DUHAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

miki.ba

#51 Re: DUHAN

Post by miki.ba »

sjooba wrote:Pozdrav ljudovi
Ja duhan pusim skoro godinu dana tj. od kako je izasao FDS.ov
Mislim da je bila vec tema negdje.
Kupim onaj od 100g i ubacujem u torbicu koliko mi treba sa rizlom i filterima.
Sto se tice filtera i rizle, narucujem online sve jer je troduplo jeftinije. Odmah narucim paket papira (cca 30KM) i paket filtera cirka 6 funti. Sve rucno motam.
O smradu nema govora, cak se ovaj ni ne osjeti. Meni je cura zestoki antipusac i neki dan sam zapalio drinu light (prije sam to pusio po dvije kutije dnevno) i kuca mi se usmrdila i odmah je bilo sve po spisku.
A ova kesica od 100g mi traje od 10 do 15 dana zavisi, a pusim kada mi se pusi.
Ako treba nekome pomoc kakva oko narucivanja i sl. javnite se na pp ili ovako ako smijem
Tako i ja radim, samo kupujem duhan od 25-40 g, da se ne bi osušio, ušteda je drasticna.
Coeku bude nekad mrsko motati, zna mi se desiti da ne zapalim po tri sata.
Ricken

#52 Re: DUHAN

Post by Ricken »

radostan dan wrote:koji smo mi papci pa ne možemo bez cigara ( na čelu sa mnom)...

čitam postove, stisla kriza, pogotovu za nas što dimimo 2 kutije dnevno, kako što jeftinije proći...

kad nas još više zavrnu sa cijemama i platama, očekujem temu - kako uzgajti duvan-duhan na terasi.

jade naše niko ne zna... :mrgreen:
Konkretno kod mene se ne radi o uštedi, nego svaka fabrička cigareta u zadnje vrijeme mi stvarno smeta, peče.
A čovjek mora imati neki porok. :D U motanju ima i ćejfa. Razmišljao sam i o luli, ali to je baš deverli, a nekako nisam još u godinama za lule. Sve u svemu motanje mi se baš sviđa. nakon 20 ak dana se puno bolje osječam, i dosta manje pušim, a gušt je veći. Naravno to ne znači da nisam papak što pušim, ali gušt od kojeg mi se nediže ruka. Ljetos sam na fudbalu doživio povredu rebara i nisam pušio skoro mjesec dana. Nije mi padala na pamet. Kad sam je zapalio nisam je zapalio jer sam imao neku fizičku potrebu nego mi baš ćejf zdimit.
hrastov žižak

#53 Re: DUHAN

Post by hrastov žižak »

Negdje sam već pisao, evo opet. Već par mjeseci motam duhan, ručno. Kupujem ovaj FDSov. Prvo sam kupovao pakovanja od 40 grama, ali sam prešao na ovo od 250 gr. koje košta 15 km. Mnogo isplatnije. Ne suši se jer dođe u kesici koja se zatvori tako da bude skoro vakumirano. Vadim ga povremeno u manju kesu koju nosim. Najsukpljio dio su filteri i papirići. Meni najbolji papiri su ovi što se proizvode u Barceloni, zeleno pakovanje, dođe 60 komada. Ovaj duhan ima puno bolji ukus od bilo kojih cigara koje sam probao. Povremeno kupim i ovaj duhan danske proizvodnje, Bali Shag. Lijepog je ukusa, smotam ga ponekad za ćeifa jer mi je preblag za stalnog pušenja.
Neko spomenu online kupovinu filtera i papira. Zanima me kolike su cijene, poštarina i gdje to naručujete? Hvala
valter.ba

#54 Re: DUHAN

Post by valter.ba »

.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Dasi

#55 Re: DUHAN

Post by Dasi »

radostan dan wrote:koji smo mi papci pa ne možemo bez cigara ( na čelu sa mnom)...

čitam postove, stisla kriza, pogotovu za nas što dimimo 2 kutije dnevno, kako što jeftinije proći...

kad nas još više zavrnu sa cijemama i platama, očekujem temu - kako uzgajti duvan-duhan na terasi.

jade naše niko ne zna... :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
condy

#56 Re: DUHAN

Post by condy »

Ostaviti duhan je gore nego ostavit ženu :D
miki.ba

#57 Re: DUHAN

Post by miki.ba »

Da budem iskren, dobro dođe motat duhan kad hoceš joint zapalit, svi znaju da motaš, niko više ni ne gleda šta se mota. :D
radostan dan

#58 Re: DUHAN

Post by radostan dan »

hajde duvandžije, jedno pitanje...
sa kojim markom ste počeli i šta trenutno duv(h)anite?

Image

ja sam počeo sa ovim, jebala me exurzija da me jebala... :x :mrgreen:
Arslan_11

#59 Re: DUHAN

Post by Arslan_11 »

eh da mi se vratit 11 godina unazad i da je ne zapalim nikad. Poceh sa ovim jer mi sve bi jako, a od drine mi se mantalo. :-)
Image
zalizani

#60 Re: DUHAN

Post by zalizani »

s ovim poceo:
Image

ove pusio dok je bilo SFOR-a i stvarno su opako dobre:

Image
radostan dan

#61 Re: DUHAN

Post by radostan dan »

hb meko sam konzumirao poslije astora.
zateznistub

#62 Re: DUHAN

Post by zateznistub »

Negdje '84. kad se krilo ko zmija noge tamo kod garaza na cengic vili 2 poslije skole i nije bio neki izbor drina, morava i sl. Ja sam imao tu srecu da mi je rahmetli otac radio u FDS-u pa sam imao na lageru malo bolje cigare i jel' bio glavni u raji zbog tih cigara, pogotovo među curicama. I znam da mi je tada otac govorio da mu nije bilo bitno sta pusi dok se dimi pod nosom. Ja, naranvo, nisam vjerovao u to nego sam mu mazijao marlboroa i neke strane cijeg se imena ne sjecam i to pusio. Danas, znam da je itekako u pravu i uopste mi nije bitna marka, s tim da ja danas motam i to motam ko veliki.
valter.ba

#63 Re: DUHAN

Post by valter.ba »

Chesterfield je bio pored Marlbora :lol::lol::lol:
Sjecam se:mrgreen:
zateznistub

#64 Re: DUHAN

Post by zateznistub »

valter.ba wrote:Chesterfield je bio pored Marlbora :lol::lol::lol:
Sjecam se:mrgreen:
:thumbup: alm se nije dugo zadrzao!
radostan dan

#65 Re: DUHAN

Post by radostan dan »

...i da ne davim, 27 godina puš. staža, poslije hb-a ide sve živo do čega se moglo doći, drina, milde sorte,pa perverzije sa crvenom drinom bez filtera...

iz srednjoškolskih dana mi je ostalo u sjećanju da je plava morava sarajevska jedno vrijeme bila najbolja cigara za moje društvo, izuzev malbora sarajevskog, koji će u redovnu konzumaciju doći sa redovnom lovom koju su jadni roditelji ulagali u svog studenta.

iz tog perioda pamtim, ako se sjećate, prve frišopove...
i dok su drugi jurili da za dm kupe tehniku, mi smo kupovali malboro, samson i sl sa orginal rizlom i motali.

zadnjih 10 godina drina bijela, jedina, aura, vinston zlatni 100 s, i na kraju mi se sve smučilo, da bi evo već 3 mjeseca dimio ono od čega smo bježali i što nismo htjeli uzeti ni kad se grebemo...
i odgovara mi jbg.

Image
Gauchos

#66 Re: DUHAN

Post by Gauchos »

Pozdrav

Interesuje me koje vi masinice koristite za punjenje supljih cigara
Evo i ja lagano prelazim na duhan pa me interesuje kakva su vasa iskustva sa ovim masinicama

trenutno imam ovu masinicu
Image
ali mi nesto "zapinje" prilikom punjenja, nikako da napunim citavu :) uvijek mi je onaj dio do filtera prazan

ima li ko iskustva sa ovim elektricnim masinicama za punjenje
Image
nisu nesto skupe od 20-40 km a cini mi se puno prakticnije i lakse
vivace

#67 Re: DUHAN

Post by vivace »

kod nas je zabranjeno prodavati duvan na pijacama. imaju samo filtere. sto se tice kako ga odrzati vlaznim, dovoljan je list kupusa na duvan. ja pusim neki gold light. ne znam da li kod vas ima. dobar je.
anonimus03

#68 Re: DUHAN

Post by anonimus03 »

Gauchos wrote:Pozdrav

Evo i ja lagano prelazim na duhan pa me interesuje kakva su vasa iskustva sa ovim masinicama

Image
ali mi nesto "zapinje" prilikom punjenja, nikako da napunim citavu :) uvijek mi je onaj dio do filtera prazan

Image
Moja stara koristi onu masinicu sa gornje slike, narancastu. Samo sto ju je ona kupila 95-96 u Holandiji. Kupila je i ovdje neku, ali ima kraci ovaj pipak na koji se stavi filter, pa spada i moras biti strpljiv da fino sa njom nastancas. Sa ovom starom iz Holandije nema problema, osim sto se i njoj desava da joj taj dio do filtera bude prazan pa onda treska cigru i pokusava nabiti duhan do kraja. Ali rjesenje tog ''problema'' je da kad stavljas duhan, u onaj dio najblizi filteru, malo kao gurnes prstom duhan u filter i onda bude puna cigara i nema problema. Samo sto pazi da potrefis rupicu da udje u filter, a ne da se zalijepi i sabije (duhan), jer onda kad je nastancas moras derati filter i praviti novu ili imati zivaca da ispravljas krivu Drinu.
vivace

#69 Re: DUHAN

Post by vivace »

ja nikako ne mogu da se snadjem sa onom gornjom masinicom,mnogo je pipak mali,nikako da potrefim. :mrgreen: pa onda odustanem, pa zavijem svojerucno duvan u rizlu...mada je bolje sa filterom,jbg.
dilfa

#70 Re: DUHAN

Post by dilfa »

ja sam narucio 1 kg duhana iz gruda od covjeka kosta 27 km po kili masinica kosta 4.5 km i solidno radi a rizle su 250 komada 2,50km ja sam napravio oko 500 cigareta dao sam dvojici prijatelja mozda sto-dvjesta grama nisam vago onako iz kese sam ga uzo ostalo mi je vise od pola kile reko mi je da se od kile moze napraviti 7-8 steki cigara al i mislim da me nije slago jer sobzirom kolko sam napravio nesto dao i kolko ga je ostalo to je tu negdje a vrlo bitno je ocuvati vlaznost duhana ja ga drzim u teglama staklenim koje imaju dobar poklopac da hermeticki zatvori i drzim na tamnom mjestu a kad pravim uzmem dva lista iz stampaca i prostrem natanko po njemu i drugim listom poklopim i sacekam neki 15-tak minuta i pocnem motati fazon je samo pravu kolicinu staviti u masinicu da nebude ni tvrd ni mekan prilicno sam ustoso al se desi da nekad i fulam ...haha..al sto je bitno pusio sam malboro 18 godina i u zadnje vrijeme imam osjecaj da nesto fals rade stim cigarima jer sam poco kasljati do te mjere da sam razmisljo sta da radim i igrom slucaja sam naletio na internetu na duhan i covjek mi je djelovo vrlo iskren i posten i sve se obestinilo stvarno mu je duhan fantastican ima tri sedmice kako ga koristim ja jos se nisam zakasljo ujuto i mislim da mu je duhan fantastican i da nema neki kemikalija ili sta vec se stavlja u njega ...i jos nesto nikad vise malboro necu zapaliti ...

lijep pozdrav iz Cazina nadam se da ssam nekom dao savjet ...
dilfa

#71 Re: DUHAN

Post by dilfa »

tufahija18 wrote:
Gauchos wrote:Pozdrav

Image

Image
ova elektricna masina mislim da nije dobra ja imam istu i nekoristim je jel problem je kod nje je sto ona isprekida duhan kad se puni i kad ga pusis desi se gdje je god prekid duhana u cigari kad dode do tog ispadne zera iz cigare a to je vrlo nezgodno ovisno gdje se nalazis ...

Moja stara koristi onu masinicu sa gornje slike, narancastu. Samo sto ju je ona kupila 95-96 u Holandiji. Kupila je i ovdje neku, ali ima kraci ovaj pipak na koji se stavi filter, pa spada i moras biti strpljiv da fino sa njom nastancas. Sa ovom starom iz Holandije nema problema, osim sto se i njoj desava da joj taj dio do filtera bude prazan pa onda treska cigru i pokusava nabiti duhan do kraja. Ali rjesenje tog ''problema'' je da kad stavljas duhan, u onaj dio najblizi filteru, malo kao gurnes prstom duhan u filter i onda bude puna cigara i nema problema. Samo sto pazi da potrefis rupicu da udje u filter, a ne da se zalijepi i sabije (duhan), jer onda kad je nastancas moras derati filter i praviti novu ili imati zivaca da ispravljas krivu Drinu.
dilfa

#72 Re: DUHAN

Post by dilfa »

Superhik_ wrote:
dilfa wrote:ja sam narucio 1 kg duhana iz gruda od covjeka kosta 27 km po kili masinica kosta 4.5 km i solidno radi a rizle su 250 komada 2,50km ja sam napravio oko 500 cigareta dao sam dvojici prijatelja mozda sto-dvjesta grama nisam vago onako iz kese sam ga uzo ostalo mi je vise od pola kile reko mi je da se od kile moze napraviti 7-8 steki cigara al i mislim da me nije slago jer sobzirom kolko sam napravio nesto dao i kolko ga je ostalo to je tu negdje a vrlo bitno je ocuvati vlaznost duhana ja ga drzim u teglama staklenim koje imaju dobar poklopac da hermeticki zatvori i drzim na tamnom mjestu a kad pravim uzmem dva lista iz stampaca i prostrem natanko po njemu i drugim listom poklopim i sacekam neki 15-tak minuta i pocnem motati fazon je samo pravu kolicinu staviti u masinicu da nebude ni tvrd ni mekan prilicno sam ustoso al se desi da nekad i fulam ...haha..al sto je bitno pusio sam malboro 18 godina i u zadnje vrijeme imam osjecaj da nesto fals rade stim cigarima jer sam poco kasljati do te mjere da sam razmisljo sta da radim i igrom slucaja sam naletio na internetu na duhan i covjek mi je djelovo vrlo iskren i posten i sve se obestinilo stvarno mu je duhan fantastican ima tri sedmice kako ga koristim ja jos se nisam zakasljo ujuto i mislim da mu je duhan fantastican i da nema neki kemikalija ili sta vec se stavlja u njega ...i jos nesto nikad vise malboro necu zapaliti ...

lijep pozdrav iz Cazina nadam se da ssam nekom dao savjet ...
neka ljekovita vrsta :D

manite se ćorava posla, ko je vidio hajra od duhana.
:roll:

ja govorim svoje iskustvo ati mozes a i nemoras vjerovati svak ima svoje misljenje a ti vjerovatno nisi pusac pa ti je takav komentar al nema veze svak ima pravo na svoje misljenje ..
zlo zlo

#73 Re: DUHAN

Post by zlo zlo »

cuj hvale se dok ne zakaslju...dabe ti je što nisi zakašljo... ošla su vam pluca vec :D :D
aquila

#74 Re: DUHAN

Post by aquila »

Zanimaju me iskustva.

Koje od tuba za cigare su najbolje, a ima ih na našem tržištu.
Koliko mi je poznato, najbolji je duhan od FDS, ali još nisam našao najbolje filter-cigarete.
Deriguz

#75 Re: DUHAN

Post by Deriguz »

Kakva su vasa iskustva sa ovim duhanom sa pijace, sto kazu da je "hercegovacki", konkretno ovaj zuti, koji meni i ne mirise bas na duhan, vec kad je vlazan malo i na travu :S kupujem na Otoci, evo vec drugo pakovanje od pola kile, ne vjerujem da covjek mjesa travu sa njim, ali zanimaju me vasa iskustva jer mi je dosta cudan poslije zlatnog dukata i fdsovog smedjeg. Malo mi je cak bilo i muka prvih par cigara :-)
Post Reply