ahhh, sta sam ja "na prvu" procitao... brukawewa wrote:al' meni fakat fali pacetina, imam ah na ona prsa...
evo malo kineske egzotike: http://dzuturum.blogspot.com/2010/12/po ... secim.html
Moderator: anex
ahhh, sta sam ja "na prvu" procitao... brukawewa wrote:al' meni fakat fali pacetina, imam ah na ona prsa...
... i opet !Ridjobrki wrote:Evo ovdje u BL Oviesse već godinama radi i nema u njemu ništa za zaibretiti se. Nedavno otvoren New Yorker, jebote to kao da se na hadžiluk/hodočašće išlo! Ja ne shvatam tu opčinjenost brandovima, pogotovo ne ovim trećeklasnim! Nekidan sam tamo kupio finu dolcevitu i fino je imati takvu radnju u gradu ali ne kontam ljude koji ističu da im je nešto ''iz New Yorkera''! Pa to je samo obična trgovina povoljne konfekcije! Ili kad priželjkuju HM ''da bi bili kao vani''...
Ja ne želim biti isti kao Nijemac - ja samo želim iste mogućnosti poput njega. Ja neću da nekoga kopiram, hoću da svoj identitet razvijam sa sličnih polaznih osnova. Ovo sa ovom pačetinom i McD je samo kriza identiteta: šta jesam a kako sebe vidim i kako želim da me vide drugi.
Potpuno shvatam Senu, to je ono što od nas hoće, da sanjamo o burgeru i da pomislimo da je tu rješenje. Kao, bićemo Evropa kad dođe McD... Već smo mi Evropa, ima nas UniCredit...
Šta hoću reći? Nećemo biti sretni dok ne znamo ko smo i šta smo a TO je u ovakvoj zemlji problem, a ne što nema pačetine u Mercatoru! Jebli su nas u mozak i ostavili na vjetrometini u potrazi za identitetom. To je nešto što moramo sami i što traži puno truda uz otvoren um i zdrav razum.
Ja se sjećam momenta kad sam skontao da imam sistem vrijednosti: kad sam probao sushi i rekao ''ok je ovo ali prava riba se jede u Martin-Brodu ili Blagaju''.
To nije stvar patriotizma nego razuma. Dobar sushi je bolji od lošeg sushija ili tune iz konzerve ali nema šanse protiv unske pastrmke ili jadranskog brancina. McD je bolji nego biti gladan ali gori od dobrog donera. Ćevap ima dobar a ima i loš. Npr, meni je sarajevski loš i ima boljih od njega i za mene samo budala jede ćevap kad ode u SA kraj onakvih poguzluka koje Sarajevo nudi...
Sve je stvar ukusa ali ukus treba steći SAM po ćeifu svoje guzice a ne na osnovu lažne slike svijeta i sebe samoga.
Svaka čast, pomeo si temu, može se slobodno zaključat.Ridjobrki wrote:Evo ovdje u BL Oviesse već godinama radi i nema u njemu ništa za zaibretiti se. Nedavno otvoren New Yorker, jebote to kao da se na hadžiluk/hodočašće išlo! Ja ne shvatam tu opčinjenost brandovima, pogotovo ne ovim trećeklasnim! Nekidan sam tamo kupio finu dolcevitu i fino je imati takvu radnju u gradu ali ne kontam ljude koji ističu da im je nešto ''iz New Yorkera''! Pa to je samo obična trgovina povoljne konfekcije! Ili kad priželjkuju HM ''da bi bili kao vani''...
Ja ne želim biti isti kao Nijemac - ja samo želim iste mogućnosti poput njega. Ja neću da nekoga kopiram, hoću da svoj identitet razvijam sa sličnih polaznih osnova. Ovo sa ovom pačetinom i McD je samo kriza identiteta: šta jesam a kako sebe vidim i kako želim da me vide drugi.
Potpuno shvatam Senu, to je ono što od nas hoće, da sanjamo o burgeru i da pomislimo da je tu rješenje. Kao, bićemo Evropa kad dođe McD... Već smo mi Evropa, ima nas UniCredit...
Šta hoću reći? Nećemo biti sretni dok ne znamo ko smo i šta smo a TO je u ovakvoj zemlji problem, a ne što nema pačetine u Mercatoru! Jebli su nas u mozak i ostavili na vjetrometini u potrazi za identitetom. To je nešto što moramo sami i što traži puno truda uz otvoren um i zdrav razum.
Ja se sjećam momenta kad sam skontao da imam sistem vrijednosti: kad sam probao sushi i rekao ''ok je ovo ali prava riba se jede u Martin-Brodu ili Blagaju''.
To nije stvar patriotizma nego razuma. Dobar sushi je bolji od lošeg sushija ili tune iz konzerve ali nema šanse protiv unske pastrmke ili jadranskog brancina. McD je bolji nego biti gladan ali gori od dobrog donera. Ćevap ima dobar a ima i loš. Npr, meni je sarajevski loš i ima boljih od njega i za mene samo budala jede ćevap kad ode u SA kraj onakvih poguzluka koje Sarajevo nudi...
Sve je stvar ukusa ali ukus treba steći SAM po ćeifu svoje guzice a ne na osnovu lažne slike svijeta i sebe samoga.
oduševljena samRidjobrki wrote:
Svi mi trebamo težiti boljem, probavati drugačije, biti otvoreni i istraživati i ja jako cijenim ljude koji to rade - oni tako pomičući sopstvene granice pomiču i granice našeg društva! Ali je moja poruka: SVE ŠTO RADIŠ RADI ZBOG SEBE. Ne da budeš kao neko drugi, ne da nekoga impresioniraš, ne da nekoga kopiraš, ne da nekome nešto dokazuješ nego da zadovoljiš svoje interese i potrebe.
Onda ćeš znati i šta znači užitak u punom smislu te riječi.