Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post Reply
keno75

#51 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by keno75 »

VjecitiStudent wrote:Vlada RS-a je sve donedavno drzala spisak poginulih 2. i 3. maja ovdje http://www.mup.vladars.net/zl/pdf/spisak
Medjutim, iz prilicno jasnih razloga, spisak na tom site-u vise nije dostupan. :-)
Srecom, spisak je sacuvan.
Evo, kako je zrtve JNA 2. i 3. maja prebrojala sama Vlada RS-a:
http://rapidshare.com/files/451361820/s ... ljacka.pdf
Jesu li to i sa ovoga izbrisali?
The file of the above link no longer exists. This could be for several reasons:
The uploader deleted the file
The file contained illegal contents and was deleted from our servers by our abuse-team.
The file is incorrect
The server is busy and can not process the request.
VjecitiStudent

#52 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by VjecitiStudent »

keno75 wrote:
VjecitiStudent wrote:Vlada RS-a je sve donedavno drzala spisak poginulih 2. i 3. maja ovdje http://www.mup.vladars.net/zl/pdf/spisak
Medjutim, iz prilicno jasnih razloga, spisak na tom site-u vise nije dostupan. :-)
Srecom, spisak je sacuvan.
Evo, kako je zrtve JNA 2. i 3. maja prebrojala sama Vlada RS-a:
http://rapidshare.com/files/451361820/s ... ljacka.pdf
Jesu li to i sa ovoga izbrisali?
The file of the above link no longer exists. This could be for several reasons:
The uploader deleted the file
The file contained illegal contents and was deleted from our servers by our abuse-team.
The file is incorrect
The server is busy and can not process the request.
Kokuzna varijanta uploada "Unassigned file limit of 10 downloads reached", sad cu staviti ponovo

Evo:
http://rapidshare.com/files/451396696/s ... ljacka.pdf
Last edited by VjecitiStudent on 07/03/2011 16:04, edited 1 time in total.
tajniglas

#53 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by tajniglas »

3.maja, grupa vojnika JA je pregazila Miljacku i krenula prema Vojnoj bolnici, tom prilikom je zarobljen Celo Bajramovic....
tajniglas

#54 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by tajniglas »

[quote="tajniglas"]3.maja, grupa vojnika JA je pregazila Miljacku i krenula prema Vojnoj bolnici, tom prilikom je zarobljen Celo Bajramovic....[/quote]
u pasažu preko puta sadašnjeg ulaza u Dom zdravlja, pored nekadašnjeg Konzuma
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#55 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by prljavi Hare »

armin071 wrote:

Kako su samo mogli napadati ovako "goloruke mladice"??

p.s. Na 16-toj sec. napravite STOP. Cetnicka ZVIJER.
HAHAHAHAHAHA!!!Znate li da je ovaj lik kasnije bio zarobljen,cuvao ga je u zatvoru jedan moj jaran
koji je bio u vojnoj policij 1 korpusa.Nista necu reci osim da zamislite ovog papka-siledziju,a znate za
ovaj snimak gdje prijeti kako ce sve srusiti i na kraju vam padne u ruke!NEPROCJENJIVO!!! :mrgreen:
Nakon nekog vremena "druzenja" sa njim lik je bio zamjenjen za jednog rodjaka predsjednika Izetbegovica.
Kazu da kada je obavjesten da ide u razmjenu da je odbijao,molio,samo da ostane! :D
Ovo je info iz prve ruke,a ja sam bio u 2 korpusu i tek poslije rata sam cuo ovu pricu.E kako sam se
dobro sjecao ovog papka iz transportera bio sam odusevljen pricom. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:bih: :bih: :bih:
armin071

#56 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by armin071 »

HAHAHAHAHAHA!!!Znate li da je ovaj lik kasnije bio zarobljen,cuvao ga je u zatvoru jedan moj jaran
koji je bio u vojnoj policij 1 korpusa.Nista necu reci osim da zamislite ovog papka-siledziju,a znate za
ovaj snimak gdje prijeti kako ce sve srusiti i na kraju vam padne u ruke!NEPROCJENJIVO!!!
Nakon nekog vremena "druzenja" sa njim lik je bio zamjenjen za jednog rodjaka predsjednika Izetbegovica.
Kazu da kada je obavjesten da ide u razmjenu da je odbijao,molio,samo da ostane!
Ovo je info iz prve ruke,a ja sam bio u 2 korpusu i tek poslije rata sam cuo ovu pricu.E kako sam se
dobro sjecao ovog papka iz transportera bio sam odusevljen pricom.

prljavi Hare

Info je tacan i nije on bio jedini koji je zalutao kod nasih... U zoni tadasnje 4 mot. brigade tacnije receno Hrasnica je jos jedan "srpski junak" onako nonsalantno i u pripitom stanju malo presao kod svojih dojucerasnjih komsija. Da mu bezveze ne pisem nadimak(jer isti nema nikakve veze sa njim) pusticemo jedan video od istog...
Real Khan

#57 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Real Khan »

VjecitiStudent wrote:
Ne, vec je sudija rekao da je napad na ambulantu predstavlja vrstu prestup za koji je moguce isporuciti tuzenog (extradiction offence).
A na pocetku je sudija napisao za koju vrstu zlocina je predvidjena ekstradikcija:
6. Therefore, if the conduct in this case is capable of amounting to one or more of the grave breaches of the Geneva Conventions 1949, the conduct would amount to an extraditable offence.

@Vječiti, prije svega, ne kaže se "ekstradiKcija" nego "ekstradicija"... Drugo, sudija u Westminsteru je odlučivao o konkretnom zahtjevu za isporučivanje (ekstradiciju) dr. Ganića za, između ostalog, navodno eksplicitno NAREĐIVANJE da se otvori vatra na nesretno sanitetsko vozilo. Sudija, razumljivo, utvrđuje da bi takva naredba predstavljala osnov za ekstradiciju, ali on nije imao dovoljno dokaza koji te navode potvrđuju kao vjerodostojne. Drugim riječima, tog dana se odvijala bitka u kojoj je došlo do stradanja nekoliko osoba u sanitetskom vozilu, ali sudiji nije podnešen bilo kakav dokaz da je neko NAREDIO pucanje po tom vozilu. Još jednostavnije rečeno: kolateralna šteta, bez dokazane namjere.
Ako pokušavaš povući paralelu sa stradanjem naših ljekara u Sarajevu, mislim da je to neukusno, jer žrtve pucanja iz snajpera se ne mogu nazvati "kolateralnom štetom" (zbog postojanja optike koja jasno približi metu u koju namjenski ciljaš)... Nego, ti lijepo obnovi to gradivo iz prava, vojne doktrine, engleskog jezika, pravopisa bosanskog...pa ćeš možda i diplomirati jednog dana :mrgreen:
karanana

#58 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by karanana »

armin071 wrote:
ovaj snimak gdje prijeti kako ce sve srusiti i na kraju vam padne u ruke!NEPROCJENJIVO!!!
Kazu da kada je obavjesten da ide u razmjenu da je odbijao,molio,samo da ostane!

prljavi Hare

Info je tacan i nije on bio jedini koji je zalutao kod nasih... U zoni tadasnje 4 mot. brigade tacnije receno Hrasnica je jos jedan "srpski junak" onako nonsalantno i u pripitom stanju malo presao kod svojih dojucerasnjih komsija. Da mu bezveze ne pisem nadimak(jer isti nema nikakve veze sa njim) pusticemo jedan video od istog...
lepi mica bio zarobljen? cuj to, nisam to znao. kada?
za koga ga zamijenise?
ne znam ko je tako vrijedan da se mijenja za ove grande zlocince. isto ko sto zamijenise onu dvojicu terorista koji zapalise postu. pa ja ih ne bi zamijenio za aliju i bakira zajedno.
Romanija

#59 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Romanija »

Pa njegov je valjda bio jedan od onih BOV-ova sto su razvaljeni na Obali, drzan je taj dan ili par dana pred razmjene u FIS-u; znam da je bila neka TV ekipa koja ga je ili snimila ili cak intervjuisala, sjecam se da je bi u prilicno ocuvanom stanju, mozda da je dobio par samara ili od zarobljavanja, loma se plavio iza vrata....
karanana

#60 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by karanana »

i dajte copy/paste listu jer ne fercera ovaj rapidshare.
emigrazione

#61 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by emigrazione »

Student nece ti ovo nesto
prljavi Hare

#62 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by prljavi Hare »

karanana wrote:
armin071 wrote:

prljavi Hare

lepi mica bio zarobljen? cuj to, nisam to znao. kada?
za koga ga zamijenise?
ne znam ko je tako vrijedan da se mijenja za ove grande zlocince. isto ko sto zamijenise onu dvojicu terorista koji zapalise postu. pa ja ih ne bi zamijenio za aliju i bakira zajedno.

Ja bih Bakira dao nako,gratis,nista ne treba!!! :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#63 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by prljavi Hare »

Romanija wrote:Pa njegov je valjda bio jedan od onih BOV-ova sto su razvaljeni na Obali, drzan je taj dan ili par dana pred razmjene u FIS-u; znam da je bila neka TV ekipa koja ga je ili snimila ili cak intervjuisala, sjecam se da je bi u prilicno ocuvanom stanju, mozda da je dobio par samara ili od zarobljavanja, loma se plavio iza vrata....

Kako ja kontam,i danas dan mu stravu salijevaju!!! :lol: :lol: :lol:
argyle

#64 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by argyle »

hvala @VjecitiStudent

Ne zamjeri, spisak sam postavio i ovde da se moze lakse postaviti na sajtove, blogove, itd koji podrzavaju "embed" kodove.

moze se skidati i sa scribd ali potrebno je da se registrujete.
psydelija

#66 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by psydelija »

http://www.youtube.com/watch?v=lsrFO8bY ... re=related

kada pogledate ociglednu laz koju servira urednistvo rts-a svojim gledaocima nakon 17 god., lakse vam je konstruisati medijsku sliku pocetka rata na rtb1 i samoj srbiju...
u studiju rts-a 2009 ili 10-te je vodjena debata o dobrovoljackoj... jedan od gostiju je bio svetozar pudaric koji je do tancina ispreskakao slepu plavusu i donekle otvorio oci onim srbima koji zele da cuju istinu.
Bosanski_kralj

#67 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Bosanski_kralj »

Zar naša strana u ovoj legitimnoj (ta divna riječ) akciji nije imala poginulih?
Gat'Gor

#68 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Gat'Gor »

Mislim da je genije Ganic fino rascistio to pitanje

Inace, to je bila neprijateljska armija u nezavisnoj drzavi, i nije postojao nikakav dogovor, sud je to dokazao. Znaci nema zlocina. Da ih je zaprave bilo 100 mortvih, nebi nikakve razlike bilo. Moje misljenje je da su dobili sta su zasluzili.
detroit-mercy

#69 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by detroit-mercy »

tajniglas wrote:Kukanjac razotkrio srbijansku propagandu: U Dobrovoljačkoj ulici stradalo samo šest osoba!

Milutin Kukanjac / --- SPAM ---
*** SPAM *** - General Milutin Kukanjac bio je svjedokom događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, 3. maja 1992. godine. On je kao komandant Druge vojne oblasti i naredio povlačenje JNA iz glavnog grada BiH.

U jednom od svojih posljednjih intervjua general Kukanjac, koji je umro 2002. godine, posebno se bavio beogradskom propagandom u odnosu na slučaj Dobrovoljačka ulica:

"Pošto se mnogo manipulisalo, lagalo, izmišljalo o tome koliko je stradalo u Dobrovoljačkoj ulici, vrijeme je jednom da se kaže tačno, a to samo mogu ja. U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali jedno sanitetsko vozilo. Poginuo je jedan vojnik - Tomović Zdravko iz Han Pijeska, tri pukovnika - Sokić Miro, Radulović dr. Budimir i Mihajlović Boško, i jedan potpukovnik - Jovanić Boško, i jedna žena, muslimanka, Šuko Nurmela, koja je došla iz Zagreba sa tom komandom, i ona je rekla: "Ja neću nikakvu drugu vojsku, ja idem sa mojom vojskom, pa neka poginem". Znači, šest osoba je stradalo - od 261. Valjda su ovi u Beogradu izgubili strpljenje što mi nismo stradali, već ne stradamo. Te laži koje su prosute oko Dobrovoljačke je nešto najsramnije što se može čuti. Ja sam se borio da to objelodanim. "Novosti" nisu smjele, "Politika" - ma ni govora. "Televizija Srbije" - ma ni govora. "Radio Beograd" - ma kakvi. Do dan-danas".
Tajni glas, gdje ima taj intervju da ga skinem, posto mi je dosadilo da stalno pricam iste stvari pojedinim :mrgreen:
Unaprijed hvala :thumbup:
jasko_ba

#70 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by jasko_ba »

zonbirile wrote:jednom već vlast BiH mora izaći sa rezultatima istrage pred javnost.
naravno, ali shvati sad ovo: kad bi se to zavrsilo, eto velikosrba(da ne kazem cetnika) sa pricom, a srebrenica? vozuca? tuzla? zavidovici? znaci uvijek ce biti isto, uvijek ce se nesto izmisliti, daj boze da dodju pameti, al :( :-)
and

#71 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by and »

VjecitiStudent wrote:
veljaca wrote:
zonbirile wrote:jednom već vlast BiH mora izaći sa rezultatima istrage pred javnost.
:thumbup:

OVO je kljucno .... I onda zatvoriti i ovaj slucaj. Ako ima krivaca - procesuirati ih ali i skinuti ljagu sa ostalih ... Ne znam kako to ne shvate u institucijama Drzave Bosne i Hercegovine ....
Kamo srece da je to sve radjeno na vrijeme, dok jos uvijek stvari nisu ovisile od tromih zajednickih institucija, ne bi Haga vidjeli ni Sefer, ni Delic.
zajedničkih institucija nema.
naravno da treba procesuirati sve one koji su oteli predsjednika,pucali po gradu,ubijali civile,naoružali paravojsku,iako su se po dogovoru trebali povući u srbiju,ostavili oficire koji su platu primali u beogradu......
sve to treba procesuirati
uroborus

#72 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by uroborus »

armin071 wrote:

Kako su samo mogli napadati ovako "goloruke mladice"??

p.s. Na 16-toj sec. napravite STOP. Cetnicka ZVIJER.

Lik je iz mjesta Pelemiš u blizini Kladnja. U ratu se pričalo da je tamo i pogin'o, ali koliko je to provjerno nisam siguran.
Svi oni koji dolaze iz Tuzlanskog kantona, pogotovo Kladanj, Živinice, Tuzla, to mjesto pamte samo po zlu.
madner

#73 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by madner »

Nisu to zajednicke institucije (RS propaganda) nego institucije BiH :roll:
Hemel

#74 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Hemel »

madner wrote:Nisu to zajednicke institucije (RS propaganda) nego institucije BiH :roll:
ovo sam morao malo uvecati da se ne nasijeda na gebelsove (vasiceve) izraze.
jasko_ja

#75 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by jasko_ja »

prljavi Hare wrote:1992 godina.broj poginulih 7

2005 godina.broj poginulih 33

2011 godina.broj poginulih 100

2143 godina.broj poginulih 23,908,657,879
Napomena:zadnji broj je preuzet iz Srpske enciklopedije,pogledati tekst "Bitka u Dobrovoljackoj!",
najnovije izdanje! :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=VdKRVnOOXyI
Post Reply