Alfons Kauders wrote:vec je poceo raditi novi lik ovog mjeseca...Bloo wrote:@Alfons
koja firma ?mislim da sam idealan kandidat za Vas
![]()
![]()
![]()
ako ispadne, javim ti
nisam više plava, nadam se da to nije minus
Moderator: anex
Alfons Kauders wrote:vec je poceo raditi novi lik ovog mjeseca...Bloo wrote:@Alfons
![]()
![]()
![]()
ako ispadne, javim ti
pa moram generalizirati kada pricam o sto kandidata a samo 2-3 valjaju...Bloo wrote: I beg to differ
meni je npr. bilo normalno da sam sa diplomom i jednom godinom iskustva pocela sa platom od 800 KM (znaci 600 + topli obrok)
i radila i gurala u firmi u kojoj ne mogu napredovati jer je u pitanju revizija, a ja sam prevodilac,administrator i još 4 funkcije, ali da bih zasluzila vecu platu
nemoj generaliziratirastuzuje me to :T
ja se izvinjavam na kukanju izludi me posao
Chmoljo wrote:ma Bloo me zna, vidiš kako mi je guzu odmjerilaJoseMujica wrote:![]()
![]()
ma zezam se...nego se cura sasrala pa da joj moral boostam
i vidjela je da mi odijelo dobro stoji no, treba me zapasti neko zagorjelo žensko na intervjuu
Alfons Kauders wrote: ima, to niko ne spori... ali nemoguce je odvojeno posmatrati kvantitet i kvalitet radno sposobnog stanovnistva...
ako neko sa tridesetak godina nije ispekao bilo kakav zanat, sa ili bez faksa, pa cemu se onda moze nadati? tu je nazalost i masa ljudi koji su radili u propalim firmama, a nisu imali mogucnosti za prekvalifikaciju po stare dane...
takvi jednostavno nemaju mjesta na danasnjem trzistu rada, tesko da bi se snasli i u onom sistemu, a kamoli sad...
JoseMujica wrote:Alfons Kauders wrote: ima, to niko ne spori... ali nemoguce je odvojeno posmatrati kvantitet i kvalitet radno sposobnog stanovnistva...
ako neko sa tridesetak godina nije ispekao bilo kakav zanat, sa ili bez faksa, pa cemu se onda moze nadati? tu je nazalost i masa ljudi koji su radili u propalim firmama, a nisu imali mogucnosti za prekvalifikaciju po stare dane...
takvi jednostavno nemaju mjesta na danasnjem trzistu rada, tesko da bi se snasli i u onom sistemu, a kamoli sad...
ima i to vezano za prekvalifikaciju...nažalost malo ima onih koji ulažu u sebe i u svoje obrazovanje. Mnogima je fakultet jedina referenca za koju bih dodao, kada se uzme u obzir kvalitet našeg obrazovnog sistema, pogrešna.
zatim, ogromna većina visoko obrazovanih neće da radi bilo šta čime sami sebe uskraćuju sa iskustvom rada, već čekaju "pravi posao u svojoj struci". baš kao što princeze u bajkama čekaju svoga princa. I zato imamo, kao što ti napisa, likove koji dođu na intervju za posao sa diplomom a nemaju pojma šta je rad i šta uopšte podrazumjeva radni proces. Moreš se popišat na 25-godišnjaka koji se prvi put sreće sa kopiranjem, telefoniranjem kao najbanalnijim sadržajima rada u današnjici.
Mnogi su ovdje ovo krvničko, volontersko iskustvo, besplatnog rada odbacili, ali morate ljudi da shvatite da se to mora proći i to je, ma koliko gadno bilo, mjesto gdje učiš da radiš. Zato je bolje proći to dok si još student ili čak srednjoškolac (da radiš kao volonter u nekoj organizaciji čijje ideje i rad baštiniš i podržavaš) nego da te to sačeka kada imaš 25 ili više godina i diplomu, s kojom bez rođaka moreš dupe obrisati, ukoliko nemaš već nabildano radno iskustvo.
Bloo je zemsko, zar jos niste naucili lekciju o gender poslovimaAlfons Kauders wrote:vec je poceo raditi novi lik ovog mjeseca...Bloo wrote:@Alfons
![]()
![]()
![]()
ako ispadne, javim ti
Bloo wrote:
ono circa 60tak godinarazvedena prije 20
oblajhana sa rozim karminom i dlakavim nogama
žmirećiChmoljo wrote:Bloo wrote:
ono circa 60tak godinarazvedena prije 20
oblajhana sa rozim karminom i dlakavim nogama
![]()
jednom bih izdržo...
jok eto, mazeći je po nožnim maljama...Bloo wrote:
žmireći
gadan off topicChmoljo wrote:jok eto, mazeći je po nožnim maljama...Bloo wrote:
žmireći
madner wrote:
Bloo je zemsko, zar jos niste naucili lekciju o gender poslovima
fakultet je bio referenca kad su ga nasi starci zavrsavali, zato jer ga nije imalo ni 1% ljudi... trenutno u bih imamo nekih 5-6% fakultetski obrazovanih, ali zato imamo 100,000 studenata i taj broj neprestano raste dok kvalitet obrazovanja pada, a o diplomama velike vecine privatnih fakulteta je smijesno i govoriti...JoseMujica wrote: ima i to vezano za prekvalifikaciju...nažalost malo ima onih koji ulažu u sebe i u svoje obrazovanje. Mnogima je fakultet jedina referenca za koju bih dodao, kada se uzme u obzir kvalitet našeg obrazovnog sistema, pogrešna.
zatim, ogromna većina visoko obrazovanih neće da radi bilo šta čime sami sebe uskraćuju sa iskustvom rada, već čekaju "pravi posao u svojoj struci". baš kao što princeze u bajkama čekaju svoga princa. I zato imamo, kao što ti napisa, likove koji dođu na intervju za posao sa diplomom a nemaju pojma šta je rad i šta uopšte podrazumjeva radni proces. Moreš se popišat na 25-godišnjaka koji se prvi put sreće sa kopiranjem, telefoniranjem kao najbanalnijim sadržajima rada u današnjici.
Mnogi su ovdje ovo krvničko, volontersko iskustvo, besplatnog rada odbacili, ali morate ljudi da shvatite da se to mora proći i to je, ma koliko gadno bilo, mjesto gdje učiš da radiš. Zato je bolje proći to dok si još student ili čak srednjoškolac (da radiš kao volonter u nekoj organizaciji čijje ideje i rad baštiniš i podržavaš) nego da te to sačeka kada imaš 25 ili više godina i diplomu, s kojom bez rođaka moreš dupe obrisati, ukoliko nemaš već nabildano radno iskustvo.
znam da je zemsko - mi smo equal opportunity employer sto bi rekli ameri...madner wrote:Bloo je zemsko, zar jos niste naucili lekciju o gender poslovimaAlfons Kauders wrote:vec je poceo raditi novi lik ovog mjeseca...Bloo wrote:@Alfons
![]()
![]()
![]()
ako ispadne, javim ti
ovo bas ulijeva povjerenje...Bloo wrote: hmm gledaj u mojoj firmi rade ekonomisti (prosjek 28 godina) koji to ne znaju, jer boze dragi ima admin za to, oni su ekonomisti![]()
i sada, oni su dobro placeni da rade SAMO svoj posao, te se od njih u ovoj firmi ne trazi da znaju nista od toga (za sada), a sto je najcudnije, ne pokazuju nikakvu zelju ni da nauce da posalju faks (ko da ti treba IQ 200 za to)
primjeti li iko kak hejtam ekonomiste
pa što mene nisi zvao... ovih moderatorskih milju i po više ne zadovoljava moje prohtjeveAlfons Kauders wrote:
znam da je zemsko - mi smo equal opportunity employer sto bi rekli ameri...musko, zensko, gay, hermafrodit - potpuno nebitno, samo nek zna kucat i nek ne sjebe racunar svaka tri dana...
zato jer si pravnik i komunjaraChmoljo wrote:pa što mene nisi zvao... ovih moderatorskih milju i po više ne zadovoljava moje prohtjeveAlfons Kauders wrote:
znam da je zemsko - mi smo equal opportunity employer sto bi rekli ameri...musko, zensko, gay, hermafrodit - potpuno nebitno, samo nek zna kucat i nek ne sjebe racunar svaka tri dana...
Pa to svi kazu ali lakse je naci pravog ako odbacis 50% losih aplikacija u startuAlfons Kauders wrote:znam da je zemsko - mi smo equal opportunity employer sto bi rekli ameri...madner wrote:Bloo je zemsko, zar jos niste naucili lekciju o gender poslovimaAlfons Kauders wrote: vec je poceo raditi novi lik ovog mjeseca...ako ispadne, javim ti
musko, zensko, gay, hermafrodit - potpuno nebitno, samo nek zna kucat i nek ne sjebe racunar svaka tri dana...
ma to mi je plata još bez toplog... al dojadi raditi...Alfons Kauders wrote:
zato jer si pravnik i komunjara
ih, tebe jos placaju? ja bi placao njima da budem moderator,samo da maltretiram ljude, da vide svi oni sto kukaju o mobbingu sta je pravi jebeni mobbing...
uostalom samo zato i dolazim na forum, da istresam frustracije s posla i podjebavam narod
odbacio bi ja rado sve aplikacije muzjaka, al jebes ga kad su se slabo zene kandidovale za ove pozicije koje smo imali u zadnjih par godina...madner wrote: Pa to svi kazu ali lakse je naci pravog ako odbacis 50% losih aplikacija u startu
ja jesi ters AlfiAlfons Kauders wrote: zato jer si pravnik i komunjara
ih, tebe jos placaju? ja bi placao njima da budem moderator,samo da maltretiram ljude, da vide svi oni sto kukaju o mobbingu sta je pravi jebeni mobbing...
uostalom samo zato i dolazim na forum, da istresam frustracije s posla i podjebavam narod