All about Dragan Čović

Post Reply
Adriatic

#51 Re: All about Dragan Čović

Post by Adriatic »

Zar ovaj krimos još nije u zatvoru?
Koliko ima krivičnih prijava i šta je s njima?
MrMaliJoe

#52 Re: All about Dragan Čović

Post by MrMaliJoe »

Gandalf wrote:Čović nije nikome zanimljiv jer je nevažna ličnost - ne može obavljati nijednu političku funkciju - stranka mu neće u vlast ni uz pomoć efekata iz James Cameroonovih filmova - sud mu kao i svakom istrošenom kriminalcu i pseudopolitičaru puše za vrat - dakle lik je totalno izgubljen slučaj i nepodoban za ozbiljne rasprave - prema tome ostaje nam samo da se šprdamo na račun ćirilićnog jugoslovena, ex studenta teheranskog univerziteta :mrgreen:
Nemoj tako covjek je majoriziran od strane sebe, a nije posteno da tako govoris o glavnom i legitimnom GURUU Majoriziranog naroda od strane istog. Ipak ostaje pitanje : Sta zapravo hoce Cova Jugosloven. Totalno mi je nejasan politicki stav???
Gandalf

#53 Re: All about Dragan Čović

Post by Gandalf »

MrMaliJoe wrote:
Gandalf wrote:Čović nije nikome zanimljiv jer je nevažna ličnost - ne može obavljati nijednu političku funkciju - stranka mu neće u vlast ni uz pomoć efekata iz James Cameroonovih filmova - sud mu kao i svakom istrošenom kriminalcu i pseudopolitičaru puše za vrat - dakle lik je totalno izgubljen slučaj i nepodoban za ozbiljne rasprave - prema tome ostaje nam samo da se šprdamo na račun ćirilićnog jugoslovena, ex studenta teheranskog univerziteta :mrgreen:
Nemoj tako covjek je majoriziran od strane sebe, a nije posteno da tako govoris o glavnom i legitimnom GURUU Majoriziranog naroda od strane istog. Ipak ostaje pitanje : Sta zapravo hoce Cova Jugosloven. Totalno mi je nejasan politicki stav???
Eto čovi nakon politike nove karijere - lupanje postojećih pojmova u nesvakidašnjim situacijama i njihova upotreba u svakodnevnom životu, Npr ; je li livanjski sir konstitutivniji od travničkog, da li je franck kafa majorizovana od strane don cafe, može li cedevita biti legalnija u supermarketu od cevitane i sl.
MrMaliJoe

#54 Re: All about Dragan Čović

Post by MrMaliJoe »

Gandalf wrote:
MrMaliJoe wrote:
Eto čovi nakon politike nove karijere - lupanje postojećih pojmova u nesvakidašnjim situacijama i njihova upotreba u svakodnevnom životu, Npr ; je li livanjski sir konstitutivniji od travničkog, da li je franck kafa majorizovana od strane don cafe, može li cedevita biti legalnija u supermarketu od cevitane i sl.
Meni fakat nije jasno sta covjek hoce. Bacao je i drvlje i kamenje na Komsica a SDP-ova paltforama eliminise mogucnost ponovnog izbora Komsica.
L@BuD

#55 Re: All about Dragan Čović

Post by L@BuD »

Moje je mišljenje da će čova odugovlačiti sve do pet do dvanaest odnosno do onog trenutka kad shvati da bi mogao biti sankcionisan za blokiranje vlasti.Ako ne bude dio vlasti nakon što izabere delegate za dom naroda naće neke nove metode za blokade mada sam gotovo siguran da će nakon svega ipak biti dio vladajuće strukture.
Last edited by L@BuD on 11/02/2011 23:11, edited 1 time in total.
Hemel

#56 Re: All about Dragan Čović

Post by Hemel »

Adriatic wrote:Zar ovaj krimos još nije u zatvoru?
Koliko ima krivičnih prijava i šta je s njima?
Ljubitelj Herceg-Bosne pod zaštitom sarajevskog Tužilaštva
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Dragan Čović: Pa dobro nismo baš ugroženi, to je više folklorni momenat
Ne štiti samo mostarsko kantonalno tužilaštvo Dragana Čovića u njegovoj bici za zataškavanje milionskih kriminalnih radnji zloupotrebama položaja. Mnogo gora stvar dešava se u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, gdje se upravo navršilo četiri godine otkad je Dragan Čović osuđen na pet godina zatvora, a potom je nakon žalbenog postupka Sud BiH slučaj proslijedio Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Do danas, već dvije i po godine, ovaj slučaj stoji u ladicama.
Sud BiH je 17. novembra 2006. godine prvooptuženog Dragana Čovića proglasio krivim za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti te mu odredio kaznu zatvora u trajanju od pet godina. Zloupotrebom položaja oštetio je budžet za 1,9 miliona. Nakon žalbe odbrane, sud 2008. godine presudu ukida zbog činjenice da je osuđen jedino Čović i da se Sud BiH bavi samo organizovanim, a ne pojedinačnim kriminalom, te se proglašava nenadležnim. Slučaj prebacuje Kantonalnom sudu Sarajevo. Čović nije htio komentirati tu odluku, kazao je kratko: “Nemam komentra danas, sutra možemo o tome do mile volje.”
A to sutra traje već dvije i po godine, koliko se, zbog nenadležnosti naše najveće pravosudne institucije, slučaj Čović i nalazi u ladici Tužilaštva KS-a. Zanimljivo je da je razlog zašto do danas kantonalno tužilaštvo nije ništa uradilo nedostatak svih dokaza navedenih u optužnici protiv Čovića, koje kantonalnom treba da dostavi državno tužilaštvo.
”Kantonalno tužilaštvo se više puta obratilo Tužilaštvu BiH sa zahtjevom za dostavljanje relevantnog dokaznog materijala, međutim, do danas Tužilaštvu nisu svi dokazi koji su potrebni za dalje postupanje u ovom predmetu”, kaže glasnogovornica Tužilaštva KS-a Jasmina Iftić.
I tako se pravosudni sistem već više od dvije i po godine igra gluhih telefona. To naravno ide na ruku Draganu Čoviću, istom onom Čoviću koji taj pravosudni sistem naziva korumpiranim. Tu je, uzimajući njegov slučaj, vjerovatno u pravu, i očigledno da taktika optuživanja sudova kako bi se prikrila njihova stvarna naklonost upravo njemu odlično funkcioniše.
piše: Mirela Gradišić
Hemel

#57 Re: All about Dragan Čović

Post by Hemel »

SARAJEVO 02. 02. 2011
PRESS RS
PROCES PROTIV EDHEMA BIČAKČIĆA I DRAGANA ČOVIĆA

Imenovan dvanaesti tužilac!Postavljanjem Saše Sarajlića za novog tužioca u predmetu protiv bivšeg premijera Federacije i njegovog zamenika postavljen je rekord u pravosuđu BiH, jer je pre Sarajlića ovaj slučaj bez uspeha vodilo čak 11 tužilaca
OSETLJIV SLUČAJ... Dragan Čović i Edhem Bičakčić pred Sudom BiH Postavljanjem Saše Sarajlića za novog tužioca u predmetu protiv bivšeg premijera Federacije Edhema Bičakčića i njegovog zamenika Dragana Čovića, Tužilaštvo BiH oborilo je rekord u broju tužilaca koji su se izmenili na ovom slučaju. Naime, Sarajlić je dvanaesti tužilac koji će pokušati da dokaže da su Bičakčić i Čović zloupotrebili službeni položaj prilikom dodeljivanja stanova visokim funkcionerima Federacije!
Boris Grubešić: Nema tu ništa čudno!
U Tužilaštvu BiH potvrdili su saznanja Pressa RS da se na predmetu „Bičakčić i Čović" izmenjalo 12 tužilaca. Međutim, oni tvrde da u tome nema ništa čudno ako se zna da je predmet nasleđen od međunarodnog tužioca Petera Korneka, koji je bio prinuđen da napusti dužnost posle odluke parlamenta da ne produži mandat stranim sudijama i tužiocima.
Portparol Tužilaštva Boris Grubešić kaže da je posle Korneka predmet kružio od jednog do drugog tužioca, zavisno od njihovog dnevnog rasporeda.
- To, međutim, ne znači da su svi bili stvarno angažovani na ovom predmetu. Stvar je u tome što su se na ročištima stalno pojavljivali drugi tužioci, što je zavisilo od toga ko je od njih bio slobodan u tom trenutku - tvrdi Grubešić.
Upućeni u ovaj slučaj, koji se godinama razvlači po pravosudnim institucijama, tvrde da je stalna promena tužilaca motivisana namerom da se Bičakčić i Čović oslobode svake odgovornosti za nelegalno dodeljivanje stanova, kojima su, između ostalih, čašćavani i tužioci.
Sagovornici Pressa RS iz pravosudnih krugova koji su insistirali na anonimnosti tvrde da je proces protiv Bičakčića i Čovića od samog početka bio cirkus i da će se tako i završiti. Oni smatraju da je optužnica protiv njih dvojice podignuta samo da bi se nakon otkrića o mućkama prilikom dodele stanova umirila javnost, koja je bila ogorčena saznanjima o prevari teškoj više od sedam miliona maraka. Međutim, kada je došlo vreme da se Bičakčiću i Čoviću izrekne presuda, pokazalo se da je istraga obeležena brojnim propustima, pa su bivši premijer i njegov zamenik, inače, lider HDZ-a i jedan od najmoćnijih političara u BiH, u aprilu prošle godine oslobođeni zbog nedostatka dokaza.
Ta presuda je, doduše, nepravosnažna, ali upućeni veruju da je Sarajlić i postavljen za tužioca samo da bi farsu doterao do kraja i omogućio da odluka Suda BiH postane pravosnažna.
- Gotovo je izvesno da će Sarajlić biti poslednji tužilac u procesu pokrenutom pre pet godina. Činjenica da se do sada izmenilo čak 11 tužilaca pokazuje nemoć pravosuđa da reši ovaj slučaj. I same sudije u Sudu BiH šokirane su tim saznanjem, a još više odlukom da se za 12. tužioca imenuje Saša Sarajlić, koji je tek prošle godine počeo da radi u Tužilaštvu - kažu izvori Pressa RS.
Podsetimo, Sud BiH prošle godine Bičakčića i Čovića oslobodio je optužbe da su kao bivši premijer i ministar finansija Federacije BiH bez znanja Vlade i bilo kakve procedure podelili 7,8 miliona KM za kupovinu stanova i kuća, koji su uglavnom završili u rukama privilegovanih pojedinaca.
Na taj način su od 1999. do 2001. godine dodelili novac za kupovinu 64 stana i kuće, od kojih je jedan završio i u vlasništvu Sene Uzunović, tužioca u Tužilaštvu BiH. Zbog žalbe, slučaj trenutno rešava Apelaciono veće suda, a očekuje se da bi uskoro trebalo da bude poznata i konačna odluka suda.
Da stvar bude zanimljivija, čak je i Esad Fejzagić, predsednik Sudskog veća na izricanju prvostepene presude, žestoko kritikovao Tužilaštvo zbog njihovog neuspeha u pribavljanju čak i najprostijih dokaza protiv optuženih. Fejzagić je, naime, optužio Tužilaštvo da ni za četiri godine, koliko je vođena istraga, nije uspelo da otkrije imena 12 osoba kojima su dodeljeni stanovi iako je imalo njihove adrese! Fejzagić je ustvrdio i da Tužilaštvo nije saslušalo sve vlasnike dodeljenih stanova!
fakti
- Tužilaštvo BiH 2006. godine podiglo optužnicu protiv Edhema Bičakčića i Dragana Čovića zbog sumnje da su, kao predsednik Vlade i njegov zamenik, nezakonito dodelili 7,8 miliona KM za kupovinu stanova i kuća
- Stanovi su završavali u rukama pojedinaca iz izvršne i zakonodavne vlasti, uključujući veliki broj visokopozicioniranih političara
- Sud BiH u aprilu prošle godine izrekao je nepravosnažnu oslobađajuću presudu, koja se temelji na nedostatku dokaza
- Apelaciono veće Suda BiH uskoro bi trebalo da izrekne pravosnažnu presudu u ovom predmetu
- To je tek deo propusta, koji nisu slučajni. Na primer, svi tužioci koji su prošli kroz ovaj predmet nisu želeli da izvedu ključnog svedoka - Azru Gradinčić, suprugu ministra inostranih poslova Svena Alkalaja, koja je u to vreme bila na čelu Službe za zajedničke poslove Vlade Federacije BiH. Šokantno je da Gradinčićevu niko od tužilaca nije pozvao da svedoči, iako je ona pripremala sve ugovore kojima su se „pokrivale" malverzacije sa dodelom stanova - navode naši izvori.
Iako je promena tužilaca uobičajena stvar u dobrom delu sudskih procesa, pravni eksperti su uvereni da izmena čak 12 tužilaca na jednom suđenju nikako ne može da bude slučajna.
Izvršni direktor „Transparensi internešenela" Srđan Blagovčanin kaže da je podatak o promeni 12 tužilaca šokantan.
- Taj podatak najbolje svedoči o stanju u bh. pravosuđu. Tolika promena tužilaca u jednom tako osetljivom predmetu je neozbiljna, Istovremeno, to je i indikator kako se pravosuđe odnosi prema slučajevima u kojima su političari suočeni sa sumnjama za zloupotrebu službenog položaja - ocenjuje Blagovčanin.
D. RISOJEVIĆ
argyle

#58 Re: All about Dragan Čović

Post by argyle »

hercegovac_pravi

#59 Re: All about Dragan Čović

Post by hercegovac_pravi »

argyle wrote:
Ocdje je najžalosnije što je ova šestorka savršeno svjesna i ne pokazuje trunke suosjećanja sa žrtvama koje su prouzrokovale njihove sulude akcije. Mogu shvatiti da im je svejedno što su pokušali uništiti Bošnjake, ali onako bezočno uništavati i etnički čistiti svoj vlastiti narod a sve u ime fašističke ideologije..e to ne mogu svariti nikako.
mO k3

#60 Re: All about Dragan Čović

Post by mO k3 »

Samo da izjavim... da mu psuju sve na jednom forumu
Hemel

#61 Re: All about Dragan Čović

Post by Hemel »

Ženski Dr.Med wrote:Samo da izjavim... da mu psuju sve na jednom forumu
sve su to lazi i klevete
mO k3

#62 Re: All about Dragan Čović

Post by mO k3 »

Hemel wrote:
Ženski Dr.Med wrote:Samo da izjavim... da mu psuju sve na jednom forumu
sve su to lazi i klevete
daaaaaaa
ne pishe mu se dobro.. ;)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#63 Re: All about Dragan Čović

Post by plain vanilla »

Ne stigoh ih ni majorizirati, ote mi Cova posao :D
hercegovac_pravi

#64 Re: All about Dragan Čović

plain vanilla wrote:Ne stigoh ih ni majorizirati, ote mi Cova posao :D
Čova the Majorizator... :lol: :lol: :lol: :lol:
Gandalf

#65 Re: All about Dragan Čović

Post by Gandalf »

Evo sada me ŠEF iz Centrale nazvao i rekao mi je da sam dobio funkciju Majorizatora - taj posao prva tri mjeseca obavljaću volonterski - kasnije naplaćujem 36,78 KM po djelimičnoj majorizaciji, a 52,65 KM po kompletno sprovedenoj majorizaciji ( uračunat i PDV ) - za raju sa foruma majorizatorske usluge vršim 50% jeftinije a vikendom čak i do 70% jeftinije - ako nazovete odmah ( u centrali Šef svakom zainteresiranom lično saopštava broj ) dobijete ponudu tri majorizacije u jedan ( poseban paket majorizacije ), a prva majorizacija je besplatna - nazovite odmah, majorizujte odmah :lol:
hercegovac_pravi

#66 Re: All about Dragan Čović

Gandalf wrote:Evo sada me ŠEF iz Centrale nazvao i rekao mi je da sam dobio funkciju Majorizatora - taj posao prva tri mjeseca obavljaću volonterski - kasnije naplaćujem 36,78 KM po djelimičnoj majorizaciji, a 52,65 KM po kompletno sprovedenoj majorizaciji ( uračunat i PDV ) - za raju sa foruma majorizatorske usluge vršim 50% jeftinije a vikendom čak i do 70% jeftinije - ako nazovete odmah ( u centrali Šef svakom zainteresiranom lično saopštava broj ) dobijete ponudu tri majorizacije u jedan ( poseban paket majorizacije ), a prva majorizacija je besplatna - nazovite odmah, majorizujte odmah :lol:
Halo bola..nemoj mi uzimat hljeb iz ruka. Šta vi iz velikih korporacija hoćete? Da svi rade za vas...e zahebi druškane..moram i ja djecu prehranit.. :P
plain vanilla

#67 Re: All about Dragan Čović

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:Ne stigoh ih ni majorizirati, ote mi Cova posao :D
opet ugrozdba promjenom lokacije :D a bila si dobar major :(

:lol:
pa vidis koliko sljedbenika imam :D sad bi svi da majoriziraju

nastavit cu ja posao, ali iz sjene
plain vanilla

#68 Re: All about Dragan Čović

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:
zoom66 wrote:
opet ugrozdba promjenom lokacije :D a bila si dobar major :(

:lol:
pa vidis koliko sljedbenika imam :D sad bi svi da majoriziraju

nastavit cu ja posao, ali iz sjene
haj ba vlade u sjeni nisu vishe in :D
Eto, moze li ovako
multi majorizatorica :mrgreen:
Alfa_Ze

#69 Re: All about Dragan Čović

Post by Alfa_Ze »

STOP majorizaciji :cry:
Image
za 1 KM + PDV ''SPREMNI" !!
''Domoljubni'' prevaranti 8-) :D
1gorstak

#70 Re: All about Dragan Čović

Post by 1gorstak »

Alfa_Ze wrote:STOP majorizaciji :cry:
Image
Mislim da je ovo neka zajebancija. Marka + PDV, javno "mijenje", tesko mi je povjerovati da je Plockinic ovoliko spadalo.
mO k3

#71 Re: All about Dragan Čović

Post by mO k3 »

Image
grrrrrrrrrrrr
kud ja ranije ne dodju na ovu ideju.. grrrrrrrrrr :shock:
nikad_vise

#72 Re: All about Dragan Čović

Post by nikad_vise »

Ženski Dr.Med wrote:
Image
grrrrrrrrrrrr
kud ja ranije ne dodju na ovu ideju.. grrrrrrrrrr :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol:
jel ovo ozbiljno il neka sprdancija :?
Sa_u_srcu

#73 Re: All about Dragan Čović

Post by Sa_u_srcu »

hahahaha....Cool ideja, za ove nase...joj maestra svaka mu cast, pa bicu tu 10 milja km sto posto, minimum... :lol:
mO k3

#74 Re: All about Dragan Čović

Post by mO k3 »

imam ja ideju... o to cu da plasiram i manjem entitetu :)
Nazovite na ovaj broj ako vam je srbija matica :)
plain vanilla

#75 Re: All about Dragan Čović

Post by plain vanilla »

Image
zachatase broj telefona

opet ce reci da ih majoriziramo :oops:
Post Reply