Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Moderator: anex
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#51 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Što postavi sliku... Odoh sad eksirat' jednu čašu. 
- igorailwayman
#52 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Sarajevski kiseljak je dobra voda i koliko toliko je domaća. A udio d"domaćeg" u toj vodi je itekako veliki i nije zanemarljiv da se može reći da je hrvatski. Više je on domaći nego voda Olimpija. U svakom slučaju bolje je za našu privredu i nas kupiti S. Kiseljak nego Janu, S. pivo nego Heineken itd itd.
- ultima_palabra
#53 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Po meni je bitnije da firma zapošljava ljude kod nas, plaća poreze i doprinose ovdje i proizvodi nešto što je bosanski brand, nego da li će pare u džep strpati Ante ili Hilmo.
- karanana
#54 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
ako agrokor isplacuje plate na vrijeme, placa doprinose a MIMS to ne radi nego zatvaraju pogone i radna mjesta a plate kasne mjesecima, i kad dodju, dodju u kuponima iskoristivim samo u MIMS prodavnicama, ja sam za to da hrvati preuzmu sve dok se bosnjak ne nauci kako odrzavati i graditi biznis a ne ga napumpati i onda iz nekih svojih kratkorocnih interesa unistiti.
- fatamorgana
#55 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Ma 'ta će natrij, 'ta će HDZ ......Sarajlija Fare wrote:Ma jok ba, problem je u nasoj neukosti...kod nas u Sarajevu mnogi ne znaju da je previse Natrija kojeg ima Sarajevski kiseljak i mnoge druge vode doista problem...taj Natrij negativno utjece na krvne vene, krvni pritisak, srce itd...ne morate odmah braniti ko iz puske ono sto je negativno, budite iskreni i recite i to je to...ovdje jedna grupica forumasa Sarajevskog kiseljaka odmah docekuje sve na noz braneci nesto sto se ne moze odbraniti...previse natrija, Sarajevski nije zdrav, niti jedan sportista ga ne bi pio i to je to...vrlo jasno i koncizno...a to sto je neko prosirio prodaju sretno mu bilo...neka se i drugi bore za sebe...jedno je istina Sarajevski kiseljak nije zdrav i tacka...a to sto ga u BiH piju najvise druga je stvar, ljudi neke cinjenice o zdravstvenim problemima koji od Sarajevskog kiseljaka mogu dobiti jos ne znaju...KAP po KAP i prokapat ce na vidjelo mnogo toga, koliko god vi iz HDZ pokusali da to sakrijete vezano za Sarajevski kiseljak i zdravstvene probleme koje moze ta voda prouzrociti...
-
Dady
#56 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Pa upravo o tome i pricam. Ono sto je Todoric kupio nastavilo je sa radom i dozivjelo ekspanziju ( S Kiseljak, VF).karanana wrote:ako agrokor isplacuje plate na vrijeme, placa doprinose a MIMS to ne radi nego zatvaraju pogone i radna mjesta a plate kasne mjesecima, i kad dodju, dodju u kuponima iskoristivim samo u MIMS prodavnicama, ja sam za to da hrvati preuzmu sve dok se bosnjak ne nauci kako odrzavati i graditi biznis a ne ga napumpati i onda iz nekih svojih kratkorocnih interesa unistiti.
A gdje Hilmo umjesa prste jadna mu majka. Pogledaj samo sta bi od Vegafruita i hiljada malih kooperanata koji su zivjeli od prodaje poljoprivrednih proizvoda.
Porezi i doprinosi se placaju, jos ni marka nije otisla u Hrvatsku, nego naprotiv, jos se uvijek ulaze u sirenje mreze i kapaciteta.
-
true
- drndalo
#58 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Ma i ne svida im se najcesce, ali je Fancy, pa to nosaju naokolo, da im se zna prednja strana...sodom wrote:jana je za jajare
umutilo limuna pa se seljacima sviđa
- lara b.
#59 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
meni je kiseljak odlican... moji ukucani ga piju decenijama i svi zivi i zdravi
...
ko je bio veseljak
pa je pio vino
neka pije kiseljak
ozdravit ce fino ...
...
ko je bio veseljak
pa je pio vino
neka pije kiseljak
ozdravit ce fino ...
-
detroit-mercy
#60 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Ja mislio Meggle su Austrijanci ili Svabe kad ono nasiSarajlija Fare wrote:Nedavno sam ga pio, mada je hladno, i przi ko vatra...onda sam vidio da ima Natrija (soli) 539 mg/l, a dozvoljeno je po zdravstevim kodeksima do 30 mg/l na litar, dok najpoznatija EVIAN voda ima od 12ml - 28ml Natrija (soli), zato je Evian valjda i najbolja voda...pa se pitam zasto ga mi u SARAJEVU pijemo, a ne znamo o tome NAtriju, i kako bi to bilo da Sarajevski kiseljak ponudis nekom sportisti, teniseru, atleticaru itd...sutnuo bi ga ko loptu...nije nas, vec JAmnice, a mi ga konzumiramo i trujemo se njime a da nismo ni svjesni...i uz to finansiramo Hrvatsku...
A to sto nisi skontao- htio sam da pitam zasto ga mi u Sarajevo trosimo najvise, nije nas, ne ispunjava svjetske zdravstvene kodekse, finansiramo Hrvatsku, a Hrvatska nase proizvode omalovazava kao Meggle mlijeko...
-
djecak_76
#61 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???
Meni ova diskusija bas lici na neku promociju neke druge "domace" vode...
Smijesno je reci da Kiseljak nije bh. proizvod jer mu vlasnik nije Ibro vec Ivica... Izvire u Bosni, firma je registrovana u Bosni, placa poreze i zaposljeava ljude iz Bosne... I izvozi ga iz Bosne u hrvatsku, Austriju i ko zna gdje sve ne... I donosi devize nama u Bosni...
Barem je prirodna voda, a ne vjestacka kao sto je bila Bonaqua (ako se ko jos sjeca) ili Ilidg+zanski dijamant (sada Kap)...
Sto se tice mlijeka, Meggle je po porijeklu kapitala njemacka firma (vlasnik se preziva Meggle) koja je kupila nase mljekare u Bihacu i Livnu i tamo proizvode veoma kvalitetno (domace) mlijeko,i prodaje ga nama u BiH, ali i van BiH...
Smijesno je reci da Kiseljak nije bh. proizvod jer mu vlasnik nije Ibro vec Ivica... Izvire u Bosni, firma je registrovana u Bosni, placa poreze i zaposljeava ljude iz Bosne... I izvozi ga iz Bosne u hrvatsku, Austriju i ko zna gdje sve ne... I donosi devize nama u Bosni...
Barem je prirodna voda, a ne vjestacka kao sto je bila Bonaqua (ako se ko jos sjeca) ili Ilidg+zanski dijamant (sada Kap)...
Sto se tice mlijeka, Meggle je po porijeklu kapitala njemacka firma (vlasnik se preziva Meggle) koja je kupila nase mljekare u Bihacu i Livnu i tamo proizvode veoma kvalitetno (domace) mlijeko,i prodaje ga nama u BiH, ali i van BiH...