PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

BiH-x

#51 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by BiH-x »

Hugo Chavez wrote:Na žalost, suština problema je u sljedećoj činjenici: Sarajevo je prljav (ne može se reći zaprljav), svidjelo se to nekome ili ne.

Osjetio sam potrebu podijeliti to sa čitateljima foruma, očekujući konstruktivne prijedloge kako to promijeniti.
Valjda je ovo dovoljno konkretno?
Ma.Le.Na wrote:pa hajde da organizujemo akciju ciscenja!
hajde da pocistimo NASE Sarajevo
evo ja bi bila spremna zrtvovati vikend da pometemo grad
Better Man

#52 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Better Man »

VjecitiStudent wrote:
Better Man wrote:Grad je prljav iz više razloga i odgovornost snose prije svega nekulturni, tj. primitivni građani kako ovog grada, tako i oni iz drugih gradova koji dolaze u Sarajevo koji bacaju raznorano smeće po ulici, zelenilu, rijekama itd. Također odgovornost snose i komunalne službe koje se nisu udostojile da grad saperu od soli i šljunka koji su posipali u toku zime i koje čekaju da to kiša uradi, odnosno oni peru lice isključivo kad krene padati kiša.
Bijah svjedokom kada su neki ugledni gradjani ovog grada, takoreci cista elita cije slike izlaze po nasim jet set novinama, bacali smece iz stana na ulicu, tako da svaljivati svu krivicu iskljucivo na dosljake je potpuno fulanje teme.
Nisi dobro pročitao moj post, jer sam prvo spomenuo građane ovog grada, pa tek onda i one koji nisu.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#53 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by antimobbing »

Better Man wrote:
VjecitiStudent wrote:
Better Man wrote:Grad je prljav iz više razloga i odgovornost snose prije svega nekulturni, tj. primitivni građani kako ovog grada, tako i oni iz drugih gradova koji dolaze u Sarajevo koji bacaju raznorano smeće po ulici, zelenilu, rijekama itd. Također odgovornost snose i komunalne službe koje se nisu udostojile da grad saperu od soli i šljunka koji su posipali u toku zime i koje čekaju da to kiša uradi, odnosno oni peru lice isključivo kad krene padati kiša.
Bijah svjedokom kada su neki ugledni gradjani ovog grada, takoreci cista elita cije slike izlaze po nasim jet set novinama, bacali smece iz stana na ulicu, tako da svaljivati svu krivicu iskljucivo na dosljake je potpuno fulanje teme.
Nisi dobro pročitao moj post, jer sam prvo spomenuo građane ovog grada, pa tek onda i one koji nisu.
Grad je samo odraz našeg unutrašnjeg duševnog stanja jer unutar nas samih nema ljepote i čistoće. Svi mi koji živimo na ovim prostorima bez obzira na naciju, zaprljani smo raznim nečistoćama kao što su zavidnost, ljubomora, plašljivost, fatalizam, potuljenost, pakost, nepovjerljivost, pragmatizam, lukavstvo, egoizam, čulnost, slijepa odanost, poniznost prema moćnima i surov odnos prema nemoćnima i općenito nedostatkom morala (nepotizam, mito, korupcija i kriminal). Mi pojedinačno i kolektivno kao narod projiciramo ovo stanje prljavštine prema našoj okolini, vlasti i svemu što nas okružuje. Sve dok se svako do nas pojedinačno ne promjeni ovako će biti – prljavo na sve strane i u svim segmentima našeg društva.

Koliko je nas građana Sarajevo posjetilo ove ljudi i pitalo ih dali im nešto treba? http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/fo ... ecuje.html
Last edited by antimobbing on 01/04/2011 15:30, edited 1 time in total.
BiH-x

#54 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by BiH-x »

Eto kako to rade Zenicani:

"Zenico – volimo te” – akcija proljetnog čišćenja grada

Općinska uprava na čelu sa Načelnikom Općine u saradnji sa komunalnim javnim preduzećima i ove godine već tradicionalno po 16. put organizira i provodi akciju proljetnog čišćenja pod istim motom “Zenico – volimo te”.

Prema programu akcije, predmet čišćenja u gradskim MZ su zelene i asfaltne površine oko stambenih objekata i prikupljanje otpadaka u kontejnere , a u prigradskim MZ su sve slobodne površine u naseljima, kao i čišćenje riječnih korita i prikupljanje otpadaka na određenim lokalitetima pristupačnim za velike kamione.

Akcija proljetnog čišćenja grada počinje 19.marta i trajat će do 27.marta tekuće godine, a sprovodit će je komunalno preduzeće “Alba-Zenica”, JP “Parking-servis”Zenica, služba za komunalne poslove i ekologiju, stručna služba – Odsjek za poslove mjesnih zajednica, služba za društvene djelatnosti, služba za civilnu zaštitu i služba za inspekcijske poslove.

Stručni nadzor će obavljati JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. dok će upravni nadzor vršiti komunalna inspekcija općine Zenica.

I ove godine poslije obavljene akcije Štab za provođenje Programa proljetnog čišćenja grada će proglasiti najuspješnije učesnike akcije (najuspješnija gradska mjesna zajednica, najuspješnija prigradska mjesna zajednica, najuspješnija školska ustanova, najuspješniji kućni savjet i najuspješnije udruženje-organizacija).

Akcija proljetnog čišćenja u MZ Centar će se sprovoditi u dane vikenda tj. 19. i 20. marta tekuće godine.
BiH-x

#55 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by BiH-x »

Predlazem da se naslov teme preimenuje u "POCISTIMO NASE SARAJEVO", da vidimo koliko smo spremni/voljni promijeniti stanje u gradu :bih: :bih: :bih: :bih:
nosara

#56 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by nosara »

Evo, ja sam prvi za... to da neko pocisti, ako treba... :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#57 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by JoseMujica »

o kojem gradu se priča? zar ima gradova u BiH? :-)
black

#58 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by black »

pa sta rade eko sekcije i nvo, oni prvi bi trebali da organizuju i iniciraju takve stvari
BiH-x

#59 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by BiH-x »

black wrote:pa sta rade eko sekcije i nvo, oni prvi bi trebali da organizuju i iniciraju takve stvari
Da, trebali bi, ali ne rade. A zbog toga mi trebamo da zivimo u smecu? Situacija je jasna; ako hocemo cist grad moramo nesto pokrenuti sami.
Hugo Chavez

#60 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Hugo Chavez »

BiH-x wrote:Eto kako to rade Zenicani:

"Zenico – volimo te” – akcija proljetnog čišćenja grada

Općinska uprava na čelu sa Načelnikom Općine u saradnji sa komunalnim javnim preduzećima i ove godine već tradicionalno po 16. put organizira i provodi akciju proljetnog čišćenja pod istim motom “Zenico – volimo te”.

Prema programu akcije, predmet čišćenja u gradskim MZ su zelene i asfaltne površine oko stambenih objekata i prikupljanje otpadaka u kontejnere , a u prigradskim MZ su sve slobodne površine u naseljima, kao i čišćenje riječnih korita i prikupljanje otpadaka na određenim lokalitetima pristupačnim za velike kamione.

Akcija proljetnog čišćenja grada počinje 19.marta i trajat će do 27.marta tekuće godine, a sprovodit će je komunalno preduzeće “Alba-Zenica”, JP “Parking-servis”Zenica, služba za komunalne poslove i ekologiju, stručna služba – Odsjek za poslove mjesnih zajednica, služba za društvene djelatnosti, služba za civilnu zaštitu i služba za inspekcijske poslove.

Stručni nadzor će obavljati JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. dok će upravni nadzor vršiti komunalna inspekcija općine Zenica.

I ove godine poslije obavljene akcije Štab za provođenje Programa proljetnog čišćenja grada će proglasiti najuspješnije učesnike akcije (najuspješnija gradska mjesna zajednica, najuspješnija prigradska mjesna zajednica, najuspješnija školska ustanova, najuspješniji kućni savjet i najuspješnije udruženje-organizacija).

Akcija proljetnog čišćenja u MZ Centar će se sprovoditi u dane vikenda tj. 19. i 20. marta tekuće godine.
Jako korisno, pogotovo "boldirano".

Naravno da nije potrebno izmišljati toplu vodu. Za početak, obratiću se gradonačelniku i premijeru Kantona sa pitanjem zbog čega se jedna ovakva akcija ne organizuje u Sarajevu.

I naravno, to ću poslati uz šestoaprilsku čestitku.
Asana

#61 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Asana »

black wrote:pa sta rade eko sekcije i nvo, oni prvi bi trebali da organizuju i iniciraju takve stvari

Citam li ja to stav, da je to necija tudja briga?
"S'o bi ja, kad ima tih NVOova ..."

Ovdje se koliko vidim, "takva stvar" upravo inicira. Ali ne za bilo kakve NVO i njihove clanove, nego bi bilo logicno ucesce svih onih koji ne zele zivjeti u prljavstini!
black

#62 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by black »

Asana wrote: Citam li ja to stav, da je to necija tudja briga?
"S'o bi ja, kad ima tih NVOova ..."

Ovdje se koliko vidim, "takva stvar" upravo inicira. Ali ne za bilo kakve NVO i njihove clanove, nego bi bilo logicno ucesce svih onih koji ne zele zivjeti u prljavstini!
nema potrebe da meni nesto prebacivas, ja sto mogu uradim kao i do sada, netreba mi za takvo nesto forum i mudraci
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by PipiDugaDevetka »

Ma.Le.Na wrote:pa hajde da organizujemo akciju ciscenja!
hajde da pocistimo NASE Sarajevo
evo ja bi bila spremna zrtvovati vikend da pometemo grad
Ne sviđa mi se naslov akcije!
Image

Jednom, davno, bio je naziv ''Volim čisto i lijepo Sarajevo'', pa se šegačili u vezi sa nacionalnom čistoćom.
mayab

#64 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by mayab »

Hugo Chavez wrote:Na žalost, suština problema je u sljedećoj činjenici: Sarajevo je prljav (ne može se reći zaprljav), svidjelo se to nekome ili ne.

Osjetio sam potrebu podijeliti to sa čitateljima foruma, očekujući konstruktivne prijedloge kako to promijeniti.
Samo udarac po dzepu najvise boli i to je to!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#65 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by PipiDugaDevetka »

nosara wrote:
BiH-x wrote:Predlazem da se naslov teme preimenuje u "POCISTIMO NASE SARAJEVO", da vidimo koliko smo spremni/voljni promijeniti stanje u gradu :bih: :bih: :bih: :bih:
U kom smislu da POCISTIMO NASE SARAJEVO? Nedobog etnički da ga počistimo!
:mrgreen: :skoljka:
nosara

#66 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by nosara »

PipiDugaDevetka wrote:
nosara wrote:
BiH-x wrote:Predlazem da se naslov teme preimenuje u "POCISTIMO NASE SARAJEVO", da vidimo koliko smo spremni/voljni promijeniti stanje u gradu :bih: :bih: :bih: :bih:
U kom smislu da POCISTIMO NASE SARAJEVO? Nedobog etnički da ga počistimo!
:mrgreen: :skoljka:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tek sad mi je ta vrsta ciscenja pala na glavu... Ja pokvarenih misli kod pojedinaca... :lol: :lol: :lol: :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#67 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Toto »

ma sta se sekirate za peksinluk. Kad se otvore oba McDonalds restorana mitska cistoca MCd ce da se prelije na peksinluk a peksijaneri ce obnoc postat vlegradjani
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#68 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by -LIBERO- »

Jao kako bi ime akcije jedva docekali HDZ i SNSD bojovnici...uhhhhhh :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#69 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by 1946 »

Majorizirajmo smeće!
vjesticanametli

#70 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by vjesticanametli »

jestel ocistili
nellington

#71 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by nellington »

-LIBERO- wrote:Jao kako bi ime akcije jedva docekali HDZ i SNSD bojovnici...uhhhhhh :D
Počistimo Sarajevo

Za zeleniji grad!
vjesticanametli

#72 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

evo nele gasi slamom :lol: MORA muslim.oml.rad.akc.
BiH-x

#73 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by BiH-x »

1946 wrote:Majorizirajmo smeće!
:D :bih:
nellington

#74 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by nellington »

vjesticanametli wrote:evo nele gasi slamom :lol: MORA muslim.oml.rad.akc.
Nema fajde od gašenja, mora se i naložiti kad se čisti, za spaljivanje korova i drugog otpada organskog porijekla :D
vjesticanametli

#75 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

nellington wrote:
vjesticanametli wrote:evo nele gasi slamom :lol: MORA muslim.oml.rad.akc.
Nema fajde od gašenja, mora se i naložiti kad se čisti, za spaljivanje korova i drugog otpada organskog porijekla :D
naravno nele samo ti lozi ionako je vrijeme paljenja :lol:
Post Reply