Kras choco bar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

*mima*

#51 Re: Kras choco bar

Post by *mima* »

Better Man wrote:
Prije ce biti da vi imate problema, jer da odete malo vani drugacije bi razmisljali i gledali neke stvari ovdje i ne bi vam podvaljivali sve i svasta pod eksluzivitet.

Kako ti covjece ne dosadi vise :? :? :? :?
sarajevsko_pivo

#52 Re: Kras choco bar

Post by sarajevsko_pivo »

Kakvi su u Londonu choco barovi? :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#53 Re: Kras choco bar

Post by JoseMujica »

Bullet Tooth Tony wrote:
Prije ce biti da vi imate problema, jer da odete malo vani drugacije bi razmisljali i gledali neke stvari ovdje i ne bi vam podvaljivali sve i svasta pod eksluzivitet.

Image
što čoeka upeglaste bezeze...dobro vam je reko čuj cool mjesto s 4 stola...pa mogli su i take away štand otvorit, a druga stvar je što ste vi navikli na standard ćevabdžinice.

kad se uvedu neki EU standardi u ugostiteljstvo barem 85% kafana, slastičarni, ćevabdžinica i buregdžinica u Sarajevu će biti zatvoreno jer su najobičnije prčvarnice, a može ih ko god hoće zvat legendarnim mjestima
Bullet Tooth Tony

#54 Re: Kras choco bar

Post by Bullet Tooth Tony »

JoseMujica wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:

Image
što čoeka upeglaste bezeze...dobro vam je reko čuj cool mjesto s 4 stola...pa mogli su i take away štand otvorit, a druga stvar je što ste vi navikli na standard ćevabdžinice.

kad se uvedu neki EU standardi u ugostiteljstvo barem 85% kafana, slastičarni, ćevabdžinica i buregdžinica u Sarajevu će biti zatvoreno jer su najobičnije prčvarnice, a može ih ko god hoće zvat legendarnim mjestima
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kakvi mentoli
because_of_you

#55 Re: Kras choco bar

Post by because_of_you »

Da li je neko upratio neki dio dana kad je moguće ući (ako je već tolika gužva)? :)
Bullet Tooth Tony

#56 Re: Kras choco bar

Post by Bullet Tooth Tony »

because_of_you wrote:Da li je neko upratio neki dio dana kad je moguće ući (ako je već tolika gužva)? :)
U Londonu ili ?
*mima*

#57 Re: Kras choco bar

Post by *mima* »

Kad sam god usla ili prosla ulicom pored.................mjesta je bilo.
because_of_you

#58 Re: Kras choco bar

Post by because_of_you »

Bullet Tooth Tony wrote:
because_of_you wrote:Da li je neko upratio neki dio dana kad je moguće ući (ako je već tolika gužva)? :)
U Londonu ili ?

:lol: :lol:
*mima* wrote:Kad sam god usla ili prosla ulicom pored.................mjesta je bilo.

Hvala :thumbup:
Julistana

#59 Re: Kras choco bar

Post by Julistana »

Nakon sabaha u Alipasinoj dzamiji, al potrci :D
because_of_you

#60 Re: Kras choco bar

Post by because_of_you »

Ejs :D
Julistana

#61 Re: Kras choco bar

Post by Julistana »

because_of_you wrote:Ejs :D
Ma ja to malkice zbog @betera :-D
cappy_tempo

#62 Re: Kras choco bar

Post by cappy_tempo »

JoseMujica wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:

Image

sta ces nemamo svi priliku po evropi hodati i hraniti se u strasnom mcdonaladsu i slicno gdje za 10€ dobijem 1/4 pljeskavice i 20 kapi kole. zivjele nase najbolje i najobicnije prvcarnice,a ti se fataj njemacke i tamo glumi evropu
Julistana

#63 Re: Kras choco bar

Post by Julistana »

Najzalosnija je cinjenica, da nije bilo rata kosmopoliti bi Evropu jos uvijek gledali na geografskoj karti svoje seoske skole. Apsurd je veci sto to nece niko da prizna, da vlastitu ratnu tragediju gleda kao tragediju, a ne kao iskorak u bijeli svijet luksuznih restorana.
RtrnOfSalisbury

#64 Re: Kras choco bar

Post by RtrnOfSalisbury »

a jel prolazi ono: jel slobodno kod vas? kad je guzva a podjekoja prazna stolica.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#65 Re: Kras choco bar

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol: stvarno, ali zaista... :-) :D
citroen

#66 Re: Kras choco bar

Post by citroen »

Bullet Tooth Tony wrote:

Image
Kakva exclusiva bolan nebio,sta lupash :-) :-) :-) :-)
sjever76

#67 Re: Kras choco bar

Post by sjever76 »

bio jucer i nisam nesto posebno odusevljen. kafa je ok. kolac sa bananom srednja zalost i za njega je coko-visnja iz torti izmislila cokoladni kolac. ona neka gomilica cokolade poprilicno losa. nije bilo tih bajadera sto narod hvali pa o tome kad probam. sve u svemu jebo slasticarnu u kojoj se nista ne vidi od duhanskog dima. i ja sam pusac ali kolaci i duhanski dim ne idu zajedno al' nikako.
Qler

#68 Re: Kras choco bar

Post by Qler »

Better Man wrote:......
.....
Najbolja topla cokolada koju sam probao u Sarajevu je u Vatri, a sto se tice kolaca Torte i to su bez premca.
Ja otisao u Vatru jednom, probao kafu, konstatovao da gore kafe u zivotu nisam probao, znaci fuj, ogavna, pijem kracu kafu, bez priloga :D i ono njihovo cudo nisam mogao svariti nikako. I onda ti jos naplate to ne sjecam se tacno, oko 3-4 KM, rekao sam zdravo! Ja u Vatri vise ni casu vode ne bih popio.
Julistana

#69 Re: Kras choco bar

Post by Julistana »

Qler wrote: Ja u Vatri vise ni casu vode ne bih popio.
Zato sto bi i nju morao platiti, bolja je solucija kod sebilja iz dlana :D
Qler

#70 Re: Kras choco bar

Post by Qler »

Meni je draza kod Imareta, kod Begove, :) nekako sam uvijek tu pio.

Ma Vatra je katastrofa!
Julistana

#71 Re: Kras choco bar

Post by Julistana »

@Qler, voda gasi Vatru :)
cls

#72 Re: Kras choco bar

Post by cls »

sto ja volim takva mjesta, jedva cekam i MCD pa da maximalno uzivam tj. sto vi vise jedete ja sve bolje izgledam :D :D :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#73 Re: Kras choco bar

Post by JoseMujica »

cappy_tempo wrote:
sta ces nemamo svi priliku po evropi hodati i hraniti se u strasnom mcdonaladsu i slicno gdje za 10€ dobijem 1/4 pljeskavice i 20 kapi kole. zivjele nase najbolje i najobicnije prvcarnice,a ti se fataj njemacke i tamo glumi evropu
hajte pljujte :-) ne glumim ja nikakvog kosmopolitu ili europejca nego sam realan. Više volim pojest ćevape nego ići u McDonalds, i ne plačem što istog nema u Sarajevu, naprotiv. Ali moramo biti realni u vezi s mnogo stvari u našem gradu. Evo koliko ima kafana u gradu, a mogu se na prste nabrojati objekti koji imaju pristojnu halu ili objekti u kojima radi ventilacija.

a sad što su purgeri otvorili neku kvazi elitnu prčvarnicu pa vi letite u nju...to više govori o vašem mentalitetu.. evo pogledajte kako isti izgledaju u Zagrebu i Rijeci

http://www.kraschocobar.com/

Zagreb
Image

Rijeka

Image
because_of_you

#74 Re: Kras choco bar

Post by because_of_you »

I bili smo u tom famoznom baru :D

Mjesta- ima, kad ga sebi napraviš :lol: Tako se nas pet uglavilo za stol gdje je sjedila jedna djevojka- sama :-) , mislim, hvala joj što nam je dala dozvolu :D

Minus- stolice, preglomazne, teške za micanje, škripe.... :roll:

Ponuda- ona čuda sa bajaderom su super, pogotovo Rajska bajadera, jest da je 5 km, ali je :thumbup: Idući put, aBd, probat ćemo ono nešto sa voćem, svijećama i 70gr čokolade :)

Sve u svemu, nije loše :thumbup:

ps: Još jedan minus su oni koji dođu i sjede satima :-) Kad smo mi stigle, bile su dvije djevojke za stolom do, sa već pojedenim kolačima. Mi smo i naručile, i dočekale narudžbu, i smazale :-D , i otišle, a one su bile bez namjere za ustajanjem :lol: :-)
minjonja

#75 Re: Kras choco bar

Post by minjonja »

sjever76 wrote:bio jucer i nisam nesto posebno odusevljen. kafa je ok. kolac sa bananom srednja zalost i za njega je coko-visnja iz torti izmislila cokoladni kolac. ona neka gomilica cokolade poprilicno losa. nije bilo tih bajadera sto narod hvali pa o tome kad probam. sve u svemu jebo slasticarnu u kojoj se nista ne vidi od duhanskog dima. i ja sam pusac ali kolaci i duhanski dim ne idu zajedno al' nikako.

meni se sve cini kao da si bio u drugom choco baru.

ja bila veceras i uzela onu obicnu bajaderu od 4 marke i ono je cista perverzija. do pola je mlijeko/vrhnje/bajadera, a od pola je rastopljena bajadera. dodje u maloj casici i ja kontala "pu sta mi naplatise 4 marke" ali na kraju se ispostavilo da ni to sto sam dobila nisam mogla sama pojesti. jedva cekam sljedeci put da probam i tu rajsku bajaderu. evo ja bila petak navecer, a opet je bilo mjesta. ova info je samo za better mana :D

ako je neko uzeo cokoladni fondue, nek se javi :D samo da pitam nesto :D
Post Reply