Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Bloo
Globalna šefica

#51 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Bloo »

Alfons Kauders wrote:
Bloo wrote:@Alfons :D

koja firma ? :D mislim da sam idealan kandidat za Vas :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
vec je poceo raditi novi lik ovog mjeseca... :D ako ispadne, javim ti :D

:D nisam zgodna, ali sam nezgodna :D

nisam više plava, nadam se da to nije minus :D
Alfons Kauders

#52 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Alfons Kauders »

Bloo wrote: I beg to differ

meni je npr. bilo normalno da sam sa diplomom i jednom godinom iskustva pocela sa platom od 800 KM (znaci 600 + topli obrok)
i radila i gurala u firmi u kojoj ne mogu napredovati jer je u pitanju revizija, a ja sam prevodilac,administrator i još 4 funkcije, ali da bih zasluzila vecu platu

nemoj generalizirati :D rastuzuje me to :T

ja se izvinjavam na kukanju izludi me posao :D
pa moram generalizirati kada pricam o sto kandidata a samo 2-3 valjaju... :D naravno da ima sposobnih ljudi, ali su manjina... :D to i jeste problem :D
Bloo
Globalna šefica

#53 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Bloo »

Chmoljo wrote:
JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: ma zezam se...nego se cura sasrala pa da joj moral boostam ;-)
ma Bloo me zna, vidiš kako mi je guzu odmjerila :lol: i vidjela je da mi odijelo dobro stoji no, treba me zapasti neko zagorjelo žensko na intervjuu :oops:

ono circa 60tak godina :D razvedena prije 20 :D oblajhana sa rozim karminom i dlakavim nogama :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#54 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote: ima, to niko ne spori... ali nemoguce je odvojeno posmatrati kvantitet i kvalitet radno sposobnog stanovnistva...

ako neko sa tridesetak godina nije ispekao bilo kakav zanat, sa ili bez faksa, pa cemu se onda moze nadati? tu je nazalost i masa ljudi koji su radili u propalim firmama, a nisu imali mogucnosti za prekvalifikaciju po stare dane...

takvi jednostavno nemaju mjesta na danasnjem trzistu rada, tesko da bi se snasli i u onom sistemu, a kamoli sad...

ima i to vezano za prekvalifikaciju...nažalost malo ima onih koji ulažu u sebe i u svoje obrazovanje. Mnogima je fakultet jedina referenca za koju bih dodao, kada se uzme u obzir kvalitet našeg obrazovnog sistema, pogrešna.

zatim, ogromna većina visoko obrazovanih neće da radi bilo šta čime sami sebe uskraćuju sa iskustvom rada, već čekaju "pravi posao u svojoj struci". baš kao što princeze u bajkama čekaju svoga princa. I zato imamo, kao što ti napisa, likove koji dođu na intervju za posao sa diplomom a nemaju pojma šta je rad i šta uopšte podrazumjeva radni proces. Moreš se popišat na 25-godišnjaka koji se prvi put sreće sa kopiranjem, telefoniranjem kao najbanalnijim sadržajima rada u današnjici.

Mnogi su ovdje ovo krvničko, volontersko iskustvo, besplatnog rada odbacili, ali morate ljudi da shvatite da se to mora proći i to je, ma koliko gadno bilo, mjesto gdje učiš da radiš. Zato je bolje proći to dok si još student ili čak srednjoškolac (da radiš kao volonter u nekoj organizaciji čijje ideje i rad baštiniš i podržavaš) nego da te to sačeka kada imaš 25 ili više godina i diplomu, s kojom bez rođaka moreš dupe obrisati, ukoliko nemaš već nabildano radno iskustvo.
Bloo
Globalna šefica

#55 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Bloo »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote: ima, to niko ne spori... ali nemoguce je odvojeno posmatrati kvantitet i kvalitet radno sposobnog stanovnistva...

ako neko sa tridesetak godina nije ispekao bilo kakav zanat, sa ili bez faksa, pa cemu se onda moze nadati? tu je nazalost i masa ljudi koji su radili u propalim firmama, a nisu imali mogucnosti za prekvalifikaciju po stare dane...

takvi jednostavno nemaju mjesta na danasnjem trzistu rada, tesko da bi se snasli i u onom sistemu, a kamoli sad...

ima i to vezano za prekvalifikaciju...nažalost malo ima onih koji ulažu u sebe i u svoje obrazovanje. Mnogima je fakultet jedina referenca za koju bih dodao, kada se uzme u obzir kvalitet našeg obrazovnog sistema, pogrešna.

zatim, ogromna većina visoko obrazovanih neće da radi bilo šta čime sami sebe uskraćuju sa iskustvom rada, već čekaju "pravi posao u svojoj struci". baš kao što princeze u bajkama čekaju svoga princa. I zato imamo, kao što ti napisa, likove koji dođu na intervju za posao sa diplomom a nemaju pojma šta je rad i šta uopšte podrazumjeva radni proces. Moreš se popišat na 25-godišnjaka koji se prvi put sreće sa kopiranjem, telefoniranjem kao najbanalnijim sadržajima rada u današnjici.

Mnogi su ovdje ovo krvničko, volontersko iskustvo, besplatnog rada odbacili, ali morate ljudi da shvatite da se to mora proći i to je, ma koliko gadno bilo, mjesto gdje učiš da radiš. Zato je bolje proći to dok si još student ili čak srednjoškolac (da radiš kao volonter u nekoj organizaciji čijje ideje i rad baštiniš i podržavaš) nego da te to sačeka kada imaš 25 ili više godina i diplomu, s kojom bez rođaka moreš dupe obrisati, ukoliko nemaš već nabildano radno iskustvo.

hmm gledaj u mojoj firmi rade ekonomisti (prosjek 28 godina) koji to ne znaju, jer boze dragi ima admin za to, oni su ekonomisti :roll:

i sada, oni su dobro placeni da rade SAMO svoj posao, te se od njih u ovoj firmi ne trazi da znaju nista od toga (za sada), a sto je najcudnije, ne pokazuju nikakvu zelju ni da nauce da posalju faks (ko da ti treba IQ 200 za to)

primjeti li iko kak hejtam ekonomiste :D
Ogre

#56 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Ogre »

Ima li neko vise informacija o ovoj poziciji u fondaciji ? Kolika je otprilike visina plate, ranija first- secondhand iskustva...
madner

#57 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:

koja firma ? :D mislim da sam idealan kandidat za Vas :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bloo je zemsko, zar jos niste naucili lekciju o gender poslovima :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#58 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Chmoljo »

Bloo wrote:

ono circa 60tak godina :D razvedena prije 20 :D oblajhana sa rozim karminom i dlakavim nogama :D
:roll:

jednom bih izdržo... :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#59 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Bloo »

Chmoljo wrote:
Bloo wrote:

:roll:

jednom bih izdržo... :mrgreen:
žmireći :D
Chmoljo

#60 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Chmoljo »

Bloo wrote:

jok eto, mazeći je po nožnim maljama... :roll:
Bloo
Globalna šefica

#61 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Bloo »

Chmoljo wrote:
Bloo wrote:

jok eto, mazeći je po nožnim maljama... :roll:
gadan off topic :D gadan :D
Chmoljo

#62 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Chmoljo »

:mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#63 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Bloo »

madner wrote:

navikla sam već, da vidis sto mi se trebe na PP nabacuju :D
to je zbog one priče o slinama, za sve je Chmoljo kriv :twisted:
Alfons Kauders

#64 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote: ima i to vezano za prekvalifikaciju...nažalost malo ima onih koji ulažu u sebe i u svoje obrazovanje. Mnogima je fakultet jedina referenca za koju bih dodao, kada se uzme u obzir kvalitet našeg obrazovnog sistema, pogrešna.

fakultet je bio referenca kad su ga nasi starci zavrsavali, zato jer ga nije imalo ni 1% ljudi... trenutno u bih imamo nekih 5-6% fakultetski obrazovanih, ali zato imamo 100,000 studenata i taj broj neprestano raste dok kvalitet obrazovanja pada, a o diplomama velike vecine privatnih fakulteta je smijesno i govoriti... :D

oslanjati se na diplomu kao jedinu referencu u situaciji kada svake godine na trziste rada ulazi cca 25,000 fakultetskih obrazovanih ljudi je cisti idiotluk... :-) a mnogi upravo to rade... :D i cekaju princa na bijelom konju, kako ti to fino rece :D

volontiranje nije lose samo po sebi, ali to se treba odraditi u mladosti, a ne sa 26-27 godina... kod nas raja ceka da zavrsi faks pa da onda pocne uciti kakav zanat i sticati radne navike... ja sam poceo usput raditi jos u srednjoj, a kad sam zavrsio faks diploma mi nista nije ni znacila, jer sam vec imao nekoliko godina iskustva u tri firme... ali jok, kod nas masa ljudi ceka diplomu, pa tek onda pocinju razmisljati o tome sta bi zapravo radili...
Alfons Kauders

#65 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:

znam da je zemsko - mi smo equal opportunity employer sto bi rekli ameri... :D musko, zensko, gay, hermafrodit - potpuno nebitno, samo nek zna kucat i nek ne sjebe racunar svaka tri dana... :D
Alfons Kauders

#66 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Alfons Kauders »

Bloo wrote: hmm gledaj u mojoj firmi rade ekonomisti (prosjek 28 godina) koji to ne znaju, jer boze dragi ima admin za to, oni su ekonomisti :roll:

i sada, oni su dobro placeni da rade SAMO svoj posao, te se od njih u ovoj firmi ne trazi da znaju nista od toga (za sada), a sto je najcudnije, ne pokazuju nikakvu zelju ni da nauce da posalju faks (ko da ti treba IQ 200 za to)

primjeti li iko kak hejtam ekonomiste :D
ovo bas ulijeva povjerenje... :D firmama sa par miliona prometa reviziju rade ekonomisti koji ne znaju poslati faks... :D ma krasno :D
Chmoljo

#67 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
znam da je zemsko - mi smo equal opportunity employer sto bi rekli ameri... :D musko, zensko, gay, hermafrodit - potpuno nebitno, samo nek zna kucat i nek ne sjebe racunar svaka tri dana... :D
pa što mene nisi zvao... ovih moderatorskih milju i po više ne zadovoljava moje prohtjeve :roll:
Alfons Kauders

#68 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa što mene nisi zvao... ovih moderatorskih milju i po više ne zadovoljava moje prohtjeve :roll:
zato jer si pravnik i komunjara :D

ih, tebe jos placaju? ja bi placao njima da budem moderator, :D samo da maltretiram ljude, da vide svi oni sto kukaju o mobbingu sta je pravi jebeni mobbing... :D uostalom samo zato i dolazim na forum, da istresam frustracije s posla i podjebavam narod :D
madner

#69 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
Alfons Kauders wrote: vec je poceo raditi novi lik ovog mjeseca... :D ako ispadne, javim ti :D
Pa to svi kazu ali lakse je naci pravog ako odbacis 50% losih aplikacija u startu :D
Chmoljo

#70 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
zato jer si pravnik i komunjara :D

ih, tebe jos placaju? ja bi placao njima da budem moderator, :D samo da maltretiram ljude, da vide svi oni sto kukaju o mobbingu sta je pravi jebeni mobbing... :D uostalom samo zato i dolazim na forum, da istresam frustracije s posla i podjebavam narod :D
ma to mi je plata još bez toplog... al dojadi raditi... :skoljka: da je nešto gdje bih imao više slobodnog vremena :oops:
Alfons Kauders

#71 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Alfons Kauders »

madner wrote: Pa to svi kazu ali lakse je naci pravog ako odbacis 50% losih aplikacija u startu :D
odbacio bi ja rado sve aplikacije muzjaka, al jebes ga kad su se slabo zene kandidovale za ove pozicije koje smo imali u zadnjih par godina...

ako nista, odbacili smo sve koji slusaju narodnjake, a u firmi imamo dovoljno muzickog talenta da oformimo solidan bend... :D samo bi nam ritam sekcija bila tanka, nemamo bubnjara :D
drndalo

#72 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by drndalo »

Tu sam, lupam k'o veliki... ;-)

Ode i ova tema u k.....afileriju...
Utokkha

#73 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Utokkha »

Tema je xtra. Može biti pokazatelj radnog okruženja u pojedinim firmama.

Sve MKO opetovano puštaju oglase. Pošto ne vidim razliku među lihvarima, ne treba navoditi pojedinačno.

U međuvremenu, ubacim koji oglas kako naiđe. Npr. Sidžis 5B često zna objaviti oglas. Avanti je malo-malo raspisivao konkurs za radno mjesto robnog knjigovodstva.

Najčešće se konkursi ponavljaju u dijelu za komercijaliste.
Chmoljo

#74 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by Chmoljo »

nekoliko mjeseci sam radio u Coca-Coli i vezano za ovaj oglas, imaju dobre plate, ali nije svako za tog posla.

znaju ih dosta maltretirati i na njima je praktično cijeli posao. oni što rade u Upravi, nemaju taj pritisak da se bubnu nerealne planirane cifre, još ako te zapadne dio grada u kojem prodaja i ne ide, nek ti je Bog na pomoći da ostvariš planirano. dakle, kome nije problem raditi pod veikim pritiskom i ostaje tamo.

doduše, ja sam bio dole prije tri godine, a dosad se izmjenjalo direktora pa ne znam kakva je situacija trenutno.

očigledno, bilo je najbolje onim u proizvodnji. odradi svoju smjenu i lagano kući, bez da posao nosi sa sobom.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#75 Re: Oglasi za posao koji se ponavljaju...

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote: zato jer si pravnik i komunjara :D

ja jesi ters Alfi :-) ...uzeo bi ti njega da znaš sigurno da mu preko leđa moreš zaradit pa sve da mu Staljinova bista stoji pred vratima :lol: :lol: :lol: kažu ovi slobodarski ekonomisti da kapital nema ideologije ili se to sam zajebaju sa nama :?: :!:
Post Reply