Ne mogu da se sjetim

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
stochar

#51 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by stochar »

ja.neron wrote:
stochar wrote: p.p.s. i, sjecate li se onog tripa sa sarenim autobusom koji putuje svuda i djeca rjesavaju neke mracne misterije koje su u biti ciste pizdarije? onako, dark atmosfera bila, horor...
ova zadnja emisija je bila u jesen prošle godine na BHT-u i mislim da je vozač bio Aleksandar Mičić onaj što je glumio Fistika u Karadžozu u glavnom najviše su se vozali autobusom oko muzičke akademije preko mejtaša te oko katedrale i kroz štrosmajerovu
nisam upratio reprizu, ali znam da se te emisije sjecam kao strashne. dugo sam mislio, posto dosta raje nije moglo da je se sjeti, da sam ja to u stvari sanj'o i da je bila neka moja nocna mora, ali nije. sto rece pera, bolesno... :)

evo jos jedna za razmisljanje: Vukov cosak! mislim da je to bila TVBG, ali isto bolesno bilo, strahota... Voja Brajevic (il' lik lici na njega) bio onaj nastavnik, pa maltretir'o ucenika u onoj nekoj tamnoj ucionici: Dva lokvanja, oko panja... i sad mi odzvanja...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#52 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

Maksić :D

Mada učitelj nije Voja Brajović, već Čedomir Petrović, Čkaljin sin.
Naravno, ovo drugo znam naknadno, jer je glumac pod ovom šminkom skoro neprepoznatljiv.
Sjećam se da je u to vrijeme sve nekako bilo u znaku Vuka Karadžića, jer se obilježavalo 200 godina od njegova rođenja. Na televiziji, u dječijoj štampi...svuda je bilo o njemu i o azbuci, narodnim umotvorinama koje je sakupljao, itd. Tad je nastala i ova serija, kao i "prava" serija, "za odrasle" "Vuk Karadžić" (koju sam takođe sa uživanjem gledao i navijao protiv Turaka, ne znajući da su to "naši" :D )
Jara

#53 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Jara »

vektor68 wrote:Na SA3 je takodje bio i kviz ..kako se zvao??? oko ponoci je emitovan , 4 takmicara ,rambo je vodio i cini mi se Jasna Beri , (mozete zamisliti kakva su pitanja bila po timu koji je vodio) jedan od stalnih takmicara je bio lik po prezimenu Ferhatovic... , uglavnom na ABCD pitalicama pomenuti kao cetvrti po redu koji odgovara vrlo cesto ,sa ozbiljnom facom i 100% siguran da odgovara tacno i kupi poene, ponovio predhodni odgovor jer nije mogao da uprati sta je ostalo od odgovora :)
Nešto mi se čini i Milovan Ilić Minimax...kviz je bio bezveze ( meni) sa ponekad duhovitim doskočicama i skečevima.
neocekivana_sila

#54 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by neocekivana_sila »

metar_drva wrote:haha, sjećam ga se i ja kad je objašnjavao kako avion leti; ima kaeiiiiiiiilo, pa onda zaeaaaaaaak ide ispod kaeiiiiila..." :lol: :lol:
:D:D jest, jest..super
metar_drva

#55 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by metar_drva »

evo najbolje emisije za djecu, svih vremena
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#56 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

metar_drva wrote:evo najbolje emisije za djecu, svih vremena
Bez konkurencije :thumbup:
Nažalost, ovo je i jedina epizoda dostupna na internetu.
Nikada neću oprostiti onim jebenim šupcima na BHT što neće da je puste, iako su do sada reprizirali SVE druge dječije emisije prijeratne TVSA.
Stvarno mi nikako nije jasan razlog za to.
samo malo

#57 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by samo malo »

Idioti, pet puta su reprizirali onu kmezavu iz Porodice Milic, ili Otvori prozor, a Nedeljni zabavnik nece pa nece.

Nije valjda da su zagubili materijale :-)
Pera Trta

#58 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

samo malo wrote:Idioti, pet puta su reprizirali onu kmezavu iz Porodice Milic, ili Otvori prozor, a Nedeljni zabavnik nece pa nece.

Nije valjda da su zagubili materijale :-)
Nisu zagubili, jer puštaju ponekad pjesme iz emisije, ali samo pjesme (i najavnu i odjavnu špicu) :x
Dendrlix

#59 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Dendrlix »

Jel' vi to o onom malcu sto je govorio: Vojim tvido kuhano jaje a meko ne vojim, i Volim da jedem javove i tigjove i zijafe...?
Pera Trta

#60 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

Dendrlix wrote:Jel' vi to o onom malcu sto je govorio: Vojim tvido kuhano jaje a meko ne vojim, i Volim da jedem javove i tigjove i zijafe...?
Pa taj, ba :-D
Dendrlix

#61 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Dendrlix »

Ja se sa zenom posvadjah zbog tog malca. Ja bih se zakleo da je on iz "Sta djeca naju o zavicaju" a zena tvrdila da nije al' se ne moze sjetiti emisije.

Elem, sjecate li se ovoga:

:D
ja.neron

#63 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by ja.neron »

stochar wrote: 1. ja i dalje mislim da je to pjev'o u 'Znaku'.

2. otpjev'o si samo pola pjesme, kod mene ima i refren ( i malo sam pobrko neke dijelove jer sam puc'o po sjecanju pa je ispalo k'o 'djevojko u sukobu s Titom' :) )

a, Mak i Zak su bili ludjaci, najjaci je bio Rocker koji sve radi u inat (S. Basic).

'hocu da ukljucim elektricnu gitaru u uticnicu, bas hocu!' :lol:
jeste u Znak-u na kraju emisije dođe Pimpek i propituje sve ko ga je gađao pitom onda kreće opšte gađanje slatkim pitama
Pera Trta

#64 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

ja.neron wrote:
stochar wrote: 1. ja i dalje mislim da je to pjev'o u 'Znaku'.

2. otpjev'o si samo pola pjesme, kod mene ima i refren ( i malo sam pobrko neke dijelove jer sam puc'o po sjecanju pa je ispalo k'o 'djevojko u sukobu s Titom' :) )

a, Mak i Zak su bili ludjaci, najjaci je bio Rocker koji sve radi u inat (S. Basic).

'hocu da ukljucim elektricnu gitaru u uticnicu, bas hocu!' :lol:
jeste u Znak-u na kraju emisije dođe Pimpek i propituje sve ko ga je gađao pitom onda kreće opšte gađanje slatkim pitama
A jes', dobro si :-D
samo malo

#65 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by samo malo »

A "Price iz Nepricave" :D

ili "Fore i fazone"
ja.neron

#66 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by ja.neron »

tata ima problema, mama ima more
a šta djeca imaju... fazone i fore

Pera Trta

#67 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

ja.neron wrote:tata ima problema, mama ima more
a šta djeca imaju... fazone i fore

Ršum...
...i Raša Popov, najluđi lik koji se ikada pojavio u jednoj dječijoj emisiji, igdje :D ...i najveća legenda! :thumbup:
ČikaJosip

#68 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by ČikaJosip »

Image

Što se ovo svako malo pojavljuje?
Kako nema podforuma sa imenom forum obavijesti, problemi, .... stavljam ovdje.
Pera Trta

#69 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

Ne kvari nam temu Jole! Pošalji to administratoru na pp. :)
vektor68

#70 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by vektor68 »

@ Pera Trta >> a ja dumam maloprije kako se zove onaj bradati lik sto je bio prvak u šupljoj u ta doba .
Pera Trta

#71 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

vektor68 wrote:@ Pera Trta >> a ja dumam maloprije kako se zove onaj bradati lik sto je bio prvak u šupljoj u ta doba .

:lol:
vektor68

#72 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by vektor68 »

raso na samom pocetku diskretno inklinira ka masnom mesu " današnje devojke su skromnije" :)
Pera Trta

#73 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

vektor68 wrote:raso na samom pocetku diskretno inklinira ka masnom mesu " današnje devojke su skromnije" :)
Ali što je meni zanimljivo, lik izgleda ISTO kao i u vrijeme "Fazona i fora" (prije 25 godina) :)
vektor68

#74 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by vektor68 »

mozda abdest uzima torabijevom vodom :) pa ga ona drzi :) :)
astrid

#75 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by astrid »

...a ova emisija :D
Post Reply