Da li neko zna hoce li se odrzavati intenzivni kursevi, na samoj stranici AM nema obavjestenja...I ima li neko iskustva s tim?
Hvala
INSTITUT ANDRE MALRAUX
- ExNihilo
#52 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
Eborg wrote:Meni je upravo obratno.Naime, učio sam francuski 4 godine u gimnaziji kao 2. strani jezik. No, s obzirom da ga ne koristim zaboravio sam većinu toga. Ipak, još uvijek mogu uzeti "L'Equipe" i pročitati par članaka pa čak i napisati nešto. Ali slušati i razumjeti - nema teorije.
Što mi je čudno, engleski govorim perfektno a ogroman broj riječi je sličan.
jer si učio kod glupe melise
p.s. ovom prilikom bih da se samo sjetim familije istoj
-
Eborg
#53 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
Da, kod nje. U principu nije nešto puno zapinjala da poduči ali ako te interesovalo dalo se skontati. Ali 99% raje je samo gledalo kroz prozor i furalo neku lijevu priču.
Bolje se nauči kod nje francuski nego kod Ranke, Seline ili bilo koje druge njemački a još nemaš ni traume.
Što tebe toliko nasekira?
Što tebe toliko nasekira?
- ExNihilo
#54 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
Meni je samo latinski predavala i ispala je govno od čovjeka u jednoj situaciji, ali nije to priča za foruma.
Ja sam njemački učio i imam neizbrisive traume od Ranke. Znači drug, sanjam je i dan danas i budim se u znoju.
p.s. bolujem od PTS definitivno
Ja sam njemački učio i imam neizbrisive traume od Ranke. Znači drug, sanjam je i dan danas i budim se u znoju.
p.s. bolujem od PTS definitivno
-
Eborg
#55 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
Predavala je i meni latinski u 2. razredu nakon što se ona luda Habiba ispalila u Sarajevo. U svakom slučaju, nakon nje i kao spas od Ranke je svakako bila super.
Ne znam, na francuskom je bila i više nego korektna. Nije peglala a ko je htio da uči mogao je naučiti. Realno, nisam nešto pretjerano to učio, standardno ono kampanjski kao 99% gimnazijalaca, niđe veze. I odem ti ja tako nedavno u Pariz i sjebem se kako puno toga znam, nisam progovorio engleski za 10 dana (ne zato što sam toliki ekspert nego jer oni ne znaju
). Čak me pekar pitao jesam li iz Lorrainea.
BTW, ja sam za Ranku čuo još u 6. osnovne pa ti vidi. Ne čudi me da ti je takve traume nabila.
Ne znam, na francuskom je bila i više nego korektna. Nije peglala a ko je htio da uči mogao je naučiti. Realno, nisam nešto pretjerano to učio, standardno ono kampanjski kao 99% gimnazijalaca, niđe veze. I odem ti ja tako nedavno u Pariz i sjebem se kako puno toga znam, nisam progovorio engleski za 10 dana (ne zato što sam toliki ekspert nego jer oni ne znaju
BTW, ja sam za Ranku čuo još u 6. osnovne pa ti vidi. Ne čudi me da ti je takve traume nabila.
- Swan_
#56 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
...
Last edited by Swan_ on 29/08/2021 22:26, edited 1 time in total.
- ExNihilo
#57 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
Pa dobro, s jedne strane imaš manijake kao ranka, a sa druge strane beskičmenjake kao melisa
Ne znaš šta je gore. Vjerovatno Ranka, ipak je ona nenadmašiva
Ne znaš šta je gore. Vjerovatno Ranka, ipak je ona nenadmašiva
- Swan_
#58 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
...
Last edited by Swan_ on 29/08/2021 22:25, edited 1 time in total.
-
Una ragazza
#59 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
Ucila sam francuski kratko vrijeme u Francuskoj, i mada govorim talijanski, nisam mogla naci nikakve slicnosti, francuski mi je bio bas jaaaako tezak...medjutim, zbog nekih buducih planova moram ga naucit tako da sam mislila cim se u sa vratim upisat u andre malraux intenzivni kurs od samog pocetka jer mi se sve smiksalo i imam godinu dana otprilike da ga naucim....
koliko se moze savladat za godinu dana intenzivnog ucenja?? Da je u pitanju ijedan drugi jezik (od ovih "glavnih") ne bih se brinula ali francuski mi je bas komplikovan sam od sebe a trebace mi...
hvala na odgovoru!
koliko se moze savladat za godinu dana intenzivnog ucenja?? Da je u pitanju ijedan drugi jezik (od ovih "glavnih") ne bih se brinula ali francuski mi je bas komplikovan sam od sebe a trebace mi...
hvala na odgovoru!
-
Mariella
#60 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX
Italijanski danas zavrsen