Nakit

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#51 Re: Nakit

Post by eluna »

*mima* wrote:i ja sam alergicna i uvijek premazem lakom...cak sam kupila neke jeftine lakove raznih boja....kad napravim zelene...premazem zelenim lakom....crvene...cervenim lakom... :D
zato postoje žice za bižuteriju koje na sadrže određene elemente i legure :) ......

inače, najviše nosim nakit koji sama napravim ...... kad iskombinujem neku odjeću, smislim šta bi voljela od nakita uz to - i sama napravim ........ tačna dužina, širina, ne moram ništa da vezujem, da krijem pod kragnom ,itd ........ samo nabacim na sebe :-D .............. materijali .......... sve - u najkraćim crtama, ali uglavnom u sve ubacim makar malo swarovski kristala koji, usput rečeno jer pročitah maloprije negdje, ne šljašte ........... Strass šljašti, swarovski kristali na plemenit način i prikupljaju i odbaciju svjetlost
no_crnjak

#52 Re: Nakit

Post by no_crnjak »

eh da sam ja zensko.... xD

nakit je prava stvar xD
zamzija

#53 Re: Nakit

Post by zamzija »

Meni je pravo lijep onaj swatch nakit, ima pored Narodnog pozorišta radnja :)
Ja imam gomilu drvenih, staklenih narukvica i ogrlica raznih boja koje držim u kutijama i stalno ih otpetljavam :lol: :D

A gledala sam na nekoj televiziji kreativne savjete na koji način držati nakit ( nije Jadranka :D )
Ženska je na ormare zakačila / zašarafila nekoliko okruglih ( mogu i drugačiji oblici ) ručkica za ormariće i obojila u boju ormara, a ako je ormar krem boje kaže da ručkice budu šarenih boja - i okačila o njih šalove i ogrlice.
Moja rodica recimo je kupila dosta veliki komad pluta i uokvirila ga, i okačila iznad radnog stola i u pluto kačila naušnice tako da su joj uvijek dostupne i pregledne, a to jako lijepo izgleda kad se uđe u njenu sobu :)

Ima li neko neku dobru ideju za čuvanje nakita :D
jadran

#54 Re: Nakit

Post by jadran »

moja ideja ...i ja vidjela u izlogu..jednostavno a super....uzmes casu s postoljem ili neki dr oblik smao da ima malo bolje postolje d as ene prevrce..i sve nausinice koje imamju onu zakacku za usi sto samo provuces pokacis na casu super izgleda a ne zahtjeva mnogo ni vremena ni ulaganja i jako je pregledno:)
VenomousV

#55 Re: Nakit

Post by VenomousV »

uh meni bi trebalo 10tak takvih casa :D
ali jako dobra ideja :thumbup:
jadran

#56 Re: Nakit

Post by jadran »

hehe vjeruj i meni je trebalo dosta ne smijem ni reci ..kad je mam vidjel akze i smao reci opet hocu za poklon nakit :D :-D :-D :-D :-D
Nadinka

#57 Re: Nakit

Post by Nadinka »

Ovakav nakit ja mnogo volem :)
Image
Partizzanka

#58 Re: Nakit

Post by Partizzanka »

me tooo!
eluna

#59 Re: Nakit

Post by eluna »

Image

ja volim vakve narukvice, tzv. kuf braclet :)

:-D doduše, razlog j etaj što obožavam trofrtaljne rukave, pa onda ove narukvice baš fino pašu
eluna

#60 Re: Nakit

Post by eluna »

evo još nešto što baš nosim kad god mogu i što mi je jako drago :-D

Image

Image

Image
because_of_you

#61 Re: Nakit

Post by because_of_you »

Ja sam neki dan uzela velike dvije table stiropora u OBI-ju i napravila izlog nakita, isto da imam trgovinu u kući :D :thumbup: Praktično i pregledno :)
eluna

#62 Re: Nakit

Post by eluna »

because_of_you wrote:Ja sam neki dan uzela velike dvije table stiropora u OBI-ju i napravila izlog nakita, isto da imam trgovinu u kući :D :thumbup: Praktično i pregledno :)
:) ja ima dvje plutane ploče, i to uokvirene
jadra

#64 Re: Nakit

Post by jadra »

sarajevo_84

#65 Re: Nakit

Post by sarajevo_84 »

Jaaaaaaakoooooo volim nakit (srebro, bižuteriju, razne điđe od nekih kamenčića, bobica i sl.). Uglavnom nosim đerdane od raznog kamenja i bobica...

Uvijek sam imala problem sa kutijama za nakit, nakita puno, malo prostora i odgovarajućih kutija.
I onda jednom u FIS-u kupim veeeliku šolju (izgleda kao šolja za kafu samo MAXI) i u nju sve strpam, od tad sam rahat što se tiče mojih điđa, uvijek znam da mi je sve u šolji, samo se zarovim i nađem šta mi treba...

:D :D
:thumbup:
eluna

#66 Re: Nakit

Post by eluna »

sarajevo_84 wrote:Jaaaaaaakoooooo volim nakit (srebro, bižuteriju, razne điđe od nekih kamenčića, bobica i sl.). Uglavnom nosim đerdane od raznog kamenja i bobica...

Uvijek sam imala problem sa kutijama za nakit, nakita puno, malo prostora i odgovarajućih kutija.
I onda jednom u FIS-u kupim veeeliku šolju (izgleda kao šolja za kafu samo MAXI) i u nju sve strpam, od tad sam rahat što se tiče mojih điđa, uvijek znam da mi je sve u šolji, samo se zarovim i nađem šta mi treba...

:D :D
:thumbup:
:thumbup: :thumbup: ma svako pravi kako mu odgovara

ja na komodi imam 2 kutijice i jedan sat sa ladicom ..... i sve sam rasporedila u taj prostor, pod sat naušnice, zlato u ladičice jedne kutije, ostalo u druge ladičice ...... sve pod rukom
eluna

#67 Re: Nakit

Post by eluna »

@zazana

evo pogledaj nešto ovako???

Image

Image
Last edited by eluna on 12/04/2011 12:35, edited 1 time in total.
eluna

#68 Re: Nakit

Post by eluna »

@ za zazana

ili ovako

Image
maybelline

#69 Re: Nakit

Post by maybelline »

Ispao mi je mali cirkon iz prstena - jel zna neko da li je to moguce popraviti i gdje da odem (tj. rade li to sve zlatare ili samo neke?), te otprilike koliko ce me to kostati?
I inace, znate li jel to ispadanje odlika slabije kvaltitete zlata ili neceg drugog?
*mima*

#70 Re: Nakit

Post by *mima* »

u svakoj zlatari ce ti to sredit
maybelline

#71 Re: Nakit

Post by maybelline »

*mima* wrote:u svakoj zlatari ce ti to sredit
Znas li za koliko love, otprilike?
*mima*

#72 Re: Nakit

Post by *mima* »

ne znam......ja sam imala jedan prsten sa crkonima i kad ispadne kamencic ja ga sama zalijepim sa sekundnim ljepilom......i jos uvijek stoji....:)
maybelline

#73 Re: Nakit

Post by maybelline »

Zalijepila bih i ja da znam gdje mi je cirkon... ispao je negdje, boga pitaj gdje...
*mima*

#74 Re: Nakit

Post by *mima* »

Jedino da ti dam......imam jedan stari bros....bizuterija sa kojeg sam skidala cirkone
Proljetno cvijeće

#75 Re: Nakit

Post by Proljetno cvijeće »

maybelline wrote:
*mima* wrote:u svakoj zlatari ce ti to sredit
Znas li za koliko love, otprilike?

Meni su za 10 KM ugradili novi cirkon negdje na Baščaršiji.
Post Reply