Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

chuchumbamayumbe

#51 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by chuchumbamayumbe »

Đe im je pamet Allahu dragi?!
Sarajlija Fare

#52 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Sarajlija Fare »

chuchumbamayumbe wrote:Đe im je pamet Allahu dragi?!
Etiketa je dobra, vrh, moderna i odlicna...neki nemaju pametnija posla nego bacat bombe i kritikovat sve i svakoga...pa pogledajte vodu Kap etiketa i diyajn katastrofa.....al stvar je ukusa...osim toga vazan je kvalitet....
srklet

#53 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by srklet »

Sarajlija Fare wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Đe im je pamet Allahu dragi?!
Etiketa je dobra, vrh, moderna i odlicna...neki nemaju pametnija posla nego bacat bombe i kritikovat sve i svakoga...pa pogledajte vodu Kap etiketa i diyajn katastrofa.....al stvar je ukusa...osim toga vazan je kvalitet....
Blago tebi sa tvojim ukusom!

O ukusima se ne raspravlja, ali njihov efekat je veoma mjerljiv.
Ali samo par rijeci, znam da nema svrhe ali eto.
Dizajn mineralne vode MORA BITI JEDNOSTAVAN I PERFEKCIONISTICKI.
Jer mineralna voda je u kateogiriji ZDRAVLJA, a tu sarolikost samo odmaze. Pogledaj uostalom apoteku - lijekovima se VISE VJERUJE sto su u jednostavnijoj ambalazi.

Onaj strucnjak iz tesnja sto je prvi dobio ovu plaketu u Americi (sto je btw izgleda dobije svak ko posalje). taj ti je strucnjak onomad stavio na atiketu "strucnu izjavu svog buraza kako je ta voda najbolja na svijetu"!

Ali da mi ne bi dalje lupali, pogledajte koje se mineralne vode najbolje prodaju - sto manja etiketa to vece povjerenje!
Sarajlija Fare

#54 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Sarajlija Fare »

Ma meni izgleda da tebi (srklet) vise smeta sto nase vode dobijaju medalje vani...voda je iz Tesnja ja je prodajem u Sarajevu u trgovini i super ide....Tesanjski dijamant zdrav nema previse Natrija (soli) u sebi, a pogledaj Kap, Sarajevski kiseljak, Janu, koliko ima natrija, razdire vene i srce...Jel znas da po zdravstvenim standardima Natrij ne bi trebao prelaziti 30ml, Evian ima vode koje se krecu od 12ml-28ml Natrija, a Sarajevski, Vitinka, Kap, Princess, Jana, imaju i preko 200ml cak i vise...ovo kazem jer sam citao prije dvije godine tekst od nekog strucnjaka da mnoge nase vode (Sarajevski kiseljak, Vitinka, Kap, Princess, Tuzlanski kiseljak) ne ispunjavaju svjetske uzuse zbog velike koncentracije Natrija koja ne bi trebala prelaziti 30ml, jer su to soli koje razaraju organizam, i tada je jos naveden primjer da idealnu koncentraciju Natrija ima Tesanjski dijamant, koji opet ima u sebi selen i kalij (za srce), kalcij, magnezij....od tada sam poceo kupovati Tesanjski dijamant i prodavati ga u trgovini a i sam ga koristiti, i evo sad se i dokazalo sa dobijanjem zlatne i bronzane medalje....a sve ove vode (sarajevski kiseljak, Jana,vitinka, princess, tuzlanski itd) i ne mogu proci u Evropi jer ne ispunjavaju ove zdravstvene kodekse sa Natrijem (Na),jer ga imaju previse u sebi a opet taj Natrij (soli) przi nam organe i vene, za 10 godina pretvorit ce ih u kašu....meni je vrlo bitno sta pijem, sta je unutra, i to mora biti potvrdjeno, a kod Tesanjskog dijamanta je evo potvrdjeno vani vec nekoliko puta...prema tome i za ovu etiketu imat cemo raznih misljenja, nekima se dopada a nekima ne, osim toga, ako bas hoces, ona i izgleda vrlo jednostavna, el eto mi smo opet najpametniji....nemoj (srklet) da bude ti kao najpametniji od svih....pij Tesanjski dijamant moj ti je savjet i ostavi se Jane i Sarajevskog kiseljaka....
mrtva kokoš

#55 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by mrtva kokoš »

@Sarajlija Fare, nije sporan kvalitet tesanjke vode, vec ono ostalo, ambalaza, etiketa, marketing ...
ja licno nikad ne kupujem nove proizvode ako mi na oko ruzno izgledaju. znaci ono sto je toj vodi prije svega potrebno jeste prije svega idejno dizajnersko rjesenje koje privlaci kupce... mnogi "proizvodjaci" su to rijesili na sasvim manje vise solidan nacin. pa evo meni licno a vjerujem i ostalima ta "kap" voda dobro izgleda, i ambalazno i etiketski. sasvim jednostavno a tako moderno, boje su bas primamljive...
i vjeruj da ce uz koji mjesec marketinga ta voda prestici po prodaji tesanjski dijamant ma koliko ta voda bila kvalitetnija. dizajn+kvaliteta+marketing=uspjeh, i od svega toga tesanjska voda ima samo kvalitet...

pa evo da ne poznajes sastav i kvalitetu vode sta bi ti prije uzeo...
Image
manja pakovanja skoro da i nisam vidio, kako su popularna...

ili ova "kap" voda....
Image
dottore

#56 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by dottore »

kad vidim ovu princess kiseljak dvolitrenjacu smuci mi se... :mrgreen:

idelana boca bi bila od 1l, i to staklena.... ;) sve vise od 1l, je previse, a i voda izgubi okus... :thumbup:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#57 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Toto »

vidi joj glave i dizanja :D :D

Image
Last edited by Toto on 01/03/2011 18:52, edited 1 time in total.
Sarajlija Fare

#58 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Sarajlija Fare »

Od svih tesanjskih na slici gore ipak ambalaza Tesanjskog dijamanta je najbolja, mada doista trebaju svi poraditi na marketingu, ambalazi, dizajnu...hebes drustvo kad se pije dizajn, kao sto Toto rece...ljudi ne gledaju kvalitet vec dal ona izgleda na oko primamljiva....mislim da ce dijamant i Esperanza ipak uspjeti...jos reklame da opucaju i porade na marketingu....
baustelac

#59 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by baustelac »

poznanik wrote:Meni ova etiketa više liči na reklamiranje neke otrovne tečnosti, nego vode za piće :(

Image
Jest vala bas, samo nek je iz BiH ne valja govnetu :x

Takvim kao sto si ti ja bi litru vode prodavao pod cijenu benzina
vade_mecum

#60 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by vade_mecum »

ova tema je toliko puta prezvakana i mislim da se nema vise sta reci. medjutim, zasto nekoga boli ona stvar sta neko radi sa svojim parama? ista stvar je i sa pivama :D
chuchumbamayumbe

#61 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by chuchumbamayumbe »

Mala škola za naše marketing menadžere i dizajnere...pogledajte kako se to radi i kako se pravi brand, pa makar sadržaj brand-a bio i govno.
http://bestdesignoptions.com/?p=6047
srklet

#62 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by srklet »

Sarajlija Fare wrote:Ma meni izgleda da tebi (srklet) vise smeta sto nase vode dobijaju medalje vani...voda je iz Tesnja ja je prodajem u Sarajevu u trgovini i super ide....Tesanjski dijamant zdrav nema previse Natrija (soli) u sebi, a pogledaj Kap, Sarajevski kiseljak, Janu, koliko ima natrija, razdire vene i srce...Jel znas da po zdravstvenim standardima Natrij ne bi trebao prelaziti 30ml, Evian ima vode koje se krecu od 12ml-28ml Natrija, a Sarajevski, Vitinka, Kap, Princess, Jana, imaju i preko 200ml cak i vise...ovo kazem jer sam citao prije dvije godine tekst od nekog strucnjaka da mnoge nase vode (Sarajevski kiseljak, Vitinka, Kap, Princess, Tuzlanski kiseljak) ne ispunjavaju svjetske uzuse zbog velike koncentracije Natrija koja ne bi trebala prelaziti 30ml, jer su to soli koje razaraju organizam, i tada je jos naveden primjer da idealnu koncentraciju Natrija ima Tesanjski dijamant, koji opet ima u sebi selen i kalij (za srce), kalcij, magnezij....od tada sam poceo kupovati Tesanjski dijamant i prodavati ga u trgovini a i sam ga koristiti, i evo sad se i dokazalo sa dobijanjem zlatne i bronzane medalje....a sve ove vode (sarajevski kiseljak, Jana,vitinka, princess, tuzlanski itd) i ne mogu proci u Evropi jer ne ispunjavaju ove zdravstvene kodekse sa Natrijem (Na),jer ga imaju previse u sebi a opet taj Natrij (soli) przi nam organe i vene, za 10 godina pretvorit ce ih u kašu....meni je vrlo bitno sta pijem, sta je unutra, i to mora biti potvrdjeno, a kod Tesanjskog dijamanta je evo potvrdjeno vani vec nekoliko puta...prema tome i za ovu etiketu imat cemo raznih misljenja, nekima se dopada a nekima ne, osim toga, ako bas hoces, ona i izgleda vrlo jednostavna, el eto mi smo opet najpametniji....nemoj (srklet) da bude ti kao najpametniji od svih....pij Tesanjski dijamant moj ti je savjet i ostavi se Jane i Sarajevskog kiseljaka....
Ti si skroz puko i ne kontas o cemu ja pricam.
Ti se dofatio hemijske analize...bezveze.
Ja cu ti samo jedno reci - imam dvije boce ovog tesanjskog MG iz dva razlicita pakovanja (dakle, ja kupujem i tesanjske vode!) ali su ukusi te dvije vode ko razlika izmedju pive i vina!!!
Jamnica i ostale vode, valjale ne valjale, uvijek imaju isti ukus jer se njihova proizvodnja bazira na STRIKTNIM STANDARDIMA.
Idemo dalje - kupi dva pakovanja travnickog sira - od istog proizvodjaca, ali na dva razlicita mjesta (ama mozes vala i ustoj radnji, cak u istom frizideru). Ako ti ta dva sira budi imali isti ukus i isti sastav ja castim sa 100 kg sira!
Idemo dalje - bosanski rahatlokum. Nedavno sam htio u inostranstvo ponijeti nesto bosansko, originalno za poklona i naravno sjetih se rahatlokuma.
Ali kad sam vidio kako je upakovan (masnoca izbila na kutiju, secer se rasipa, deformisan oblik...o dizajnu da ne pricam) jednostavno nisam mogao i morao sam uzeti KRAS bajadere!

Treba li jos primjera?

A za kraj moram ponoviti ovu sliku
Image

Ja dizajna i govana !
(je li ovdje rijec o pet razlicitih firmi?!)

Uh, zamalo ispustih, mora se ponovit i ova slika
Image

majko moja....
(aGua...European Mineral Water... ?!? :lol: )
Last edited by srklet on 01/03/2011 21:18, edited 1 time in total.
Allenass

#63 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Allenass »

poznanik wrote:Meni ova etiketa više liči na reklamiranje neke otrovne tečnosti, nego vode za piće :(

Image
I etiketa i sam naziv "Esperanza" podsjecaju na jednu od onih spanskih safunjara. :-)
Toto

#64 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Toto »

@srklet

de ti nama nakaci neki svoj dizajn koji je dobio bilo gdje i bilo kakvu nagradu - pa taman bila i govnava
Sarajlija Fare

#65 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Sarajlija Fare »

Ma dobro (srklet) kod nas u Bosni po tebi nista ne valja...drugo je rahatloku iz kojeg izbija masnoca...vode su kvalitetne..nema sumnje...drugo je ambalaza da li zapada u oko ili ne....nisu ni druge ambalaze nesto al eto one su strane pa nam vise odgovaraju...za nas su i strana govna bolja i ljepsa bez obzira sto je govno govno....istina da trebaju mnogi raditi na dizajnu al nije ni taj dizaj ni ambalaza toliko odvratan da se od njega bjezi...koliko znam, koliko sam cuo, Tesanjci svoje vode izvoze i vani, bar sam to cuo od distributera Tesanjskog dijamanta (Australija, Njemacka, Svedska..)...Jana je kopirala svoju etiketu i ambalazu od vode Evian, pogledaj i usporedi... http://www.evian.com/#/en_GB/4-Home/ ..... no dobro, svako je donekle u pravu...KUPUJMO DOMACE...
srklet

#66 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by srklet »

Sarajlija Fare wrote:Ma dobro (srklet) kod nas u Bosni po tebi nista ne valja...drugo je rahatloku iz kojeg izbija masnoca...vode su kvalitetne..nema sumnje...drugo je ambalaza da li zapada u oko ili ne....nisu ni druge ambalaze nesto al eto one su strane pa nam vise odgovaraju...za nas su i strana govna bolja i ljepsa bez obzira sto je govno govno....istina da trebaju mnogi raditi na dizajnu al nije ni taj dizaj ni ambalaza toliko odvratan da se od njega bjezi...koliko znam, koliko sam cuo, Tesanjci svoje vode izvoze i vani, bar sam to cuo od distributera Tesanjskog dijamanta (Australija, Njemacka, Svedska..)...Jana je kopirala svoju etiketu i ambalazu od vode Evian, pogledaj i usporedi... http://www.evian.com/#/en_GB/4-Home/ ..... no dobro, svako je donekle u pravu...KUPUJMO DOMACE...
Opet fulas.
Nisam rekao da u Bosni nista ne valja.
Ne valja nam ono malo, a tako bitno - NA ZNAMO UPAKOVATI nase bisere.

I zato nasi biseri losije prolaze od dobro upakovanih govana. O tome ti govorim.

Ali dzaba je s tobom trositi rijeci, tvoj je posao, kako si sam rekao - distribucija vode. Oklen tebe u raspravi o dizajnu?
I to je jedan nas tipicni slucaj - svi su strucnjaci za sve. Sta vi mislite da vlasnici Jamnice, Eviana, Radenske...sami dizajniraju svoje boce? Oni mozda donose konacnu odluku, ali kako god o tim stvarima ne diskutuju oni sto raznose gajbe i bave se distribicijom.
Uostalom pogledajte na ovih nekoliko primjera kako se to radi - angazuju se strucnjaci za produkt dizajn.
I rezultat se odmah vidi.
Sarajlija Fare

#67 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Sarajlija Fare »

Srklet za sta si ti strucnjak....ja se bavim trgovinom a ne distribucijom vode...vodu prodajem u marketu tj. moje radnice to rade, pa mi dolaze razni distributeri....ako si strucnjak za dizajn skidam kapu...ako nisi onda si ocito promasio pravac, zapao u slijepu ulicu, malo volis pametovati, mada iskreno receno donekle si u pravu...al to ti ne daje za pravo da sve ali bas sve kritiziras...sve etikete, sve ambalaze, sve proizvode itd....imel nesto da valja....eto npr. meni ta voda KAP nevalja nista, nije joj dobra ni ambalaza ni etiketa, djeluje suvise suhoparno, odbojno, nije u nekim okvirima isl. osim toga to je voda Ilidzanskog dijamanta koji je smrdio i jos uvijek smrdi, a znamo da je to podrucje oko KAP vode, bivseg Ilidzanskog dijamant kontaminirano, radioaktivno...osim toga i ona reklama sa Brus Lijem koji reklamira vodu suvise je dosadna, mnogi u Bosni navecer zele gledati TV i reklame a ne citati sta Brus Li kaze...i jos su je trebali skratiti za par sekundi jer ubija dosadnim ponavljanjem....ma nema veze nek pije ko sta hoce...neko vodu kvalitetnu a neko nek pije Natrij (sodium ili soli) sa lijepom ambalazom... :lol:
Haettenschweiler

#68 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Haettenschweiler »

chuchumbamayumbe wrote:Mala škola za naše marketing menadžere i dizajnere...pogledajte kako se to radi i kako se pravi brand, pa makar sadržaj brand-a bio i govno.

Meni se ove sviđaju:
Image
Image

Ali ponekad i dizajneri pretjeraju:
Image
Image
Sarajlija Fare

#69 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Sarajlija Fare »

Haettenschweiler wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Mala škola za naše marketing menadžere i dizajnere...pogledajte kako se to radi i kako se pravi brand, pa makar sadržaj brand-a bio i govno.

Meni se ove sviđaju:
Image
Image

Image
Image
Dobre jesu al koliko im kosta ambalaza...dizajn...mi smo u Bosni sa platama 500KM...nema se para platiti vodu iz skupe ambalaze...sve kosta, a mi Bosanci smo u besparici... :-D
srklet

#70 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by srklet »

Sarajlija Fare wrote:Srklet za sta si ti strucnjak....ja se bavim trgovinom a ne distribucijom vode...vodu prodajem u marketu tj. moje radnice to rade, pa mi dolaze razni distributeri....ako si strucnjak za dizajn skidam kapu...ako nisi onda si ocito promasio pravac, zapao u slijepu ulicu, malo volis pametovati, mada iskreno receno donekle si u pravu...al to ti ne daje za pravo da sve ali bas sve kritiziras...sve etikete, sve ambalaze, sve proizvode itd....imel nesto da valja....eto npr. meni ta voda KAP nevalja nista, nije joj dobra ni ambalaza ni etiketa, djeluje suvise suhoparno, odbojno, nije u nekim okvirima isl. osim toga to je voda Ilidzanskog dijamanta koji je smrdio i jos uvijek smrdi, a znamo da je to podrucje oko KAP vode, bivseg Ilidzanskog dijamant kontaminirano, radioaktivno...osim toga i ona reklama sa Brus Lijem koji reklamira vodu suvise je dosadna, mnogi u Bosni navecer zele gledati TV i reklame a ne citati sta Brus Li kaze...i jos su je trebali skratiti za par sekundi jer ubija dosadnim ponavljanjem....ma nema veze nek pije ko sta hoce...neko vodu kvalitetnu a neko nek pije Natrij (sodium ili soli) sa lijepom ambalazom... :lol:
Ma dobro, hajde da se pomirimo i vratimo na onu - da o ukusima ne treba raspravljati.

Ali treba imati na umu da razna trzista imaju razne ukuse. Nije isto plasirati pice na Cevljansku koridu ili u neki evropski supermarket. Ali TE UVJERAVAM - KAP je izgledom, za razliku od Esmeralde, dostojna svakog evropskog restorana, ali ESMERALDA ce vjerovatno bolje proci na Cevljanskoj koridi.
Pitanje je sad, koje nam je trziste ciljano!
Sarajlija Fare

#71 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Sarajlija Fare »

Za dobru reklamu i dizajn treba i dobra lova, a mi zivimo u zemlji gdje politicari kradu sve sto im naleti pod ruku...grcamo u korupciji, pa ne mozemo ni imati dobar dizajn koji kosta iako u zemlji imamo kvalitet... :(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#72 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by PipiDugaDevetka »

EVIAN=NAIVE!
Toto

#73 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Toto »

srklet wrote:
Opet fulas.
Nisam rekao da u Bosni nista ne valja.
Ne valja nam ono malo, a tako bitno - NA ZNAMO UPAKOVATI nase bisere.

I zato nasi biseri losije prolaze od dobro upakovanih govana. O tome ti govorim.

Ali dzaba je s tobom trositi rijeci, tvoj je posao, kako si sam rekao - distribucija vode. Oklen tebe u raspravi o dizajnu?
I to je jedan nas tipicni slucaj - svi su strucnjaci za sve. Sta vi mislite da vlasnici Jamnice, Eviana, Radenske...sami dizajniraju svoje boce? Oni mozda donose konacnu odluku, ali kako god o tim stvarima ne diskutuju oni sto raznose gajbe i bave se distribicijom.
Uostalom pogledajte na ovih nekoliko primjera kako se to radi - angazuju se strucnjaci za produkt dizajn.
I rezultat se odmah vidi.
graficki dizajn i dizajn ambalaze je samo jedan od desetine segmenata produkt dizajna ..

u ovom slucaju primaran produkt je voda, a svakako da su graficki dizajn etiketa, te dizajn oblika boce znacajan dio sveukupnog prozivoda, mada ne i presudan - sto nam potvrdjuje i ovaj primjer sa tesanjskom vodom...
tesanjske vode osvajaju nagrade za kvalite vode iako im je graficki dizajn naljepnice i ambalaze najlosija strana ..

ocito da je majka priroda odlicno dizajnirala vodu, a da je tehnoloski dizajneri u Tesnju nisu toliko "isprepadali" vjestackim dizajnima

nije neka mudrost i strucnost izjaviti da tamo neki koriste profesionalce kad dizajniraju novi proizvod a da se u naske to ne radi
razlog sto to neko radi ili ne radi lezi u kolicini novca koji posjeduju a ne u strucnosti vlasnika ..

dobro bi bilo da nam graficki dizajneri i marketinski strucnjaci objasne kako to da se u bankama u BiH nikako ne moze dobiti kredit za investiranje u razvoj i redizajn proizvoda uopste, a pogodovo ne za vizuleni identitet..
vecina banaka u BiH su u italijanskom vlasnistvu a Italija je prestolnica dizajna pa bi valjada oni trebali zanti da se i u produkt dizajn investira iskljucivo iz kredita
ja sam ubjeden da bi mnogi poduzetnici iz BiH bili spremni ulagati i u vizuleni identitet svojih proizvoda i znali angazovati eminentne profesionalce kad bi iamli pare ili dobili kredit ..

i golf ima gori dizajn od mercedesa pa ga vozaju vise od mercedesa
ako cemo se nosat ciji je caca jaci
Toto

#74 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by Toto »

Haettenschweiler wrote:

Meni se ove sviđaju:
Image
Image

Image
Image
i meni se svidjaju ali im dzabe dizajn kad ih nema kupit u Walmart-u, Safeway-u, Lucky-ju Oliversu, Whole foodu -90 % amerike koja se pali na product designi nije culo za njih kao sto ne znaju za Tesanjske Oaze i Sarajevsku Janu iako su govnava dizajna ..

i kad smo vec kod designa: slavi brend Dior izabcio sa posla jos slavnijeg diora zato sto je iz svojih dizajniranih usta bljuvao neki govnavi rasisticki dizajn
koji ce mu kuvac dizajn kad je govno od covjeka i kad su svi poceli bjezat od njegova smrada
srklet

#75 Re: Pijmo mineralnu vodu tesanjski dijamant,a uskoro i Esperanzu

Post by srklet »

Toto wrote: razlog sto to neko radi ili ne radi lezi u kolicini novca koji posjeduju a ne u strucnosti vlasnika ..
NIJE ISTINA !

Dizajn ambalaze je u najvecem broju slucajeva jeftiniji od jednog snobovskog ceifa ovih nasih biznismena.

Ono sto moze biti skupo jeste neki NERAZUMAN tehnoloski zahtjev koji bi proistekao od dizajnera . naprimjer insistiranje na nekom posebnom materijalu, obliku ili nekom originalnom nacinu zatvaranja ambalaze koji bi uvjetovao promjenu strojeva na liniji i sl.

Ali to je taj famozni kompromis.

Mi ovdje prvenstveno govorimo o dizajnu etiketa i vidjeli smo koja je to bruka.
A "ulaganje" u ljepse etikete je prava mizerija, kosta zapravo kao i ulaganje u ruzne etikete ili cak manje.

Tu nema izgovora.
Post Reply