Ne kažem ja da te može zaviti u crno,ali kada se nakupi voda,kablovska i sl onda nije nimalo lako spraškati cijelu platu.gurabija78 wrote:ja racune placam uglavnom na pauzi, i to tamo gdje mogu proci bez placanja provizije... nije da bi me tih 4-5 KM mjesecno zavilo u crno, ali ne dam iz principa, a i setnja mi dobro dodje, posto svakako radim kanc. posao....MAN-lion's coach wrote:Ovdje nisi u pravu.gurabija78 wrote: to sto je kod nas usadjeno u mentalitetu da se racuni (da ne kazem rezije) placaju u posti, to je problem mentaliteta....
Mentalitet je da ti radiš do 4-5 poslije podne,a da recimo jedna banka u kojoj ja plaćam kablovsku radi do 4,ili kada plaćam struju moram do 2 doći jer poslije ne rade.
offtopic: nikako mi nije jasno kako nijednoj banci nije palo na pamet da realizuje ugovor sa svim pruzaocima komunalnih i usluga tipa kablovska Tv, internet.... pa da sve na jednom mjestu mozes zavrsiti bez ili uz minimalnu proviziju...
Drugo,ima ljudi koji ne mogu u pauzi obaviti takve stvari jer je možda i nemaju ili ne mogu stići.
Uglavnom što se tiče provizije do 100KM je marka preko 100 je 1,5KM (ovo govorim za poštu)