I'm INjedna tamo wrote:free parking za sve![]()
Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
- kockica_kockica
#51 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
- kockica_kockica
#52 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Ko je spominjao registraciju??? Ja nekrusty wrote:kockica_kockica wrote: Ne kontam sto si se ovako zapalio na tu moju izjavu da bi stanari trebali imati besplatan parking... Meni bi bio problem dati jos 30 KM za fac..ng naljepnicu da se mogu parkirati kod svoje zgrade. Naljepnicu jednokratno godisnje platiti 30 KM hajd i Boze pomozi, ali svaki mjesec dati toliko je totalno nebulozno.
Centar grada nije moj prioritet za stanovanje. Stanovala sam u Centru jako dugo.
po toj logici je stvarno totalno nebulozno placati registraciju 400-500 i vise KM godisnje, trebalo bi da je 40 KM zar ne ?
1 KM dnevno za parking ispred zgrade u centru grada uopste nije puno
Ja samo kazem da je besplatan parking normalna stvar....
- Troll_Happens
#53 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
kockica_kockica wrote:Ko je spominjao registraciju??? Ja nekrusty wrote:kockica_kockica wrote: Ne kontam sto si se ovako zapalio na tu moju izjavu da bi stanari trebali imati besplatan parking... Meni bi bio problem dati jos 30 KM za fac..ng naljepnicu da se mogu parkirati kod svoje zgrade. Naljepnicu jednokratno godisnje platiti 30 KM hajd i Boze pomozi, ali svaki mjesec dati toliko je totalno nebulozno.
Centar grada nije moj prioritet za stanovanje. Stanovala sam u Centru jako dugo.
po toj logici je stvarno totalno nebulozno placati registraciju 400-500 i vise KM godisnje, trebalo bi da je 40 KM zar ne ?
1 KM dnevno za parking ispred zgrade u centru grada uopste nije punotvoja interpretacija mojih razmisljanja je stvarno zadivljujuca....
![]()
u otesu mozda i da u centru grada bas i ne. Jedino ako si se shljegla iz pm pa navikla na dzabanu pa ti tako nesto u gradu nedostaje pa se zalazes za isto.
Ako budu pametni pa da dignu cjene jos i ociste centar od auta
- valter.ba
#54 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Sto su se upalili ovi sa periferije pa sada sa merakom mezete raju iz Centra i Starog Grada
E eto sada vama sto ste se rodili ili ne dao Bog kupili stan u Centru Bozije kazne
Koliko samo zlobe u ovaj grad dodje ccccc!!! Umjesto da se borimo za free sada se nasladjujemo mukom marindvoraca a sutra sigurno i vas sa periferije
P.S.
Periferija sve iza MD
E eto sada vama sto ste se rodili ili ne dao Bog kupili stan u Centru Bozije kazne
Koliko samo zlobe u ovaj grad dodje ccccc!!! Umjesto da se borimo za free sada se nasladjujemo mukom marindvoraca a sutra sigurno i vas sa periferije
P.S.
Periferija sve iza MD
- kockica_kockica
#55 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Ja sam sljegla iz Ferhadije ....Jedan001 wrote: u otesu mozda i da u centru grada bas i ne. Jedino ako si se shljegla iz pm pa navikla na dzabanu pa ti tako nesto u gradu nedostaje pa se zalazes za isto.
Ako budu pametni pa da dignu cjene jos i ociste centar od auta
Obicno su cijene a ne cjene... I ne nisam navikla nista dobiti dzaba jer ne mogu stici od onih koji imaju sve to i jos mnogo vise ...
I smatram da bilo na Otesu ili u Centru stanari trebaju imati parking... besplatan.... to se rijesava naljepnicom.. jednokratno... Ostali mogu autom u centar grada i ici na parking koji se placa.. Pa ko zeli da se voza nek izvoli platiti parking....
I svi vi koji se tako zdusno borite da se parking plati zapravo kruze kao kobci trazeci besplatan parking a ovdje raji prodajete m.da za bubrege.... Ja sam barem iskrena, i kazem na glas da hocu besplatan parking, ne glumim ...
- Troll_Happens
#56 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Pa da imamo sposobne ljude pa da naprave npr, za one koji stanuju tu mjesecne naljepnice da placaju a svi ostali kojima tu nije adresa stanovanja da placaju po satu kao u svakoj normalnoj zemlji. E sad kad bi pare od tih stvari isle u poboljsanje cesti i izgradnju parkinga nesto bi i dobili ovako.... samo propast u svakom pogledukockica_kockica wrote:Ja sam sljegla iz Ferhadije ....Jedan001 wrote: u otesu mozda i da u centru grada bas i ne. Jedino ako si se shljegla iz pm pa navikla na dzabanu pa ti tako nesto u gradu nedostaje pa se zalazes za isto.
Ako budu pametni pa da dignu cjene jos i ociste centar od auta![]()
![]()
![]()
![]()
Svi moji sljegli iz Ferhadije .... I da budem preciznija sljegla sam iz zgrade koja se nalazi odmah do Kaiser-a u Ferhadiji... Prvi sprat ....
Unuka pokojnog Djemala Bijedica mi je bila najbolja prijateljica
... Zajedno smo se spustale niz tepih koji je bio savijen u rolnu na njenom spratu i tamo poderale hlace
![]()
Obicno su cijene a ne cjene... I ne nisam navikla nista dobiti dzaba jer ne mogu stici od onih koji imaju sve to i jos mnogo vise ...
I smatram da bilo na Otesu ili u Centru stanari trebaju imati parking... besplatan.... to se rijesava naljepnicom.. jednokratno... Ostali mogu autom u centar grada i ici na parking koji se placa.. Pa ko zeli da se voza nek izvoli platiti parking....
I svi vi koji se tako zdusno borite da se parking plati zapravo kruze kao kobci trazeci besplatan parking a ovdje raji prodajete m.da za bubrege.... Ja sam barem iskrena, i kazem na glas da hocu besplatan parking, ne glumim ...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#57 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Boga mi ne dadose da se parkira ako se ne plati prvo.Creasy wrote:
Pa nisi morala, upozoravaju prvih 2-3 dana.
Jos ja bas gledam cudno mi vidim ima mjesta da se parkira
-
krusty
#58 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
a u kojoj si ti zemlji ?Jedan001 wrote:Pa da imamo sposobne ljude pa da naprave npr, za one koji stanuju tu mjesecne naljepnice da placaju a svi ostali kojima tu nije adresa stanovanja da placaju po satu kao u svakoj normalnoj zemlji.
stanari mogu kupiti mjesecne naljepnice, mislim da je 30 KM cijena, a onaj ko nema naljepnicu placa po satu
-
krusty
#59 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
kockica_kockica wrote: Ko je spominjao registraciju??? Ja netvoja interpretacija mojih razmisljanja je stvarno zadivljujuca....
![]()
dobro onda mi reci gdje je to konkretno besplatan parking normalna stvar ? navedi mi primjer gdje je normalno da u centru grada u poslovnim zonama nema nigdje naplate parkinga u ulicama, znaci u slicnim dijelovima grada kao sto je sada m dvor...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#60 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Znaš šta meni nije jasno?! Zašto se mi uvijek guramo da smo neka metropola kad je smiješno uopšte spominjati u istoj rečenici Sarajevo i metropolu. Bolan, mi smo prkno obično i koristiti kao argument činjenicu da se u Londonu, Minhenu ili ne znam ti gdje obavezno plaća parking u centru grada mi je u najmanju ruku smiješno. U metropolama imaš razvijen gradski prevoz, standard života je daleko veći a bogme postoje i ekološke olakšice za one koji voze ekološki prihvatljiva vozila. Mi imamo Gras!krusty wrote:kockica_kockica wrote: Ko je spominjao registraciju??? Ja netvoja interpretacija mojih razmisljanja je stvarno zadivljujuca....
![]()
dobro onda mi reci gdje je to konkretno besplatan parking normalna stvar ? navedi mi primjer gdje je normalno da u centru grada u poslovnim zonama nema nigdje naplate parkinga u ulicama, znaci u slicnim dijelovima grada kao sto je sada m dvor...
Zbog svega navedenog mislim da nije ozbiljno porediti Sarajevo i svjetske megapolise.
Ono što Sarajevu treba je više parking prostora (ako baš mora neka se i naplaćuje-0.50 KM/h bi bilo sasvim ok), kao i nemilosrdno kažnjavanje papadije koja parkira po zelenim površinama i trotoarima!
-
Alkos
#61 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
valter.ba wrote:Sto su se upalili ovi sa periferije pa sada sa merakom mezete raju iz Centra i Starog Grada![]()
![]()
![]()
E eto sada vama sto ste se rodili ili ne dao Bog kupili stan u Centru Bozije kazne![]()
![]()
![]()
Koliko samo zlobe u ovaj grad dodje ccccc!!! Umjesto da se borimo za free sada se nasladjujemo mukom marindvoraca a sutra sigurno i vas sa periferije![]()
P.S.
Periferija sve iza MD
- kockica_kockica
#62 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Neozbiljan si sa svojim citatima.. ponovo procitaj moj post... Ja ne kazem da ja trebam doci i besplatno se parkirati pred tvojom zgradom.. vec da ti trebas imati besplatan parking jer tu zivis...krusty wrote:kockica_kockica wrote: Ko je spominjao registraciju??? Ja netvoja interpretacija mojih razmisljanja je stvarno zadivljujuca....
![]()
-
radiostar
#63 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
45 KM je cijena naljepnice i vrijedi za sva parkirna mjesta zone Ikrusty wrote:a u kojoj si ti zemlji ?Jedan001 wrote:Pa da imamo sposobne ljude pa da naprave npr, za one koji stanuju tu mjesecne naljepnice da placaju a svi ostali kojima tu nije adresa stanovanja da placaju po satu kao u svakoj normalnoj zemlji.
stanari mogu kupiti mjesecne naljepnice, mislim da je 30 KM cijena, a onaj ko nema naljepnicu placa po satu
- Creasy
#64 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Mora da izgledas krhko i bezopasno.ladyblue18 wrote:Boga mi ne dadose da se parkira ako se ne plati prvo.Creasy wrote:
Pa nisi morala, upozoravaju prvih 2-3 dana.![]()
Jos ja bas gledam cudno mi vidim ima mjesta da se parkira
-
krusty
#65 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
kockica_kockica wrote: Neozbiljan si sa svojim citatima.. ponovo procitaj moj post... Ja ne kazem da ja trebam doci i besplatno se parkirati pred tvojom zgradom.. vec da ti trebas imati besplatan parking jer tu zivis...A ja svaki put kad dodjem u grad sa svojim autom platim parking...
da al pazi ovo, bas zasto sto nije bilo naplate ja skoro nikad nisam mogao naci parking ispred svoje zgrade, a sad kad se naplacuje ispostavilo se da je to zbog auta od ljudi koji ne zive tu jer je odjednom je ulica poluprazna, osim naravno navece kad se ne naplacuje svakako, tako da djelomicno iz tog istog razloga ja vec godinama placam 100 KM mjesecno parking malo dalje od zgrade.
i ja bi rado da ne moram placat, al ispada da se za 45 KM onaj ko zivi ovdje sada deset puta manje pegla oko parkinga nego kad je bilo besplatno, a i zivci kostaju, nije jednostavno svaki dan pravit krugove i cekat da ti se posreci da se neko isparkira ispred tebe da uhvatis mjesto... a na kraju i gorivo koje potrosis vozajuci se trazeci mjesto
al eto da ne bi bilo da sam 100% na strani naplate, nije mi jasno zbog cega je tu Zona I ( 2KM ) sat... jer je recimo parking kod vrbanja mosta Zona II, onaj mali parking malo vise ( prema skenderiji ) isto tako, itd...
sta je jos nelogicnije je da je u Kralja Tvrtka i Augusta Brauna Zona I, a u onoj maloj slijepoj ulici izmedju crkve i zgrade policije Zona II
-
ins
#66 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Lijepo recenokrusty wrote:kockica_kockica wrote: bilo kakav da je dio grada cak i centar, mislim da gradjani koji zive tu trebaju imati besplatan parking, a ne jos pored svega i to placati...
po kojem osnovu trebaju imati besplatan parking ?
i u tom tvom dijelu gdje ti zivis, nemas ni ti pravo na taj parking ili ulicu gdje parkiras auto, to je sve javna povrsina, samo mozda zivis u dijelu grada u kojem nema interesa za dodatnim regulisanjem parkinga jer nema poslovnih prostora pa samo i parkiraju stanari, kontas ?
to su sve stare zgrade i tu nema nikavih garaza, a ulica je ulica i nije vlasnistvo stanara
kao sto vec rekoh i stanarima smeta sto tu parkiraju ljudi koji rade okolo,oni koji sada idu u Altu itd, ali naravno nemaju osnova da se zale protiv toga
ko ce odrediti i kontrolisati koja auta mogu besplatno parkirati a koja ne ? ti dodjes kod mene na sijelo pa i ti onda trebas imat besplatan parking jer je to ispred moje zgrade... mislim fakat nidze veze
kome je problem dati 20-30 KM mjesecno za tu naljepnicu taj onda ni ne treba imati auto... ne ide auto na havu... ono sve nam je skupo a svi se vozamo po citav dan.. nije problem nasuti 200-300 mjesecno goriva al je problem parking a jos zivis u samom centru grada
najbolje bi bilo kad bi svaki stan imao svoje jedno parking mjesto ali kako to regulisati bez rampe, nemoze se sad ulica zatvarat da bi stanari imali mjesta kad to svakako ne pripada njima...
i na kraju, bas se stanari ne bi trebali zaliti jer ce sad sigurno moci naci slobodno mjesto, sto je inace skoro nemoguce bilo u toku vecine dana
Po meni, ovo dosadasnje stanje po kojem je na MD bio besplatan parking je bilo smjesno, ipak je to centar i maltene poslovni downtown. Inace, ovo ce biti prosireno i na Kranjcevicevu.
Dobijaju svi: i stanari jer ce sada imati mjesta, i "vlast" povecanjem prihoda od parkinga. Koji inace je svugdje u EU jedan od osnovnih prihoda. Ako neko zivi na MD, ima auto a nema 45 KM mjesecno za parking, onda zasita treba preseliti negdje drugo...
Gube samo oni koji ne shvataju da je trosak parkinga osnovni trosak koji ide uz auto, kao i benzin i registracija.
Dobrodosli u stvarni svijet...
- valter.ba
#67 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
Opet ovi periferci

-
vivs
#68 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
ma stvarno brezobrazluk.. ja jos uvijek ne mogu da vjerujem da naplacuju parkiranje
mjesecno uzimaju po 45 km, a jos nije zagarantovano da ce se stalno moci parkirati.. cccc
mjesecno uzimaju po 45 km, a jos nije zagarantovano da ce se stalno moci parkirati.. cccc
-
krusty
#69 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
vivs wrote:ma stvarno brezobrazluk.. ja jos uvijek ne mogu da vjerujem da naplacuju parkiranje
kako boziji covjece nije zagarantovano kad je ulica sada poluprazna, mozes parkirat gdje hoces, prije si morao pravit 10 krugova da ti se posreci da neko izadje
-
salihh
#70 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
hmmm u pravu si glede cijena, ali avajjj.... to se ne rijesava naljepnicama nego se rjesava naljepnicama... i da si imalo pazila na casovima zapamtila bi da je Dzemal Bijedic, nikako Djemal... i jos bi da DJABA parkira....kockica_kockica wrote:...
Ja sam sljegla iz Ferhadije ....![]()
![]()
![]()
![]()
Svi moji sljegli iz Ferhadije .... I da budem preciznija sljegla sam iz zgrade koja se nalazi odmah do Kaiser-a u Ferhadiji... Prvi sprat ....
Unuka pokojnog Djemala Bijedica mi je bila najbolja prijateljica
... Zajedno smo se spustale niz tepih koji je bio savijen u rolnu na njenom spratu i tamo poderale hlace
![]()
- taxi_driver
#71 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
jarane procitaj sta sam napisao.ja sam se zacudio cijeni mjesecne pretplate za parking u sa.jos je neko napisao da je cijena 45 maraka.krusty wrote:taxi_driver wrote:
Ja zivim u Amsterdamu i placam parking 320 km godisnje.Zar nije malo poskup parking za Sarajevo?Mislim standard ljudi dole i ovdje nije isti.
gdje zivis u amsterdamu ? jel bar taj tvoj dio grada neki ekvivalent M Dvoru, jel poslovna zona ?
i kakvo je to mjerilo uopste ? poredis uredjenost jednog amsterdama, sa ovim urbanistickim haosom od sarajeva![]()
![]()
jel taj tvoj dio grada pravljen prije 2 svjetskog rata ? znas tad je inace sarajevo vrvjelo od auta
![]()
![]()
eto bas mi je drago da ti je jeftin parking, ja na M Dvoru placam 100 KM mjesecno parking sa nadzorom jer mi ispred zgrade nikad nema mjesta (bas zato sto je besplatan)
u poslovnim zonama nema zgrada za stanovanje ,sto im i samo ime kaze.
- hopi
#72 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
ja danas u 13h parkirao, ima mjesta dosta, ali što se parking ne može naplaćivati po 15 min, ja ostao u mupu 10 minuta i 2KM platio.
- kokuz_sa
#73 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
pa zakonski je ragulisano da se 15min vodi kao zadrzavanje i da u okviru toga nisi duzan platit parkinghopi wrote:ja danas u 13h parkirao, ima mjesta dosta, ali što se parking ne može naplaćivati po 15 min, ja ostao u mupu 10 minuta i 2KM platio.
ja bio suvozac kad sam s jaranom(policajac u civilu) parkirao se na skenderiji i oni kao poceli zezat platiti bla bla bla..kaze on 15min i izdiktira im neki clan oni se poklopili
- hopi
#74 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
pa dobro i to da znam, ali evo da platim što ne mogu platiti 15 min, pola sata nego odmah 2KM
-
krusty
#75 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka
zasto se ti onda javljas ovdje kad ocito neznas kako M Dvor izgleda danas ?taxi_driver wrote: u poslovnim zonama nema zgrada za stanovanje ,sto im i samo ime kaze.
jedini parking za mnogobrojne poslovne objekte i za jednu bolnicu u okolini je bio upravo u ovim ulicama... da nije poslovna zona onda bi tu samo parkirali stanari, a evo sad kad samo stanari parkiraju, parking poluprazan
mozes gdje imaju oni automati za naplatu, pa ubacis 0.50 KM i dobijes 15 minuta na tiketuhopi wrote:pa dobro i to da znam, ali evo da platim što ne mogu platiti 15 min, pola sata nego odmah 2KM
a ovi sto naplacuju imaju samo one listice od 1 sat... nema bas smisla, al eto sada svuda imas ove automate, a sigurno ce ih postavit i u ovim ulicama nekad kasnije...
a tako kad se kratko zadrzavas, kazes mu da ces platit kad zavrsis, pa ako se zadrzis onda platis 2 KM koliko si i ostao i to je to... ako ostanes 10 min samo mu mahnes i eto