zar nije bio onaj Turkušić prije Emira?plain vanilla wrote:Pa ako me sjecanje ne vara, njegov prethodnik je bio Emir H. Sumnjam da moze biti gori, nestrucniji i dvolicniji od Emira. Ako sam pomijesala sta, do mene jePera Trta wrote:Počeo sam o tome jer njemu kao smeta da Univerzitet, čija je vrata vidio samo s vanjske strane, bude finansiran samo od "njegovog" Kantona, vjerovatno implicirajući da studenti sa strane treba malo više da istresu svoje džepove (tj.njihovi roditelji putem svojih doprinosa koji bi tekli u Univerzitet), iako samo slučajem on danas ministruje, a jedina stručna referenca mu je pisanje u Danima, gdje je pljuvao političare a danas je i sam postao, što bi rekao Krklec, "sinekurčina".
Intervju Emira Suljagića za BH Dane
-
StupskaBitanga
#51 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#52 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Tri Emira zaredom 
- valterbranisarajevo
#53 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Pa prije Emira nije bio Emir nego Kešo.....
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#54 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
A čega je Emir H.bio ministar?valterbranisarajevo wrote:Pa prije Emira nije bio Emir nego Kešo.....
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#55 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
kulture i sporta, rekoh da me ispravitePera Trta wrote:A čega je Emir H.bio ministar?valterbranisarajevo wrote:Pa prije Emira nije bio Emir nego Kešo.....
et kakvi ste, ne znate ni svoje ministre
-
Pera Trta
#56 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Ah da, on je bio kulturan, a ovaj je prosvijećen 
- Šef
#57 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Možda ću ispasti šoven ali ako... Činjenica je da su najglasniji, "najlaktaškiji", najeksponiraniji likovi koji dolaze sa strane. Suljagić, Mašić, Kaplan, pa i ovaj novinar Borić nema gdje ga nema... Došlo iz p.m, preko noći se uhvatilo grada i već velike face. Ministri, jebote. Da se razumijemo, sve su to dobra djeca koja se ni po čemu ne razlikuju od nekoga ko je rođen npr. u Sarajevu. A to su u principu pragmatici i poslušnici a ne organizatori, lideri... Šta se kaže za dobro dijete? Da sluša. Navedeni slušaju a da bi bio ministar trebaš biti lider i imati muda ali i znanja, pogotovo ovdje i u ovim vremenima. U redu, uvalio si se ali ako u svom dosadašnjem radu nemaš nekih ozbiljnijih referenci odakle ti hrabrost da se uhvatiš u koštac sa tako velikim problemima, sa stvarima o kojima blage veze nemaš, ni truna iskustva?
Tu mi odmah padne na pamet Ivica Osim kad su ga zvali da trenira Real a on rekao "a šta ću ja tu". A mogao je komotno, imao je sve reference, već dokazan u poslu kojim se bavi. Ali čovjek ima samosvjest, ima mjeru koja ovima itekako fali. Ivica Osim nije dobro dijete, nije poslušnik i ima muda. Jer da bi odbio Real trebaš imati muda, Real se ne odbija. Uz svo dužno poštovanje ali do juče si vodio top-listu i najavljivao novi materijal Edvina Poa na mahalskoj TV a danas si već ministar obrazovanja.
To nema ni u Americi, zemlji mogućnosti, jelte.
Po čemu su se navedeni isticali osim po poltronstvu? Da li su bili neki ekstra učenici, studenti, istakli se u dosadašnjem radu? Bilo šta po čemu bi ih neko prepoznao i rekao e ovo je kalibar dostojan ministrovanja. Ništa osim poltronstva i odanosti vođi i partiji. To je ok da budeš neki portparolčić, savjetničić ali ministar!?
Ako je to poruka novim generacijama i vrijednost koju treba promovisati onda nam se crno piše. Dotakli smo dno ali kopamo još.
Tu mi odmah padne na pamet Ivica Osim kad su ga zvali da trenira Real a on rekao "a šta ću ja tu". A mogao je komotno, imao je sve reference, već dokazan u poslu kojim se bavi. Ali čovjek ima samosvjest, ima mjeru koja ovima itekako fali. Ivica Osim nije dobro dijete, nije poslušnik i ima muda. Jer da bi odbio Real trebaš imati muda, Real se ne odbija. Uz svo dužno poštovanje ali do juče si vodio top-listu i najavljivao novi materijal Edvina Poa na mahalskoj TV a danas si već ministar obrazovanja.
- amrica
#58 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
plain vanilla wrote:kulture i sporta, rekoh da me ispravitePera Trta wrote:A čega je Emir H.bio ministar?valterbranisarajevo wrote:Pa prije Emira nije bio Emir nego Kešo.....![]()
et kakvi ste, ne znate ni svoje ministre
emir turkusic, mens'cini
Last edited by amrica on 10/04/2011 12:08, edited 2 times in total.
-
Pera Trta
#59 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Upravo tako!Šef wrote:Možda ću ispasti šoven ali ako... Činjenica je da su najglasniji, "najlaktaškiji", najeksponiraniji likovi koji dolaze sa strane. Suljagić, Mašić, Kaplan, pa i ovaj novinar Borić nema gdje ga nema... Došlo iz p.m, preko noći se uhvatilo grada i već velike face. Ministri, jebote. Da se razumijemo, sve su to dobra djeca koja se ni po čemu ne razlikuju od nekoga ko je rođen npr. u Sarajevu. A to su u principu pragmatici i poslušnici a ne organizatori, lideri... Šta se kaže za dobro dijete? Da sluša. Navedeni slušaju a da bi bio ministar trebaš biti lider i imati muda ali i znanja, pogotovo ovdje i u ovim vremenima. U redu, uvalio si se ali ako u svom dosadašnjem radu nemaš nekih ozbiljnijih referenci odakle ti hrabrost da se uhvatiš u koštac sa tako velikim problemima, sa stvarima o kojima blage veze nemaš, ni truna iskustva?
Tu mi odmah padne na pamet Ivica Osim kad su ga zvali da trenira Real a on rekao "a šta ću ja tu". A mogao je komotno, imao je sve reference, već dokazan u poslu kojim se bavi. Ali čovjek ima samosvjest, ima mjeru koja ovima itekako fali. Ivica Osim nije dobro dijete, nije poslušnik i ima muda. Jer da bi odbio Real trebaš imati muda, Real se ne odbija. Uz svo dužno poštovanje ali do juče si vodio top-listu i najavljivao novi materijal Edvina Poa na mahalskoj TV a danas si već ministar obrazovanja.To nema ni u Americi, zemlji mogućnosti, jelte.
Po čemu su se navedeni isticali osim po poltronstvu? Da li su bili neki ekstra učenici, studenti, istakli se u dosadašnjem radu? Bilo šta po čemu bi ih neko prepoznao i rekao e ovo je kalibar dostojan ministrovanja. Ništa osim poltronstva i odanosti vođi i partiji. To je ok da budeš neki portparolčić, savjetničić ali ministar!?
Ako je to poruka novim generacijama i vrijednost koju treba promovisati onda nam se crno piše. Dotakli smo dno ali kopamo još.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#60 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
e vanila za ovo te prijavljujem administracijiplain vanilla wrote:
Pa ako bismo pricali o licemjerstvu, dvostrukim standardima, ulizivanju..o Emiru H. bi se moglo danima pricati..i da, i on se uhljebio iz TZ u Sarajevu, i vrlo sam vam zahvalna zbog toga..Uhljebite jos Fatmira i uvijek cu vas voljeti najvise na svijetu
Last edited by JoseMujica on 10/04/2011 12:08, edited 1 time in total.
- JThomas
#61 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
samo što sve to nikakve veze sa porijeklom, istočnom bosnom i srebrenicom nema, nego je to vladajući sistem vrijednost kod nas i na selu i u malom gradu i u velikom gradu. mislim, drobite neke stvari gdje im nije mjesto.
- nosara
#62 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Znaci, samo onaj ko je vec bio ministar moze bit ministar...? Dakle, kakvo iskustvo pomaze da bi neko bio dobar ministar...? Znas li ti sta uopste radi ministar...?Šef wrote:Možda ću ispasti šoven ali ako... Činjenica je da su najglasniji, "najlaktaškiji", najeksponiraniji likovi koji dolaze sa strane. Suljagić, Mašić, Kaplan, pa i ovaj novinar Borić nema gdje ga nema... Došlo iz p.m, preko noći se uhvatilo grada i već velike face. Ministri, jebote. Da se razumijemo, sve su to dobra djeca koja se ni po čemu ne razlikuju od nekoga ko je rođen npr. u Sarajevu. A to su u principu pragmatici i poslušnici a ne organizatori, lideri... Šta se kaže za dobro dijete? Da sluša. Navedeni slušaju a da bi bio ministar trebaš biti lider i imati muda ali i znanja, pogotovo ovdje i u ovim vremenima. U redu, uvalio si se ali ako u svom dosadašnjem radu nemaš nekih ozbiljnijih referenci odakle ti hrabrost da se uhvatiš u koštac sa tako velikim problemima, sa stvarima o kojima blage veze nemaš, ni truna iskustva?
Tu mi odmah padne na pamet Ivica Osim kad su ga zvali da trenira Real a on rekao "a šta ću ja tu". A mogao je komotno, imao je sve reference, već dokazan u poslu kojim se bavi. Ali čovjek ima samosvjest, ima mjeru koja ovima itekako fali. Ivica Osim nije dobro dijete, nije poslušnik i ima muda. Jer da bi odbio Real trebaš imati muda, Real se ne odbija. Uz svo dužno poštovanje ali do juče si vodio top-listu i najavljivao novi materijal Edvina Poa na mahalskoj TV a danas si već ministar obrazovanja.To nema ni u Americi, zemlji mogućnosti, jelte.
Ovo za Osima je kontradiktorno i ne zavrjedjuje komentar...
Poltronstvo je u stvari partijska linija koja postoji svugdje u svijetu... Ako je ne slijedis, nema te u politici... Primjeri su kod nas citavi esaloni bivsih SDP-ovaca koji su politicki mrtvaci...
Na kraju, imas izbore, pa vrati slobodnomisleceg halilovica ili izaberi kreativnog i iskusnog tunju...
Jos samo nesto... Svi vi koji hracete po uspjesnim "provincijalcima" koji su dosli u "velegrad" Sarajevo, dokazite da ste barem treca generacija rodjena u ovom gradu, inace to ne spominjite...
Last edited by nosara on 10/04/2011 12:13, edited 1 time in total.
- nellington
#63 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Jeste bio bolji od Keše, ali je imao i svoje bisere - u pogledu odnosa sa sindikatom.amrica wrote:
emir turkusic, mens'cinibio bolji od kese, a bice i od ovog
- plain vanilla
#64 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Alija Izetbegović rođen 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu
Nijaz Duraković je rođen u Stocu 1949. godine
Sulejman Tihić (rođen 26. novembra 1951. godine u Bosanskom Šamcu
Fahrudin Radončić, utemeljitelj lista "Dnevni Avaz", rođen je 24. maja 1957. godine u Ivangradu Crna Gora
Zlatko (Salko) Lagumdžija rođen je 26. decembra 1955. godine u Sarajevu
Edhem Bičakčić rođen je 17. januara 1952. godine u Sarajevu
Dr. Mustafa ef. Cerić rođen je 1952. godine u Velikom Čajnu kod Visokog
Bakir (Alija) Izetbegović, rođen 28. juna 1956. godine u Sarajevu
eto, par ljudi iz politickog vrha..hocu reci dvije stvari
nije od jucer situacija da ljudi koji nisu Sarajlije dolaze na vrh
i drugo, biti rodjen u Sarajevu nije garant kvalitete
i jos nesto..e da je se i meni dokopati te milijunske metropole, pa ako je neko prepoznao moje kvalitete nek se javi na PP
Nijaz Duraković je rođen u Stocu 1949. godine
Sulejman Tihić (rođen 26. novembra 1951. godine u Bosanskom Šamcu
Fahrudin Radončić, utemeljitelj lista "Dnevni Avaz", rođen je 24. maja 1957. godine u Ivangradu Crna Gora
Zlatko (Salko) Lagumdžija rođen je 26. decembra 1955. godine u Sarajevu
Edhem Bičakčić rođen je 17. januara 1952. godine u Sarajevu
Dr. Mustafa ef. Cerić rođen je 1952. godine u Velikom Čajnu kod Visokog
Bakir (Alija) Izetbegović, rođen 28. juna 1956. godine u Sarajevu
eto, par ljudi iz politickog vrha..hocu reci dvije stvari
nije od jucer situacija da ljudi koji nisu Sarajlije dolaze na vrh
i drugo, biti rodjen u Sarajevu nije garant kvalitete
i jos nesto..e da je se i meni dokopati te milijunske metropole, pa ako je neko prepoznao moje kvalitete nek se javi na PP
- plain vanilla
#65 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Najveci u Bosnjaka..pa treba da bude u glavnom gradu, Table CityJoseMujica wrote:e vanila za ovo te prijavljujem administracijiplain vanilla wrote:
Pa ako bismo pricali o licemjerstvu, dvostrukim standardima, ulizivanju..o Emiru H. bi se moglo danima pricati..i da, i on se uhljebio iz TZ u Sarajevu, i vrlo sam vam zahvalna zbog toga..Uhljebite jos Fatmira i uvijek cu vas voljeti najvise na svijetu![]()
![]()
ti su pure evil
![]()
- Šef
#66 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Mene zaista fascinira da u današnje vrijeme, vrijeme interneta, neko ko želi nekome da dijeli lekcije iz politike (što podrazumijeva da zna dosta o istoj, a to opet podrazumijeva da svakodnevno čita i obrazuje se) piše u stvari. Ovo je tako banalna sitnica ali tako puno govori o tebi da zaista nema potrebe raspravljati s tobom o bilo čemu.nosara wrote:
Znaci, samo onaj ko je vec bio ministar moze bit ministar...? Dakle, kakvo iskustvo pomaze da bi neko bio dobar ministar...? Znas li ti sta uopste radi ministar...?
Poltronstvo je u stvari partijska linija koja postoji svugdje u svijetu... Ako je ne slijedis, nema te u politici... Primjeri su kod nas citavi esaloni bivsih SDP-ovaca koji su politicki mrtvaci...
Na kraju, imas izbore, pa vrati slobodnomisleceg halilovica ili izaberi kreativnog i iskusnog tunju...
Jos samo nesto... Svi vi koji hracete po uspjesnim "provincijalcima" koji su dosli u "velegrad" Sarajevo, dokazite da ste barem treca generacija rodjena u ovom gradu, inace to ne spominjite...
- nosara
#67 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
Šef wrote:Mene zaista fascinira da u današnje vrijeme, vrijeme interneta, neko ko želi nekome da dijeli lekcije iz politike (što podrazumijeva da zna dosta o istoj, a to opet podrazumijeva da svakodnevno čita i obrazuje se) piše u stvari. Ovo je tako banalna sitnica ali tako puno govori o tebi da zaista nema potrebe raspravljati s tobom o bilo čemu.nosara wrote:
Znaci, samo onaj ko je vec bio ministar moze bit ministar...? Dakle, kakvo iskustvo pomaze da bi neko bio dobar ministar...? Znas li ti sta uopste radi ministar...?
-
Pera Trta
#68 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
apparatchik (plural apparatchiks or apparatchiki)
1.A member of a Communist apparat.▼]
2.A blindly loyal bureaucrat.
1.A member of a Communist apparat.▼]
2.A blindly loyal bureaucrat.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#69 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane
No sori, pliz spik plejn Ingliš...ju min fotelja sitiplain vanilla wrote:Najveci u Bosnjaka..pa treba da bude u glavnom gradu, Table CityJoseMujica wrote:e vanila za ovo te prijavljujem administracijiplain vanilla wrote:
Pa ako bismo pricali o licemjerstvu, dvostrukim standardima, ulizivanju..o Emiru H. bi se moglo danima pricati..i da, i on se uhljebio iz TZ u Sarajevu, i vrlo sam vam zahvalna zbog toga..Uhljebite jos Fatmira i uvijek cu vas voljeti najvise na svijetu![]()
![]()
ti su pure evil
![]()