Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

hakunfuc

#51 Re: Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8

Post by hakunfuc »

jefferson wrote:
hakunfuc wrote:E ovako, da i ja dam neku informaciju iz prve ruke :) . Naime posjedujem Lanciu Lybru SW 2,4 jtd 110kW iz 2003.godine, i auto je u mom vlasništvu neku godinu i po. Za to vrijeme sam prešao nekih 35 000 km i sve što sam zamijenio na autu su: prednje disk pločice, crijevo na EGR ventilu, stabilizatori balans štange i naravno redovno ulje i filtere. Za ostale dijelove još se uvijek nije javila potreba za zamjenom, jer auto je sasvim ispravno i sve funkcioniše u najboljem redu.
Što se tiče potrošnje, kod mene ovaj 2,4 jtd ima prosjek od nekih 10,5l gradske vožnje, dok na otvorenom prosjek je nekih 6l, što je dobro s obzirom da mi je noga malo teža na gasu :-D .
Uglavnom, ukoliko naiđeš na očuvan primjerak, investicija se itekako isplati, onu udobnost u vožnji koju Lybra pruža nećeš naći ni kod jednog Golfa i takav nivo opreme za taj novac.
Sretno u kupovini za koju god se varijantu odlučiš :)
Da zaboravio sam napomenuti da su im balans stange problem.
Upravu si, slaba tačka im je balans štanga, odnosno gumice na njoj. Same gumice nisu skupe, ali je malo složeniji proces zamjene istih. Kod mene se čulo lupkanje u prednjem trapu, pa sam kupio gumice, ali se na kraju ispostavilo da je problem u stabilizatorima (koštaju 43 KM i pašu sa Škode Fabije :) ), tako da su one ostale u rezervi.
Karabaja

#52 Re: Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8

Post by Karabaja »

Ja ti savjetujem Golfa :D
Lakši za održavati, lakši za prodati i sam kažeš da je u dobrom stanju. Ko zna, možda se čak rodi i neka ljubav? :-D
corsa

#53 Re: Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8

Post by corsa »

Ljubav je samo prema jednom, i najvjerovatnije da cu ga i zadrzati. :D A danas se svakako nista ne moze prodati.
citroen

#54 Re: Lancia Lybra 2.4 JTD SW VS. Golf IV 1.8

Post by citroen »

Ja ti ne savjetujem ni jedan od navedenih. :)
Post Reply