INSTITUT ANDRE MALRAUX

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
paipan

#51 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by paipan »

Da li neko zna hoce li se odrzavati intenzivni kursevi, na samoj stranici AM nema obavjestenja...I ima li neko iskustva s tim?
Hvala
ExNihilo

#52 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by ExNihilo »

Eborg wrote:Meni je upravo obratno. :lol: Naime, učio sam francuski 4 godine u gimnaziji kao 2. strani jezik. No, s obzirom da ga ne koristim zaboravio sam većinu toga. Ipak, još uvijek mogu uzeti "L'Equipe" i pročitati par članaka pa čak i napisati nešto. Ali slušati i razumjeti - nema teorije. :lol: Što mi je čudno, engleski govorim perfektno a ogroman broj riječi je sličan. :-)

jer si učio kod glupe melise :thumbup: (vjerovatno)

p.s. ovom prilikom bih da se samo sjetim familije istoj
Eborg

#53 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by Eborg »

Da, kod nje. U principu nije nešto puno zapinjala da poduči ali ako te interesovalo dalo se skontati. Ali 99% raje je samo gledalo kroz prozor i furalo neku lijevu priču. :D Bolje se nauči kod nje francuski nego kod Ranke, Seline ili bilo koje druge njemački a još nemaš ni traume. :D

Što tebe toliko nasekira? :-)
ExNihilo

#54 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by ExNihilo »

Meni je samo latinski predavala i ispala je govno od čovjeka u jednoj situaciji, ali nije to priča za foruma.

Ja sam njemački učio i imam neizbrisive traume od Ranke. Znači drug, sanjam je i dan danas i budim se u znoju.

p.s. bolujem od PTS definitivno :D
Eborg

#55 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by Eborg »

Predavala je i meni latinski u 2. razredu nakon što se ona luda Habiba ispalila u Sarajevo. U svakom slučaju, nakon nje i kao spas od Ranke je svakako bila super. :lol:

Ne znam, na francuskom je bila i više nego korektna. Nije peglala a ko je htio da uči mogao je naučiti. Realno, nisam nešto pretjerano to učio, standardno ono kampanjski kao 99% gimnazijalaca, niđe veze. I odem ti ja tako nedavno u Pariz i sjebem se kako puno toga znam, nisam progovorio engleski za 10 dana (ne zato što sam toliki ekspert nego jer oni ne znaju :lol: ). Čak me pekar pitao jesam li iz Lorrainea. :lol:

BTW, ja sam za Ranku čuo još u 6. osnovne pa ti vidi. Ne čudi me da ti je takve traume nabila. :-)
Swan_

#56 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by Swan_ »

...
Last edited by Swan_ on 29/08/2021 22:26, edited 1 time in total.
ExNihilo

#57 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by ExNihilo »

Pa dobro, s jedne strane imaš manijake kao ranka, a sa druge strane beskičmenjake kao melisa :D

Ne znaš šta je gore. Vjerovatno Ranka, ipak je ona nenadmašiva :lol:
Swan_

#58 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by Swan_ »

...
Last edited by Swan_ on 29/08/2021 22:25, edited 1 time in total.
Una ragazza

#59 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by Una ragazza »

Ucila sam francuski kratko vrijeme u Francuskoj, i mada govorim talijanski, nisam mogla naci nikakve slicnosti, francuski mi je bio bas jaaaako tezak...medjutim, zbog nekih buducih planova moram ga naucit tako da sam mislila cim se u sa vratim upisat u andre malraux intenzivni kurs od samog pocetka jer mi se sve smiksalo i imam godinu dana otprilike da ga naucim....

koliko se moze savladat za godinu dana intenzivnog ucenja?? Da je u pitanju ijedan drugi jezik (od ovih "glavnih") ne bih se brinula ali francuski mi je bas komplikovan sam od sebe a trebace mi...

hvala na odgovoru!
Mariella

#60 Re: INSTITUT ANDRE MALRAUX

Post by Mariella »

Italijanski danas zavrsen :)
Post Reply