Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#51 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by Entropio »

Što postavi sliku... Odoh sad eksirat' jednu čašu. :D
igorailwayman

#52 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by igorailwayman »

Sarajevski kiseljak je dobra voda i koliko toliko je domaća. A udio d"domaćeg" u toj vodi je itekako veliki i nije zanemarljiv da se može reći da je hrvatski. Više je on domaći nego voda Olimpija. U svakom slučaju bolje je za našu privredu i nas kupiti S. Kiseljak nego Janu, S. pivo nego Heineken itd itd.
ultima_palabra

#53 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by ultima_palabra »

Po meni je bitnije da firma zapošljava ljude kod nas, plaća poreze i doprinose ovdje i proizvodi nešto što je bosanski brand, nego da li će pare u džep strpati Ante ili Hilmo.
karanana

#54 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by karanana »

ako agrokor isplacuje plate na vrijeme, placa doprinose a MIMS to ne radi nego zatvaraju pogone i radna mjesta a plate kasne mjesecima, i kad dodju, dodju u kuponima iskoristivim samo u MIMS prodavnicama, ja sam za to da hrvati preuzmu sve dok se bosnjak ne nauci kako odrzavati i graditi biznis a ne ga napumpati i onda iz nekih svojih kratkorocnih interesa unistiti.
fatamorgana

#55 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by fatamorgana »

Sarajlija Fare wrote:Ma jok ba, problem je u nasoj neukosti...kod nas u Sarajevu mnogi ne znaju da je previse Natrija kojeg ima Sarajevski kiseljak i mnoge druge vode doista problem...taj Natrij negativno utjece na krvne vene, krvni pritisak, srce itd...ne morate odmah braniti ko iz puske ono sto je negativno, budite iskreni i recite i to je to...ovdje jedna grupica forumasa Sarajevskog kiseljaka odmah docekuje sve na noz braneci nesto sto se ne moze odbraniti...previse natrija, Sarajevski nije zdrav, niti jedan sportista ga ne bi pio i to je to...vrlo jasno i koncizno...a to sto je neko prosirio prodaju sretno mu bilo...neka se i drugi bore za sebe...jedno je istina Sarajevski kiseljak nije zdrav i tacka...a to sto ga u BiH piju najvise druga je stvar, ljudi neke cinjenice o zdravstvenim problemima koji od Sarajevskog kiseljaka mogu dobiti jos ne znaju...KAP po KAP i prokapat ce na vidjelo mnogo toga, koliko god vi iz HDZ pokusali da to sakrijete vezano za Sarajevski kiseljak i zdravstvene probleme koje moze ta voda prouzrociti...
Ma 'ta će natrij, 'ta će HDZ ......
Dady

#56 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by Dady »

karanana wrote:ako agrokor isplacuje plate na vrijeme, placa doprinose a MIMS to ne radi nego zatvaraju pogone i radna mjesta a plate kasne mjesecima, i kad dodju, dodju u kuponima iskoristivim samo u MIMS prodavnicama, ja sam za to da hrvati preuzmu sve dok se bosnjak ne nauci kako odrzavati i graditi biznis a ne ga napumpati i onda iz nekih svojih kratkorocnih interesa unistiti.
Pa upravo o tome i pricam. Ono sto je Todoric kupio nastavilo je sa radom i dozivjelo ekspanziju ( S Kiseljak, VF).
A gdje Hilmo umjesa prste jadna mu majka. Pogledaj samo sta bi od Vegafruita i hiljada malih kooperanata koji su zivjeli od prodaje poljoprivrednih proizvoda.
Porezi i doprinosi se placaju, jos ni marka nije otisla u Hrvatsku, nego naprotiv, jos se uvijek ulaze u sirenje mreze i kapaciteta.
true

#57 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by true »

pa sve prodase :-? :| :sad: :sad:
drndalo

#58 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by drndalo »

sodom wrote:jana je za jajare :D
umutilo limuna pa se seljacima sviđa :lol:
Ma i ne svida im se najcesce, ali je Fancy, pa to nosaju naokolo, da im se zna prednja strana... :lol:
lara b.

#59 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by lara b. »

meni je kiseljak odlican... moji ukucani ga piju decenijama i svi zivi i zdravi :D
...
ko je bio veseljak
pa je pio vino
neka pije kiseljak
ozdravit ce fino ... :)
detroit-mercy

#60 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by detroit-mercy »

Sarajlija Fare wrote:Nedavno sam ga pio, mada je hladno, i przi ko vatra...onda sam vidio da ima Natrija (soli) 539 mg/l, a dozvoljeno je po zdravstevim kodeksima do 30 mg/l na litar, dok najpoznatija EVIAN voda ima od 12ml - 28ml Natrija (soli), zato je Evian valjda i najbolja voda...pa se pitam zasto ga mi u SARAJEVU pijemo, a ne znamo o tome NAtriju, i kako bi to bilo da Sarajevski kiseljak ponudis nekom sportisti, teniseru, atleticaru itd...sutnuo bi ga ko loptu...nije nas, vec JAmnice, a mi ga konzumiramo i trujemo se njime a da nismo ni svjesni...i uz to finansiramo Hrvatsku...
A to sto nisi skontao- htio sam da pitam zasto ga mi u Sarajevo trosimo najvise, nije nas, ne ispunjava svjetske zdravstvene kodekse, finansiramo Hrvatsku, a Hrvatska nase proizvode omalovazava kao Meggle mlijeko...
Ja mislio Meggle su Austrijanci ili Svabe kad ono nasi :mrgreen: jesam se dobro zahebao.
djecak_76

#61 Re: Koliko je SARAJEVSKI KISELJAK-BOSANSKI ili Sarajevski ???

Post by djecak_76 »

Meni ova diskusija bas lici na neku promociju neke druge "domace" vode...

Smijesno je reci da Kiseljak nije bh. proizvod jer mu vlasnik nije Ibro vec Ivica... Izvire u Bosni, firma je registrovana u Bosni, placa poreze i zaposljeava ljude iz Bosne... I izvozi ga iz Bosne u hrvatsku, Austriju i ko zna gdje sve ne... I donosi devize nama u Bosni...

Barem je prirodna voda, a ne vjestacka kao sto je bila Bonaqua (ako se ko jos sjeca) ili Ilidg+zanski dijamant (sada Kap)...

Sto se tice mlijeka, Meggle je po porijeklu kapitala njemacka firma (vlasnik se preziva Meggle) koja je kupila nase mljekare u Bihacu i Livnu i tamo proizvode veoma kvalitetno (domace) mlijeko,i prodaje ga nama u BiH, ali i van BiH...
Post Reply