Upravu si, slaba tačka im je balans štanga, odnosno gumice na njoj. Same gumice nisu skupe, ali je malo složeniji proces zamjene istih. Kod mene se čulo lupkanje u prednjem trapu, pa sam kupio gumice, ali se na kraju ispostavilo da je problem u stabilizatorima (koštaju 43 KM i pašu sa Škode Fabijejefferson wrote:Da zaboravio sam napomenuti da su im balans stange problem.hakunfuc wrote:E ovako, da i ja dam neku informaciju iz prve ruke. Naime posjedujem Lanciu Lybru SW 2,4 jtd 110kW iz 2003.godine, i auto je u mom vlasništvu neku godinu i po. Za to vrijeme sam prešao nekih 35 000 km i sve što sam zamijenio na autu su: prednje disk pločice, crijevo na EGR ventilu, stabilizatori balans štange i naravno redovno ulje i filtere. Za ostale dijelove još se uvijek nije javila potreba za zamjenom, jer auto je sasvim ispravno i sve funkcioniše u najboljem redu.
Što se tiče potrošnje, kod mene ovaj 2,4 jtd ima prosjek od nekih 10,5l gradske vožnje, dok na otvorenom prosjek je nekih 6l, što je dobro s obzirom da mi je noga malo teža na gasu.
Uglavnom, ukoliko naiđeš na očuvan primjerak, investicija se itekako isplati, onu udobnost u vožnji koju Lybra pruža nećeš naći ni kod jednog Golfa i takav nivo opreme za taj novac.
Sretno u kupovini za koju god se varijantu odlučiš
Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hakunfuc
#51 Re: Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8
- Karabaja
#52 Re: Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8
Ja ti savjetujem Golfa
Lakši za održavati, lakši za prodati i sam kažeš da je u dobrom stanju. Ko zna, možda se čak rodi i neka ljubav?
Lakši za održavati, lakši za prodati i sam kažeš da je u dobrom stanju. Ko zna, možda se čak rodi i neka ljubav?
- corsa
#53 Re: Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8
Ljubav je samo prema jednom, i najvjerovatnije da cu ga i zadrzati.
A danas se svakako nista ne moze prodati.
- citroen
#54 Re: Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8
Ja ti ne savjetujem ni jedan od navedenih.