Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
popajic

#51 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by popajic »

poznanik wrote: ...Na sve ministarske pozicije biraju se stranački kadrovi, nekad se oni strukom podudare sa resorom, ali prednost se ipak daje politici.
Jedino i iskljucivo se gleda stranacka podobnost , koja je opet bazirana na drugoj vrsti podobnosti - plemenskoj !
Strucnost ?
Hm...nije lak posao od nestrucnih sklepati " strucnu" ekipu...
Ipak,malo strpljenja nije na odmet.
Nisu ni krenuli , vec ih ispljuvasmo.
Valjda nam prethodnih 20 god. pojelo strpljenje...sto nije ni zacudo ....
poznanik

#52 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

Ma.Le.Na wrote:kultura i sport ..obzirom na pozadinu (Školovanje:
Fakultet: Filozofski fakultet u Sarajevu, Odsjek za orijentalnu filologiju- profesor turskog jezika i književnosti i arapskog jezika, 2004.) ocekujem procvat turskih veceri u SA i mozda premijerno prikazivanje Seherzade u Narodnom :-)
Prije da će kroz osnovne škole u pola Federacije biti uveden turski jezik kao obavezan, zbog lakše komunikacije ministra sa učenicima :D
klif

#53 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by klif »

madner wrote:Ja im ne zamjeram za ovih 6 mjeseci, jedna od najbitnijih bitki za buducnost BiH. Da su pristali da budu dio 2+2+2, na ucjene Covica i Dodika, to bi bio poraz svih gradjana BiH.
Slažem se s ovim. Mislim čak da u ovom momentu teško možemo procijeniti značaj i dalekosežnost ovakvog pristupa. SDP je preuzeo veliku odgovornost i nadam se da će biti u stanju da je nose. U svakom slučaju im želim sve najbolje. Vremena za spavanje sigurno neće imati.
madner

#54 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Sto vise jezika to bolje.
Ali obrazovanje je Masic :D

Nego da fakat sacekamo, ima dosta novih faca :D
poznanik

#55 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

madner wrote:Sto vise jezika to bolje.
Koalicija je jaka i usko-interesno povezana, nadopunjavaće se :oops:
casobuke

#56 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

Nuđena su im četiri hrvatska ministarska mjesta u Vladi Federacije,htjeli su svih pet. Na kraju su ostali bez ijednog. Umjesto što su podlegli stranim pritiscima i ucjenama, platformaši su trebali u startu odjebati ovu HDZ-ovsku bagru koja je najavljivala treće entitete i stolne gradove. Ovako smo bespotrebno izgubili pet mjeseci. Čeka se potez Čovića. Evo nama frke.
madner

#57 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

poznanik wrote:
madner wrote:Sto vise jezika to bolje.
Koalicija je jaka i usko-interesno povezana, nadopunjavaće se :oops:
Slazem se da cemo po prvi put imati vladu FBiH koja ce teziti istom cilju i da je to veliki pomak. :D
madner

#58 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

casobuke wrote:Nuđena su im četiri hrvatska ministarska mjesta u Vladi Federacije,htjeli su svih pet. Na kraju su ostali bez ijednog. Umjesto što su podlegli stranim pritiscima i ucjenama, platformaši su trebali u startu odjebati ovu HDZ-ovsku bagru koja je najavljivala treće entitete i stolne gradove. Ovako smo bespotrebno izgubili pet mjeseci. Čeka se potez Čovića. Evo nama frke.
To nije bilo moguce iz 2 razloga. Prvi je bio dio BH javnosti, drugi je MZ.
casobuke

#59 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

strong69 wrote:Kad sam procitao sastav F.K. Sarajeva za ovu sezonu bio sam veoma razocaran i svjestan da moj klub nece osvojiti titulu prvaka BiH.

Sada, kada sam procitao sastav Vlade osjecam se isto. Nema tu nijednog "igraca" koji mi ulijeva povjerenje...

1. Kaplan :lol:
2. Masic je premlad i neiskusan! Obrazovanje je za mnogo, mnogo iskusnije ljude.
3. Jerko Ivankovic? Sada ce hebati majku poljoprivredi. Radnici mu nisu dobili platu 6 mjeseci. Umjesto toga dobijaju bonove i kupuju u objektima kojima Lijanovic daje robu.

Neka nam je sa srecom.

Kao sto @stochar rece i meni ce SDP ide na ignore listu. Razocaran sam odabirom ljudi.

A što si očekivao, kakve će osobe pristati na to da budu Zlajini poltroni?

Od prethodne vlade teško mogu biti gore. Ali u svakom slučaju, slijede burna vremena u BiH.
poznanik

#60 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

casobuke wrote:...... Čeka se potez Čovića. Evo nama frke.
Čovićev potez je odlazak u opoziciju, još prije najavljen. Za sve radnje i aktivnosti mimo zakona postoje jasno utvrđene sankcije, tu nema rasprave, a o ovom pitanju je otvorena druga tema.
VjecitiStudent

#61 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Nazalost, tek se sad vidi da je jedan od najvecih ratnih gubitaka ove zemlje jesu ljudi.
Ono ljudi sto je valjalo u ovoj zemlji je sada uglavnom vani.
poznanik

#62 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

madner wrote:Slazem se da cemo po prvi put imati vladu FBiH koja ce teziti istom cilju i da je to veliki pomak. :D
Hoće li biti interesa građana u tom cilju?
madner

#63 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

poznanik wrote:
madner wrote:Slazem se da cemo po prvi put imati vladu FBiH koja ce teziti istom cilju i da je to veliki pomak. :D
Hoće li biti interesa građana u tom cilju?
Naravno, ko se ovoliko namuci da dodje do vlasti ne zeli je brzo izgubiti.
casobuke

#64 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

madner wrote:
casobuke wrote:Nuđena su im četiri hrvatska ministarska mjesta u Vladi Federacije,htjeli su svih pet. Na kraju su ostali bez ijednog. Umjesto što su podlegli stranim pritiscima i ucjenama, platformaši su trebali u startu odjebati ovu HDZ-ovsku bagru koja je najavljivala treće entitete i stolne gradove. Ovako smo bespotrebno izgubili pet mjeseci. Čeka se potez Čovića. Evo nama frke.
To nije bilo moguce iz 2 razloga. Prvi je bio dio BH javnosti, drugi je MZ.

Ove pregovore s HDZ-ovima je trebalo davno organizovati kako bi puno ranije imali opravdanje za formiranje vlasti bez njih ;-). Sve se može kad se hoće.

A što se tiče podrške javnosti, ne budi smiješan. Koji politički subjekt ovdje je ikad držao do toga nakon što se dokopao vlasti.
casobuke

#65 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

poznanik wrote:
casobuke wrote:...... Čeka se potez Čovića. Evo nama frke.
Čovićev potez je odlazak u opoziciju, još prije najavljen. Za sve radnje i aktivnosti mimo zakona postoje jasno utvrđene sankcije, tu nema rasprave, a o ovom pitanju je otvorena druga tema.

Šta god Čović napravio, ono što je izvjesno je da će tenzije dodatno narasti.
upaljac01

#66 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by upaljac01 »

casobuke wrote:
strong69 wrote:Kad sam procitao sastav F.K. Sarajeva za ovu sezonu bio sam veoma razocaran i svjestan da moj klub nece osvojiti titulu prvaka BiH.

Sada, kada sam procitao sastav Vlade osjecam se isto. Nema tu nijednog "igraca" koji mi ulijeva povjerenje...

2. Masic je premlad i neiskusan! Obrazovanje je za mnogo, mnogo iskusnije ljude.
3. Jerko Ivankovic? Sada ce hebati majku poljoprivredi. Radnici mu nisu dobili platu 6 mjeseci. Umjesto toga dobijaju bonove i kupuju u objektima kojima Lijanovic daje robu.

Neka nam je sa srecom.

Kao sto @stochar rece i meni ce SDP ide na ignore listu. Razocaran sam odabirom ljudi.

Od prethodne vlade teško mogu biti gore. Ali u svakom slučaju, slijede burna vremena u BiH.

:D, cak citav sat rade i vec ih pljujemo, Dobro jutro Bosno i Hercegovino :D
casobuke

#67 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

VjecitiStudent wrote:Nazalost, tek se sad vidi da je jedan od najvecih ratnih gubitaka ove zemlje jesu ljudi.

A oni što valjaju u zemlji ne mogu doći do izražaja. Kad je poplava, govna plivaju po površini :oops:
madner

#68 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Nije bilo moguce puno ranije jer se ocekivalo da ce se bez ikakvih pregovora vlast formirati pocetkom februara. Medjutim zdruzena akcija OHR-a i CIK je HDZove odrzala u igri.
upaljac01

#69 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by upaljac01 »

casobuke wrote:
VjecitiStudent wrote:Nazalost, tek se sad vidi da je jedan od najvecih ratnih gubitaka ove zemlje jesu ljudi.

A oni što valjaju u zemlji ne mogu doći do izražaja. Kad je poplava, govna plivaju po površini :oops:
da ono sto je valjalo otislo je vani i brane nas svojim glasovima... cak 500 tih ljudi STO VALJAJU potrudili su se da glasaju bravo oni...
casobuke

#70 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

upaljac01 wrote:
casobuke wrote:

Neka nam je sa srecom.

:D, cak citav sat rade i vec ih pljujemo, Dobro jutro Bosno i Hercegovino :D

A gdje sam pljuvao vladu? Ocjene o tim ljudima dajem na osnovu njihovih prijašnjih postupaka.

Nego glavno je da postoji dovoljan broj forumskih propagandista i advokata :oops: .
casobuke

#71 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

upaljac01 wrote:
casobuke wrote:

da ono sto je valjalo otislo je vani i brane nas svojim glasovima... cak 500 tih ljudi STO VALJAJU potrudili su se da glasaju bravo oni...
A po tebi se svi problemi rješavaju glasanjem? :D
valterbranisarajevo

#72 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by valterbranisarajevo »

Krim policija je po rezultatima za mene najbolji dio sarajevske policije.Uostalom to se može dokazati brojem rasvjetljenih najtežih krivičnih djela..Šta Kurteš radi u slobodno vrijeme-ma neka radi šta hoće, ali je za vrijeme radnog vremena - profesionalac. Odličan potez SDP-a, makar za funkciju ministra FMUP-a... :thumbup:

O ovim ostalim moram još malo razmisliti da bih iznio svoj stav. Iskreno, za mnoge od njih nikada nisam čuo.... :-? A da ima onih koji su došli na funkciju uvlačeći se stranačkim šefovima u guz... to sigurno...Ali svako će imati priliku da se dokaže. Možda sve bude bolje nego što izgleda na prvi pogled u nekim ministarstvima..Svima treba dati šansu...Makar tu stodnevnu.... :dance:
poznanik

#73 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

Ima li ko snimak ili integralni tekst Nikšićevog ekspozea?
Slušajući ono što je naumio da riješi u svoje tri i po godine, zaključujem da je čovjek u najmanju riku Japanac po struci i umijeću (jedino ako ne namjerava zaredati sa vladavinom u najmanje tri mandata...)
stochar

#74 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by stochar »

popajic wrote:
poznanik wrote: ...Na sve ministarske pozicije biraju se stranački kadrovi, nekad se oni strukom podudare sa resorom, ali prednost se ipak daje politici.
Jedino i iskljucivo se gleda stranacka podobnost , koja je opet bazirana na drugoj vrsti podobnosti - plemenskoj !
Strucnost ?
Hm...nije lak posao od nestrucnih sklepati " strucnu" ekipu...
Ipak,malo strpljenja nije na odmet.
Nisu ni krenuli , vec ih ispljuvasmo.
Valjda nam prethodnih 20 god. pojelo strpljenje...sto nije ni zacudo ....
koje ba stroljenje? oni su nas servis, placamo ih, i za te pare necu da budem stroljiv, hocu da rade! kad ti odes u restoran, i cekas dva sata pilece filete, znaci li ti puno to sko ti neko kaze: pa eto, konobar/kuhar su tek poceli da rade? ne znaci, za svoje pare hoces najbolju uslugu! ova zemlja nema vremena za cekanje, a najmanje imamo vremena da se na nama shtele kojekakvi politichki junferi!
Been

#75 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Been »

Dragan Čović je najavio da ide u opoziciju što je jasna poruka Dodiku da može blokirati koliko hoće, ali ne može dokle hoće...

Nova vlada djeluje ozbiljno i obećavajuće.. Sama činjenica da se program djelovanja zahtjeva na platformi koji podržava preko 75 % forumaša ovdje, djeluje dovoljno dobro..
Post Reply