Moderator: _BataZiv_0809

Pa naravno da će biti mrtvi, niko ne živi vječno.Mis mekinjas wrote:bez konkurencije, ali mrtvi, na žalost.....
Mis mekinjas wrote:bez konkurencije, ali mrtvi, na žalost.....
Pera Trta wrote: Pa naravno da će biti mrtvi, niko ne živi vječno.
Iako su obojica otišla relativno rano, posebno Zoran (u 52.godini)...ali to je sigurno bar dijelom i cijena načinu života koji su vodili.
Za neke srpske glumce mi je gotovo i drago što nisu doživjeli 90-te...bar su nam ostali u lijepoj uspomeni, jer ko zna gdje bi ko završio, šta bi govorio i šta činio.
...!!Mis mekinjas wrote: ATELJE 212, je najbolje mjesto u bivšoj SFRJ....
Mis mekinjas wrote: ja nigdje osim u Srbiji nisam vidjela dobre glumce.....![]()
Kao i svi filmovi Zorana Čalića i druge "lake" srpske komedije, tipa "Poltron", "Špijun na štiklama","Šećerna vodica", "Moj tata na neodređeno vreme" itd.seln wrote:Ah, da: "Zikina dinastija" je, IMHO, mirnodopski zlocin nad covjecanstvom.
To ti "apropo(s)" moje top liste glumica? Pa napravio sam i top listu živih glumaca, mrtvih, žena, djece, ne izdvajaj samo jednu od tih listiseln wrote:Stvarno ne kontam neke liste. Na jednoj su samo gliumci iz Srbije, na drugoj samo Bosnaci, na trecoj opet samo zene...
oni su u kategoriji DOBRI, ne NAJBOLJI.....kakavdanakneiskustvu wrote:
fabijan šovagović,zaim muzaferija,rade šerbedžija,mustafa nadarević????
Ma nije Petar negativac...samo često glumi kabadahije, pijance i takve likove, ali rijetko baš prave negativce. A da je jedan od najboljih-jeste. Ja ne mogu da se ne nasmijem svaki put kada ga vidim na filmu, čak i u "ozbiljnim" ulogama.horion_bosona wrote:sva bitna imena exYu glumista su vec spomenuta, ja bih jos dodao i Petra Bozovica - vjecitog negativcai odlicnog glumca
i da, niko da se sjeti meni najdraze (svakako ne najbolje) exYu glumice Savine Geršak, iako nisam generacija koja ju veze za pubertetske dane...
![]()
![]()
![]()
![]()
To sam i mislio kada sam napisao vjeciti negativac, mada covjek s obzirom na paletu likova koje inace glumi a koji su sve samo ne ljudi s karakterom, dobije krivi dojam o pojedinom glumcuPera Trta wrote: Ma nije Petar negativac...samo često glumi kabadahije, pijance i takve likove, ali rijetko baš prave negativce. A da je jedan od najboljih-jeste. Ja ne mogu da se ne nasmijem svaki put kada ga vidim na filmu, čak i u "ozbiljnim" ulogama.
I, jedan je od rijetkih beogradskih glumaca koji nije glumio u Boljem životu i bezbroj drugih kopija Siniše Pavića, kao ni u kretenskim "lakim komedijama" iz 80-ih...što govori da, za razliku od većine kolega, ipak ima neki nivo i ne trči samo za parama.

Ne volim ga jer je pobjeguljaarte.fakt wrote:Zijah Sokolovic ...

evo tek ovu temu otvorih, nisam ni listao ni razmisljao o drugima. vidim sliku i apsolutno se slazem.Tijana_NS wrote:Za mene jedan jedini i neponovljivi ...
pa velika praznina ...
http://www.youtube.com/watch?v=q_WPQmIat7wkaranana wrote:
evo tek ovu temu otvorih, nisam ni listao ni razmisljao o drugima. vidim sliku i apsolutno se slazem.
legenda nad legendama. pred kraj karijere/zivota, one tv serije i nisu nesto posebno ali filmovi 70ih i 80ih....nema boljeg...maratonci, ko to tamo peva, balkanski spijun. dovoljno je ova 3 spomenuti a bilo ih je jos puno.