Better Man wrote:VjecitiStudent wrote:Better Man wrote:Grad je prljav iz više razloga i odgovornost snose prije svega nekulturni, tj. primitivni građani kako ovog grada, tako i oni iz drugih gradova koji dolaze u Sarajevo koji bacaju raznorano smeće po ulici, zelenilu, rijekama itd. Također odgovornost snose i komunalne službe koje se nisu udostojile da grad saperu od soli i šljunka koji su posipali u toku zime i koje čekaju da to kiša uradi, odnosno oni peru lice isključivo kad krene padati kiša.
Bijah svjedokom kada su neki ugledni gradjani ovog grada, takoreci cista elita cije slike izlaze po nasim jet set novinama, bacali smece iz stana na ulicu, tako da svaljivati svu krivicu iskljucivo na dosljake je potpuno fulanje teme.
Nisi dobro pročitao moj post, jer sam prvo spomenuo građane ovog grada, pa tek onda i one koji nisu.
Grad je samo odraz našeg unutrašnjeg duševnog stanja jer unutar nas samih nema ljepote i čistoće. Svi mi koji živimo na ovim prostorima bez obzira na naciju, zaprljani smo raznim nečistoćama kao što su zavidnost, ljubomora, plašljivost, fatalizam, potuljenost, pakost, nepovjerljivost, pragmatizam, lukavstvo, egoizam, čulnost, slijepa odanost, poniznost prema moćnima i surov odnos prema nemoćnima i općenito nedostatkom morala (nepotizam, mito, korupcija i kriminal). Mi pojedinačno i kolektivno kao narod projiciramo ovo stanje prljavštine prema našoj okolini, vlasti i svemu što nas okružuje. Sve dok se svako do nas pojedinačno ne promjeni ovako će biti – prljavo na sve strane i u svim segmentima našeg društva.
Koliko je nas građana Sarajevo posjetilo ove ljudi i pitalo ih dali im nešto treba?
http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/fo ... ecuje.html