Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
- luckylaka
#51 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Nekad davno prije agresije kupovao sam redovno S.Bosnu valjda lud-mlad,pa poslije agresije prestao citati ne ide Haris i S.BosnaEvo sad ponovo dosao do zakljucka da su trenutno najkvalitetnija novina.Opet kupuje.Koja god da udara po SDP-u za mene su plafon(samo Hareta ne diraj)P.S.Ipak se prepozna kvalitet S.Avdic,S.Hadzif.,S.Pecanin.trio legendarni
- snaga_znanja
#52 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Sve mogu da svarim u slucaju odbrane politike SDP-a ali ne mogu da se nekog proziva prijateljom ustasa.
Mislim da je to suludo nakon SDP-ovog lizanja sa HSP-om.
Da ne bude zabune. Veliki sam pobornik politike SDP-a i jako me ljuti kad se napadaju mediji koji udaraju kontru sa strane opozicije. Imaju sudovi pa nek se tamo razracunavaju u slucaju klevete.
Poredjenje Slobodne Bosne i Nezavisnih novina je smijesno. Slobodna Bosna nikad nije bila rezimski medij!
Senad Avdic je redovno uveseljavao narod svakakvim glupostima ali to je sloboda misljenja i svako ima pravo da misli drugacije.
Senad Avdica predstavljati nacionalnim neprijateljom i neprijateljom Bosne i Hercegovine je smijesno.
Da ne bude zabune. Veliki sam pobornik politike SDP-a i jako me ljuti kad se napadaju mediji koji udaraju kontru sa strane opozicije. Imaju sudovi pa nek se tamo razracunavaju u slucaju klevete.
Poredjenje Slobodne Bosne i Nezavisnih novina je smijesno. Slobodna Bosna nikad nije bila rezimski medij!
Senad Avdic je redovno uveseljavao narod svakakvim glupostima ali to je sloboda misljenja i svako ima pravo da misli drugacije.
Senad Avdica predstavljati nacionalnim neprijateljom i neprijateljom Bosne i Hercegovine je smijesno.
- travnik
#53 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Hajd baš jedva čekam sutra da pročitam SB i Avdićevu kolumnu kada vidim kolika se buka digla. Kod nas u TR., tek sutra dolazi SB. Međutim, unatoč tome što ne cijenim nešto posebno niti jednu novinu u BiH, ipak kada bi morao izdvojiti, onda je SB na prvom mjestu. U poređenju sa Fokusom, Nezavisnim, Večernjim, Avazom i sličnim novinama, SB je mnogostruko bolja.
-
klixober
#54 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Je li opet treba objasnjavati razliku između politike/interesa i prijateljstva?snaga_znanja wrote:Sve mogu da svarim u slucaju odbrane politike SDP-a ali ne mogu da se nekog proziva prijateljom ustasa.
Avdic se očito stavio na stranu HDZ-a, koji su razlozi za to ne znam.Da li je zbog toga neprijatelj BiH, takođe ne znam, ali znam da trenutno radi na za treći entitet, što ga ne čini prijateljom BiH(što ne znači da je neprijatelj).
- JBT
#55 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Komrad wrote:Moze biti da nisi skonto ...JBT wrote:
HDZ 1990 (u koaliciji sa HSP) je osvojio glasove na programu koji se totalno oponirao HDZ-u a danas su ti glasovi u sluzbi HDZ-a. A taj program se u potpunosti poklapao sa ovom programskom platformom koju nudi SDP i ostale stranke u koaliciji. Sta reci?
Ljubic je promijenio svoje stavove a ne 60minuta
a isto vazi i za Josipovica
Moze biti da ti nisi skonto. Upravo ti o tome pricam, o tome o cemu ti pricas.
- snaga_znanja
#56 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Senad Avdic je u 99% slucajeva na opzicionoj strani. I to je tako. Prozivati nekog zbog pisanja u privatnom mediju je smijesno. Svako ima pravo na svoje stavove. Moj stav je da sam glasac SDP-a. Da li to mora i po automatizmu da znaci da sam i veliki pobornik svakog njihovog politickog poteza? Taman posla. Mislim da je najgora stvar koju su ikad uradili je moguce koaliranje sa HSP-om.komeba wrote:Je li opet treba objasnjavati razliku između politike/interesa i prijateljstva?snaga_znanja wrote:Sve mogu da svarim u slucaju odbrane politike SDP-a ali ne mogu da se nekog proziva prijateljom ustasa.
Avdic se očito stavio na stranu HDZ-a, koji su razlozi za to ne znam.Da li je zbog toga neprijatelj BiH, takođe ne znam, ali znam da trenutno radi na za treći entitet, što ga ne čini prijateljom BiH(što ne znači da je neprijatelj).
Senad Avdic jednostavno ima pravo na svoje misljenje. Ako mu je cejf moze postati i sluzbeni glasnik treceg entiteta ako se napravi. Samo je pitanje ko ce to kupovati. I tu je kraj rasprave.
Tracanje po forumima sta je neko rekao u svojim privatnim novinama je smijesno. Na kraju mnoga prijateljstva su pocela davno prije 91. godine. Tako da nakon rata ljudi imaju prijatelje sa razlititim stavovima. Tako npr. Abdulah Sidran ima frenda Praljka u Hagu. I sta ja sad trebam mrziti Sidrana?
-
klixober
#57 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Opet ništa bitno nisi rekao.Ko Senadu Avdiću osporava prasvo na mišljenje i govor? Kao što on ima pravo na svoje mišljenje, tako i drugi imaju pravo da se očituju o njegovom mišljenju.snaga_znanja wrote:Senad Avdic je u 99% slucajeva na opzicionoj strani. I to je tako. Prozivati nekog zbog pisanja u privatnom mediju je smijesno. Svako ima pravo na svoje stavove. Moj stav je da sam glasac SDP-a. Da li to mora i po automatizmu da znaci da sam i veliki pobornik svakog njihovog politickog poteza? Taman posla. Mislim da je najgora stvar koju su ikad uradili je moguce koaliranje sa HSP-om.komeba wrote:Je li opet treba objasnjavati razliku između politike/interesa i prijateljstva?snaga_znanja wrote:Sve mogu da svarim u slucaju odbrane politike SDP-a ali ne mogu da se nekog proziva prijateljom ustasa.
Senad Avdic jednostavno ima pravo na svoje misljenje. Ako mu je cejf moze postati i sluzbeni glasnik treceg entiteta ako se napravi. Samo je pitanje ko ce to kupovati. I tu je kraj rasprave.
Tracanje po forumima sta je neko rekao u svojim privatnim novinama je smijesno. Na kraju mnoga prijateljstva su pocela davno prije 91. godine. Tako da nakon rata ljudi imaju prijatelje sa razlititim stavovima. Tako npr. Abdulah Sidran ima frenda Praljka u Hagu. I sta ja sad trebam mrziti Sidrana?
Ja mu dajem pravo da misli govori šta hoće, ali to ne znači da je to što misli i govori tačno, u redu i da drugi nemaju pravo da ga kritikuju.
Isto tako Senad Avdić ima pravo da se druži da sljedbenicima ustaškog pokreta, ali i ja imam pravo da to komentarišem, kada je već to prijateljstvo iznio u javnost preko novina("ma šta prijatelj,burazer).
- JBT
#58 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Nasa zemlja je u krizi. pored svih i u ekonomskoj. Borba je ogorcena pogotovu ako nesto nekome trebas prodati.
Senad Avdic je mogao birati izmedju da stavi kljuc u bravu SB-a ili da nadje sponzore. HDZ je trebao jedan afirmisani list gdje ce moci prodavati maglu i tu su se interesi poklopili i danas imamo ovakvu SB (mada je naziv samog lista u totalnoj suprotnosti sa stavovima koje danas propagira) kakva je. Ko voli neka izvoli, ali licno, bez imalo zadovoljstva, mogu predskazati skorasnji pad SB-e i gasenje tog lista. Iz prostog razloga jer se nece kupovati, a Senad, kao vlasnik, nece biti isplativ sponzoru lista. HDZ ce kupiti SB od Senada, on nece htjeti raditi za platu bez uticaja u uredjivanju, napustice SB pljujuci po novim vlasnicima, a sam list ce izgubiti citateljstvo i preimenovace se u list sa novim imenom..... "Stozernik", a koji ce se prodavati u kolicini od par stotina primjeraka primjeraka.
Senad Avdic je mogao birati izmedju da stavi kljuc u bravu SB-a ili da nadje sponzore. HDZ je trebao jedan afirmisani list gdje ce moci prodavati maglu i tu su se interesi poklopili i danas imamo ovakvu SB (mada je naziv samog lista u totalnoj suprotnosti sa stavovima koje danas propagira) kakva je. Ko voli neka izvoli, ali licno, bez imalo zadovoljstva, mogu predskazati skorasnji pad SB-e i gasenje tog lista. Iz prostog razloga jer se nece kupovati, a Senad, kao vlasnik, nece biti isplativ sponzoru lista. HDZ ce kupiti SB od Senada, on nece htjeti raditi za platu bez uticaja u uredjivanju, napustice SB pljujuci po novim vlasnicima, a sam list ce izgubiti citateljstvo i preimenovace se u list sa novim imenom..... "Stozernik", a koji ce se prodavati u kolicini od par stotina primjeraka primjeraka.
- snaga_znanja
#59 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Niko ti to pravo da komentarises njegovo prijateljstvo sa nekim likom bilo kojeg uvjerenja nije osporio. Ali stvarati karakter jedne osobe na osnovu nekog njegovog prijatelja je smijesno.
Senad Avdic nema svoj stav. Njegov stav je opozicija. Da HDZ udje u koaliciju sa SDP-om sutra bi se pretvorio u najveceg protivnika te stranke. Tako to hoda u opozicionim medijima.
Senad Avdic zivi od prodaje kritike i tako opstaje vec godinama. Sad ima priliku da se malo proda i u Hercegovini. Zar ne bi bilo simpaticno vidjeti nekog u Sirokom Brijegu kako u kafani drzi list koji se zove SLOBODNA BOSNA
.
Senad Avdic nema svoj stav. Njegov stav je opozicija. Da HDZ udje u koaliciju sa SDP-om sutra bi se pretvorio u najveceg protivnika te stranke. Tako to hoda u opozicionim medijima.
Senad Avdic zivi od prodaje kritike i tako opstaje vec godinama. Sad ima priliku da se malo proda i u Hercegovini. Zar ne bi bilo simpaticno vidjeti nekog u Sirokom Brijegu kako u kafani drzi list koji se zove SLOBODNA BOSNA
- JBT
#60 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Stara kineska kaze:Ali stvarati karakter jedne osobe na osnovu nekog njegovog prijatelja je smijesno.
"Ako hoces da upoznas covjeka onakvim kakav je, upoznaj mu prijatelje."
- snaga_znanja
#61 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ili na onu temu o partnerstvu.JBT wrote:Stara kineska kaze:Ali stvarati karakter jedne osobe na osnovu nekog njegovog prijatelja je smijesno.
"Ako hoces da upoznas covjeka onakvim kakav je, upoznaj mu prijatelje."
"Veseli i dobri ljudi traže prijateljstvo, a hrđavi jatake i ortake"
-
klixober
#62 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ne stvaram karakter osobe na osnovu jednog prijateljstva, to sam spomenuo usput.Puno više mi o njegovom karakteru govori 30 stranica u zadnjem broju SB koje služe kritici SDP-a.snaga_znanja wrote:Niko ti to pravo da komentarises njegovo prijateljstvo sa nekim likom bilo kojeg uvjerenja nije osporio. Ali stvarati karakter jedne osobe na osnovu nekog njegovog prijatelja je smijesno.
Senad Avdic zivi od prodaje kritike i tako opstaje vec godinama. Sad ima priliku da se malo proda i u Hercegovini. Zar ne bi bilo simpaticno vidjeti nekog u Sirokom Brijegu kako u kafani drzi list koji se zove SLOBODNA BOSNA.
Ček malo...ti hoćeš reći da je SB opozivioni medij i da će uvijek kritikovati onog ko je na vlasti.Zar nije i na federalnom i na državnom nivou HDZ još uvijek vlast, a SDP opozicija?
Mada i to "opozicioni medij" mi je svakako glupo...znači u opoziciji je Hitler,na vlasti Willy Brandt i opozicioni medij će podržavati Hitlera, a blatiti Brandt-a..
- snaga_znanja
#63 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ma jok. Najbolje da svi mediji u drzavi objavljuju clanke koje licno napise predsjedavajuci vijeca ministara.
Cuj mu poredjenja sa Hitlerom.
- felipe kajetano
#64 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
komeba wrote: O Dzeki je brujala cijela Evropa,pa i SB.Ocito to nije kriterij za )ne=objavljivanje necega.
Dzeku za predCjednika
-
klixober
#65 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ti si taj koji je spomenuo pojam "opozicioni medij".snaga_znanja wrote:Ma jok. Najbolje da svi mediji u drzavi objavljuju clanke koje licno napise predsjedavajuci vijeca ministara.![]()
-
klixober
#66 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Šumnjak, ako nemaš šta reći u vezi teme odlepršaj...felipe kajetano wrote:komeba wrote: O Dzeki je brujala cijela Evropa,pa i SB.Ocito to nije kriterij za )ne=objavljivanje necega.![]()
Dzeku za predCjednika, argenitanac nek bude vice
- felipe kajetano
#67 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Pa nisam ja spominjao Dzeksona....uNd argentinca
Kontam da je tema o SenČiju, al' vidim da se fakat zamjerio avangardi
, paradoksalno avangardisTicki 
Kontam da je tema o SenČiju, al' vidim da se fakat zamjerio avangardi
-
klixober
#68 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ne znam je li stvarno misliš da si smiješan, ili umišljaš da ćeš silnim smajlijima ispasti...felipe kajetano wrote:Pa nisam ja spominjao Dzeksona....uNd argentinca![]()
Kontam da je tema o SenČiju, al' vidim da se fakat zamjerio avangardi, paradoksalno avangardisTicki
Kako god, ako nemaš šta napisati u vezi teme, prestani trollati.
- felipe kajetano
#69 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Prvo da se ispricam auditorijumu na malom off-u.
Izvini, zelis da neko sa tobom ozbiljno polemishe o Avdicu, toj prodanoj dushi, a onda Dzeksona ni krivog ni duznog ubacujes na politicku scenu BiH
O Avdicu imam pozitivno misljenje
, svidja mi se ono sedam dana &ljudi , naravno uz izvjestaj Aperture 
Izvini, zelis da neko sa tobom ozbiljno polemishe o Avdicu, toj prodanoj dushi, a onda Dzeksona ni krivog ni duznog ubacujes na politicku scenu BiH
O Avdicu imam pozitivno misljenje
- srklet
#70 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ja sam stvarno za ukidanje hijjaba, ali bih ga Senadu dopustio!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#71 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Polako sa etiketiranima da se neko nekome prodao,suvise je to ozbiljna "satanizacija" (
)
Avdic,od doba komunizma jos,uvijek se u svome pisanju postavljao opoziciono,vjerovatno je takav covjek,mozda malo i ters
..ali to je njegova stvar.
Dalje,Avdic Senad je glavni i odgovorni urednik tog lista,znaci,on licno i tim oko njega moze da pise sta mu je ceJf. Druga je stvar ,a mozda i prva sve zavisi kako se gleda na to,koliko ce to biti kupljeno odnosno prodano,to je stvar trzista.
Naravno,za sve sto je napisao postoji mogucnost da se Senad tuzi,pa bujrum,dokazati na sudu suprotno.
A jako je interesantno da bas ,u velikoj mjeri,oni nikovi koji sada pljuju Senada jer je pristrastan i nekoga "satanizira" ,na jednoj slicnoj temi gdje se napada Bakir Hadziomerovic,listom isti ti nikovi,nalaze raznorazne olaksavajuce okolnosti ili cak otvoreno podrzavaju onakvo,u najmanju ruku,jako pristrasno novinarstvo.(plus sto je ovaj drugi urednik u javnom emiteru,sto je jako otezavajuca okolnost kada si ocigledno tendenciozan,za razliku od Avdica koji ipak puno slobodnije moze pisati u privatnom mediju,jednostavno je tako)
Ili isto se odnositi prema svim urednicima na svim medijima,ili se ne uplitati cisto zato sto ste stranacki pristrasni.
U krajnjem slucaju,zemlja,politicko uredjenje ..koje nema opozicionu misao uperenu ka ovima na vrhu je pakao,da ne kazem dzehenem,pa cak ako bi ta opoziciona misao bila i malo do umjereno tendenciozna.
Avdic,od doba komunizma jos,uvijek se u svome pisanju postavljao opoziciono,vjerovatno je takav covjek,mozda malo i ters
Dalje,Avdic Senad je glavni i odgovorni urednik tog lista,znaci,on licno i tim oko njega moze da pise sta mu je ceJf. Druga je stvar ,a mozda i prva sve zavisi kako se gleda na to,koliko ce to biti kupljeno odnosno prodano,to je stvar trzista.
Naravno,za sve sto je napisao postoji mogucnost da se Senad tuzi,pa bujrum,dokazati na sudu suprotno.
A jako je interesantno da bas ,u velikoj mjeri,oni nikovi koji sada pljuju Senada jer je pristrastan i nekoga "satanizira" ,na jednoj slicnoj temi gdje se napada Bakir Hadziomerovic,listom isti ti nikovi,nalaze raznorazne olaksavajuce okolnosti ili cak otvoreno podrzavaju onakvo,u najmanju ruku,jako pristrasno novinarstvo.(plus sto je ovaj drugi urednik u javnom emiteru,sto je jako otezavajuca okolnost kada si ocigledno tendenciozan,za razliku od Avdica koji ipak puno slobodnije moze pisati u privatnom mediju,jednostavno je tako)
Ili isto se odnositi prema svim urednicima na svim medijima,ili se ne uplitati cisto zato sto ste stranacki pristrasni.
U krajnjem slucaju,zemlja,politicko uredjenje ..koje nema opozicionu misao uperenu ka ovima na vrhu je pakao,da ne kazem dzehenem,pa cak ako bi ta opoziciona misao bila i malo do umjereno tendenciozna.
- felipe kajetano
#72 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
srklet wrote:Ja sam stvarno za ukidanje hijjaba, ali bih ga Senadu dopustio!
- ultima_palabra
#73 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Da ponovim kolegu i sebe...

Kad je uveden PDV na novine znalo se da će ovako završiti... ekonomska kriza i inače kolaps štampanih medija su ubrzali situaciju. Sad imamo "tržišno" novinarstvo, ko voli nek izvolidon vito wrote:Kratko i jasno!ultima_palabra wrote:Raspravljao sam sa @Banksyjem o ovome na jednoj temi... SB je sada dio "energetskog klana" i tvrditi drukčije je zatvarati oči. Avdić nezavisan novinar? Pa bio je i Pećanin nekad... svako ima svoju tačku prijeloma
Stampanim medijima je sve teze, a kad se na vagu stave citaoci i oglasivaci, onda tas pretegne na stranu oglasivaca Hecine kampanje "Nije kasno za bolji zivot" i banaka pod HDZ-ovom kontrolom. Ne zelim vjerovati da postoji sta drugo osim finansija mada je uvijek bilo primjetno da "hrvatske nacionaliste" Avdic puno manje ujeda nego "srpske" i "bosnjacke".
Uglavnom, sve je to lijepo i sam Avdic objasnio u svojoj kolumni "Balada o Belmi i Selmi" u vrijeme kada su mu kolumne vrijedile necemu. Jedino nije racunao da ce se 7-8 godina kasnije "Balada o Belmi i Selmi" lijepo uklopiti u pricu o njemu.
Mislim da do prije mjesec dana nisam propustio nijedan broj Slobodne Bosne, kad bih otisao negdje na put, zaduzio bih nekoga da mi kupi Bosnu. Prije mjesec dana sam prestao jer se Heco-Orucevic-Jerlagic propaganda moze vidjeti gratis na TV1, a ako mi trebaju hrvatski pogledi na stvari bolje je kupiti "original" Jutrarnji list umjesto Avdicevog surogata.
- Hemel
#74 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Senad je za mene uvijek bio ublehas i kada sam pisao o njegovim pamfletima u SB mnogi (ne svi) su govorili '' Senad je gromada, Senad je vrh novinarstva...'' samo sto tada nisu pitali za argumente i dokaze o cemu doticni pise ali samo neka oplice po tamo onima.
Neka pise o kome hoce (moze i o mome caci) ali ako je to argumentovano.
Isti slucaj je i sa Bakirom. Ne kazem da nije u pravu ali brate pretjeruje tako da ce 60 minuta svesti na ''evo opet onoga Bakira, prebaci na drugi kanal''. Novinar mora da ima mjeru u pisanju, da zainteresuje obicnog covjeka da mu nudi dovoljno informacija (ne previse ili da se informacije ponavljaju) a da citaoci ili gledaoci traze i ocekuju vise.
Neka pise o kome hoce (moze i o mome caci) ali ako je to argumentovano.
Isti slucaj je i sa Bakirom. Ne kazem da nije u pravu ali brate pretjeruje tako da ce 60 minuta svesti na ''evo opet onoga Bakira, prebaci na drugi kanal''. Novinar mora da ima mjeru u pisanju, da zainteresuje obicnog covjeka da mu nudi dovoljno informacija (ne previse ili da se informacije ponavljaju) a da citaoci ili gledaoci traze i ocekuju vise.
- felipe kajetano
#75 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Iskreno..iznenadjuje me kako jos nema koOrdinisane akcije ACIPS-a
, domaci izdajnici poput Sanje jos vrsljaju zemljom, a sad evo I SenCi...ko je neXT