Pokretacice teme ne sekiraj se tako je kad su papci sljegli u grad.
Izbacena iz tramvaja sa paketicima
- plejka2
#51 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Cinjenica je da se izivljavaju nad zenama.Ja licno nikad kartu kupio nisam niti cu iz prostog razloga sto od mene do stanice imaju 4 trafike i ni jedna ih ne prodaje.Sta sad treba da ulazim vazda na prva vrata i kupujem od vozaca
hocu qurac ko ih jebe kad se ne znaju organizovat.Da ne pricam o tome kako je svaki tramvaj pun i ne da ne mozes sjest nego ne mozes ni stajat.Reve kad dodju kazem uvjek nemam buraz i vazda odu da sta kazu reko bi im fino ko vas jebe kad niste u stanju omogucit osnovne stvari.
-
kojeime
#52 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Ti da si hadzija vozio bi se taksijem, u svom autu ili bi imao privatnog vozaca i ne bi plakao za dvije-tri marke dnevno. Pravi hadzija plati koliko sta kosta i jos ostavi napojnicu, ne izbjegava platiti ono sto koristi. Mislis tucom sa revizorima sakriti cinjenicu da nisi u stanju platiti kartu? Dobra ti je to stvar, tramvaj ti se gadi, ali se vozis u njemu. To onako iz zezancije ili si mazohista?plejka2 wrote:Cinjenica je da se izivljavaju nad zenama.Ja licno nikad kartu kupio nisam niti cu iz prostog razloga sto od mene do stanice imaju 4 trafike i ni jedna ih ne prodaje.Sta sad treba da ulazim vazda na prva vrata i kupujem od vozacahocu qurac ko ih jebe kad se ne znaju organizovat.Da ne pricam o tome kako je svaki tramvaj pun i ne da ne mozes sjest nego ne mozes ni stajat.Reve kad dodju kazem uvjek nemam buraz i vazda odu da sta kazu reko bi im fino ko vas jebe kad niste u stanju omogucit osnovne stvari.
Ovo je prvi post da se nekome ovako obracam, ali fakat si mi digao pritisak.
Ako ti se GRAS ne svidja, nemoj ga koristiti, ako ga koristis, plati.
Da, placam kartu uvijek. Ne volim GRAS ali ih moram koristiti. I posto ih koristim, placam tu uslugu. Samo pomislim kako bi meni bilo da meni ne plate za moj rad ili za ono sto napravim.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#53 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
izvini, ali koji njihov rad? znaš li da je u tom preduzeću minimalno 500 prekobrojnih?kojeime wrote: Ti da si hadzija vozio bi se taksijem, u svom autu ili bi imao privatnog vozaca i ne bi plakao za dvije-tri marke dnevno. Pravi hadzija plati koliko sta kosta i jos ostavi napojnicu, ne izbjegava platiti ono sto koristi. Mislis tucom sa revizorima sakriti cinjenicu da nisi u stanju platiti kartu? Dobra ti je to stvar, tramvaj ti se gadi, ali se vozis u njemu. To onako iz zezancije, ili si mazohista?
Da, placam kartu uvijek. Ne volim GRAS ali ih moram koristiti. I posto ih koristim, placam tu uslugu. Samo pomislim kako bi meni bilo da meni ne plate za moj rad ili za ono sto napravim.
i da, platim i ja tu kartu, mada sam često volio dizat pritisak "puritancima" kako je ne plaćam...
- plejka2
#54 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Ko kaze da se ne vozim taxijem?Trolom?....Sta pricas na pamet kad nemas pojma?kojeime wrote:Ti da si hadzija vozio bi se taksijem, u svom autu ili bi imao privatnog vozaca i ne bi plakao za dvije-tri marke dnevno. Pravi hadzija plati koliko sta kosta i jos ostavi napojnicu, ne izbjegava platiti ono sto koristi. Mislis tucom sa revizorima sakriti cinjenicu da nisi u stanju platiti kartu? Dobra ti je to stvar, tramvaj ti se gadi, ali se vozis u njemu. To onako iz zezancije ili si mazohista?plejka2 wrote:Cinjenica je da se izivljavaju nad zenama.Ja licno nikad kartu kupio nisam niti cu iz prostog razloga sto od mene do stanice imaju 4 trafike i ni jedna ih ne prodaje.Sta sad treba da ulazim vazda na prva vrata i kupujem od vozacahocu qurac ko ih jebe kad se ne znaju organizovat.Da ne pricam o tome kako je svaki tramvaj pun i ne da ne mozes sjest nego ne mozes ni stajat.Reve kad dodju kazem uvjek nemam buraz i vazda odu da sta kazu reko bi im fino ko vas jebe kad niste u stanju omogucit osnovne stvari.
Popij nesto za pritisak i opusti se zivot je ljep
i da jos dodam koristit cu ga kad mi cejf i nikad necu platit
Last edited by plejka2 on 05/01/2011 01:16, edited 1 time in total.
- Zox
#55 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Isti sam ti taki, volim kad se pjeniChmoljo wrote: i da, platim i ja tu kartu, mada sam često volio dizat pritisak "puritancima" kako je ne plaćam...
- Zox
#56 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Potpuno iskren da budem, i ja sam ovako razmisljao do nedavno. Onda mi je jedan kolega rekao hej, taj gras su tvoji i moji roditelji, a ne od trenutnih grasovaca roditelji, platili i izgradili samodoprinosima i drugim nebulozama, a sad se oni qrce i (evo, dodacu ja) izbacuju ljude iz tramvaja. Tu je i dan danas budzetski doprinos grasu, ovdje nije u pitanju trzisna ekonomija, vec monopol.kojeime wrote:
- Chmoljo
#57 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
ma neću reći da rado dajem, ali komercijala i lagano...Zox wrote:Isti sam ti taki, volim kad se pjeniChmoljo wrote: i da, platim i ja tu kartu, mada sam često volio dizat pritisak "puritancima" kako je ne plaćam...
-
kojeime
#58 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Platiti ono sto koristis je stvar osnovne kulture. Ako ti se nesto ne svidja, onda bojkotujes. Prica da se vozis ali ne placas iz inata je licemjerna prica nekoga ko nema hrabrosti trpjeti posljedice nekoristenja neke usluge (u ovom slucaju posljedice su hodanje i visa cijena drugih prevoznih sredstava), ali nije dovoljno posten da plati.
Licite mi tom pricom na likove koji sjednu u kafanu, naruce kafu, popiju i onda pobjegnu da ne bi dali marku za tu kafu.
Licite mi tom pricom na likove koji sjednu u kafanu, naruce kafu, popiju i onda pobjegnu da ne bi dali marku za tu kafu.
- plejka2
#59 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Znam za likove koji sjednu u kafanu popiju sta hoce i kazu nek ti bog plati a ove sto bjeze ne poznajem.Nek bojkotuje ko sta hoce njegova stvar meni ovako odgovara kome ne odgovara njegov problemkojeime wrote:Platiti ono sto koristis je stvar osnovne kulture. Ako ti se nesto ne svidja, onda bojkotujes. Prica da se vozis ali ne placas iz inata je licemjerna prica nekoga ko nema hrabrosti trpjeti posljedice nekoristenja neke usluge (u ovom slucaju posljedice su hodanje i visa cijena drugih prevoznih sredstava), ali nije dovoljno posten da plati.
Last edited by plejka2 on 05/01/2011 01:35, edited 2 times in total.
- Chmoljo
#60 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
pa dobro bih razmislio da li bih platio kahvu nekome marku i po, ako je on štajaznam subvencioniran od države, i još pride, ako je moj stari dao pare da se taj kafić ustakli...kojeime wrote:Platiti ono sto koristis je stvar osnovne kulture. Ako ti se nesto ne svidja, onda bojkotujes. Prica da se vozis ali ne placas iz inata je licemjerna prica nekoga ko nema hrabrosti trpjeti posljedice nekoristenja neke usluge (u ovom slucaju posljedice su hodanje i visa cijena drugih prevoznih sredstava), ali nije dovoljno posten da plati.
zar onda nije bezobrazluk bubati "tržišnu" cijenu?
-
kojeime
#61 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Pa odes u Bec na primjer i vidis, gradski prevoz subvencioniran od drzave i opet se placa karta. I niko ne postavlja pitanje. Moze i drugacije, prekine se drzavno subvencioniranje pa placas punu cijenu. Ipak treba izabrati manje zlo.
- Chmoljo
#62 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
kojeime wrote:Pa odes u Bec na primjer i vidis, gradski prevoz subvencioniran od drzave i opet se placa karta. I niko ne postavlja pitanje. Moze i drugacije, prekine se drzavno subvencioniranje pa placas punu cijenu. Ipak treba izabrati manje zlo.
niko nije rekao da ne treba nikako plaćati
- plejka2
#63 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Ja sam u prvom postu reko 4 trafike nemas karte kupit.Nek omoguce makar osnovne stvari kao sto su te karte da covjek moze uzet na trafici ko sto se uvjek uzmalo i imace od mene 1.60.Do tad cu se vozat dzabaka
Oni nek samo nastave maglu prodavat
- Zox
#64 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Chmoljo wrote:
pa dobro bih razmislio da li bih platio kahvu nekome marku i po, ako je on štajaznam subvencioniran od države, i još pride, ako je moj stari dao pare da se taj kafić ustakli...
zar onda nije bezobrazluk bubati "tržišnu" cijenu?
Moj stari nije staklio kafice po Becu. Jeste po Sarajevu. I u Becu taj kafic ne subvencioniraju od mog poreza, u Sarajevu da.
- Zox
#65 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
A u Becu mi nikad niko nije trazio kartu dok je istovremeno zvakao burek.kojeime wrote:Pa odes u Bec na primjer i vidis, gradski prevoz subvencioniran od drzave i opet se placa karta. I niko ne postavlja pitanje. Moze i drugacije, prekine se drzavno subvencioniranje pa placas punu cijenu. Ipak treba izabrati manje zlo.
- plejka2
#66 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Ajd da zvace burek koliko ih imas da su pijani.Sta sam puta vidio da bukvalno maltretiraju djevojku ako nema karte i poslje joj napisu kaznu mada su to mogli odma uradit sto im i jest posao.I neko meni da onda prica o nekakvoj kulturi ponasanja,obavezi...Zox wrote:A u Becu mi nikad niko nije trazio kartu dok je istovremeno zvakao burek.kojeime wrote:Pa odes u Bec na primjer i vidis, gradski prevoz subvencioniran od drzave i opet se placa karta. I niko ne postavlja pitanje. Moze i drugacije, prekine se drzavno subvencioniranje pa placas punu cijenu. Ipak treba izabrati manje zlo.
-
kojeime
#67 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Mora da smo svi mi koji kupujemo karte prave budale u tvojim ocima. I pravi levati jer nasim novcem omogucujemo i tebi da ima u cemu i ti da se vozis a ne platis.plejka2 wrote:Ja sam u prvom postu reko 4 trafike nemas karte kupit.Nek omoguce makar osnovne stvari kao sto su te karte da covjek moze uzet na trafici ko sto se uvjek uzmalo i imace od mene 1.60.Do tad cu se vozat dzabaka![]()
Ali, samo malo...
Pa covjece, tek sam sada shvatio da si potpuno u pravu. Trebali bi svi prestati placati, oni neka prestanu voziti i bicemo sretni. Em cemo se rijesiti dosljaka koji su nam preoteli GRAS, em cemo biti zdraviji setajuci sat ili dva do posla, skole, prodavnice... i nazad.
- plejka2
#68 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Ovo si sve ti reko ja nigdje napiso nisam da je neko budala sto ne kupuje ili sto kupuje kartu.Naveo sam ti svoj primjer i razlog zasto ne placam.Opet sam ja taj koji ce sutra,prekosutra trpit eventualne posljedice(mozda i oni)..nebitno.kojeime wrote:Mora da smo svi mi koji kupujemo karte prave budale u tvojim ocima. I pravi levati jer nasim novcem omogucujemo i tebi da ima u cemu i ti da se vozis a ne platis.plejka2 wrote:Ja sam u prvom postu reko 4 trafike nemas karte kupit.Nek omoguce makar osnovne stvari kao sto su te karte da covjek moze uzet na trafici ko sto se uvjek uzmalo i imace od mene 1.60.Do tad cu se vozat dzabaka![]()
Ali, samo malo...
Pa covjece, tek sam sada shvatio da si potpuno u pravu. Trebali bi svi prestati placati, oni neka prestanu voziti i bicemo sretni. Em cemo se rijesiti dosljaka koji su nam preoteli GRAS, em cemo biti zdraviji setajuci sat ili dva do posla, skole, prodavnice... i nazad.
Kad bude prevoz normalan,kad budem mogo uzet kartu na trafici...da ne nabrajam dalje tek cu tad platit kartu koliko god da kosta.Mene da neko tretira ko stoku a pritom da ocekuje da ga za to kesiram taj film nece gledat.
Opet kazem to je moje misljenje ako neko misli drugacije njegova stvar,neka radi sta hoce.
- Comrad
#69 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
UZEŠE NAM POS'OOO
-
mahalas505
#70 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Zar nije bolje onda bojkovati taj nacina prevoza i traziti drugi nacin da se rijesi gradski saobracaj? Samo ne placanje nece rijesiti probleme, jer kao sto sam rekao mnogo puta na ovom forumu, problem je u menadzmentu i dok se to ne rijesi mozemo biti pricati koliko hocemo, nece biti napretka.plejka2 wrote:Ovo si sve ti reko ja nigdje napiso nisam da je neko budala sto ne kupuje ili sto kupuje kartu.Naveo sam ti svoj primjer i razlog zasto ne placam.Opet sam ja taj koji ce sutra,prekosutra trpit eventualne posljedice(mozda i oni)..nebitno.
Kad bude prevoz normalan,kad budem mogo uzet kartu na trafici...da ne nabrajam dalje tek cu tad platit kartu koliko god da kosta.Mene da neko tretira ko stoku a pritom da ocekuje da ga za to kesiram taj film nece gledat.
Opet kazem to je moje misljenje ako neko misli drugacije njegova stvar,neka radi sta hoce.
- plejka2
#71 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Koliko dugo se vuce taj problem?Vidis da im je bitno kako dici cjene hljebu,cigarama i ostalim stvarima nebi li jos vise napunili dzepove.Slabo se mi tu ista pitamo. 
- black
#72 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
kada su zakazane demonstracije 
- kjafiraginica
#73 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
ne mogu da upratim kako dodje do poskupljenja, ali nema veze. 
samo sam htjela da se izjadam, jer sam bas bila pogodjena i hvala na podrsci. nisam zauzela vise mjesta nego za jednog putnika, jer sam i sama dzepno izdanje, tako da bez paketica zauzimam manje.
to sam zaboravila reci, hvala na napomeni. izbacena jesam, jer se nisam imala gdje pomjeriti, ali ok, svi imamo pravo na dramatican naslov.
ps - cijenim sto SAX cesto potkaci GRAS u svojim clancima.
samo sam htjela da se izjadam, jer sam bas bila pogodjena i hvala na podrsci. nisam zauzela vise mjesta nego za jednog putnika, jer sam i sama dzepno izdanje, tako da bez paketica zauzimam manje.
ps - cijenim sto SAX cesto potkaci GRAS u svojim clancima.
- kjafiraginica
#74 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
hvala. a sa zenama jeste problem, tome sam svjedocila dosta putplejka2 wrote:Cinjenica je da se izivljavaju nad zenama.Ja licno nikad kartu kupio nisam niti cu iz prostog razloga sto od mene do stanice imaju 4 trafike i ni jedna ih ne prodaje.Sta sad treba da ulazim vazda na prva vrata i kupujem od vozacahocu qurac ko ih jebe kad se ne znaju organizovat.Da ne pricam o tome kako je svaki tramvaj pun i ne da ne mozes sjest nego ne mozes ni stajat.Reve kad dodju kazem uvjek nemam buraz i vazda odu da sta kazu reko bi im fino ko vas jebe kad niste u stanju omogucit osnovne stvari.
-
mahalas505
#75 Re: Izbacena iz tramvaja sa paketicima
Pa jedno od rjesenja ko je namece samo po se sebi su bili izbori ili da se Gras privatizuje(licno mislim da je privatizacija javnog gradskog saobracaja losa ideja,i mnoge evropske metropole nisu taj segmenet privatizovale). Jednostvano ko je vlasnik Gras-a? Kanton, a kanton predstavljaju ljudi koji su izabarani na izborima. Ja koliko sam informisan nije bilo vecih izbornih prevara, niti da su se previse bunili oni koji su izgubili na izborima.plejka2 wrote:Koliko dugo se vuce taj problem?Vidis da im je bitno kako dici cjene hljebu,cigarama i ostalim stvarima nebi li jos vise napunili dzepove.Slabo se mi tu ista pitamo.
Po nekoj inerciji valjda ide da vlasnik postavlja rukovodeci kadar. E sada posto se postavljaju vise "podobni", a ne strucni ljudi imas ovakvu situaciju u svim sverama zivota gdje drzava ima uticaja.
Lahko bi se rijesio onda problem i revizora koji se ponasaju neprofesionalno, i gradjana koji se ponasaju neodgovorno u samim vozilima. Moze se zamisliti situacija gdje sef revizorskog sektora fino odrzi sastanak sa svim revizorima i fino im objasni neka pravila, i da ukoliko neko prekrsi neka od tih pravila, leti s posla ili mu se odbija od plate, vidjeli bi mi kakav bi onda njihov pristup poslu(da se istrazi svaka prijava i zalba od putnika). S druge strane, ukoliko bi neko od korsnika usluga nedolicno ponsao, da imaju ovlastenja da "uklone" te osobe iz vozila(ovdje ne mislim samo na osobe zenskog spola
Medutim, onda dolazimo do "socijalne" price, loseg standarda u drzavi, pa nemaju svi za kartu, pa ovako, pa onako... Jednostavno takva situacija odgovara onima koje se nalaze na vlasti, a ko imalo zna o teoriji upravljanja i kontrolisanja masa zna o cemu govorim.
Jednostavno treba krenuti s promjenama u vrhu kompanije, a promjene prema nadole se po pravilu daleko lakse implementuju. Na kraju bi i onaj "brko" revizor propricao koju rijec engleskog
Samo da dodam, po meni svako treba placati kartu i treba dobiti odgovaraju uslugu za to sto plati.