Izgradnja u Tuzli

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
kmirsad

#51 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

Imam jarana ... ima stan na Stupinama... u B2... kupio dva dvosobna, jedan uz drugi... ali nisu rastavljeni zidom, pa je sad ko četvorosoban... nije useljen, nov, dobra spratnost... prodaje ga ili kao dvosobne ili četvorosoban... prodaje i svoj u kojem trenutno živi s porodicom, stan u Slavinovičima... dobar, dvo i po soban, kadrovski, cjeli život bio direktor... mislim da bi cjena bila prihvatljiva... mogu ti poslati mob ako te interesuje...
maksi

#52 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by maksi »

kmirsad wrote:Imam jarana ... ima stan na Stupinama... u B2... kupio dva dvosobna, jedan uz drugi... ali nisu rastavljeni zidom, pa je sad ko četvorosoban... nije useljen, nov, dobra spratnost... prodaje ga ili kao dvosobne ili četvorosoban... prodaje i svoj u kojem trenutno živi s porodicom, stan u Slavinovičima... dobar, dvo i po soban, kadrovski, cjeli život bio direktor... mislim da bi cjena bila prihvatljiva... mogu ti poslati mob ako te interesuje...
Koja bi cijena bila odprilike?
kmirsad

#53 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

maksi wrote:
kmirsad wrote:Imam jarana ... ima stan na Stupinama... u B2... kupio dva dvosobna, jedan uz drugi... ali nisu rastavljeni zidom, pa je sad ko četvorosoban... nije useljen, nov, dobra spratnost... prodaje ga ili kao dvosobne ili četvorosoban... prodaje i svoj u kojem trenutno živi s porodicom, stan u Slavinovičima... dobar, dvo i po soban, kadrovski, cjeli život bio direktor... mislim da bi cjena bila prihvatljiva... mogu ti poslati mob ako te interesuje...
Koja bi cijena bila odprilike?
Poslao sam ti pp... :-D
kmirsad

#54 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

Treba mi pomoč... želim satelitski snimak jedne lokacije u Tuzli.
Moram priznati da sam informatička neznalica, stid me priznati da mi je čak i face book komplikovan...
Ipak sam nabadao po googlu i uspio pronaći ove snimke... ali su stari četri godine... u međuvremenu se tu svašta izgradilo, i most, i puno solitera i asvaltih puteva, tako da slike koje sam, ne znam ni sam kako, skinuo,više ni blizu ne odražavaju stanje na terenu... a slike mi trebaju da ih postavim na neki oglasnik za prodaju nekretnine...
Pa eto, ako mi ih neko postavi ovdje ili pošalje na pp... bio bih mu zahvalan... :)

Image

Image
kemal21

#55 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kemal21 »

kmirsad wrote:Treba mi pomoč... želim satelitski snimak jedne lokacije u Tuzli.
Moram priznati da sam informatička neznalica, stid me priznati da mi je čak i face book komplikovan...
Ipak sam nabadao po googlu i uspio pronaći ove snimke... ali su stari četri godine... u međuvremenu se tu svašta izgradilo, i most, i puno solitera i asvaltih puteva, tako da slike koje sam, ne znam ni sam kako, skinuo,više ni blizu ne odražavaju stanje na terenu... a slike mi trebaju da ih postavim na neki oglasnik za prodaju nekretnine...
Pa eto, ako mi ih neko postavi ovdje ili pošalje na pp... bio bih mu zahvalan... :)

Image

Image
ovi snimci su stariji jedno 5 godina najmanje a na Google earth nisu postavljali nove slike od prilike period od pet godina, ja mislim da je i google map povezan sa pomenutim programom..
Nezz nek ti ko slika iz avijona pa oznaci :lol: :lol: :lol: :run:
kmirsad

#56 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

kemal21 wrote:

Image

Image
ovi snimci su stariji jedno 5 godina najmanje a na Google earth nisu postavljali nove slike od prilike period od pet godina, ja mislim da je i google map povezan sa pomenutim programom..
:lol: :lol: :lol: ... hvala @kemale... puno si mi pomogao... kako se sam ne sjetih... foto aparat već imam... odo si kupit još i avijon... :lol: :lol: :lol:
kemal21

#57 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kemal21 »

kmirsad wrote:
kemal21 wrote:

Image

Image
:lol: :lol: :lol: ... hvala @kemale... puno si mi pomogao... kako se sam ne sjetih... foto aparat već imam... odo si kupit još i avijon... :lol: :lol: :lol:
malo sam se salio, nemoj sta zamjerit ;-)
kmirsad

#58 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

Ma kakva ljutnja bolan, pa i ja se neprekidno šprdam... :-D :-D :-D
Hemel

#59 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Hemel »

imas li Google Earth...skini ga, par minuta vremena...

ja kako vidim, zadnje snimanje bilo je 25-06-2007. god. pa ako ti to moze pomoci
spreca

#60 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by spreca »

ma ima on aparat :D oso da kupi avion pa ce da slika :lol: :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#61 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

Hemel wrote:

ja kako vidim, zadnje snimanje bilo je 25-06-2007. god. pa ako ti to moze pomoci
Znam za google earth i za google map... tu sam i skinuo one snimke... to su ti iz 2007-e
Meni treba nešto maltene današnje, snimak iz kojih se vide novi putevi, novi most, tek izgrađene zgrade kao i one koje se upravo grade... znam da neki, naučni radnici, stručnjaci kojima je ta alatka dostupna radi izrade magisterijaa, doktorata, istraživanja... a koju su dobili besplatno, u okviru naučne razmjene EU i BiH... ti imaju licence za korištenje satelita dok je satelitu u vidokrugu naš kraj i koji mogu praviti aktuelne snimke... :-D
U svakom slučaju hvala...
Spreča... jebo te... jes skup avion... :lol: :lol: :lol:
spreca

#62 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by spreca »

kmirsad wrote:
Hemel wrote:

Znam za google earth i za google map... tu sam i skinuo one snimke... to su ti iz 2007-e
Meni treba nešto maltene današnje, snimak iz kojih se vide novi putevi, novi most, tek izgrađene zgrade kao i one koje se upravo grade... znam da neki, naučni radnici, stručnjaci kojima je ta alatka dostupna radi izrade magisterijaa, doktorata, istraživanja... a koju su dobili besplatno, u okviru naučne razmjene EU i BiH... ti imaju licence za korištenje satelita dok je satelitu u vidokrugu naš kraj i koji mogu praviti aktuelne snimke... :-D
U svakom slučaju hvala...
Spreča... jebo te... jes skup avion... :lol: :lol: :lol:
Ma nemoras Boing kupovati ima onih djecijh kineskih :lol: :lol: :lol: :lol: jedino da ti odvdje posaljemkojiMIG ili SU 27 :lol: :lol: :lol:
Hemel

#63 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Hemel »

onda mu preostaje paraglajder...zapjeva sa ilincice '' poletjela sojka ptica...'' i ozezi prema ircu... :lol: :lol:
kmirsad

#64 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kmirsad »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
spreca

#65 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by spreca »

Hemel wrote:onda mu preostaje paraglajder...zapjeva sa ilincice '' poletjela sojka ptica...'' i ozezi prema ircu... :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Hemel

#66 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Hemel »

Image

ako ja sta mogu pomoci...reci samo... :lol: :lol:
kemal21

#67 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by kemal21 »

Ajde Tuzlaci ubacte koju sliku :zjev: :run:
Ivo Lola

#68 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by Ivo Lola »

cekaj da krene sezona mjesalica :)
dolmetscher

#69 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by dolmetscher »

Da li će biti obustavljeni radovi na petlji Šićki Brod?

Kako smo ranije izvještavali agonija porodice Delić sa Šićkog Broda koja vodi pravnu bitku sa Direkcijom cesta Federacije Bosne i Hercegovine i općinom Tuzla i dalje se nastavlja. Prošle sedmice, mašine ove direkcije su počele sa uništavanjem imanja na kojima Delići žive od 1960 godine. U njihovu zaštitu za sada niko nije stao, pa čak ni predstavnici općine Tuzla, čiji su Delići stanovnici.

11. mart 2011. godine ostaće ubilježen u rokovnicima porodice Delić, kao dan kada su im mašine Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine počele sa uništavanjem privatne imovine. Napominjemo da su Odlukom Vlade Federacije, predstavnici Direkcije cesta FBiH, potpomognuti Službom za geodetsko-imovinsko pravne poslove "oteli" zemljište porodicama Delić koje se nalazi u blizini izgradnje petlje.

Novi ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Enver Bijedić je istakao da će čim preuzme ministarsku poziciju prvo provjeriti tendere koji su potpisivani za izgradnju petlje Šićki Brod.

Ukoliko bude nekih nepravilnosti sve ćemo zaustaviti na petlji rekao je Enver Bijedic ministar prometa i komunikacija FBiH-

Kako naša RTV saznaje, danas su predstavnici izvođača radova na petlji Šićki Brod održali sastanak sa predstavnicima mjesne zajednice Šićki Brod, a razgovori za sada nisu urodili plodom.

Izvođači radova i daje ostaju pri svome da moraju ući mašinama u privatne posjede porodice Delić jer tako je naloženo iz Direkcije cesta FBiH. Kako je istakao Sead Brkić predsjednik MZ Šićki Brod naredne sedmice je nova runda pregovora gdje bi trebali prisustvovati i predstavnici općine Tuzla koji su za sada na strani Direkcije cesta kao i predstavnici Direkcije.

Brkić i ostali mještani ove mjesne zajednice će tražiti da se obrazloži zašto je promijenjen jedan krak petlje Šićki Brod od Doboja prema Sarajevu, a da to isto nije urađeno i sa imanjem porodice Delić kojima je zemljište faktički oteto. Ukoliko naredne sedmice propadnu pregovori sa predstavnicima Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine , članovi porodica Delić će spriječiti ulazak bagera u njihova dvorišta, pa makar morali i leći ispred njih. Saznajemo da će se Delićima pridružiti i ostali mještani Šićkog Broda koji će blokirati izvođenje radova kao i magistralni put.
cranberries

#70 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

samo dzaba oduzuju izgradnju, nema sanse da dobiju spor, trasa se odavno zna i ne gradi se ni na cijem zemljistu
cranberries

#71 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

Video/Foto: Umjesto ˝Bristola˝, hotel ˝Bristol˝ s pet zvjezdica!

otel ˝Bristol˝ s pet zvjezdica u sklopu kojeg je i bazen (18.500 m2), Poliklinika sa wellness centrom u kojem će biti olimpijski i slani bazen (4.500 m2), 300 luksuznih stanova (28.000 m2), tržni centar sa prostorima (8.200 m2) i garažni prostor sa tri podzemne garaže (23.100 m2), segmenti su koje će sadržavati SPK ˝Mellain˝ čija je izgradnja u toku na mjestu nekadašnjeg hotela ˝Bristol˝u Tuzli.

Prema riječima direktora firme Uni Bristol Safeta Bašića koji je investitor ovog kompleksa, radi se o najvećem i najsavremenijem objektu u Bosni i Hercegovini sa investicijom od oko 150 miliona konvertibilnih maraka.

˝Navedeni kompleks će se sastojati od hotela ˝Bristol˝ koji će biti kategorisan sa pet zvjezdica, a koji će na 19 spratu imati bazen za goste, zatim stambenog dijela sa 300 vrhunski opremljenih stanova, termalne banje sa poliklinikom u kojoj će biti smješten olimpijski bazen (50×25 m) i bazen sa slanom vodom˝, rekao je za TIP Bašić i dodao:˝Radovi se odvijaju po predviđenom planu i projektu. Izgradnja kompleksa bi trebala biti završena sredinom 2014. godine. U toku su radovi na izljevanju temeljne ploče. Podatak da u temeljnu ploču ide 14.000 kubika betona i oko 1.200 tona željeza govori da se radi o objektu koji će biti dominantan na ovom prostoru. Do 20. jula bismo trebali izaći iz zemlje, nakon čega intenzivno nastavljamo sa izgradnjom.˝

Kako saznajemo od Bašića, na radilištu su angažovane domaće kompanije iz BiH. ˝Kada su u pitanju građevinski radovi angažovali smo domaće kompanije iz Sarajeva, Zenice, i sa područja Tuzlanskog kantona. U ovom trenutku imamo negdje oko 300 zaposlenih građevinskih radnika. Također, kada se kompleks otvori tu će biti zaposlen veliki broj ljudi, od osoblja u hotelu, preko medicinskog osoblja. Naše procjene nam govore da će se zaposliti oko 300 ljudi˝, istakao je Bašić i dodao:˝Samom činjenicom da u ovo teško recesijsko vrijeme jedino u Tuzli imamo ovoliki broj kranova, istakao bih odličnu saradnju sa Općinom Tuzla i načelnikom Jasminom Imamovićem koji je dao svesrdnu podršku ovom projektu. Zahvaljujući njihovom pristupu ovom projektu mi smo se odlučili da radimo u Tuzli, a da nije bilo tako i da smo imali opstrukcije, vjerovatno bi ovaj projekat otišao negdje drugo˝.

Image

Izvor: tip.ba
cranberries

#72 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

Image

Image

Image

@slani grad ssc bh
rossoner

#73 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by rossoner »

Biće TUzla vrhunska sa svim tim objektima i novim stadionom... jedva cekam da dozivim sve to. Svaka cast, svidja mi se grad! :bih: :thumbup:
cranberries

#74 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

McDonalds u Tuzli ce biti u Avaz/Robot centru

8-)
cranberries

#75 Re: Izgradnja u Tuzli

Post by cranberries »

Avaz / Robot centar u Tuzli

Image

Image

Image