OHR je kriv za sve

Post Reply
kiky

#51 Re: OHR je kriv za sve

Post by kiky »

odprilike, to je to ...
i mada negdje ima tema o ohr-u namjerno sam pokrenuo novu, sa konkretnijim naslovom, jer mislim da je več šupljaka trubit jedno te isto o miloradu, o čoviću, o blokadi države i slično ...
jedni druge ubjeđujemo u iste stvari i vrtimo se u krug umjesto da pažnju okrenemo prema stvarnom uzroku bosanskih problema ...
po mom mišljenju ali i po mišljenju velikog broja kolega sa foruma ( ali i javnosti uopšte ) trenutno največi problem ove zemlje, ovako konstituisane, je nefunkcionisanje najvažnije poluge dejtonskog sporazuma - ohr-a ...
čak se više i nekrije da visoki predstavnik neče da radi svoj posao nego, eto, treba domači političari da nešto rade kao da bosna ima potrebne državne, ustavne, demokratske mehanizme kojima bi sama prevladavala probleme ...
to je kao da invalida tjeramo da igra nogomet, a onda se smijemo, ljutimo i zviždimo što nemože da stigne loptu, a kamoli da da go ... ( sam je kriv što gubi, upada, vrišti od bolova, plače tražeči pomoć (hitna pomoć sjedi na tribinama i čopa nos broječi još jednu masnu dnevnicu ))
zahvaljujem svima koji su iznjeli ili če iznjeti svoje mišljenje ...
tema nije zatvorena ...
naprotiv ...
po mom dubokom ubjeđenju, bit če sve aktuelnija ...
:roll:
hercegovac_pravi

#52 Re: OHR je kriv za sve

Post by hercegovac_pravi »

kiky wrote:odprilike, to je to ...
i mada negdje ima tema o ohr-u namjerno sam pokrenuo novu, sa konkretnijim naslovom, jer mislim da je več šupljaka trubit jedno te isto o miloradu, o čoviću, o blokadi države i slično ...
jedni druge ubjeđujemo u iste stvari i vrtimo se u krug umjesto da pažnju okrenemo prema stvarnom uzroku bosanskih problema ...
po mom mišljenju ali i po mišljenju velikog broja kolega sa foruma ( ali i javnosti uopšte ) trenutno največi problem ove zemlje, ovako konstituisane, je nefunkcionisanje najvažnije poluge dejtonskog sporazuma - ohr-a ...
čak se više i nekrije da visoki predstavnik neče da radi svoj posao nego, eto, treba domači političari da nešto rade kao da bosna ima potrebne državne, ustavne, demokratske mehanizme kojima bi sama prevladavala probleme ...
to je kao da invalida tjeramo da igra nogomet, a onda se smijemo, ljutimo i zviždimo što nemože da stigne loptu, a kamoli da da go ... ( sam je kriv što gubi, upada, vrišti od bolova, plače tražeči pomoć (hitna pomoć sjedi na tribinama i čopa nos broječi još jednu masnu dnevnicu ))
zahvaljujem svima koji su iznjeli ili če iznjeti svoje mišljenje ...
tema nije zatvorena ...
naprotiv ...
po mom dubokom ubjeđenju, bit če sve aktuelnija ...
:roll:
Pa još na onoj drugoj temi o OHR-u smo se skoro svi usaglasili da OHR treba da ode što je prije moguće. Međutim, najveći pobornik ostanka OHR-a su upravo političari iz pc-a. Svaki put kada se ozbiljnije pođe razgovarati o gašenju te nepotrebne institucije iscenira se neka vrsta političke krize koja u korijenu sasječe takve inicijative.
Logički zaključak koji se nameće je taj da je OHR tu da štiti pc. Ništa ni manje ni više od toga.

pe es Treba i OHR majorizirati...
BSn

#53 Re: OHR je kriv za sve

Post by BSn »

Kako samo porazno zvuci kukanje za strancima, preklinjanje istih i optuzivanje njih za stanje u BiH.
OHR je tu da ocuva mir. Stranci su postigli i nametnuli mir. Stranci su svojom politikom i vojskom obezbjedili i ocuvali mir - sto mi, kako stvari stoje, ne bi jos uvijek uspjeli i postali bi evropska Palestina sa konstantnim sukobima, a kao drzave nas nema nigdje. Stranci, normalno, naplacuju to sto trose svoje resurse, vrijeme i trud na nas. U medjuvremenu, mi nismo u stanju da uradimo nista, pa ni da promjenimo makar par clanaka ustava kojeg su nam sklepali ti stranci. Mi imamo zamjerke na ustav, ali istovremeno nismo u stanju ni da ga modifikujemo, ili u potpunosti sprovedemo, a kamo li da napravimo novi. Stranci su nam krivi sto smo nesposobni da biramo i vrsimo pritisak na izabrane da se radi, pa po njima pljujemo, a istovremeno ih vucemo za rukav da ostanu, jer se bojimo da cemo se inace poklati. Ne zelimo da uradimo ista konkretno na svom razvoju, ali nam smeta sto stranci naplacuju svoje djelovanje (za koje ih mi molimo - osim onda kad ih pljujemo).
I to se sve desava punih 20 godina od nase odluke da cemo biti demokrate, napredni i da cemo sami odlucivati o nasoj sudbini - onako ozbiljno sa olovkom u ruci svake dvije godine u glasackoj kutiji. Krivi su svi, samo nismo mi!
hercegovac_pravi

#54 Re: OHR je kriv za sve

BSn wrote:Kako samo porazno zvuci kukanje za strancima, preklinjanje istih i optuzivanje njih za stanje u BiH.
OHR je tu da ocuva mir. Stranci su postigli i nametnuli mir. Stranci su svojom politikom i vojskom obezbjedili i ocuvali mir - sto mi, kako stvari stoje, ne bi jos uvijek uspjeli i postali bi evropska Palestina sa konstantnim sukobima, a kao drzave nas nema nigdje. Stranci, normalno, naplacuju to sto trose svoje resurse, vrijeme i trud na nas. U medjuvremenu, mi nismo u stanju da uradimo nista, pa ni da promjenimo makar par clanaka ustava kojeg su nam sklepali ti stranci. Mi imamo zamjerke na ustav, ali istovremeno nismo u stanju ni da ga modifikujemo, ili u potpunosti sprovedemo, a kamo li da napravimo novi. Stranci su nam krivi sto smo nesposobni da biramo i vrsimo pritisak na izabrane da se radi, pa po njima pljujemo, a istovremeno ih vucemo za rukav da ostanu, jer se bojimo da cemo se inace poklati. Ne zelimo da uradimo ista konkretno na svom razvoju, ali nam smeta sto stranci naplacuju svoje djelovanje (za koje ih mi molimo - osim onda kad ih pljujemo).
I to se sve desava punih 20 godina od nase odluke da cemo biti demokrate, napredni i da cemo sami odlucivati o nasoj sudbini - onako ozbiljno sa olovkom u ruci svake dvije godine u glasackoj kutiji. Krivi su svi, samo nismo mi!
Gdje vidiš kukanje svega ti? kakvo preklinjanje? Pa ja bih najviše volio kad bi OHR istog ovog momenta spakovao stvari i razgulio iz BiH. Eto ja ih preklinjem da odmah napuste BiH. Međutim njohov odlazak ti dođe nešto ko Dodikov referendum. Nikad ga dočekat..
BSn

#55 Re: OHR je kriv za sve

Post by BSn »

Bosnjacki politicari placu kako OHR mora da bude aktivniji svako mjesec-dva, protive se svakoj ideji njihovog skorog odlaska.
Srpski su kao protiv, mada radikaliziraju situaciju uvijek kada dodje do price kako ovi trebaju otici.
A Hrvati, oni su majorizirani. :oops:
Last edited by BSn on 15/02/2011 21:57, edited 1 time in total.
kiky

#56 Re: OHR je kriv za sve

Post by kiky »

BSn wrote:Kako samo porazno zvuci kukanje za strancima, preklinjanje istih i optuzivanje njih za stanje u BiH.
nije kukanje, to je iznošenje činjenica ...
ne preklinjemo ih ni za šta nego tražimo da ohr otvoreno kaže da više neče da radi svoj poso ( pročitati dejtonski .. ) i
da se samoukine kao institucija jer nema više nikakvu funkciju ...
a da čuva mir nije istina ...
ratovi počinju verbalno ...
( ako nisi znao ) ...
BSn

#57 Re: OHR je kriv za sve

Post by BSn »

kiky wrote:
nije kukanje, to je iznošenje činjenica ...
ne preklinjemo ih ni za šta nego tražimo da ohr otvoreno kaže da više neče da radi svoj poso ( pročitati dejtonski .. ) i
da se samoukine kao institucija jer nema više nikakvu funkciju ...
a da čuva mir nije istina ...
ratovi počinju verbalno ...
( ako nisi znao ) ...

Ko to trazi? Politicki predstavnici kojeg naroda?
luckypot

#58 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

BSn wrote:Bosnjacki politicari placu kako OHR mora da bude aktivniji svako mjesec-dva, protive se svakoj ideji njihovog skorog odlaska.
Srpski su kao protiv, mada radikaliziraju situaciju uvijek kada dodje do price kako ovi trebaju otici.
A Hrvati, oni su majorizirani. :oops:
valjda si dosad shvatio da je sa-x bolji pokazatelj bih politike nego bošnjački političari :D
Nass

#59 Re: OHR je kriv za sve

Post by Nass »

Mislim da nam nazalost OHR jos treba. Ili neko ko ce ga zamijeniti ali sa istim ovlastima. Naime, upravo je OHR prozvao Predsjednistvo Federacije za ono nezakonito imenovanje ustavnih sudija, nakon cega je Kebo povukao svoj potpis. Takodjer, OHR je stavio zabranu Republici Srpskoj da objavi i sprovodi zakon o knjizenju drzavne imovine. Dodik jos uvijek tome prkosi i nastoji da tu zabranu zaobidje, ali mu OHR stoji na putu. Taj obracun jos nije gotov. Da nije OHR-a, ko bi mogao sprijeciti Dodika da s tim nastavi i zavrsi?
Da nam ne treba OHR, zasto bi onda EU sada razmisljala o svom predstavniku, koji bi osim 'mrkve', kako se to popularno govori (mada me taj izraz iritira), morao imati i neki 'stap'? Nazalost, kod nas drzava jos nije profunkcionisala kako treba, opstrukcije su mnogobrojne, kao i mehanizmi blokada, i mora se imati neki mehanizam odblokiranja, a u ovom trenutku to je jos uvijek OHR.
zlatiborka

#60 Re: OHR je kriv za sve

Post by zlatiborka »

Na osnovu svega sto je rekao i ucinio (ili nije ucinio) ovaj INCKO, koji niti smrdi niti mirise, ja predlazem da ga OTJERAMO!

Koji on q.... glumi ovdje i sta hoce? I Medjunarodna zajednica, kobajagi, sta radi da BiH kao drrzava krene naprijed i da gradjani njeni pocnu zivjeti zivot dostojan covjeka. Sta ih specava u tome da djeluju?

Ja samo mogu zakljuciti da su INCKO i cijela pripadajuca companija tu da izmuzu pare, glume neku diplomatiju, jacajuci RS i Milorada Dodika (jer ga nisu kaznili za mnoge stvari, a trebali su).

I nazalost, mislim da je cilj MZ, Incka i ostalih da konacnno zavrse sa BiH i podijele je i da uzmu svoju proviziju, zavisno koliko je koji lokalni lider obecao.

Tuzna nam je buducnost, sta da radimo? Ili me demantujte!

Ili da ptotestiramo protiv svega ovoga!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#61 Re: OHR je kriv za sve

Post by PipiDugaDevetka »

zlatiborka wrote:Na osnovu svega sto je rekao i ucinio (ili nije ucinio) ovaj INCKO, koji niti smrdi niti mirise, ja predlazem da ga OTJERAMO!

Koji on q.... glumi ovdje i sta hoce? I Medjunarodna zajednica, kobajagi, sta radi da BiH kao drrzava krene naprijed i da gradjani njeni pocnu zivjeti zivot dostojan covjeka. Sta ih specava u tome da djeluju?

Ja samo mogu zakljuciti da su INCKO i cijela pripadajuca companija tu da izmuzu pare, glume neku diplomatiju, jacajuci RS i Milorada Dodika (jer ga nisu kaznili za mnoge stvari, a trebali su).

I nazalost, mislim da je cilj MZ, Incka i ostalih da konacnno zavrse sa BiH i podijele je i da uzmu svoju proviziju, zavisno koliko je koji lokalni lider obecao.

Tuzna nam je buducnost, sta da radimo? Ili me demantujte!

Ili da ptotestiramo protiv svega ovoga!!
Pošalji protestnu poruku: GO HOME INZKO!
http://www.eusrbih.org/gen-info/?cid=1012,2,1
panorama

#62 Re: OHR je kriv za sve

Post by panorama »

1gorstak wrote:
stari grad Visegrad wrote:Da nema OHRa ne bi bilo ni Bosne.
Treba nam OHR jer se prisustvom istog kupuje vremena za stabilizaciju kroz politicki proces. Povlacenje OHR-a bi znacilo da medjunarodna zajednica dize ruke od tog pristupa i da ce prihvatiti realnost koju se stvori novim ratom. A da bi bilo rata, to je skoro pa sigurno. Prvi Dodikov korak bi bio pokusaj onemogucavanja SIPA-e da djeluje na podrucju manjeg entiteta a politicka atmosfera bi se usijala do te mjere da bi rat mogao poceti i obicnom tucom pijanog Bosnjaka sa pijanim Srbinom ispred jednog od kafica u Srebrenici. Dalje, tu su utakmice i nabrijani navijaci, pa onda Mars mira .... ovdje se svakih 15 dana moze naci razlog za pocinjanje rata ....

Ishod novog sukoba, s obzirom na odnos snaga na terenu, uopste nije upitan, velikosrbe bi se razvalilo u roku od dva mjeseca (iako Dodik kaze da puskom nemaju sanse ni dva dana, da su mu JNA tenkovi na raspolaganju, e to bi bila druga stvar) ali rat ipak nije nesto cemu treba stremiti jer u ratu najvise stradaju najslabiji clanovi drustva, djeca, zene, stariji ...

Medjutim, ako OHR pocne pakovati kofere prije nego sto ovdje dodje do istinske stabilizacije, ne vidim kako cemo izbjeci rat.
Ovako su neki razmišljali 1992.god i pogriješili.Čudno ali sada žrtva razmišlja isto kao zlostavljač.Može li to netko objasniti?
hercegovac_pravi

#63 Re: OHR je kriv za sve

panorama wrote:
1gorstak wrote:
stari grad Visegrad wrote:Da nema OHRa ne bi bilo ni Bosne.
Treba nam OHR jer se prisustvom istog kupuje vremena za stabilizaciju kroz politicki proces. Povlacenje OHR-a bi znacilo da medjunarodna zajednica dize ruke od tog pristupa i da ce prihvatiti realnost koju se stvori novim ratom. A da bi bilo rata, to je skoro pa sigurno. Prvi Dodikov korak bi bio pokusaj onemogucavanja SIPA-e da djeluje na podrucju manjeg entiteta a politicka atmosfera bi se usijala do te mjere da bi rat mogao poceti i obicnom tucom pijanog Bosnjaka sa pijanim Srbinom ispred jednog od kafica u Srebrenici. Dalje, tu su utakmice i nabrijani navijaci, pa onda Mars mira .... ovdje se svakih 15 dana moze naci razlog za pocinjanje rata ....

Ishod novog sukoba, s obzirom na odnos snaga na terenu, uopste nije upitan, velikosrbe bi se razvalilo u roku od dva mjeseca (iako Dodik kaze da puskom nemaju sanse ni dva dana, da su mu JNA tenkovi na raspolaganju, e to bi bila druga stvar) ali rat ipak nije nesto cemu treba stremiti jer u ratu najvise stradaju najslabiji clanovi drustva, djeca, zene, stariji ...

Medjutim, ako OHR pocne pakovati kofere prije nego sto ovdje dodje do istinske stabilizacije, ne vidim kako cemo izbjeci rat.
Ovako su neki razmišljali 1992.god i pogriješili.Čudno ali sada žrtva razmišlja isto kao zlostavljač.Može li to netko objasniti?
Razmišljali .... :? Oni i dan danas isto razmišljaju kao i te 92-ge samo što na drugoj strani nema više naivnih budala.
Londono

#64 Re: OHR je kriv za sve

Post by Londono »

Kakav rat, nema od toga nista.
A, sto se tice OHR-a, moze slobodno da ide, tu su Srbija i Hrvatska potpisnice i garant Dejtonskog sporazuma.

Prema tome, spavajte mirno rata nece biti. ;-)
drndalo

#65 Re: OHR je kriv za sve

Post by drndalo »

panorama wrote:Čudno ali sada žrtva razmišlja isto kao zlostavljač.Može li to netko objasniti?
Stokholmski sindrom...? :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#66 Re: OHR je kriv za sve

drndalo wrote:
panorama wrote:Čudno ali sada žrtva razmišlja isto kao zlostavljač.Može li to netko objasniti?
Ni Londonski, ni Stokholmski sindrom, nego se o ovome radi:
zavrzlama wrote:OHR je u BIH iz razloga sto svojim prisustvom sprecava obracun sa neprijateljima BIH....OHR( par jacih drzava u evropi) ima zadatak da odrzi BIH kao tro-etnicku drzavu i sprijeci svaki vid stvaranja Bosansko-Hercegovacke nacije,jer znaju da jacanjem ideje bosanstva i drzave BIH ,oni direktno jacaju "bosnjake" kao kolektiv a uticu na pojacano iseljavanje srba i hrvata iz BIH,jer navedeni su pod direktnom kontrolom zagreba i beograda, ovi opet navedeni ne zele svoje sunarodnike da se identifikuju kao Bosanci i Hercegovci ,nego kao svoju dijasporu,koja radi za njihoiv racun"podjelu BIH i prosirenje svojih drzava"...pa je OHR skontao da jacanje BIH je ujedno i politicki rat sa hrvatskom i srbijom i rizik novih sukoba,pa se udara po bosancima i bosnjacima jer su najslabija karika..

OHR ne zeli stabilnu BIH,zeli je nestabilnu da svjetski igraci u svakom momentu mogu iskoristiti narode u BIH,da ih gurnu u krvavi rat,radi nekih njihovih bolesnih geo-politickih ciljeva....OHR -ov plan rusi jedna mala sitnica,a to je da drzanje BIH u tro-etnickoj podjeli,odrzava stanje stagnacije koje ce za duzi vremenski period imati za posljedicu osjetno topljenje i iseljavanje onih koji ne zele BIH,a oni koji ce postajati sve brojniji ce sve manje postojati kooperativni svjesni nepravde koja im se cinila/cini i svjesni svoje demografske dominacije...OHR se zaglibio u sopstveno blato,a razlog toga je sto evropa nije shvatila da postoji narod kome je preca drzava od vjere...da su bosnjaci krenuli za vehabizmom i radikalnom islamu kako su se svojski evropljani trudili da im nametnu kao nacin zivota,danas bi OHR -u plan isao svojim tokom ,ovako zajeb veliki..sad laganoze rahat patnja i pustiti da vrijeme odradi svoje....OHR jer shvatio sta se desi kad se uspostavi normalna politicko-teritorijana zajednica(DC Brcko)..zato su odustali od reforme policije i podlegli pod velikosrpske pritiske u zaustavljanju jacanja drzave BIH i njenih institucija...
@zavrzlama, kao i obično :thumbup: :bih: :bih:
luckypot

#67 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

Hebiga, medj zajednica je mislila da je lukava, pa je prevarila samu sebe ...

A mislim da su razočarani što su unajmili srbe za izvršioce radova, kontali su da su to ti "strašni nacionalisti" koji će "mudžahedine" držati pod kontrolom ...kad ono strašni nacionalisti počeše pomjeranje prema beogradu :lol: :lol:
luckypot

#68 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

drndalo wrote:
ma jok...samo skontali s kim žive :D
drndalo

#69 Re: OHR je kriv za sve

Post by drndalo »

Ja samo ne znam jel' mi zivimo u istoj zemlji, nesto ne mogu neke stvari da skontam, koje ste vi ocito vec prozreli...?

Bice da je do mene...
naiskrenije

#70 Re: OHR je kriv za sve

Post by naiskrenije »

[quote="zlatiborka"

I nazalost, mislim da je cilj MZ, Incka i ostalih da konacnno zavrse sa BiH i podijele je i da uzmu svoju proviziju, zavisno koliko je koji lokalni lider obecao.[/quote]
Da je cilj međunarodne zajednice da konačno završe sa BiH,to bi već davno bilo učinjeno .Međunarodna je dala šansu Bosni i Hercegovini da se stabilizuje i ujedini,ujedini u smislu popravljanja međunacionalnih odnosa i progresa u evropskim integracijama a ne da se ukidaju entiteti,kantoni,konstitutivnost naroda...
To se pokazalo kao nerealno zbog politike Sarajeva nezadovoljnog DMS.
Trenutno međunarodna nema ideju šta da radi sa BiH ali je manje vjerovatno da će se u budućnosti staviti na stranu unitarista.
luckypot

#71 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

naiskrenije wrote:[quote="zlatiborka"

Da je cilj međunarodne zajednice da konačno završe sa BiH,to bi već davno bilo učinjeno .Međunarodna je dala šansu Bosni i Hercegovini da se stabilizuje i ujedini,ujedini u smislu popravljanja međunacionalnih odnosa i progresa u evropskim integracijama a ne da se ukidaju entiteti,kantoni,konstitutivnost naroda...
To se pokazalo kao nerealno zbog politike Sarajeva nezadovoljnog DMS.
Trenutno međunarodna nema ideju šta da radi sa BiH ali je manje vjerovatno da će se u budućnosti staviti na stranu unitarista.[/quote]

Nema više ni unitarista :D niko u sarajevu neće da upravlja kokuzima tipa rs i zhk kanton...samo decentralizacija i dejton dok se boje ne rastope, naravno nemojte dolaziti u sarajevo kad trebaju krediti s nivoa BiH...dakletrebali bi ste biti zadovoljni što su bošnjaci tako tolerantni - nek svako sebi zaradjuje, ko koliko unese toliko ne i iznese - i rješeni problemi...
PipiDugaDevetka

#72 Re: OHR je kriv za sve

luckypot wrote: Nema više ni unitarista :D niko u sarajevu neće da upravlja kokuzima tipa rs i zhk kanton...samo decentralizacija i dejton dok se boje ne rastope, naravno nemojte dolaziti u sarajevo kad trebaju krediti s nivoa BiH...dakletrebali bi ste biti zadovoljni što su bošnjaci tako tolerantni - nek svako sebi zaradjuje, ko koliko unese toliko ne i iznese - i rješeni problemi...
Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!
Kome nije jasno gdje živi i u kojoj državi, neka putem Google-a pogleda Dejtonski ustav BiH,...dakle, dok se boje ne rastope, kunem se u Dejton!
drndalo

#73 Re: OHR je kriv za sve

Post by drndalo »

Ja samo znam da je mene Dejtonski sporazum, nametnut svim "foteljasima" od strane MZ (Mjesne Zajednice US of A) mene izvadio iz rova, blata, krvi... Znam ko je pucao na mene, ali znam i koga je s "moje strane" bolilo dupe sto po meni puca, dok god sam ja njegovu guzicu cuvao...

I da opet citiram jednog pametnijeg covjeka od sebe: "Malo nas je, al' smo govna!"

Da ne bude zabune, u ovoj recenici nisam zaboravio ni na jedan narod, a bogami ni narodnost, s ovim nasih prostora...
Corto Maltese

#74 Re: OHR je kriv za sve

Post by Corto Maltese »

drndalo wrote:Ja samo ne znam jel' mi zivimo u istoj zemlji, nesto ne mogu neke stvari da skontam, koje ste vi ocito vec prozreli...?

Bice da je do mene...
Živimo u istoj zemlji, ali u različitim svjetovima.
drndalo

#75 Re: OHR je kriv za sve

Post by drndalo »

Corto Maltese wrote:Neka ode OHR, da napokon možemo sami sebi biti za ponešto krivi. Dok ne dođemo do te tačke, napretka nam nema.
Corto Maltese wrote:
drndalo wrote:Ja samo ne znam jel' mi zivimo u istoj zemlji, nesto ne mogu neke stvari da skontam, koje ste vi ocito vec prozreli...?

Bice da je do mene...
Živimo u istoj zemlji, ali u različitim svjetovima.
Otkud ova promjena u samo 2 strane ???
Post Reply