kako reagovati u ovim situacijama?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Pasiflora

#51 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Pasiflora »

@Freisian, svaka ti cast na mirnoj reakciji! Ja bi ih nalijepila da bi zvonilo kilometrima uokolo :x
Na zalost, vjerovatno ne bi nikoga napenalila, ali sam se iznervirala citajuci sto si napisao i razmialjam kako bi ih vralo rado fizicki ugrozila - oboje :x :x :x :x
1906

#52 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by 1906 »

psydelija wrote:hem sto pas nije praktican u zgradi (neuslovno za oboje), hem kako pises na svakom koraku "belaj".., najbolje resenje je pokloniti ga ili prodati.

eno - samo izmisljaju probleme - da bi ih ko mogli rjesavat :D
zengi

#53 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by zengi »

sitno wrote:@Freisian, svaka ti cast na mirnoj reakciji! Ja bi ih nalijepila da bi zvonilo kilometrima uokolo :x
Na zalost, vjerovatno ne bi nikoga napenalila, ali sam se iznervirala citajuci sto si napisao i razmialjam kako bi ih vralo rado fizicki ugrozila - oboje :x :x :x :x
Dzaba bi potrosila svoje zivce i grlo. Posto je lakse utjerati u dupe nego u glavu, ja ipak mislim da je penal jedino pravo rjesenje.
PENALIMA DO KONAĆNE POBJEDE!

Ah, evo ga jos jedan sa imenom koje sve gvori.
Psydelija jarane, sta ima kod tebe? Imal kakvih pametnih solucija? :lol: :lol: :lol:
Pasiflora

#54 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Pasiflora »

zengi wrote:PENALIMA DO KONAĆNE POBJEDE!
Ovo bi nam mogao biti moto :!: :lol: :lol: :lol: :lol:
zengi

#55 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by zengi »

Treba uvesti profesinalne PENALDZIJE.

Za ovo "radno mjesto" kandidat bi trebao da posjeduje:

Stopalo broj 45+
Preciznost udarca da napenaljeni nebi odletili i pali na necijeg pekinezera ili na uredjene zelene povrsine.
Radno iskustvo u struci ili najmanje 4 godine aktivnog bavljenja fudbalom
Spremnost da radi prekovremeno i po svim vremenskim uslovima
Da bude spreman doci na hitne intervencije u svako doba dana i noci
Da ne diskriminise nikoga bez obzira na pol i starost

Placanje po ucinku. :lol: :lol: :lol:
psydelija

#56 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by psydelija »

1906 wrote:
psydelija wrote:hem sto pas nije praktican u zgradi (neuslovno za oboje), hem kako pises na svakom koraku "belaj".., najbolje resenje je pokloniti ga ili prodati.

eno - samo izmisljaju probleme - da bi ih ko mogli rjesavat :D
skim se ti svadjas, dzemila? :D
Friesian

#57 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Friesian »

hahaha..
ma joj, i ja sam se sokirao kad sam to vidio.. jos mi se pas trznuo pa sam ovo iskoristio kako da pas ne ostane sa traumom tako i da malca "kaznim".. mislim da je to imalo vise efekta nego da sam se izderao na njega, a jednim dijelom znam kako djeciji mozak funkcionise jer radim i sa njima.. ono sto je bila pozitivna rekacija je sto je mali pravo pobojio.. a poznat sam po tim neocekivanim potezima.. hehehe

P.S. moze li noga broj 43? :D
zengi

#58 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by zengi »

Hajde ako bude malo kandidata sa 45+ onda cemo primati i sa 43. Sta je tu je, najvaznija je ova preciznost udarca da ne odlete nekom na pekinezera. :lol:
Pasiflora

#59 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Pasiflora »

@Freisian ne guraj se preko reda!!!! Imam dvojicu sa brojem 43 i jednog koji moze i 44 8-) , a prilicno je i precizan :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#60 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Truba »

zamijeniš pas sa BICIKLi isto dobiješ :D
:lol: :lol: :lol: kad sam čitao prvi post kao da sebe vidim kad vozim BICIKL
Margita81

#61 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Margita81 »

komi wrote:zamijeniš pas sa BICIKLi isto dobiješ :D
:lol: :lol: :lol: kad sam čitao prvi post kao da sebe vidim kad vozim BICIKL

:lol:
Cober

#62 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Cober »

zengi wrote:Neko je spomenuo testove! Moze moze, kako da ne.... ali nemozemo samo uvesti testove za posjedovanje pasa nego to moramo prosiriti na sve druge bitnije stvari. Testovi za imanje djece su recimo puno preci nego ovi za pse. Svakoj budali je dozvoljeno da se razmnozava i odgaja djecu i zato je svjet ovakav kakav jeste. Nije sigurno zbog pasa.
Legendo :thumbup: Potpuno podržavam!
Bloo
Globalna šefica

#63 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Bloo »

Cober wrote:
zengi wrote:Neko je spomenuo testove! Moze moze, kako da ne.... ali nemozemo samo uvesti testove za posjedovanje pasa nego to moramo prosiriti na sve druge bitnije stvari. Testovi za imanje djece su recimo puno preci nego ovi za pse. Svakoj budali je dozvoljeno da se razmnozava i odgaja djecu i zato je svjet ovakav kakav jeste. Nije sigurno zbog pasa.
Legendo :thumbup: Potpuno podržavam!

pa eto ima socijalna sluzba kojoj mozes prijaviti kad neko ko ne bi trebao ima djecu

a sta cemo za cuke?
Cober

#64 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Cober »

zengi wrote:Hajde ako bude malo kandidata sa 45+ onda cemo primati i sa 43. Sta je tu je, najvaznija je ova preciznost udarca da ne odlete nekom na pekinezera. :lol:
Evo prijavljujem se da volontiram. Udaram šakama pride, a posebno obećavam da definitivno neću praviti diskriminaciju bez obzira na spol i godine! Sva sredstva doniram za program sterilizacije mediokriteta koji zagađuju društvenu svijest i okolinu, onih koji pitaju "a šta ćemo za cuke" smatrajući to vrhom problema a plivajući u društvu uriniranim ljudskim smećem, onih koji bi da napušteni psi kao žrtve ispaštaju za zločine počinjene od ljudi. Posebno bi se založio za osnivanje fonda koji će raditi na zakonskoj zabrani razmnožavanja "sugrađana" bez položenih testova o poznavanju elementarnog i prirodnog prava na život.
Friesian

#65 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Friesian »

bas tako @Bloo.. to ti je uvijek problem: oni koji trebaju da rade (nadlezni) ne rade nista jer se i ta organizacija ("socijalna" pomoc za zivotinje) vise nego bitna.. ali sta mislis kako je do ovakve situacije i doslo? ;)
o toj pomoci opet niko ne zbori.. npr: u Australiji kupis ljubimca i vise od pola godine ti dolaze ti radnici da vide u kakvom je stanju zivotinja, i to bez najave! pa ces onda tek razmisliti da li imas vremena da kupis zivotinju i kako ces brinuti o njoj..
ali hajmo mi po starom nasem obicaju: popnemo se na "stolicu" i niko nam vise nije ravan, uzimajmo donacije sebi a malu kolicinu usmjerimo na ono za sta je i namjenjena, pametujmo i petljajmo se u one stvari u koje se i ne razumijemo bubajuci se u prsa da i to znamo (jer valja reci da nesto ne znas)..
sad opet pocinjete pricu o djeci koja su ni kriva ni duzna zanemarujuci pravi problem..
amrica

#66 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by amrica »

:? :shock: :-?

Malo je "napenaliti" roditelje i praroditelje, treba naci grobove pra-pra i cukun-cukun djedova i nana, pa se 'nako momacki, da ne kazem pseci, popisati i posrati po posljednjem pocivalistu.
I ne samo to, nego ih sve sterilizirati, kad su rodili tog monstruma, koji je udario psa, smisljeno i planirano, zato jer je u svojih nekoliko godina zivota naucen samo da mrzi i istreniran je da mlati sve sto moze, unistiti im sjeme. I siru i uzu rodbinu, a moze i prijatelje i komsije. Bar svakoga onako upozoravajuce napenaliti 45-com tvrdom cokulom, a moze i stosem opalti, cisto vaspitno, to nisu ljudi, nego monstrumi. I dati u sve medije da se neko ne bi slucajno ozenio-udala za clana te monstrumske familije, da zlo ne radja... :run:

Kad bi neko napisao treba napenaliti svako napusteno pseto na ulici, dobio bi ban, ali kad ljubitelji zivotinja napenaljuju ljude, onda to moze.

Dijte opali drugo dijete stapom, kamenom, ruksakom, stosom, nogom...pa nista, ne dolazi do poziva na "masakr" citave porodice, dijete je to, nezrelo, nesvjesno, nerazumno...
Bloo
Globalna šefica

#67 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Bloo »

Friesian wrote:bas tako @Bloo.. to ti je uvijek problem: oni koji trebaju da rade (nadlezni) ne rade nista jer se i ta organizacija ("socijalna" pomoc za zivotinje) vise nego bitna.. ali sta mislis kako je do ovakve situacije i doslo? ;)
o toj pomoci opet niko ne zbori.. npr: u Australiji kupis ljubimca i vise od pola godine ti dolaze ti radnici da vide u kakvom je stanju zivotinja, i to bez najave! pa ces onda tek razmisliti da li imas vremena da kupis zivotinju i kako ces brinuti o njoj..
ali hajmo mi po starom nasem obicaju: popnemo se na "stolicu" i niko nam vise nije ravan, uzimajmo donacije sebi a malu kolicinu usmjerimo na ono za sta je i namjenjena, pametujmo i petljajmo se u one stvari u koje se i ne razumijemo bubajuci se u prsa da i to znamo (jer valja reci da nesto ne znas)..
sad opet pocinjete pricu o djeci koja su ni kriva ni duzna zanemarujuci pravi problem..

ne znam cemu plural

ovo ja pitam kao pojedinac i bivsi vlasnik psa i veliki ljubitelj zivotinja :)

npr. gospodica amrica...ono je i vise nego degutantno zar ne?

po cemu se ona razliku od ljudi koji maltretiraju i sakate zivotinje
Cholina_Lokica

#68 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Cholina_Lokica »

Friesian wrote:sto se @Lokice tice sreli smo se jednom sa psima i sve pohvale.. vodi racuna o psu i o prolaznicima, toliko sam ja zapazio.. tako da je bezveze napadati je..
Ma najlakse po maksumu i invalidu :mrgreen:
debela

#69 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by debela »

amrica je dala super prijedlog. sjeme im se zatrlo i ja kazem, osim sto nisam ironicna.
GAU8

#70 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by GAU8 »

Moze malo off-topic, ali opet je na temu.

Kako vi reagujete kada setaci ljubimcu dopuste vrsenje velike nuzde na zelenoj povrsini/trotoaru/prilazu neposredno ispred vase kuce/zgrade/prozora/ulaza/garaze i samo nastave dalje, kao da se nista nije desilo.

Znam, nije prakticno vuci psa nakon sto se lijepo "namjestio da se razrahati" nisam ni mislio na to, ali ponesi pribor za takve situacije...
To mi jednako smeta kao i bacanje smeca s prozora, pepeljara uz auta na semaforima, ne zelim reci da su ti vlasnici nesto bolji ili gori, ali oni se cesto pozivaju na to kako su oni pojam kulture i tolerancije, za razliku od ostalih.
Kako je onda moguce da kao takvi, ignorisete te male, ali ipak velike detalje.
jaca-maca

#71 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by jaca-maca »

GAU8 wrote:Moze malo off-topic, ali opet je na temu.

Kako vi reagujete kada setaci ljubimcu dopuste vrsenje velike nuzde na zelenoj povrsini/trotoaru/prilazu neposredno ispred vase kuce/zgrade/prozora/ulaza/garaze i samo nastave dalje, kao da se nista nije desilo.

Znam, nije prakticno vuci psa nakon sto se lijepo "namjestio da se razrahati" nisam ni mislio na to, ali ponesi pribor za takve situacije...
To mi jednako smeta kao i bacanje smeca s prozora, pepeljara uz auta na semaforima, ne zelim reci da su ti vlasnici nesto bolji ili gori, ali oni se cesto pozivaju na to kako su oni pojam kulture i tolerancije, za razliku od ostalih.
Svaka tema se svodi na ovo pitanje, potrazi odgovore na skoro svakoj temi na pdfu Kucni Ljubimci :)
GAU8

#72 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by GAU8 »

jaca-maca wrote:
GAU8 wrote:Moze malo off-topic, ali opet je na temu.

Svaka tema se svodi na ovo pitanje, potrazi odgovore na skoro svakoj temi na pdfu Kucni Ljubimci :)
Nemoj zezati, tema se ne svodi na ovo pitanje, a cak i da se svodi, mislim da je sasvim legitimno pitanje.
Da li znaci precutno odobravas ovo gore, ili sta? :P :P
jaca-maca

#73 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by jaca-maca »

GAU8 wrote: Nemoj zezati, tema se ne svodi na ovo pitanje, a cak i da se svodi, mislim da je sasvim legitimno pitanje.
Ja sam svoje rekla na ostalim temama pa ako te zanima potrazi :oops:
Cober

#74 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Cober »

jaca-maca wrote:Ja sam svoje rekla na ostalim temama pa ako te zanima potrazi :oops:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
GAU8

#75 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by GAU8 »

jaca-maca wrote:
GAU8 wrote: Nemoj zezati, tema se ne svodi na ovo pitanje, a cak i da se svodi, mislim da je sasvim legitimno pitanje.
Ja sam svoje rekla na ostalim temama pa ako te zanima potrazi :oops:
TOLIKO me ne zanima :P
Ustvari indirektno si vec odgovorila ;)
Post Reply