Tranquilizer wrote:ins wrote:@Tranquilizer
Ma vidi se da si ti jedan pravi Sarajlija, ono bas fina gradska raja. Najmanje 9. generacija Sarajlija, ako mogu primjetiti?
Ehhh da je takvih vise, ni Paris nam ne bi mogao nista...

Ne znam je li ironija

ili provokacija

ali u svakom slucaju ti nemam ama bilo šta odgovoriti (a i iskreno zaboli me koja sam generacija ali znam da jesam rodjen i odrastao u sarajevu, a i znam šta pricam i imam argumente iza sebe koji poticu iz sfere zaštite i pristupa ambijentalnim cijelinama), ja pricam o cinjenicama i o tome da samo jedna ulica bude u kaldrmi da možeš reci da postoji jedan autentican detalj na caršiji, da nešto ostane i od starih graditelja a ne sve od novopecenih...naravno nije do mene ja sam samo iznosio ono što znam iz prve ruke i dešavanja na relaciji opština i ostali u procesu...toliko
a bašcašija je odavno pala, guši se u tendama, plavim i žutim fasadama, ispoliranoj hreši, inoxy i ostalim modernim kerefekama...

ne sjecam se kada sam zvekir fin vidio ili kakvo fino drvo obradjeno
mislim da je to pravi odraz necega što sam jednom cuo, mislim da je Cesare Brandi, kakav narod takav i odnos prema kulturnoj baštini...

Ma pusti ba struku... beton, beton samo beton, beton nama treba
Isto je bilo kada su se asfaltirali Kovaci. Glavni argument je bio da "sad je lakse automobilima da prolaze tuda, jer su prije se morali klackati po onim kockama".
A sto sto se cijeli Prag, Budimpesta, Bec... klackaju, i sto trebama u Istambulu stikle upadaju u kaldrmu, to je zato sto su ljudi idioti, a mi pametni, jah
PS: Kad smo vec pametni, moze li mi neko objasniti zasto je stari dio Mostara, u zasticenoj zoni, kaldrmisan pri obnovi i zasto nisu postavljene kamene ploce?
Mora da su ljudi koji su radili projekat obnove idioti
Ili je ipak u pitanju neka veca pamet od nase?