zadatak (1):
Vozio sam cisternu jednolikomonotonom brzinom – c . Tom brzinom ( ne usporavajući, jer sam mislio da će se pojaviti „zeleno“ čim naiđem na semafor) prošao sam kroz „žuto“ na semaforu kod Solane. U pravo u momentu kada sam na semaforu ( prednjim dijelom cisterne) prolazio pored Atka, on „daje gas“ i starta sa svojim vozilom ( jednoliko ubrzano kretanje).
Ispišite mi „opšte rješenje“ zadatka za: Dužine pređenog puta (mog i Atkovog kretanja) do momenta kada se Atko ponovo našao „uporedo“ pored mene ( stigao me i počeo da mi odmiče), koliko je vremena prošlo od prvog momenta kada smo bili uporedo na semaforu (
zadatak (2):
Vozeći cisternu (jednolikomonotonom brzinom – c = 80km/h) na autoputu preteknem Atka (koji je vozio jednoliko monotonom brzinom – v = 60km/h). Atko da gas i sustigne me!
Šta biva kada v teži c ? I da, na ovo trebaju odgovoriti Belfy, fidoremilenko i Janje!
Zadatak (3):
Pored mene ( koji gledam kroz prozor na.... spratu) prolazi predmet („materijalna tačka“) u "slobodnom padanju" ka površini Zemlje, „trenutnom“ brzinom v = 0,48m/s. Zaokružimo „konstantno ubrzanje“ (zanemarimo sve ostale komponente stvarnog fizičkog zbivanja) g = 10m/s^2 i postavljam za istu grupicu pitanja:
Na kojoj udaljenosti (od mene) će "materijalna tačka" dostići (konačnu, krajnju, trenutnu) brzinu c = 1,2m/s? Koliko će proteći vremena od početka kretanja (od momenta kada je neko iznad mene predmet ispistio da slobodno pada, (bez početne brzine), pa do momenta dostizanja brzine c? Kolika je ukupna dužina puta "materijalne tačke"?
Šta biva kada v teži c?
Vi, koji poznajete H. Jamaka, Azema, i druge što mi se "smiju", pozovite ih ( da lično, ili uz bilo čiju pomoć) neka mi argumentovano dokažu "promašenost" jednog od značajnijih mojih "patenata" ( "algebarskih zapisa geometrijskog opisa fizičkih zbivanja" ):

.