Povratak u BiH?
-
zemo_online
#51 Re: Povratak u BiH?
taj zapadni sistem je u kratkom vremenu od svega nekoliko decenija od ljudi napravio robote koji se ponasaju isto svaki dan. ako odstupis od toga odmah nisi vise normalan. primjer: ako bi nekome posudio svoju kucu da u njoj zivi zbog humanitarnih razloga,kako bi nesretnicima ,izbjeglicama od rata pomogao ,ti si za te ljude lud bukvalno.
zato je i najtrazenije zanimanje psihijatar.
- exliberal
#52 Re: Povratak u BiH?
Pravo pismen post.......eto ja cu reci da sam se asimilirao, cak ni nasu nisam ozenio....zamisli pricamo engleski cijelo vrijeme....mora da sam seljacina...slobodni armirach wrote:opet zasluzujes i ti jedan veliki![]()
sve si odlicno napisao, svaka cast!
ma samo retardinje mogu tebi reci da si budala sto se vracas, to oni likovi sto su se ko fol na silu asimilirali, a jaro seljacine u dusi uzduz i porijeko. Pacenici koji svm silama pokusavaju biti domorodci, a ne ide im nikako![]()
![]()
pa su predmet podsmijavanja domorodaca.Ne pricam na prazno sve sam to prosao![]()
Nego nek ti je vesel i sretan povratak!
Sretno
Nego jel se tako odnosis i prema sandjaklijama i izbjeglicama koji su sad u Sarajevu....i oni su pacenici sto se pokusavaju prolagodit ili su seljacine sto se neprilagodjavaju......jadan komentar do bola....
- helpdesk
#53 Re: Povratak u BiH?
Dosli nam starci u posjetu. Ljudi se ibrete, kako je sve pod konac
. I pricamo mi kako ovde nema druzenja, kako su ljudi hladni...Bas smo komentarisali kako te smatraju ludim kad pokazes trunku ljudskosti. I onda izademo u grad, prolazimo pored jedne Vladine zgrade, jos dan, raje hejbet i frajer pisa na sred ulice. Niko se nije okrenuo, niko ga nije pogledao, a kamoli da je sta rekao. Veli stari da je sistem vrijednosti ovde skroz okrenut naopacke.Lud si kad pomognes , a nisi lud kad saspi gdje hoces. I jeste tako, jebem li ga.
E pa moja djeca nece rasti uz takve kretene i ciniti sebe kretenima bez imalo duse u sebi, bez imalo stida. Dzaba ti kucni odgoj kad je okruzenje da Bog sacuva.
Ali ima ljudi pa se navikli. Ma nebi on mako odavde iako ima 800 eur i vise je gladan nego sit. Trza se na svaki zvuk sirene, jer konta da je nesto zajebo. A kako je biti lijepo biti svoj na svome.
E pa moja djeca nece rasti uz takve kretene i ciniti sebe kretenima bez imalo duse u sebi, bez imalo stida. Dzaba ti kucni odgoj kad je okruzenje da Bog sacuva.
Ali ima ljudi pa se navikli. Ma nebi on mako odavde iako ima 800 eur i vise je gladan nego sit. Trza se na svaki zvuk sirene, jer konta da je nesto zajebo. A kako je biti lijepo biti svoj na svome.
-
Static-X
#54 Re: Povratak u BiH?
Ovo kod nas nema! Samo kako li nam je onda sve zapisano i posrano.helpdesk wrote:Dosli nam starci u posjetu. Ljudi se ibrete, kako je sve pod konac. I pricamo mi kako ovde nema druzenja, kako su ljudi hladni...Bas smo komentarisali kako te smatraju ludim kad pokazes trunku ljudskosti. I onda izademo u grad, prolazimo pored jedne Vladine zgrade, jos dan, raje hejbet i frajer pisa na sred ulice. Niko se nije okrenuo, niko ga nije pogledao, a kamoli da je sta rekao. Veli stari da je sistem vrijednosti ovde skroz okrenut naopacke.Lud si kad pomognes , a nisi lud kad saspi gdje hoces. I jeste tako, jebem li ga.
- helpdesk
#55 Re: Povratak u BiH?
Ma ima jarane, ali ja bas nikad ne vidjeh govno ni lika da pisa na sred Titove.
Pricam o atraktivnom dijelu Brisela, a mozes zamislit kako je onda u onim kvartovima gdje je halasa.
Ja samo iznosim svoje vidjenje ovog zivota u Evropi, ne nagovaram nikoga ni nasta. Jarane, ako se ti nalazis u ovome svaka cast. Ja sam navikao na bolje. Ono sto je meni dobro nemora biti i tebi i obratno. Pa onda haj'mo se ponasat evropski, tolerantno. Moze?
Pricam o atraktivnom dijelu Brisela, a mozes zamislit kako je onda u onim kvartovima gdje je halasa.
Ja samo iznosim svoje vidjenje ovog zivota u Evropi, ne nagovaram nikoga ni nasta. Jarane, ako se ti nalazis u ovome svaka cast. Ja sam navikao na bolje. Ono sto je meni dobro nemora biti i tebi i obratno. Pa onda haj'mo se ponasat evropski, tolerantno. Moze?
- Filter
#56 Re: Povratak u BiH?
citam ove postove i nesto kontam.
cijeli zivot se negdje hodalo i tamburalo, sega sala, dernek il teferic (rat preskocimo u izlaganju). i kao slag na tortu je dolazio povratak u bosnu i sarajevo. ma koliko da je bilo dobro tamo negdje, ova prokletinja vuce i trazi svoje. volim ovu zemlju i ovaj grad.
ko zadnji kreten, ja najsretniji ovdje...
cijeli zivot se negdje hodalo i tamburalo, sega sala, dernek il teferic (rat preskocimo u izlaganju). i kao slag na tortu je dolazio povratak u bosnu i sarajevo. ma koliko da je bilo dobro tamo negdje, ova prokletinja vuce i trazi svoje. volim ovu zemlju i ovaj grad.
- helpdesk
#57 Re: Povratak u BiH?
Filter wrote:citam ove postove i nesto kontam.
Teško je to raji objasnit jarane. Možda ova moja generacija jednostavno nemože zaboravit Sarajevo, najljepše djetinjstvo, prve trebe, prva pijanstva, izlasci, marisane
- nosara
#58 Re: Povratak u BiH?
Ko ima djecu, sredjenu situaciju negdje vani a zeli da se vrati, pa u najmanju ruku je neodgovoran...helpdesk wrote:Filter wrote:citam ove postove i nesto kontam.
ko zadnji kreten, ja najsretniji ovdje...![]()
Teško je to raji objasnit jarane. Možda ova moja generacija jednostavno nemože zaboravit Sarajevo, najljepše djetinjstvo, prve trebe, prva pijanstva, izlasci, marisane, jaranstva...sve to se negdje urezalo duboko u meni i vuče nazad. Baš ko što ti to reče.
Nema vise onog sto je bilo, osim u sjecanjima... A to je u covjeku ma gdje bio... Ako je krepavat od nostalgije, bolje je krepavat u Milvokiju nego ovdje, kod kuce... Tamo imas barem iluziju, ovdje nemas nista...
- helpdesk
#59 Re: Povratak u BiH?
Pa nisam ni rekao da se vraćam u SA da bih prosio i trošio ono što sam zaradio. Ja u Sarajevu imam bukvalno sve, a isto sam rekao da je, onome ko nema makar stambeno pitanje riješeno, bolje da ostane vani nego da bude teret tj. socijalni slučaj.
Hvala bogu pa pa je tako i zato se serbez vraćam u moje Sarajevo.
I zapamti, pare nisu sve u životu. Nedo Bog da dođeš u situaciju da ih imaš, a ništa ti ne znače, nema fajde od njih. Kad doživiš takve stvari, drugačije ćeš (ćete) razmišljati. Nevjerovatno, ali istinito. Iz ličnog iskustva, nažalost. Zato idem(o) tamo gdje smo sretni i gdje možemo pomoći, barem malo.
I zapamti, pare nisu sve u životu. Nedo Bog da dođeš u situaciju da ih imaš, a ništa ti ne znače, nema fajde od njih. Kad doživiš takve stvari, drugačije ćeš (ćete) razmišljati. Nevjerovatno, ali istinito. Iz ličnog iskustva, nažalost. Zato idem(o) tamo gdje smo sretni i gdje možemo pomoći, barem malo.
-
detroit-mercy
#60 Re: Povratak u BiH?
Koliko generalizacije u jednom kratkom postu, nemas ti pojma jaranetest01 wrote:taj zapadni sistem je u kratkom vremenu od svega nekoliko decenija od ljudi napravio robote koji se ponasaju isto svaki dan. ako odstupis od toga odmah nisi vise normalan. primjer: ako bi nekome posudio svoju kucu da u njoj zivi zbog humanitarnih razloga,kako bi nesretnicima ,izbjeglicama od rata pomogao ,ti si za te ljude lud bukvalno.
-
detroit-mercy
#61 Re: Povratak u BiH?
Moj sef ima manje skole od mene, ali za bizins i brojeve je covjek genijeLanguage wrote:zato ja znam doktora elektrotehnickih nauka kojem sef ima zavrsen VII stepen ( ekonomiju ) neces nikada imati problema ako radis i slusas.....svako dobro puno srece ali meni ovo parce neba je najljepse na svijetu...
Kada cete jednom skontati da diploma ne znaci i visi polozaj automatski
A glede teme, toliko individualno da o tome ne vrijedi raspravljati. Kome se vraca bujrum, kome se ostaje bujrum
- nosara
#62 Re: Povratak u BiH?
Ovo je najvisa sila, pocetak i kraj... Onda nemas sta cekat...helpdesk wrote:Pa nisam ni rekao da se vraćam u SA da bih prosio i trošio ono što sam zaradio. Ja u Sarajevu imam bukvalno sve, a isto sam rekao da je, onome ko nema makar stambeno pitanje riješeno, bolje da ostane vani nego da bude teret tj. socijalni slučaj.
- Luce
#63 Re: Povratak u BiH?
Sve je to stvar individualna percepcije,gdje kome moze biti bolje. Bila vani u ratu, vratila se odmah cim je potpisan Dejtonski sporazum i od tada, kod kuce. Eh u zadnje vrijeme pocelo mi se motati po glavi da bih mozda otisla negdje, pocele me nervirati neke stvari u Sarajevu, u BiH, od smeca, prljavstine, nekulture, do nepostojanja bilo kakvog sistema, organizacije u svim sferama itd. Ali kako se zivot zna pogirati s nama, meni se nedavno desi situacija da dobijem mogucnost da odem vani. I iako svjesna cijele situacije u BiH, javi mi se velika dilema, nisam sigurna da li meni moze biti bolje negdje drugdje. Rijeseno stambeno pitanje, zavrsavala tu skole i jos zavrsavam, fin posao, familija tu...Stvar prioriteta, da li ti je bitnije da imas koji kvadratni metar stana vise, bolje auto, ili ti je bitniji kvalitet zivota. Pod kvalitet mislim, jos uvijek normalniji ljudski odnosi, normalnije radno vrijeme, normalnije poimanje zivota generalno...Ovo je moj dozivljaj, svako zna sta mu je prioritet u zivotu i apsolutno je individualno kome ce gdje biti bolje. Bilo bi lijepo imati dovoljno hrabrosti, pa barem probati ono sto zelimo i sto nas vuce, barem cemo tako biti u stanju otkriti, da li je to to, ili ipak svi imamo snove, iluzije, zelje...koje su daleko od stvarnosti. A zivot kratak, prolazi u razmisljanju hocu li, necu, smijem li ili ne smijem.
- vesna555
#64 Re: Povratak u BiH?
Pametni žive tamo gdje im je bolje, a budale tamo gdje su navikli.
Sebi sam se zaklela da cu zivjeti tamo gdje ce mi biti bolje u zivotu, trenutno mi ništa ne fali u BiH, ali ako osjetim da ne mogu ovdje ostvariti ono što želim, odmah pakujem kofere!
I mislim da se necu nigdje osjecati kao stranac i glupi Bosanac. To su samo nasi ljudi sebi utuvili u glavu da ih drugi smatraju manje vrijednima jer su stranci i jer su u tuđoj zemlji.I onda rade 24/7 i čiste tuđa govna da bi došli u BiH u unajmljenom kabrioletu i pušili Davidolf cigarete i plaćali muziku eurima i tako liječili svoje komplekse jer se osjećaju ko glupi Bosanci u stranoj zemlji.
Čudno je što mi svi u BiH strance poštujemo i kulturni smo prema njima, a gdje god odemo mi, smatramo da nas gledaju kao da smo manje vrijedni.
Jbg, ljudi su bili prisiljeni bježati u ratu, ja kad god čujem da se neko fino snašao, drago mi bude, ali zato mi nema ništa tužnije nego vidjeti naše gastarbajtere kako se razbacuju parama kad dođu u BiH, a znam kako su ih teško zaradili i da je njegova marka 10 puta teže zarađena od moje!
Sebi sam se zaklela da cu zivjeti tamo gdje ce mi biti bolje u zivotu, trenutno mi ništa ne fali u BiH, ali ako osjetim da ne mogu ovdje ostvariti ono što želim, odmah pakujem kofere!
I mislim da se necu nigdje osjecati kao stranac i glupi Bosanac. To su samo nasi ljudi sebi utuvili u glavu da ih drugi smatraju manje vrijednima jer su stranci i jer su u tuđoj zemlji.I onda rade 24/7 i čiste tuđa govna da bi došli u BiH u unajmljenom kabrioletu i pušili Davidolf cigarete i plaćali muziku eurima i tako liječili svoje komplekse jer se osjećaju ko glupi Bosanci u stranoj zemlji.
Čudno je što mi svi u BiH strance poštujemo i kulturni smo prema njima, a gdje god odemo mi, smatramo da nas gledaju kao da smo manje vrijedni.
Jbg, ljudi su bili prisiljeni bježati u ratu, ja kad god čujem da se neko fino snašao, drago mi bude, ali zato mi nema ništa tužnije nego vidjeti naše gastarbajtere kako se razbacuju parama kad dođu u BiH, a znam kako su ih teško zaradili i da je njegova marka 10 puta teže zarađena od moje!
- helpdesk
#65 Re: Povratak u BiH?
Nisi manje vrijedan, možda nije dobar izraz, ali svakako si stranac. I upravo si i napisala jedan od razloga što se lijepo osjećam u Sarajevu-poštujemo sviju i kulturni smo prema svima.vesna555 wrote:Čudno je što mi svi u BiH strance poštujemo i kulturni smo prema njima, a gdje god odemo mi, smatramo da nas gledaju kao da smo manje vrijedni.
-
detroit-mercy
#66 Re: Povratak u BiH?
Jedno je sta mi mislimo o jednom Italijanu, Englezu, Francuzu ili Nijemcu kada dodju u Sarajevo a drugo sta mislimo o Kinezima u Buca Potoku ili Arapimahelpdesk wrote:Nisi manje vrijedan, možda nije dobar izraz, ali svakako si stranac. I upravo si i napisala jedan od razloga što se lijepo osjećam u Sarajevu-poštujemo sviju i kulturni smo prema svima.vesna555 wrote:Čudno je što mi svi u BiH strance poštujemo i kulturni smo prema njima, a gdje god odemo mi, smatramo da nas gledaju kao da smo manje vrijedni.
Mi nismo turisticka zemlja u koju hrli more strnaca svake godine niti smo imigrantska zemlja u koju hrle na hiljade stranaca da rade, ono malo sto dodje nam i sluzi da pokazemo sve svoje gostoprimstvo.
Hajde se samo zapitajte da smo kojim slucajem imigrantska zemlja i da hiljade ljudi poput Kineza i Arapa dolazi kod nas u potragu trbuhom za kruhom
- HAVANA
#67 Re: Povratak u BiH?
Evo zamisljam marokanca sa sedmero djece kako zivi na bistriku,nista ne radi,prima socijalu i kuka kako je on ugrozen...a kurcevit nako...ko nekad cige iz svrakinog poslije filma u zmajevom gnijezdu
Kakvo ba gostoprimstvo...kakve sve stoke ima i sta sve trpe od mnogih useljenika ...svaka im cast.
Ovde bi ih...podavili...
Kakvo ba gostoprimstvo...kakve sve stoke ima i sta sve trpe od mnogih useljenika ...svaka im cast.
Ovde bi ih...podavili...
- helpdesk
#68 Re: Povratak u BiH?
...I na kraju dolazimo na isto. Njima je pun *urac stranaca i boli ih lijepo kakav si, jesi li čist, kulturan, pametan...ti si za njega opasnost, jer će njegovo lijeno dijete ostati bez posla zbog vrijednog i pametnog Bošnje ili stranca. A koje su naše potrebe da pokažemo gostoprimstvo stvarno neznam, ali ga pokazujemo. Oni ne. Jedino mi gazdarica pokaže osmijeh olimpijski kad joj dam rentu za standetroit-mercy wrote:Jedno je sta mi mislimo o jednom Italijanu, Englezu, Francuzu ili Nijemcu kada dodju u Sarajevo a drugo sta mislimo o Kinezima u Buca Potoku ili Arapimahelpdesk wrote:Nisi manje vrijedan, možda nije dobar izraz, ali svakako si stranac. I upravo si i napisala jedan od razloga što se lijepo osjećam u Sarajevu-poštujemo sviju i kulturni smo prema svima.vesna555 wrote:Čudno je što mi svi u BiH strance poštujemo i kulturni smo prema njima, a gdje god odemo mi, smatramo da nas gledaju kao da smo manje vrijedni..
Mi nismo turisticka zemlja u koju hrli more strnaca svake godine niti smo imigrantska zemlja u koju hrle na hiljade stranaca da rade, ono malo sto dodje nam i sluzi da pokazemo sve svoje gostoprimstvo.
Hajde se samo zapitajte da smo kojim slucajem imigrantska zemlja i da hiljade ljudi poput Kineza i Arapa dolazi kod nas u potragu trbuhom za kruhomjoj sto bi bili gostoprimljivi
.
-
pemanapemani
#69 Re: Povratak u BiH?
Onda dođu revizori i otmu 50KM od dvoje stranaca kojima je prije toga vozač prodao čitav bunt karti, a koje oni nisu znali poništiti. Nigdje nije savršeno, ali da smo mi nešto pretjerano ljubazni prema strancima, čisto sumnjam.helpdesk wrote:Nisi manje vrijedan, možda nije dobar izraz, ali svakako si stranac. I upravo si i napisala jedan od razloga što se lijepo osjećam u Sarajevu-poštujemo sviju i kulturni smo prema svima.vesna555 wrote:Čudno je što mi svi u BiH strance poštujemo i kulturni smo prema njima, a gdje god odemo mi, smatramo da nas gledaju kao da smo manje vrijedni.
Jebi ga, u Londonu živi više pravoslavaca, muslimana i katolika nego u cijeloj BiH, bezbroj nacionalnosti dijeli životni prostor i nema neke pretjerane netrpeljivosti. Ispada da mi u BiH držimo strance kao malo vode na dlanu, a nama u svakom ćošku svijeta pucaju čvoke i ponašaju se prema nama kao prema nižoj vrsti.
Ne smijem zamisliti situaciju da djelimo BiH sa Indijcima, Iračanima, Australcima, Kinezima, Meksikancima..., koliko bi tada bilo legitimiteta, legaliteta, ugrozdbe, majorizacije itd.
- exliberal
#70 Re: Povratak u BiH?
Moram da pitam.....dosta cesto se povuce pitanje dali te postuju stranci u toj novoj drzavi....ajde da pogledamo sebe prvo....koliko su prijeratne Sarajlije postovali ljude koji su dosli iz sandjaka, hercegovine ili istocne Bosne?
Koliko je bilo prozivanja kako se sandjaklije paze i jedan drugog guraju , kako nemozes nikud od focaka, hercegovci okupirali opstine ....sad da se prebacimo na zapad....dali postoje ovakvi slucajevi i na zapadu?....dakako da postoje...koji su razlozi?...ja ih vidim u nama samim...sreo sam ne malo nasilh ljudi koji su se ubacili u te zanatske poslove ( gradjevina ) ili fataj se volana (razumijem starije ali mladji svjet mi nije nikad bio jasan) i svaki prica o tome kako su imali privatna preduzeca prije rata, bili uspjesni biznismeni, imali nekretnine da te glava zaboli i za sve im bio kriv zapad....ako se neko usudio da ide u skolu odmah su mu lijepili etiketu da se pokusava uvci zapadu u guzicu....
Ja svakodnevno srecem ljude kao ove...mozes da ih prepoznas kad udju nesto da traze sve nesto trsni, napuhani, zajebani....a sramota ih da pitaju, sve nesto na galamu.....i samo kukaju da im se dole vratit....kako ovdje zivot nevalja, dole ljudi zive, provode se .....svaka cast ali sto se nevratite....eh jos par godina pa cemo se vratit.....i tako zadnjih 10 + godina ista prica isto ostojanje.....jos malo samo da izmuzem drzavu...u medjuvremenu kupite cemo kucu i novo auto a ti nemoj...nevalja ovaj zapad, bolje je dole....ili eh lako je tebi ti sjedis u svijetloj kancelarij i gledas grad sa visine....
mislim stvarno kome se nesvidja nek se vrati ali dosta vise suplje da je balkan najbolje mjesto za zivit......
Koliko je bilo prozivanja kako se sandjaklije paze i jedan drugog guraju , kako nemozes nikud od focaka, hercegovci okupirali opstine ....sad da se prebacimo na zapad....dali postoje ovakvi slucajevi i na zapadu?....dakako da postoje...koji su razlozi?...ja ih vidim u nama samim...sreo sam ne malo nasilh ljudi koji su se ubacili u te zanatske poslove ( gradjevina ) ili fataj se volana (razumijem starije ali mladji svjet mi nije nikad bio jasan) i svaki prica o tome kako su imali privatna preduzeca prije rata, bili uspjesni biznismeni, imali nekretnine da te glava zaboli i za sve im bio kriv zapad....ako se neko usudio da ide u skolu odmah su mu lijepili etiketu da se pokusava uvci zapadu u guzicu....
Ja svakodnevno srecem ljude kao ove...mozes da ih prepoznas kad udju nesto da traze sve nesto trsni, napuhani, zajebani....a sramota ih da pitaju, sve nesto na galamu.....i samo kukaju da im se dole vratit....kako ovdje zivot nevalja, dole ljudi zive, provode se .....svaka cast ali sto se nevratite....eh jos par godina pa cemo se vratit.....i tako zadnjih 10 + godina ista prica isto ostojanje.....jos malo samo da izmuzem drzavu...u medjuvremenu kupite cemo kucu i novo auto a ti nemoj...nevalja ovaj zapad, bolje je dole....ili eh lako je tebi ti sjedis u svijetloj kancelarij i gledas grad sa visine....
mislim stvarno kome se nesvidja nek se vrati ali dosta vise suplje da je balkan najbolje mjesto za zivit......
-
detroit-mercy
#71 Re: Povratak u BiH?
Nemoj ba tako Havana, a gostoljubivost a merhametHAVANA wrote:Evo zamisljam marokanca sa sedmero djece kako zivi na bistriku,nista ne radi,prima socijalu i kuka kako je on ugrozen...a kurcevit nako...ko nekad cige iz svrakinog poslije filma u zmajevom gnijezdu![]()
Kakvo ba gostoprimstvo...kakve sve stoke ima i sta sve trpe od mnogih useljenika ...svaka im cast.![]()
Ovde bi ih...podavili...
Pa jebote kad odes kod Eskima on ce ti i sopstvenu zenu ponuditi da zisgu da bi ispao dobar domacin.
Nama je dosta sto ne izbombardujemo nikoga
-
detroit-mercy
#72 Re: Povratak u BiH?
Zivi sam u par drzava na par kontinenata, dosta zemalja prosao kao turista, al brate sto se Balkanici znaju kurcit (Albanci, Bosanci, Srbi, Hrvati). Pa covjek bi pomislio da je svaki od njih minimum pola drzave imao, pa biznisi, pa kuce, pa autaexliberal wrote:Moram da pitam.....dosta cesto se povuce pitanje dali te postuju stranci u toj novoj drzavi....ajde da pogledamo sebe prvo....koliko su prijeratne Sarajlije postovali ljude koji su dosli iz sandjaka, hercegovine ili istocne Bosne?
A vamo, jad i bijeda
- exliberal
#73 Re: Povratak u BiH?
Tacno tako, zaboravio si samo dodat Bugare...oni nas siju po tom pitanju.....svi direktori, svi valjali milione ( kakve stotine hiljada).....sve markirana roba....ono standardno koje si ti to pantole, jesu li orginal ?detroit-mercy wrote:Zivi sam u par drzava na par kontinenata, dosta zemalja prosao kao turista, al brate sto se Balkanici znaju kurcit (Albanci, Bosanci, Srbi, Hrvati). Pa covjek bi pomislio da je svaki od njih minimum pola drzave imao, pa biznisi, pa kuce, pa autaexliberal wrote:Moram da pitam.....dosta cesto se povuce pitanje dali te postuju stranci u toj novoj drzavi....ajde da pogledamo sebe prvo....koliko su prijeratne Sarajlije postovali ljude koji su dosli iz sandjaka, hercegovine ili istocne Bosne?
mislim stvarno kome se nesvidja nek se vrati ali dosta vise suplje da je balkan najbolje mjesto za zivit.......
A vamo, jad i bijeda.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#74 Re: Povratak u BiH?
bugari, rumuni, grci, turci, ma sve je to ista vojska, samo da im je hladovine i impresionirati glupostima i najnovijim instrumentimaexliberal wrote:Tacno tako, zaboravio si samo dodat Bugare...oni nas siju po tom pitanju.....svi direktori, svi valjali milione ( kakve stotine hiljada).....sve markirana roba....ono standardno koje si ti to pantole, jesu li orginal ?detroit-mercy wrote:Zivi sam u par drzava na par kontinenata, dosta zemalja prosao kao turista, al brate sto se Balkanici znaju kurcit (Albanci, Bosanci, Srbi, Hrvati). Pa covjek bi pomislio da je svaki od njih minimum pola drzave imao, pa biznisi, pa kuce, pa autaexliberal wrote:Moram da pitam.....dosta cesto se povuce pitanje dali te postuju stranci u toj novoj drzavi....ajde da pogledamo sebe prvo....koliko su prijeratne Sarajlije postovali ljude koji su dosli iz sandjaka, hercegovine ili istocne Bosne?
mislim stvarno kome se nesvidja nek se vrati ali dosta vise suplje da je balkan najbolje mjesto za zivit.......
A vamo, jad i bijeda.
- helpdesk
#75 Re: Povratak u BiH?
Svako ima svoje razloge i samo vi znate kako vam je tamo negdje
.
Meni se čini da je na forumu samo dijaspora iz SAD-a. Jeli to Zapadna Evropa već legla
? Valja ujutro rano na posao, nema kašnjenja hahahaha.
Meni se čini da je na forumu samo dijaspora iz SAD-a. Jeli to Zapadna Evropa već legla