Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
Moderator: anex
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#51 Re: What to wear???
30 day shred
jest da moras biti mazohista zaista i da gadno boli prvih dana, ali za pola sata vjezbe iscijedi zivot iz tebe.

- alica.k
#52 Re: What to wear???
ma ima tu jos, al bude bilo
na kraju.
heh lejdi, i ja sam 30ds vjezbala! onaj level 1 mi je bio bezveze skroz, nekad sam ga i dvaput odradila odjednom. al zato onaj drugi me ubio u pojam. a treci...necu ni da pricam. smijesno da u 20 min onako se ubijes
ps. mogla si ovo na onu temu o rekreaciji i zumbi kak se vec zove
heh lejdi, i ja sam 30ds vjezbala! onaj level 1 mi je bio bezveze skroz, nekad sam ga i dvaput odradila odjednom. al zato onaj drugi me ubio u pojam. a treci...necu ni da pricam. smijesno da u 20 min onako se ubijes
Last edited by alica.k on 09/05/2011 14:53, edited 2 times in total.
- Nadinka
#53 Re: What to wear???
Draga, isla cijelu zimu na taeboo/zumbu/fitnes, ono kombinovala sebi, prosjecno 2 puta sedmicno, nisma vala stizala vise, nekad triputalica.k wrote:ja sam uz mrsanje i vjezbalaotopilo se salo, boobies se smanjile samo malo, a misici masala
yoga mi izduzila misice i sad to super izgledapuno puno hodanja
bilo sta aerobno. stomacica imam samo kad pojedem nesto tjestasto pa se napuse
- alica.k
#54 Re: What to wear???
nadi, ja u aerobike i zumbu i sve slicno apsolutno ne vjerujem. tu je previse ljudi da bi neko tebi mogao reci da radis nesto ispravno, sanse za povredu (barem meni) su ogromne!
treba znati u isto vrijeme kontrolisati misice dok radis aerobne vjezbe tako da dobivas duplu dozu onoga sto treba. sto jaci misici, vise kalorija sagorijevaju. dvd za kod kuce su meni zakon, a ujutro ljepo trcanje
i sad da ti kazem najbitniju stvar! VAGA LAZE! ako vjezbas dok oces smrsati, vaga ce ti lagati.
zasto? ljudi kod nas mrsanje shvataju kao spadanje kilograma, sto mrsanje nije uvijek. mrsanje je spadanje masnog tkiva. semantika, ali dovodi u velike zablude. ako vjezbas, masno spada, misic se gradi. 1kg misica i 1kg masnoce su razlicitog volumena!
zato uvijek metar u ruku i mjeri se
edit: evo slike da dokazem poentu

treba znati u isto vrijeme kontrolisati misice dok radis aerobne vjezbe tako da dobivas duplu dozu onoga sto treba. sto jaci misici, vise kalorija sagorijevaju. dvd za kod kuce su meni zakon, a ujutro ljepo trcanje
i sad da ti kazem najbitniju stvar! VAGA LAZE! ako vjezbas dok oces smrsati, vaga ce ti lagati.
zasto? ljudi kod nas mrsanje shvataju kao spadanje kilograma, sto mrsanje nije uvijek. mrsanje je spadanje masnog tkiva. semantika, ali dovodi u velike zablude. ako vjezbas, masno spada, misic se gradi. 1kg misica i 1kg masnoce su razlicitog volumena!
zato uvijek metar u ruku i mjeri se
edit: evo slike da dokazem poentu

- ladyblue18
#55 Re: What to wear???
Prebacit cu postove kasnije sad sam malo u zurbi.alica.k wrote:ma ima tu jos, al bude bilona kraju.
Level 1 sam tek danas zavrsila.
Jos ja trcim, hodam, i opet sam crkavala prva 2,3 dana.
Sto se tice vaga, fakat vaga laze, jer ako vjezbas dobijas na misicima i zato na vagi ne mrsas.
A inace sa 2 obroka dnevno nema sanse ni da se moze smrsati, bar ne zdravo.
- alica.k
#56 Re: What to wear???
upravo, 5 obroka dnevno, manjih, i dobro rasporedjenih 
evo moje mjere u zadnjih cca 2 i po mjeseca. uz vjezbu. tek kad vidis ovaj pomak znas da si smrsao. ako se izgladnjavas odose ti misici u helac prvi. i onda ces biti skinny fat sto ti je 0 misica a sve ostalo salo. grozno ruzno uzasno.

edit: prva kolona su boobies, druga struk, treca kukovi, cetvrta bedro, peta dole list
ja mislim da nam treba ona tema da se medjusobno podrzavamo u vjezbanju
i ispravnoj ishrani.
evo moje mjere u zadnjih cca 2 i po mjeseca. uz vjezbu. tek kad vidis ovaj pomak znas da si smrsao. ako se izgladnjavas odose ti misici u helac prvi. i onda ces biti skinny fat sto ti je 0 misica a sve ostalo salo. grozno ruzno uzasno.

edit: prva kolona su boobies, druga struk, treca kukovi, cetvrta bedro, peta dole list
ja mislim da nam treba ona tema da se medjusobno podrzavamo u vjezbanju
- eluna
#57 Re: What to wear???
super tabela, moram si to napraviti .... samo, ja niti trčim niti idem gdje iz svoje sobealica.k wrote:upravo, 5 obroka dnevno, manjih, i dobro rasporedjenih
ja mislim da nam treba ona tema da se medjusobno podrzavamo u vjezbanjui ispravnoj ishrani.
ljekar mi prepisao vježbe za lumbalni dio kičme koje ne radim brat bratu barem 5 godina (ne boli me kičma), a prije sam ih radila .... cure koje me znaju na fb mogu vidjeti kako je to izgledalo prije 10 godina
vježbe su jednostavne, treba vam ukupno 3 minute ujutro i navečer, i prostora koliko vam treba da se pružite na pod ...... rade svi mišići tijela - to je nabitnije
- alica.k
#58 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
ja ti imam blagu skoliozu... i yogu vec godinama radim na savjet ortopeda. i stanje je bas puno bolje sada nego sto je bilo tada kad je to tek pocelo. al sto kazes, treba i za to kondicije. i za yogu ...jer ova koju je on meni preporucio nije za bakice ona "dan je ljep vjetric puse" i treba puno i fleksibilnosti i izdrzljivosti za to
.
- nellington
#59 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
Preselila Lady cijelu stranicu ove priče sa teme What to wear ovdje (split thread).kiki-miki wrote:Zašto na ovoj temi na nekim postovima piše What to wear?
- nellington
#60 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
Ovdje sam slučajni prolaznikkiki-miki wrote:Tebe čovjek može očekivati na svakoj temi da bahneš![]()
![]()
- ladyblue18
#61 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
-
BJB
#62 Re: What to wear???
Opisujeluna wrote:super tabela, moram si to napraviti .... samo, ja niti trčim niti idem gdje iz svoje sobealica.k wrote:upravo, 5 obroka dnevno, manjih, i dobro rasporedjenih
ja mislim da nam treba ona tema da se medjusobno podrzavamo u vjezbanjui ispravnoj ishrani.
ljekar mi prepisao vježbe za lumbalni dio kičme koje ne radim brat bratu barem 5 godina (ne boli me kičma), a prije sam ih radila .... cure koje me znaju na fb mogu vidjeti kako je to izgledalo prije 10 godina..... sad opet moram početi te vježbe da upražnjavam, ali za njih najprije treba malo kondicije nakon 5-godišnjeg izležavanja tako da trenutno počinjem sa vožnjom bicikla (kući naravno) pa kad malo doradim kondiciju, opet ću vježbat
vježbe su jednostavne, treba vam ukupno 3 minute ujutro i navečer, i prostora koliko vam treba da se pružite na pod ...... rade svi mišići tijela - to je nabitnije.... a čak i uz obilnu prehranu (pekla sam ćevape u 6 ujutro
![]()
) efekti se vide već nakon mjesec dana ..... vježbe sa rade svaki dan ujutro odmah po buđenju i navečer pred sao spavanje
- Partizzanka
#63 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
ja vas ne kontam kakve levele spominjete
de eluna kakve su to vjezbe
znate sta je crnjak : ja imam i ono kucno bilicklo i onaj kako se zove ono sto radite nogama dole kao da trcite a gore i rukama na ruckama ... nista ne koristim samo jadim da sam debela! ahahaa
ej muko moja!
jedno vrijeme sam isla na pilates u sa ... za mjesec dana sam i smrsala i zamalo nabila one 6pack luuudnica kako su mi se misici definisali a sve ono laganini radis
ovdje nema pilatesa s loptom ali imam loptu a ne vjezbam
ej pod hitno uvedite smilee koji lupa glavom od zid treba mi fakat!!!
de eluna kakve su to vjezbe
znate sta je crnjak : ja imam i ono kucno bilicklo i onaj kako se zove ono sto radite nogama dole kao da trcite a gore i rukama na ruckama ... nista ne koristim samo jadim da sam debela! ahahaa
ej muko moja!
jedno vrijeme sam isla na pilates u sa ... za mjesec dana sam i smrsala i zamalo nabila one 6pack luuudnica kako su mi se misici definisali a sve ono laganini radis
ovdje nema pilatesa s loptom ali imam loptu a ne vjezbam
ej pod hitno uvedite smilee koji lupa glavom od zid treba mi fakat!!!
- alica.k
#64 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
partizzanka, u pitanju je 30 day shred od jillian michaels, ima ga skinut all over interneta 
- anelie
#65 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
skinula sam i ja sebi taj 30 days...
ako mi netko moze napisati koju rijec o tome,bila bih zahvalna.kod mene je video dug nekih sat i pol,razumijem da tu imaju neki leveli...nesto
koliko vjezbate prvi level?deset dana?vjezba li se svaki dan ili?
nasla sve sto me zanimalo,evo kome treba jos http://www.ehow.com/how_5363883_do-jill ... shred.html
ako mi netko moze napisati koju rijec o tome,bila bih zahvalna.kod mene je video dug nekih sat i pol,razumijem da tu imaju neki leveli...nesto
nasla sve sto me zanimalo,evo kome treba jos http://www.ehow.com/how_5363883_do-jill ... shred.html
- ladyblue18
#66 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
3 levela, na svakom se zadrzis po 10 dana, treba vjezbati svaki dan, osim ako kao ja imas problematicna koljena pa onda pauziras svako malo.anelie wrote:skinula sam i ja sebi taj 30 days...
ako mi netko moze napisati koju rijec o tome,bila bih zahvalna.kod mene je video dug nekih sat i pol,razumijem da tu imaju neki leveli...nesto![]()
- alica.k
#67 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
10 dana prvi, 10 drugi i 10 treci, mada ja sam drugi vjezbala duze jer mi je malo tezi bio, inace predji na sljedeci nivo kad osjetis da ti postane prelagan taj koji radis.
trebaju ti tegovi od barem 1.5kg
ili nesto da sluzi u tu svrhu. Ja imam barbie tegove od 1kg
meni to taman.
20 min ti traje jedna vjezba i to je sve dnevno sto trebas odraditi od toga.
ne moras ti vjezbati svaki dan, to je najbitnije, trebas barem dva dana u sedmici da odmoris misice da mogu rasti (realno, svaku grupu misica treba odmarati po jedan dan, al kad ona sve odradi odjednom, to je nemoguce).
ako hoces da zavrsis za 30 dana, onda vjezbas svaki dan, po 10 svaki nivo
. i to je sve sto trebas znat.
trebaju ti tegovi od barem 1.5kg
20 min ti traje jedna vjezba i to je sve dnevno sto trebas odraditi od toga.
ne moras ti vjezbati svaki dan, to je najbitnije, trebas barem dva dana u sedmici da odmoris misice da mogu rasti (realno, svaku grupu misica treba odmarati po jedan dan, al kad ona sve odradi odjednom, to je nemoguce).
ako hoces da zavrsis za 30 dana, onda vjezbas svaki dan, po 10 svaki nivo
- ladyblue18
#68 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
Moji imaju 2.5 kgalica.k wrote: trebaju ti tegovi od barem 1.5kgili nesto da sluzi u tu svrhu. Ja imam barbie tegove od 1kg
meni to taman.
Danas odmaram, ligamenti me izludise.
- alica.k
#69 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
to ti kazem, program jeste zamisljen da se kao radi svaki dan, al ako osjetis da ti tijelo treba odmora nemoj se forsirati 
Ja sam jednom napravila pauzu od citave sedmice jer sam imala osjecaj da vise ne mogu iz kreveta ustat kolko me iscrpilo.
Sad taman hocu ponovo da pocnem raditi 30ds ili banish fat boost metabolism. vidjecu jos
. budem pisala ovdje progres heh.
a i ja sve hocu da predjem na teze tegove ALI tako sam slaba u gornjem dijelu tijela...u rukama pogotovo. nekako imam osjecaj ako uzmem jace da ce me proci volja.
Ja sam jednom napravila pauzu od citave sedmice jer sam imala osjecaj da vise ne mogu iz kreveta ustat kolko me iscrpilo.
Sad taman hocu ponovo da pocnem raditi 30ds ili banish fat boost metabolism. vidjecu jos
a i ja sve hocu da predjem na teze tegove ALI tako sam slaba u gornjem dijelu tijela...u rukama pogotovo. nekako imam osjecaj ako uzmem jace da ce me proci volja.
- alica.k
#70 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
danas odradila 1/30
ne boli me nis....osjetim malo da sam vjezbala u guzi i stomaku 
cure, hajte se sve prikljucite vjezbanju
najjaci je onaj osjecaj poslije da si pun energije 
cure, hajte se sve prikljucite vjezbanju
-
zamzija
#71 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
alica.k wrote:najjaci je onaj osjecaj poslije da si pun energije
to je tačno 200 %, malo se osjećaš umorno, ali ono pravo dobar osjećaj, a ne slomljeno umorno, joj ne znam kako da objasnim al je dobro
- Partizzanka
#72 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
dajte link za skidanje tog programa
vidim na youtube sasvim solidno izgleda hehehe ovaj level 1
vidim na youtube sasvim solidno izgleda hehehe ovaj level 1
- ladyblue18
#73 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
Do nekidan level 1 mi je bio pakao, od danas je on mini verzija pakla, level 2 je blago receno uzas i horor.
-
zamzija
#74 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
ma ja ne vježbam po tim levelima, ja vježbam po svom nekom ćeifu. doduše morala bih to malo pojačati, to vježbanje
ja to govorim uopšteno, bilo šta da se vježba je puuuno bolje nego da se sjedi
i osjećaj poslije, iako si umoran je super!
ja to govorim uopšteno, bilo šta da se vježba je puuuno bolje nego da se sjedi
- ladyblue18
#75 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???
Kad sam pocela vjezbati po 30 day shred skontala sam da je sve po mom ceifu bilo pogresno i sa nikakvom vezom, odmah da te utjesim.zamzija wrote:ma ja ne vježbam po tim levelima, ja vježbam po svom nekom ćeifu. doduše morala bih to malo pojačati, to vježbanje
ja to govorim uopšteno, bilo šta da se vježba je puuuno bolje nego da se sjedi![]()