. Brightside

#67 Re: Preporučite album

Post by Mr. Brightside »

Image

The Rasmus-Dead Letters,album koji je plasirao finske velikane u svijet :D
So What!

#68 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image

12 Stones - Anthem For The Underdog

Treći album rock sastava iz New Orleansa. Za razliku od prva dva, ovaj je mnogo više kvalitetniji zbog zrelije muzike i tekstova. Na ovom albumu, stilom podsjećaju na Nickelback. Na američku scenu probili sa albumom 12 Stones koji je bio teen senzacija, ipak ovim albumom su ga prerasli u svakom pogledu.
LSD

#69 Re: Preporučite album

Post by LSD »

Dva stara klasika punk/HC od Dead Kennedys-a koje poslušah neki dan , textovi su im nenadjebivi...i dan danas su "svježe voće" za mnoge bendove.

Image

Fresh Fruit for Rotting Vegetables (1980)

Image

Plastic Surgery Disasters (1982)
Ajatolah_

#70 Re: Preporučite album

Post by Ajatolah_ »

Ovo planiram preporučiti već nekoliko dana, ali zaboravim nekako uvijek...

Incubus - S.C.I.E.N.C.E. (1997)
Image

Odličan album u stilu Peppersa za vrijeme funk faze, dakle do BSSM albuma. Nažalost, nakon ovog Incubus totalno skreće s puta i mijenja stil, tako da mi se od njih ništa kasnije ne sviđa, osim par dobrih momenata na Make Yourself. Prije nego se odlučite vrijedi li ga uzimati, poslušajte meni dvije najbolje pjesme:

Layne

#71 Re: Preporučite album

Post by Layne »

Image

So What!

#72 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image

LastDayHere - From Pieces Created

Evo jedan noviji album koji mi se jako svidio. Radi se o albumu From Pieces Created od slovenske grupe LastDayHere. To je tkođer njihov album prvijenac. Vrlo energična muzika, a nazivaju ih još i slovenski Killswitch Engage iako stilom su daleko od od ove grupe. preporučio bih pjesme Saved From Falling i Hide. Normalan slušalac nikad ne bi primjetio da su momci iz Slovenije. Ako sumnjate u dobru nu metal muziku ovih prostora, ovaj album će srušiti vaše sumnje.
dezurni_ucenik

#73 Re: Preporučite album

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 17:31, edited 1 time in total.
Mr. Brightside

#74 Re: Preporučite album

Post by Mr. Brightside »

Limp Bizkit je američka nu metal grupa iz Jacksonville-a, Floride. bend je postigao uspjeh od preko 33 milijuna prodanih albuma širom svijeta.
Image
Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water 8-)
So What!

#75 Re: Preporučite album

Post by So What! »

armin.i.am wrote:Limp Bizkit je američka nu metal grupa iz Jacksonville-a, Floride. bend je postigao uspjeh od preko 33 milijuna prodanih albuma širom svijeta.
Image
Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water 8-)
Slušo, Take A Look Around favorit. Inače solidan album, ali ne gotivim nešto posebno Limp Bizkit.

@CVIKERSAH

Pa dobro Macbeth je dobar rock. Teško je za metalca naći neku alternativu u BiH, pa je i prvih nekoliko Macbethovih albuma fenomenalno, ali zadnja dva su zakazala, ne toliko, ali ipak zakazali. Bila je lijepa je bila jedna fina pop pjesmica po kojoj su se proslavili, ali za one koji ih intenzivno slušaju više vole starije stvari. Njihvo žanr bi bio nešto ko christian rock u SAD-u, i ovo je posvećenu Bogu.
Post Reply