Prosetaj u suncano nedjeljno jutro do Kiseljaka pa im to recikomi wrote:sasvim slučajno jučer sam bio u širokom, posušju, mostaru i klobukucrno_sa_zlatnim wrote:Ova vlada moze dobaciti do Kobiljace, i ni centimetra dalje. Najveci gubitnici su Bosnjaci koji zive u miks kantonima (srednjebosanski, hercegovacki) i koji ce na svojoj kozi osjetiti efekat Covicevog bumeranga.
Najlakse je u Ferhadiji zagovarati multieticnost i preglasavanje. Ali kakvi smo, nismo bolje ni zasluzili.
ljudi žive svoje živote kafane pune u 10 ujutro iako su 100 metara dalje prosvjedi
isto kao u sarajevu... ljudi su svugdje isti a nebo je svugdje plavo problemi su svugdje isti
hrvati jednostavno moraju prestati glasati za taj HDZ i krenut će federacija na bolje
Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
- crno_sa_zlatnim
#51 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#52 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
demokratski procesi traju i po 60 godina
imaju 40 da promijene mišljenje nemam ja ništa nikome govoriti
- crno_sa_zlatnim
#53 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
komi wrote:demokratski procesi traju i po 60 godina
Nazalost, vec je proslo vise od 60 godina u bezuspjesnim pokusajima.
-
hercegovac_pravi
#54 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
crno_sa_zlatnim wrote:Ova vlada moze dobaciti do Kobiljace, i ni centimetra dalje. Najveci gubitnici su Bosnjaci koji zive u miks kantonima (srednjebosanski, hercegovacki) i koji ce na svojoj kozi osjetiti efekat Covicevog bumeranga.
Najlakse je u Ferhadiji zagovarati multieticnost i preglasavanje. Ali kakvi smo, nismo bolje ni zasluzili.
Kako će to osjetiti? Deder nam "predoĆi"..Samo pazi bumerang se uvjek vrati na početnu poziciju, naravno ako ga dobro baciš
- nosara
#55 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
Sto jes' jes', ovi kiseljacani su nadrndani nedjeljom ujutro, ne smijes ih u oci pogledat...crno_sa_zlatnim wrote:Prosetaj u suncano nedjeljno jutro do Kiseljaka pa im to recikomi wrote:sasvim slučajno jučer sam bio u širokom, posušju, mostaru i klobukucrno_sa_zlatnim wrote:Ova vlada moze dobaciti do Kobiljace, i ni centimetra dalje. Najveci gubitnici su Bosnjaci koji zive u miks kantonima (srednjebosanski, hercegovacki) i koji ce na svojoj kozi osjetiti efekat Covicevog bumeranga.
ljudi žive svoje živote kafane pune u 10 ujutro iako su 100 metara dalje prosvjedi
isto kao u sarajevu... ljudi su svugdje isti a nebo je svugdje plavo problemi su svugdje isti
hrvati jednostavno moraju prestati glasati za taj HDZ i krenut će federacija na bolje
- nosara
#56 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
crno_sa_zlatnim wrote:Ova vlada moze dobaciti do Kobiljace, i ni centimetra dalje. Najveci gubitnici su Bosnjaci koji zive u miks kantonima (srednjebosanski, hercegovacki) i koji ce na svojoj kozi osjetiti efekat Covicevog bumeranga.
Da si rekao "covicevog gromovitog prdeza" ili "covicevog smrada iz usta"... Ne more bumberang, ni slucajno...
-
big.muzzy
#57 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
volio bi da nisam u pravu, ali sa ovakvim odnosom snaga u vlasti, čini mi se da je donošenje na sva zvona najavljivanog ZONSI-ja u ovom mandatu vrlo upitna. Da je odgovarao koalicionim partnerima, bio bi donešen u prethodnih 15 godina.
-
tulio
#58 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH
Ja ne očekujem ništa, ali kad bi:
1. Ukinuli fiskalizaciju
2. Smanjili PDV i porez na dohodak
3. Smanjili broj državnih parazita i više uložili u infrastrukturu
Glasovao bih za SDP sljedećih 10 godina. Ali znam da neće ništa nego će se samo još zadužiti, namiriti sebe i svoje i hajmo dalje!
1. Ukinuli fiskalizaciju
2. Smanjili PDV i porez na dohodak
3. Smanjili broj državnih parazita i više uložili u infrastrukturu
Glasovao bih za SDP sljedećih 10 godina. Ali znam da neće ništa nego će se samo još zadužiti, namiriti sebe i svoje i hajmo dalje!