Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
-
zonbirile
#51 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
@vječiti student
nije tačno,niko ga nije na to silio i bilo bi 50%,fifti-fifti,da se nije javio Markos u Gračkoj,koja je za Čerčila bila značajnija od Juge.Zaveznici su još augusta 43g natjeralli kralja da razvlasti generala D.Mihajlovoća i da se jedinice podčine Titu.Vladu iz Londona je onda predstavljao 45g Subašić.Staljina sada uvodiš u priču,ali i to je poznata priča,prvo je Petar Velebit dobio garancije u Londonu da će imati podršku da sikterišu Hazjanina,pa je tek tada rečeno NE.Zona A i B u trščanskoj krizi,su pokazale da ne ide baš sve tako i da ne možeš vjerovati svojim očima i ušima.
nije tačno,niko ga nije na to silio i bilo bi 50%,fifti-fifti,da se nije javio Markos u Gračkoj,koja je za Čerčila bila značajnija od Juge.Zaveznici su još augusta 43g natjeralli kralja da razvlasti generala D.Mihajlovoća i da se jedinice podčine Titu.Vladu iz Londona je onda predstavljao 45g Subašić.Staljina sada uvodiš u priču,ali i to je poznata priča,prvo je Petar Velebit dobio garancije u Londonu da će imati podršku da sikterišu Hazjanina,pa je tek tada rečeno NE.Zona A i B u trščanskoj krizi,su pokazale da ne ide baš sve tako i da ne možeš vjerovati svojim očima i ušima.
- Chisum
#52 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Pa dobro sad... fer je ovaj deal... iz ruke u ruku...
On nama borcima zlatne kasike (kurac za zube), kao sto je i obecao, a mi njemu (tj. Ajnadzic, u ime nas veterana) Sestoaprilsku nagradu... Da se razumijemo, kada smo kretali u rat nismo trazili NISTA, bilo je to sve casno i cisto do kraja, a nakon rata sve sto smo trazili bilo je da nam se ne pljune na dostojanstvo... ali eto, kad vec obecase zlatne kasike, morali smo da uzmemo. Nije fol da kazemo ne... Sve smo ih onako s dvije ruke uzeli, da viri samo vrh...
Nego, onaj... trebao bi i Bakir da dobije jednu... Neka prica ko sta hoce, ali provesti rat u podrumu, a izaci iz istog kao pravi feudalac, rodio ga babo, u cijim je rukama ovaj grad propadao i trunuo godinama - veliki je uspjeh i za njega i za grad... za njega, jer je dokazao da se moze kad se hoce i da se "ima se, moze se", ovo, ono... a za grad, jer je dokazao da imamo podrume - ne moze im ni atomska nista.
Uglavnom, ovo gadjanje nagradama zasluznih i "zasluznih", nije samo nas zli usud... to je samo dio stare pozorisne predstave, u zemljama koje opustose ratovi, u kojoj nagrade, na kraju, uglavnom dobiju oni koji ukazanu cast ili "cast" mogu necim i da uzvrate/plate... a takvih, u ovom jadu i bijedi, obicno nema puno. Jos kada oni, koji su zaista vrijedili i bez cije krvi, umora i zrtve kojoj nisu pitali za cijenu, zaspu - e onda im ne gine da se cudom cude ko je sve nagradjen... jednog dana kad se probude.
On nama borcima zlatne kasike (kurac za zube), kao sto je i obecao, a mi njemu (tj. Ajnadzic, u ime nas veterana) Sestoaprilsku nagradu... Da se razumijemo, kada smo kretali u rat nismo trazili NISTA, bilo je to sve casno i cisto do kraja, a nakon rata sve sto smo trazili bilo je da nam se ne pljune na dostojanstvo... ali eto, kad vec obecase zlatne kasike, morali smo da uzmemo. Nije fol da kazemo ne... Sve smo ih onako s dvije ruke uzeli, da viri samo vrh...
Nego, onaj... trebao bi i Bakir da dobije jednu... Neka prica ko sta hoce, ali provesti rat u podrumu, a izaci iz istog kao pravi feudalac, rodio ga babo, u cijim je rukama ovaj grad propadao i trunuo godinama - veliki je uspjeh i za njega i za grad... za njega, jer je dokazao da se moze kad se hoce i da se "ima se, moze se", ovo, ono... a za grad, jer je dokazao da imamo podrume - ne moze im ni atomska nista.
Uglavnom, ovo gadjanje nagradama zasluznih i "zasluznih", nije samo nas zli usud... to je samo dio stare pozorisne predstave, u zemljama koje opustose ratovi, u kojoj nagrade, na kraju, uglavnom dobiju oni koji ukazanu cast ili "cast" mogu necim i da uzvrate/plate... a takvih, u ovom jadu i bijedi, obicno nema puno. Jos kada oni, koji su zaista vrijedili i bez cije krvi, umora i zrtve kojoj nisu pitali za cijenu, zaspu - e onda im ne gine da se cudom cude ko je sve nagradjen... jednog dana kad se probude.
Last edited by Chisum on 15/04/2011 15:08, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#53 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Chisum wrote:Pa dobro sad... fer je ovaj deal... iz ruke u ruku...
Uglavnom, ovo gadjanje nagradama zasluznih i "zasluznih", nije samo nas zli usud... to je samo dio stare pozorisne predstave, u zemljama koje opustose ratovi, u kojoj nagrade, na kraju, uglavnom dobiju oni koji ukazanu cast ili "cast mogu necim i da uzvrate/plate... a takvih, u ovom jadu i bijedi, obicno nema puno. Jos kada oni, koji su zaista vrijedili i bez cije krvi, umora i zrtve kojoj nisu pitali za cijenu, zaspu - e onda im ne gine da se cudom cude ko je sve nagradjen, jednog dana kad se probude.
- PapakizSarajeva
#54 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Koliko se sjecam, a dobro se sjecam ... Bakira je izabrao "narod" na demokratskim izborima. Nije ga Alija postavio / ostavio na mjestu clana Predsjednistva.PipiDugaDevetka wrote:Monarhije su najčešće takve da je prijestolje nasljedno...Alhemicarkaa wrote: Bljah, neda mi se sad objašnjavati, mislila sam da je Boga pitaj šta izjavio.
Ne znam kako Bakira uvezaste u tu pričujoš kao Princa
![]()
![]()
.... nego za Aliju Kralja i njegove nasljednike?!
Pipi, nemoj u ovu diskusiju petljati poginule, svako od nas bi imao nekog bliskog za nabrojati. I ja sam ranjen kad je selila Kukanjceva kolona i ne dao Bog da to neko poveze sa oslobadjanjem Alije iz Lukavice ( a mozda i Zlatka ).
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Koordinacija boračkih udruženja Kantona Sarajevo zajednički su organizirali obilježavanje Dana Armije Republike BiH, u okviru kojeg je položeno cvijeće na nekoliko grobalja i mezarja, a upriličena je i ceremonija pohranjivanja "Šestoaprilske nagrade" 1. korpusa u Muzeju "Alije Izetbegovića".
Koliko skontah nagrada je pohranjena u Muzeju "A.I.". Gdje ima neki objekat u Sarajevu koji se moze povezati sa ratom i 1. korpusom, a u koji bi se stavila ta nagrada ? Gdje je trebala biti pohranjena ?
Mislim da je Ajnadzic pogrijesio kada je spomenuo poklanjanje. Ocito nije svijestan koliko je narod dosao pameti i koliko je (narod) svjestan malog doprinosa Alije, SDA, Bakira i slicnih u ratu ... Ajnadzic je klasicni poltron koji se ovakvim potezima "maze vazelinom" da se lakse zavuce u prkno Bakiru i njegovoj struji u SDA ....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#55 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
To i ja govorim o ''namazanom ministru'', a samim tim što je ministar nekada bio k-dant Prvog korpusa, upetljani su i svi poginuli 1. korpusa (Za šta su ratovali ti heroji? Za Aliju, za vjeru, za Allaha ili za RBiH, Grad Sarajevo, sopstveni život, živote svojih porodica, čast,...).PapakizSarajeva wrote:Koliko se sjecam, a dobro se sjecam ... Bakira je izabrao "narod" na demokratskim izborima. Nije ga Alija postavio / ostavio na mjestu clana Predsjednistva.PipiDugaDevetka wrote:Monarhije su najčešće takve da je prijestolje nasljedno...Alhemicarkaa wrote: Bljah, neda mi se sad objašnjavati, mislila sam da je Boga pitaj šta izjavio.
Ne znam kako Bakira uvezaste u tu pričujoš kao Princa
![]()
![]()
.... nego za Aliju Kralja i njegove nasljednike?!
Pipi, nemoj u ovu diskusiju petljati poginule, svako od nas bi imao nekog bliskog za nabrojati. I ja sam ranjen kad je selila Kukanjceva kolona i ne dao Bog da to neko poveze sa oslobadjanjem Alije iz Lukavice ( a mozda i Zlatka ).
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Koordinacija boračkih udruženja Kantona Sarajevo zajednički su organizirali obilježavanje Dana Armije Republike BiH, u okviru kojeg je položeno cvijeće na nekoliko grobalja i mezarja, a upriličena je i ceremonija pohranjivanja "Šestoaprilske nagrade" 1. korpusa u Muzeju "Alije Izetbegovića".
Koliko skontah nagrada je pohranjena u Muzeju "A.I.". Gdje ima neki objekat u Sarajevu koji se moze povezati sa ratom i 1. korpusom, a u koji bi se stavila ta nagrada ? Gdje je trebala biti pohranjena ?
Mislim da je Ajnadzic pogrijesio kada je spomenuo poklanjanje. Ocito nije svijestan koliko je narod dosao pameti i koliko je (narod) svjestan malog doprinosa Alije, SDA, Bakira i slicnih u ratu ... Ajnadzic je klasicni poltron koji se ovakvim potezima "maze vazelinom" da se lakse zavuce u prkno Bakiru i njegovoj struji u SDA ....
Dešavalo se u historiji da je narod birao pogrešne, da ih ne spominjem i svi su bili legalni i legitimni.
Narod je ''stoka sitnog zuba'', kako reče jedan predratni HDZ-ovac. U pravu je bio.
Ima i Historijski muzej, mogli su tamo predati diplomu Šestoaprilske nagrade iz 2008., a novčani iznos nagrade uplatiti za rad Muzeja.
Molim, ubuduće da citiraš kompletno šta je neko napisao. Ovako, ispade da sam ja tvrdio da su borci 1. korpusa ginuli za Aliju.
- branimir stulic
#56 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
MIslim da u muzeju osim francuzice i kozne tasne-aktovke sa duplim dnom nema niti jednog drugog eksponata. Zato su odlucili da poboljsaju ponudu... TAko je to. Ali no sikiriki - ta nagrada je vec dugo na tako niskoj razini da bi je i sam bivsi predsjednik, da je jos ziv, vjerovatno odbio.
- valterbranisarajevo
#57 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Za razlliku od većine boraca ARBiH Ajnadžić je bio u grupi onih koji su masno naplatili svoj "patriotizam" od Alije i SDA: visoki čin, stan, dobra penzija, članstvo u raznim nadzornim odborima, direktorska funkcija u ZOI, a sada bogami i ministarska....
Jbo te pa nisu Žukov,Montgomeri ili Alexander imali tolike privilegije na osnovu ratnih zasluga a oslobodili su pola svijeta od Hitlera....
Red je da se malo zahvali za sve što je dobio od oca nacije, pa makar i šestoaprilskom nagradom koju, sasvim slučajno, nije dobio on lično nego jedna naša vojna formacija- 1. korpus....
Meni koji sam svoj "patriotizam" naplatio sa dva plaćena računa za struju 1997 (ukupno 100 KM) od certifikata ne bi baš palo na pamet da se ovako zahvaljujem "vođi" koji je nekim pripadnicima ARBiH (recimo Ajnadžiću) bio stvarno majka, a većini maćeha....
Jbo te pa nisu Žukov,Montgomeri ili Alexander imali tolike privilegije na osnovu ratnih zasluga a oslobodili su pola svijeta od Hitlera....
Red je da se malo zahvali za sve što je dobio od oca nacije, pa makar i šestoaprilskom nagradom koju, sasvim slučajno, nije dobio on lično nego jedna naša vojna formacija- 1. korpus....
Meni koji sam svoj "patriotizam" naplatio sa dva plaćena računa za struju 1997 (ukupno 100 KM) od certifikata ne bi baš palo na pamet da se ovako zahvaljujem "vođi" koji je nekim pripadnicima ARBiH (recimo Ajnadžiću) bio stvarno majka, a većini maćeha....
- Control panel
#58 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
otkud ajnadzicu pravo da nagradu koju je grad dodijelio svim borcima 1 Korpusa poklanja aliji.
jeli pitao borce za misljenje.
- JoseMujica
#59 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
borci = ja u životu 
- poznanik
#60 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Control panel wrote:otkud ajnadzicu pravo da nagradu koju je grad dodijelio svim borcima 1 Korpusa poklanja aliji.
Ova pitanja treba postaviti na Skupštini Kantona Sarajevo, ali i direktno Fikretu Musiću, premijeru.
Da li ćemo dobiti odgovore, zavisi i od uzajamnog interesa koalicionih partnera, možda je odgovor kompenzacija kao neka druga, slična samovolja u odlučivanju, samo sada SDP ministara...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#61 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Ajnadzic se u svoje ime,sa kolektivnom nagradom za sve borce,zahvalio rahmetliji sto je on licno imao koristi od njega.
Sasvim logicno
Plus ,sa ovim cinom racuna da dje nastaviti imati privilegije,ali ovaj put kod Izetbegovica juniora. I da ce te privilegije,naravno kao i do sada,dobro materijalizirati.
Fakat nigdje veze ,otkud Ajnadzicu pravo da u ime svih boraca,jer se ardi o kolektivnoj nagradi A NE NJEGOVOJ LICNO,pokloni tu nagradu bilo kome.
Koje je zlo ova SDA ,to je cudo,pa taman da ih pokusali pojedinci oprati zbog novonastale koalicije,opet su oni identicni kao i prije koalicije. Mito,nepotizam,stranacke i familijarne trampe i razmjene....kuga BIH =SDA i njihov nacin razmisljanja,nepotizma i "politickog" rezonovanja.
FUJ!!!!
Sasvim logicno
Plus ,sa ovim cinom racuna da dje nastaviti imati privilegije,ali ovaj put kod Izetbegovica juniora. I da ce te privilegije,naravno kao i do sada,dobro materijalizirati.
Fakat nigdje veze ,otkud Ajnadzicu pravo da u ime svih boraca,jer se ardi o kolektivnoj nagradi A NE NJEGOVOJ LICNO,pokloni tu nagradu bilo kome.
Koje je zlo ova SDA ,to je cudo,pa taman da ih pokusali pojedinci oprati zbog novonastale koalicije,opet su oni identicni kao i prije koalicije. Mito,nepotizam,stranacke i familijarne trampe i razmjene....kuga BIH =SDA i njihov nacin razmisljanja,nepotizma i "politickog" rezonovanja.
FUJ!!!!
-
zonbirile
#62 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
pa predloži li ko Kaču za nagradu?
-
popajic
#63 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Chisum wrote:Pa dobro sad... fer je ovaj deal... iz ruke u ruku...
Uglavnom, ovo gadjanje nagradama zasluznih i "zasluznih", nije samo nas zli usud... to je samo dio stare pozorisne predstave, u zemljama koje opustose ratovi, u kojoj nagrade, na kraju, uglavnom dobiju oni koji ukazanu cast ili "cast" mogu necim i da uzvrate/plate... a takvih, u ovom jadu i bijedi, obicno nema puno. Jos kada oni, koji su zaista
vrijedili i bez cije krvi, umora i zrtve kojoj nisu pitali za cijenu, zaspu - e onda im ne gine da se cudom cude ko je sve nagradjen... jednog dana kad se probude.
Smrt fasizmu - pameti narodu !
-
zonbirile
#64 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
đubre jedno,a Šabanu ne smije ni na 25 maj do biste doći i pokloniti se,prvo ga je on iz zabiti izvukao i uhljebio,školovao.Sutra bi taj i bradu do koljena nosao,za Dodika naravno.
- JoseMujica