seka wrote:muha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
ja procitah--s lopatom u avion pa se izbecih![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kopanje kanala u sveCkoj![]()
p.s. samo ako imas kratke tole i bradu![]()
![]()
idem ja busom
seka wrote:muha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
ja procitah--s lopatom u avion pa se izbecih![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kopanje kanala u sveCkoj![]()
p.s. samo ako imas kratke tole i bradu![]()
![]()
Može ti se samo desit da po povratku iz Njemačke u BiH , platiš porez na taj laptop.Meni su prije dva mjeseca kad sam došo iz Amerike u Sarajevu naplatili kaznu od 100dolara jer nisam imo racun za svoj laptop kojeg sam inaće kupio prije više od godinu dana prije toga. Sa opet iduceg petka idem nazad u SADe i moram ponijet svoj laptop i neam pojma šta ce bit hocel mi ga oduzet ili sta.brance wrote:Pozdrav svima,
Interesuje me da li neko zna kako prijaviti laptop pred put u inostranstvo ako nemam racun ili neku drugu dokumentaciju o laptopu.
Letim za Austriju pa me zanima mogu li novdje na aerodromu uzeti neki papir koji mi sluzi kao dokaz da je laptop moj. Posto cu iz Austrije kasnije direktno za Njemacku na sedmicu, dvije, zelim da imam neki papir, da mi ne kazu u Njemackoj na aerodromu kupio si laptop u Austriji.
Hvala unaprijed
Šta sam mogo jaro nisam nista, prvo mi zatrazio 150dolara ja poceo se pravdat ,psovat i spominjat naseg svemoguceg stvoritelja , kako jeboga led proso od Miamia do Sarajeva 3 aerodroma i carine niko nista mi nije trazio a sad u svojoj zemlji moram platit 150dolara ....i onda me ljubazni carinik uveo u kancelariju i reko : Hajd, ovaj daj mi samo 100dol.i idi!Entropio wrote:Ja ne mogu da vjerujem da postoje takvi debilni carinici, i to samo kod nas. Koji su to kreteni i šaneri.
Mogao si ga zatjerati u mp3, traziti sefa i sefovog sefa jer on nije mogao carinu da naplati nego htio da te malo po usima opali.Konjanik wrote:Šta sam mogo jaro nisam nista, prvo mi zatrazio 150dolara ja poceo se pravdat ,psovat i spominjat naseg svemoguceg stvoritelja , kako jeboga led proso od Miamia do Sarajeva 3 aerodroma i carine niko nista mi nije trazio a sad u svojoj zemlji moram platit 150dolara ....i onda me ljubazni carinik uveo u kancelariju i reko : Hajd, ovaj daj mi samo 100dol.i idi!Entropio wrote:Ja ne mogu da vjerujem da postoje takvi debilni carinici, i to samo kod nas. Koji su to kreteni i šaneri.
Šta sam mogo jebote!
Ma ja, to se ti malo qrcio, sto amerima i svabovima ne spomenes svevisnjeg? Nek` su ti uzeli 100 dolara, jaKonjanik wrote:Šta sam mogo jaro nisam nista, prvo mi zatrazio 150dolara ja poceo se pravdat ,psovat i spominjat naseg svemoguceg stvoritelja
Ovakav tip kazne ne postoji!!!Konjanik wrote:Može ti se samo desit da po povratku iz Njemačke u BiH , platiš porez na taj laptop.Meni su prije dva mjeseca kad sam došo iz Amerike u Sarajevu naplatili kaznu od 100dolara jer nisam imo racun za svoj laptop kojeg sam inaće kupio prije više od godinu dana prije toga. Sa opet iduceg petka idem nazad u SADe i moram ponijet svoj laptop i neam pojma šta ce bit hocel mi ga oduzet ili sta.brance wrote:Pozdrav svima,
Interesuje me da li neko zna kako prijaviti laptop pred put u inostranstvo ako nemam racun ili neku drugu dokumentaciju o laptopu.
Letim za Austriju pa me zanima mogu li novdje na aerodromu uzeti neki papir koji mi sluzi kao dokaz da je laptop moj. Posto cu iz Austrije kasnije direktno za Njemacku na sedmicu, dvije, zelim da imam neki papir, da mi ne kazu u Njemackoj na aerodromu kupio si laptop u Austriji.
Hvala unaprijed
Je li ovi nasi znaju da je ovo 21 vijek i da je laptop danas ko digitron prije 25-30 godina. Plus, koliko ljudi danas putuje poslovno.Konjanik wrote:Može ti se samo desit da po povratku iz Njemačke u BiH , platiš porez na taj laptop.Meni su prije dva mjeseca kad sam došo iz Amerike u Sarajevu naplatili kaznu od 100dolara jer nisam imo racun za svoj laptop kojeg sam inaće kupio prije više od godinu dana prije toga. Sa opet iduceg petka idem nazad u SADe i moram ponijet svoj laptop i neam pojma šta ce bit hocel mi ga oduzet ili sta.brance wrote:Pozdrav svima,
Hvala unaprijed
Upalio sam ja flight mode naravno i pitam nju mogu li se igrati na Iphoneu, kaže ona meni "pa iphone je više kao kompjuter, ne znam baš dal bi bilo ok da je upaljen"...sarayewo wrote:Dajte ba ne pravite cirkus... non stop sam po avionima sa laptopom, nikad me niko nije nista pitao. Jednom sam na povratku iz US u Sarajevo donio dva laptopa u torbi sa sobom, opet me niko nista nije pitao. Nema potrebe da se bilo sta prijavljuje i komplikuje, ni na jednom aerodromu pa ni kod nas te nece peglati oko laptopa.
@shaqqa - pa to si mog'o mene pitati...treba se kao iskljuciti kod polijetanja i slijetanja, a mozes ga upaliti kad prvi put cujes zvonce nakon polijetanja i kada se stjuardese podignu. naravno, trebas koristiti airplane mode.
ja sam svoj laptop znala uredno izvaditi i upaliti, nista mi niko nije rekaoshaqqa wrote:Upalio sam ja flight mode naravno i pitam nju mogu li se igrati na Iphoneu, kaže ona meni "pa iphone je više kao kompjuter, ne znam baš dal bi bilo ok da je upaljen"...sarayewo wrote:Dajte ba ne pravite cirkus... non stop sam po avionima sa laptopom, nikad me niko nije nista pitao. Jednom sam na povratku iz US u Sarajevo donio dva laptopa u torbi sa sobom, opet me niko nista nije pitao. Nema potrebe da se bilo sta prijavljuje i komplikuje, ni na jednom aerodromu pa ni kod nas te nece peglati oko laptopa.
@shaqqa - pa to si mog'o mene pitati...treba se kao iskljuciti kod polijetanja i slijetanja, a mozes ga upaliti kad prvi put cujes zvonce nakon polijetanja i kada se stjuardese podignu. naravno, trebas koristiti airplane mode.
Glupa turkinjaHem sam se morao fokusirati na činjenicu da sam u yebenom avionu hem ostadoše one svinje (ili štagod su već) iz angry birds žive i zdrave
sva elektronika se mora iskljuciti kod polijetanja i slijetanjaSunrise00 wrote:ja sam svoj laptop znala uredno izvaditi i upaliti, nista mi niko nije rekaoshaqqa wrote:Upalio sam ja flight mode naravno i pitam nju mogu li se igrati na Iphoneu, kaže ona meni "pa iphone je više kao kompjuter, ne znam baš dal bi bilo ok da je upaljen"...sarayewo wrote:Dajte ba ne pravite cirkus... non stop sam po avionima sa laptopom, nikad me niko nije nista pitao. Jednom sam na povratku iz US u Sarajevo donio dva laptopa u torbi sa sobom, opet me niko nista nije pitao. Nema potrebe da se bilo sta prijavljuje i komplikuje, ni na jednom aerodromu pa ni kod nas te nece peglati oko laptopa.
Glupa turkinjaHem sam se morao fokusirati na činjenicu da sam u yebenom avionu hem ostadoše one svinje (ili štagod su već) iz angry birds žive i zdrave
a i upozore samo da mobiteli moraju biti iskljuceni za vrijeme cijelog leta, ostalo se smije ukljuciti kad avion polijece i slijece
Identicno pitanje sam i ja zelio da postavim za kraj..Entropio wrote:Da rezimiramo, može li neko potvrditi sljedeće:
Carinik NEMA PRAVO da ti ocarini lični prtljag. Ti možeš da odbiješ platiti carinu i reći mu da zove šefa.
?
pardon, hocu reci ne smije ukljucitiBodkin wrote:
sva elektronika se mora iskljuciti kod polijetanja i slijetanja
Ne moras mi vjerovat ako ne zelis , al jbga uzli me na fazton nece sljedeci put .amortizer wrote:Ovakav tip kazne ne postoji!!!Konjanik wrote:Može ti se samo desit da po povratku iz Njemačke u BiH , platiš porez na taj laptop.Meni su prije dva mjeseca kad sam došo iz Amerike u Sarajevu naplatili kaznu od 100dolara jer nisam imo racun za svoj laptop kojeg sam inaće kupio prije više od godinu dana prije toga. Sa opet iduceg petka idem nazad u SADe i moram ponijet svoj laptop i neam pojma šta ce bit hocel mi ga oduzet ili sta.brance wrote:Pozdrav svima,
Hvala unaprijed
Da neko nekome uzme tek tako 100$, a ovaj suti......
Odvadi loma...
U jesi ti jeben!I Amerima i SVABAMA I KINEZIMA I INDIJACIMA I LJUDIMA SVIM MOGUCIH NAICONALNOSTI SAM 100 PUTA OPSOVO BOGA KAD BI MI ZIVCE IZVUKLI,doduse na engleskom ne razumiju oni to na bosanskom kad im kazesjutarnji wrote:Ma ja, to se ti malo qrcio, sto amerima i svabovima ne spomenes svevisnjeg? Nek` su ti uzeli 100 dolara, jaKonjanik wrote:Šta sam mogo jaro nisam nista, prvo mi zatrazio 150dolara ja poceo se pravdat ,psovat i spominjat naseg svemoguceg stvoritelja
da sam bio na njihovom mjestu jos bih ti i samar svezo.
Zakonski imaju pravo da pregledaju i da kazu da treba cariniti. U tom trenutku vi mozete reci da je to vas licni prtljag (laptop, kamera, itd. - sta god da je u pitanju) i stoga ga ne mogu cariniti. U krajnjoj liniji mogu vas ili:brance wrote:Identicno pitanje sam i ja zelio da postavim za kraj..Entropio wrote:Da rezimiramo, može li neko potvrditi sljedeće:
Carinik NEMA PRAVO da ti ocarini lični prtljag. Ti možeš da odbiješ platiti carinu i reći mu da zove šefa.
?
Neki se komentari drasticno 'sudaraju' pa sam malo ne siguran u cijeloj ovoj prici.
drug,Konjanik wrote:Može ti se samo desit da po povratku iz Njemačke u BiH , platiš porez na taj laptop.Meni su prije dva mjeseca kad sam došo iz Amerike u Sarajevu naplatili kaznu od 100dolara jer nisam imo racun za svoj laptop kojeg sam inaće kupio prije više od godinu dana prije toga. Sa opet iduceg petka idem nazad u SADe i moram ponijet svoj laptop i neam pojma šta ce bit hocel mi ga oduzet ili sta.brance wrote:Pozdrav svima,
Hvala unaprijed