Ferhadija, gdje zapelo?
-
kojeime
#51 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
I tu dodjemo do sustine:
Ako uderuzenja za zastitu zivotinja zele azil, neka se sami potrude, to jeste nadju lokaciju, skupe novac, kupe, opreme, i rade tamo.
Ali ne, oni naprave pritisak i onda kazu drugi su odgovorni za posao. Da sam se ja pitao, zakon bi bio donesen tek onda kada bi predlagac donio finansijsku konstrukciju, dakle kada bi predlagac dokazao da ima novca da ga finansira.
Ovako su udruzenja u super komfornoj poziciji, kao nesto rade i brinu se a drugi treba da nadju novac, lokaciju, opreme, finansiraju i slicno.
E kako u ovoj zemlji i u ovom radu stvari idu kako idu, nema nista od sklonista i lutalice ce lutatu Ferhadijom i ostalim ulicama. Dok dovljno ljudi ne izgubi zivce i onda ce uzeti stvar u svoje ruke, ne obaziruci se na zakon i rijesiti problem lutalica na neoficijelan nacin.
A onda ce drustva za zastitu zivotinja mozda shvatiti kako su se zaletjeli i kako nisu dorasli tako krupnoj stvari kao sto je pritisak za donosenje zakona.
Tada ce bice kasno. Ali barem nece biti pasa lutalica na ulicama.
Ako uderuzenja za zastitu zivotinja zele azil, neka se sami potrude, to jeste nadju lokaciju, skupe novac, kupe, opreme, i rade tamo.
Ali ne, oni naprave pritisak i onda kazu drugi su odgovorni za posao. Da sam se ja pitao, zakon bi bio donesen tek onda kada bi predlagac donio finansijsku konstrukciju, dakle kada bi predlagac dokazao da ima novca da ga finansira.
Ovako su udruzenja u super komfornoj poziciji, kao nesto rade i brinu se a drugi treba da nadju novac, lokaciju, opreme, finansiraju i slicno.
E kako u ovoj zemlji i u ovom radu stvari idu kako idu, nema nista od sklonista i lutalice ce lutatu Ferhadijom i ostalim ulicama. Dok dovljno ljudi ne izgubi zivce i onda ce uzeti stvar u svoje ruke, ne obaziruci se na zakon i rijesiti problem lutalica na neoficijelan nacin.
A onda ce drustva za zastitu zivotinja mozda shvatiti kako su se zaletjeli i kako nisu dorasli tako krupnoj stvari kao sto je pritisak za donosenje zakona.
- kurty
#52 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
jel ti ovo ironicno, ali fakat mislis ovako???kojeime wrote:I tu dodjemo do sustine:
-
kojeime
#53 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Mislim.
Stvarno, sta su ljubitelji zivotinja mislili? Da ce donijeti zakon i sve ce se srediti? Kao da ne znaju gdje zive. U ovoj zemlji ne daju novac iz budzeta da lijece ljude, a neko se nada da ce dati za zivotinje. Pa, ili su bili naivni iz udruzenja ili bezobrazni, kao sto ja napisah. Neko vec napisa prije, ovo kao moda, sada je moderno brinuti o zivotinjama, hajdemo kao nesto raditi, ali kada je frka, kada treba ozbiljno osmisliti, naci ozbiljan novac, itd... onda neka to neko drugi uradi. Pa u svijetu ljudi otvaraju sami privatne centre za brigu o zivotinjama, daju kuce i imanja pod hipoteku da bi skuili novac za sklonista, ne cekaju da im gradska ili druga neka vlast to uradi. Ljudi se zrtvuju za principe, pa mogli bi i iz nasih udruzenja isto uraditi, a ne tjerati druge da rade nesto sto oni zele da bude uradjeno.
Vlasti su imale rjesenje, sintere. Kome se to nije svidjelo trebao je naci rjesenje sam, a ne tjerati one koji su vec imali rjesenje da ga mijenjaju.
Stvarno, sta su ljubitelji zivotinja mislili? Da ce donijeti zakon i sve ce se srediti? Kao da ne znaju gdje zive. U ovoj zemlji ne daju novac iz budzeta da lijece ljude, a neko se nada da ce dati za zivotinje. Pa, ili su bili naivni iz udruzenja ili bezobrazni, kao sto ja napisah. Neko vec napisa prije, ovo kao moda, sada je moderno brinuti o zivotinjama, hajdemo kao nesto raditi, ali kada je frka, kada treba ozbiljno osmisliti, naci ozbiljan novac, itd... onda neka to neko drugi uradi. Pa u svijetu ljudi otvaraju sami privatne centre za brigu o zivotinjama, daju kuce i imanja pod hipoteku da bi skuili novac za sklonista, ne cekaju da im gradska ili druga neka vlast to uradi. Ljudi se zrtvuju za principe, pa mogli bi i iz nasih udruzenja isto uraditi, a ne tjerati druge da rade nesto sto oni zele da bude uradjeno.
Vlasti su imale rjesenje, sintere. Kome se to nije svidjelo trebao je naci rjesenje sam, a ne tjerati one koji su vec imali rjesenje da ga mijenjaju.
Last edited by kojeime on 17/01/2011 16:42, edited 2 times in total.
- BiH-x
#54 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Sarajevo: Iduće godine počinje izgradnja azila za pse
21. 12. 2010. | 16:08
Pet većih općina Kantona Sarajevo izdvojiće u budžetima između 50 i 70 hiljada maraka za izgradnju azila za pse čija bi izgradnja trebala krenuti iduće godine, dogovoreno je na sastanku kojeg je organizovao načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić sa predstavnicima Grada Sarajeva, Ministarstva privrede KS-a, kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, MUP-a KS-a i općina Stari Grad, Centar, Novi Grad i Ilidža.
Kako je istakao Hadžić, cilj sastanka bio je da sve lokalne zajednice u svoje budžete ugrade stavke za izgradnju azila za pse.
Također istaknuto je da će do polovine januara biti izmijenjen projekat s ciljem proširenja kapaciteta smještaja za napuštene pse i preciziran iznos potreban za izgradnju, a Općina Ilidža na čijoj teritoriji će se nalaziti azil trebala bi da Vladi Kantona Sarajevo podnese molbu za promjenu namjene zemljišta za azil u Rakovici.
Za 20. januar planirano je održavanje još jednog sastanak na kojem će se predstaviti konkretni podaci uz pomoć koji će biti planirana izgradnja.
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/379974
21. 12. 2010. | 16:08
Pet većih općina Kantona Sarajevo izdvojiće u budžetima između 50 i 70 hiljada maraka za izgradnju azila za pse čija bi izgradnja trebala krenuti iduće godine, dogovoreno je na sastanku kojeg je organizovao načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić sa predstavnicima Grada Sarajeva, Ministarstva privrede KS-a, kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, MUP-a KS-a i općina Stari Grad, Centar, Novi Grad i Ilidža.
Kako je istakao Hadžić, cilj sastanka bio je da sve lokalne zajednice u svoje budžete ugrade stavke za izgradnju azila za pse.
Također istaknuto je da će do polovine januara biti izmijenjen projekat s ciljem proširenja kapaciteta smještaja za napuštene pse i preciziran iznos potreban za izgradnju, a Općina Ilidža na čijoj teritoriji će se nalaziti azil trebala bi da Vladi Kantona Sarajevo podnese molbu za promjenu namjene zemljišta za azil u Rakovici.
Za 20. januar planirano je održavanje još jednog sastanak na kojem će se predstaviti konkretni podaci uz pomoć koji će biti planirana izgradnja.
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/379974
- kurty
#55 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
kojeime wrote:Mislim.
Svi smo svjedoci da je sigurnosno stanje na losem nivou...
Kako to rjesiti...
Evo krenut cemo sa ovog foruma... Otvorimo racun i skupljamo pare... Vi skupite pare, ja dam njivu od dva duluma, nadjemo jednog dobrovoljca koji ce nam skupiti sve dozvole za gradnju zatvora... Izgradimo zatvor, strazarit cemo mi na smjene, i cuvati kriminalce...
Drzava nek radi na drugim stvarima, a problem kriminala cemo mi rjesiti
-
kojeime
#56 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
E ovo je ironija, ali ako cemo pravo ima i privatnih zatvora u svijetu, u USA na primjer.kurty wrote:kojeime wrote:Mislim.
Svi smo svjedoci da je sigurnosno stanje na losem nivou...
Kako to rjesiti...
Evo krenut cemo sa ovog foruma... Otvorimo racun i skupljamo pare... Vi skupite pare, ja dam njivu od dva duluma, nadjemo jednog dobrovoljca koji ce nam skupiti sve dozvole za gradnju zatvora... Izgradimo zatvor, strazarit cemo mi na smjene, i cuvati kriminalce...
Drzava nek radi na drugim stvarima, a problem kriminala cemo mi rjesiti
- vazi
#57 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
kojeime wrote:Mislim.
Vlasti su imale rjesenje, sintere.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#58 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Kurty, razočarao si me malo, iskreno. Nisam ni slutio da si i ti hipy. 
-
teAMICA
#59 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
a ja te kurty sad još više volim!Pera Trta wrote:Kurty, razočarao si me malo, iskreno. Nisam ni slutio da si i ti hipy.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#60 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Idite grlite drvećeteAMICA wrote:a ja te kurty sad još više volim!Pera Trta wrote:Kurty, razočarao si me malo, iskreno. Nisam ni slutio da si i ti hipy.
- kurty
#61 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Sta mislis pod hipy???Pera Trta wrote:Kurty, razočarao si me malo, iskreno. Nisam ni slutio da si i ti hipy.
-
Pera Trta
#62 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Pa svi ovi ultra-liberalni tipovi, a za mene je to ljubav prema drveću i životinjama, koja nerazumno pretpostavlja njihove interese interesu čovjeka, ali i zdravom razumu, a bez nuđenja konkretnih rješenja, osim parola "piiisss brader" i slične gluposti.kurty wrote:Sta mislis pod hipy???Pera Trta wrote:Kurty, razočarao si me malo, iskreno. Nisam ni slutio da si i ti hipy.
- kurty
#63 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
OK...Ako ti tako mislis, onda je vjerovatno tako.Pera Trta wrote:Pa svi ovi ultra-liberalni tipovi, a za mene je to ljubav prema drveću i životinjama, koja nerazumno pretpostavlja njihove interese interesu čovjeka, ali i zdravom razumu, a bez nuđenja konkretnih rješenja, osim parola "piiisss brader" i slične gluposti.kurty wrote:Sta mislis pod hipy???Pera Trta wrote:Kurty, razočarao si me malo, iskreno. Nisam ni slutio da si i ti hipy.
-
teAMICA
#64 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
"Istinski moralni ispit čovječanstva, ispit koji je temelj svega ostaloga, očituje se u odnosu prema onima koji u potpunosti ovise o našoj milosti, a to su životinje. Na tom je polju čovječanstvo pretrpjelo potpuni poraz."
M. Kundera
M. Kundera
-
Pera Trta
#65 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
"Pokažite svoju ljubav prema životinjama time što ćete ih jesti."teAMICA wrote:"Istinski moralni ispit čovječanstva, ispit koji je temelj svega ostaloga, očituje se u odnosu prema onima koji u potpunosti ovise o našoj milosti, a to su životinje. Na tom je polju čovječanstvo pretrpjelo potpuni poraz."
M. Kundera
Maddox, internet legenda
-
teAMICA
#66 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
"Tko je okrutan prema životinjama ne može biti dobar čovjek."Pera Trta wrote:"Pokažite svoju ljubav prema životinjama time što ćete ih jesti."teAMICA wrote:"Istinski moralni ispit čovječanstva, ispit koji je temelj svega ostaloga, očituje se u odnosu prema onima koji u potpunosti ovise o našoj milosti, a to su životinje. Na tom je polju čovječanstvo pretrpjelo potpuni poraz."
M. Kundera
Maddox, internet legenda
ARTHUR SCHOPENHAUER
- kurty
#67 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
teAMICA wrote:"Tko je okrutan prema životinjama ne može biti dobar čovjek."Pera Trta wrote:"Pokažite svoju ljubav prema životinjama time što ćete ih jesti."teAMICA wrote:"Istinski moralni ispit čovječanstva, ispit koji je temelj svega ostaloga, očituje se u odnosu prema onima koji u potpunosti ovise o našoj milosti, a to su životinje. Na tom je polju čovječanstvo pretrpjelo potpuni poraz."
M. Kundera
Maddox, internet legenda
ARTHUR SCHOPENHAUER
"Bit ce ovdje banova zbog off topica"
Moderacija Sa-x foruma
-
Pera Trta
#68 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Jeli to onaj što reče:
"Ženi je u prirodi da se pokorava, što pokazuje činjenica da svaka žena koja dođe u neprirodnu poziciju apsolutne neovisnosti prije ili kasnije se veže za nekog muškarca, koji je kontroliše i upravlja; to je zato jer žena zahtjeva gospodara. "

"Ženi je u prirodi da se pokorava, što pokazuje činjenica da svaka žena koja dođe u neprirodnu poziciju apsolutne neovisnosti prije ili kasnije se veže za nekog muškarca, koji je kontroliše i upravlja; to je zato jer žena zahtjeva gospodara. "
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#69 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
U svakom slučaju nisu se udruženja za zaštitu životinja izborila za promjenu zakona, nego se sa pripremama za Europu prepisuju europski zakoni, pa je na red došao i taj o šintorima (hvala Bogu). E, sad što to nije pratio azil, to nikako nije odgovornost gladnih pasa, niti šetača, niti građana, nego samo i isključivo gradskih vlasti. Bez obzira koliko netko voliio te gradseke vlasti, mora razumjeti da snose i neku odgovornost.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#70 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Ne mogu da vjerujem. Sad svatko od nas treba da traži pare za neku idejudavorf wrote:Ja ne vidim smisao u tome, da se nevladine organizacije svim silama trude da zabrane sintore...i kad to uspiju...kad se zakon promijeni...onda jos traze pare da bi uradili to sto su obecali...ako ste se borili da se ukinu sintori...uredu...ali onda rijesite do kraja problem...nadjite pare i napravite azil...a ne da ne smijem ulicom proci od copora gladnih pasa.
-
drenmajster
#71 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
A Kina i,Tajland i otale kose drzave naprosto vape za ovom vrstom mesa i mesnih preradjevina.Posto ide prodaja na kilo onda ih dobro pritoviti(ko god naidje -mesa kosti ili nesto vec sto ostane u kuci dati obavezno).Lovu od izvoza preusmjeriti nevladinim organizacijama(ono njih pet sjedi unutra i uci se kako upaliti kopmjuter bez vatre) a na celu
asocijacije je naravno neki coj'k il' neka zena koja je zavrsila kurs za NVO-a oni ce naravno nastaviti da se bore za prava hordi podivljalih mrcina.I vuk sit pascad nisu na broju, a i za av mjau se zakacila neka parica.
asocijacije je naravno neki coj'k il' neka zena koja je zavrsila kurs za NVO-a oni ce naravno nastaviti da se bore za prava hordi podivljalih mrcina.I vuk sit pascad nisu na broju, a i za av mjau se zakacila neka parica.
- Zox
#72 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Slazem se ja sa svim tim, ko ne voli zivotinje ne voli nji ljude, ali tako misle i u Milanu pa nema pasa lutalica na glavnom trgu. Kako?teAMICA wrote:"Istinski moralni ispit čovječanstva, ispit koji je temelj svega ostaloga, očituje se u odnosu prema onima koji u potpunosti ovise o našoj milosti, a to su životinje. Na tom je polju čovječanstvo pretrpjelo potpuni poraz."
M. Kundera
- travar
#73 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Svašta će čovjek na ovom forumu pročitati.
Situacija je ovakva zato što danas svaki đikan misli ako kupi ljubimca (psa u ovom slučaju) za svoje derle, da tu prestaje sva odgovornost prema životinji.
I naravno, nakon par mjeseci (rijetko godina) derle traži play station, a ljubimca ko j*be, i onda uslijedi puštanje negdje na periferiji.
Imam takav slučaj u komšiluku, doduše još ga nisu pustili, ali je pitanje vremena.
I onda životinje krive, krive organizacije koje barem nešta pokušavaju (koliko god to bilo s obzirom gdje živimo).
I još k'o šlag na tortu, poziva se na ubijanje, povratak "šintora", ali bi svi u razvijenu EU.
It has been said before, ljudi su najveće životinje.
Flame on
Situacija je ovakva zato što danas svaki đikan misli ako kupi ljubimca (psa u ovom slučaju) za svoje derle, da tu prestaje sva odgovornost prema životinji.
I naravno, nakon par mjeseci (rijetko godina) derle traži play station, a ljubimca ko j*be, i onda uslijedi puštanje negdje na periferiji.
Imam takav slučaj u komšiluku, doduše još ga nisu pustili, ali je pitanje vremena.
I onda životinje krive, krive organizacije koje barem nešta pokušavaju (koliko god to bilo s obzirom gdje živimo).
I još k'o šlag na tortu, poziva se na ubijanje, povratak "šintora", ali bi svi u razvijenu EU.
It has been said before, ljudi su najveće životinje.
Flame on
-
Pera Trta
#74 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Ne možeš vala u Jevropu ni sa paščadijom na ulicama. Što sad čovjek reče, vole na Zapadu cuke sigurno više od nas, ali to ne mijenja činjenicu da hajvani ne haraju slobodno po gradovima.
-
MAN-lion's coach
#75 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Meni je najjači voditelj AV MAU udruženja na TVSA nekoć: "Mi smo donijeli zakon radi Evrope i EU...." jel zbog EU ili stvarne ljubavi prema tim bićima...