znaci pored "sta me gledas" ima i drugih varijacija, poput te "sta se smijes"
onda i ona "bil mi jebo sestru"... "kako bolan ne bi, sta to fali mojoj sestri?"
ili meni najdraza "sto izgledas?"
hahaha jest genijalac nasao s kim ce kuhatDesert Wind wrote:zivota ti znao sam da ce me jedan delegat to pitat - momak je drot - je l sad jasnije?mr.gugl wrote:zivota ti, kako si uspio sastaviti recenicu iz rijeci "momak obican kulturan ... na jednog idiota ... izvadio utoku drito u njega..."? odakle obicnom kulturnom momku utoka i to je jos izvadi u sred kafica i ocito se pravi mangup?!Desert Wind wrote: samo se sjecam da je u zenici jedne prilike momak obican kulturan u kaficu na jednog idiota koji mu je postavio isto pitanje izvadio utoku drito u njega i pitao ga - ima l jos koje pitanje?
ili ja mozda nisam dobro shvatio sta si napisao...
Nazalost - Tako jednom prilikom setam u porodicnoj setnji vidim neki lola parkira auto i izleti demonstrativno iz auta k'o da ce u pljacku bankeAlfons Kauders wrote:
hahaha jest genijalac nasao s kim ce kuhat![]()
btw pitanje za kriticare... zasto neko normalan i kulturan ne moze uz sebe imati i pistolj?
ja sam odrastao u prilicno zajebanom naselju, ali bas zato nikad nije bilo pravo ozbiljnih situacija, jer se malo ko odvazio kurciti tu... ok bilo je tuca i sl, ali nije bilo naoruzanih degenerika, cak ni u ratu nije bilo scena kao danas... ni tad raja nije nosila oruzje kada izadje, mada ih je metar bio u vojsci i sl...
sad zivim medju jebenim kromanjoncima i kad bi imao dozvolu za nosenje pistolja, garantujem da bi ga redovno nosio, zlu ne trebalo...
I nije tako losa ideja samo ako te prokuzi onda si heben.kojeime wrote:Ma kada ti izvadis pistolj, izvadi i on, pa onda ako nisi brz i dobar strijelac nema te vise. Nego na pitanje "sta me gledas" fino sacekas da pridje, izvadis bombu kasikaru i izvuces osigurac. E dzaba mu onda ako i on ima pistolj.Kada frajer pobjegne, dignes gornji dio bombe i zapalis cigaru (ko pusi, ko ne pusi vrati u dzep).
P. S. Prije nego sto se neko upita sta ja to bulaznim, mislim na upaljac u obliku bombe.
ma nogara najboljashambho wrote:A ima i ona "Š'aa je..?"![]()
..I ja bjezim na kilometar.. I ne gledam..
Al' nekad se fakat zna desiti slucajno duze od sekunde gledas a on/ona/ono taj dan nervozno i iste te sekunde plane.. Ja sam tad manja od makovog zrna..![]()
A neizivljeno sve..![]()
Nisam mislio na pravu kasikaru, jer naravno radije bi primio batine nego pod zemlju i to na moj hatarkojeime wrote:To ti je situacija bolje da me ne diras jer onda obojica idemo u helac. Ali ako je frajer lud pa mu je do zivota manje nego tebi pa kaze baci sta me briga onda ti laznjak napravi vise belaja jer ce biti jos bjesnji kada skonta da si ga folirao laznjakom.
Ma, problem je ako imas pravu kasikaru u dvije stvari:
1. Upotrijebiti ili ne, jer ako je u takvoj situaciji upotrijebis onda ces i sebe vjerovatno ubiti.
2. Ako te uhvati policija. Racija u kafani na primjer i eto ti problema sa policijom.
Ovako sa laznjakom ako te prokuzi gotov si, ali gotov bi bio i da nemas laznjak, vec se nameracio na tebe. Pa mozda ga laznjak i otjera. A policiji u situaciji ako te pitaju sta je ovo fino kazes laznjak za tjeranje nasilnika.
štoljpimanki wrote:Prije 10 minuta, u pekari Bistrik. Stojim u redu ko' sav pristojan narod, čekam da kupim sebi crnu kiflu, kad stoji šaner, podbočio se na pult i jede svoju teško zarađenu sirnicu od 2 KM, došao red na mene da uzmem svoju dugo isčekivanu kiflu, kad čuje se od pozada:
"Paššššaa, pašššša", ništa ja, po svom, kad opet:
"Pašššaaaaa paššššša ba", i okrenem se, kad od silnog naroda ispade da fakat mene zove, kad on:
"Kol'ko je sati?", poučen zadnjim iskustvom prije tri godine kad su me pitali koliko je sati na Čaršiji kod Babilona, i kad su me izboli i ukrali mi mobitel, izvadim sat i kažem "pola 6", kad on:
"Jel' fakat pola 6? Jel' tačno pola 6?", opet pogledam na sat kad meni tačno pola šest,
Javlja se debeljuca neki čovjek iz pozadine i govori "Nije pola 6, već je 14 do 6 tačno", izgleda meni kasnio sat, kad eto ti šanera opet:
"A što mi reče paša pola 6, jel, znaš li ti da se za sekunde gubi glava",
Poučen prethodnim iskustvom uzmem kifle, izađem iz pekare, on ostane rondati nešto u pekari, i dobijem još jedan razlog i dodatni motiv zbog čega hoću da odem iz ovog grada i ove zemlje, gdje su nažalost norme civilizacije nepoznanica, i izgleda da će biti još par generacija unaprijed.
Nisam upoznat, kaka je procedura za ddozvolu nosenja pistolja?kojeime wrote:Razumio sam te, ali sa utokom, nozem, heklerom, RPG-em, tenkom, F117 i slicnim stvarima je problem sto mozes zaglaviti na drugoj strani, policija, racije, i slicno.
Zato mi sprej izgleda kao najracionalnije rjesenje. Uz mozda ucenje kakvih krav maga, karate, ovo ono tehnika. Ako imas sprej, a mozda i pristojnu tehniku nekih od vjestina, mozes biti i slabiji, manji, mrsaviji od nasilnika opet se mozes izvuci.
Lik moze imati 200cm visine i 200kg misica, prsti u oci, udarac u grlo, itd ce i takvog grmalja oboriti. Anatomija i zakoni fizike, ponasanje neuro receptora (u slucaju pepper spreja) vaze i za grmalje.
fakat... ja sam jednom popio batine početkom srednje od tri kretena... nikad mi neće biti jasno da nisam ni jedne jedine modrice ili uboja imao, a bio na podu a oni me nogetali-LIBERO- wrote:Ma ispade kada se cita ova tema da nas samo po ulicama napadaju i da se tucemo,nozevima bodemo i slicno.![]()
Nije bas tako,ali kada procitas tri stranice takvih iskustava od razlicitih forumasa onda se moze steci takav dojam.
eh, eto ja delegat jer ti pises gluposti? sta koji klinac glumis tu, ako je covjek drot, onda nije obican momak, jer obican momak nema pistolj i ne vadi ga kad mu neko glumi mangupa i to mjenja poentu u prici.Desert Wind wrote:zivota ti znao sam da ce me jedan delegat to pitat - momak je drot - je l sad jasnije?mr.gugl wrote:zivota ti, kako si uspio sastaviti recenicu iz rijeci "momak obican kulturan ... na jednog idiota ... izvadio utoku drito u njega..."? odakle obicnom kulturnom momku utoka i to je jos izvadi u sred kafica i ocito se pravi mangup?!Desert Wind wrote: samo se sjecam da je u zenici jedne prilike momak obican kulturan u kaficu na jednog idiota koji mu je postavio isto pitanje izvadio utoku drito u njega i pitao ga - ima l jos koje pitanje?
ili ja mozda nisam dobro shvatio sta si napisao...
ako si u sarajevu, krav maga, odlicna stvar. (ima negdje tema na forumu oko toga vec)kojeime wrote:Sada ozbiljno, sprej je dobro rjesenje.
E posto sprej po nasim zakonima ne smiju imati muskarci, rjesenje je u spreju protiv pasa ili bolje jos, protiv medvjeda. Imaju istu aktivnu supstancu kao i sprejevi protiv ljudi a nisu ilegalni.
Pridje ti na meta,r ti ga poprskas jedno 3 do 5 puta po 1 sekund i imas vremena da odsetas ili da ga bijes dok lezi.
Samo, sretne te poslije toga negdje, onda bi bilo bolje da imas nesto da ga sredis na daljinu