Hrvati u Sarajevu
- Nele9
#51 Re: Hrvati u Sarajevu
HDZ je najveći krivac za stanje Hrvata danas u BiH...kakvo god da je.
Ali, da li se to Bošnjaci ibrete što Hrvati hoće isto što imaju i Srbi?
S druge strane, kao i u svemu da bi nešto dobio, moraš nešto i da ponudiš. Čova svašta zna ali ne zna šta bi ponudio.
Ali, da li se to Bošnjaci ibrete što Hrvati hoće isto što imaju i Srbi?
S druge strane, kao i u svemu da bi nešto dobio, moraš nešto i da ponudiš. Čova svašta zna ali ne zna šta bi ponudio.
-
Dingos
#52 Re: Hrvati u Sarajevu
Evo nemamo jos Hrvata, ali smo dobili dobar odgovor od Srbina koji je zivio u Sarajevuplain vanilla wrote:Ima li na ovom forumu neki Sarajlijica Hrvat, da nam kaze koju o zivotu Hrvata u Sa?
-
KENJAC
#53 Re: Hrvati u Sarajevu
Pa vidis da i ne dolazim! A sto se tice bless Amerike i bless nekih drugih drzava i onih sto misle da su drzave, ja imam moje misljenje! Jedna , novonastala, na brdovitom Balkanu mi je uzela najljepse godine mog zivota, a za uzvrat mi nije nista dala. Te s toga me zaboli reproduktivni organ za bilo koju zemlju na planeti Zemlji! Meni je kuca tamo gdje mi je lijepo. A ti na tu patriotsku srceparljivu bless-avu pricu probaj uhvatiti nekog ko je radjanje Bosne gledo preko CNN a ne iz rova u Nedzaricima i Zuci. Al nije to tema, tema je potenciranje Sarajeva od jednih i drugih a najvise od trecih. Dok ne shvatimo da je Sarajevo samo jedan obicni grad , malo veci od Stoca a malo manji od Londona, izgubit cemo mnogo energije koja se moze upotrijebit u neke druge svrhe. Npr. suzbijanje kriminala!Nele9 wrote:I ti i takvi Bošnjaci ne morate u Bosnu dolaziti nikako, ni na ćevape. Kao što si već rekao tamo ste formirali porodice, ta mjesta ste odredili kao svoje nove domovine. Djecu u red i jednoglasno dajite svoj zavjet SAD ili kome već. Prihvatam to kao vašu odluku. Samo se nekad upitaj, nekad...što Ameri slave 4 juli i zašto mu posvećuju onoliku pažnju, zašto američki isprdak zna amandmane na Ustav SAD, šta misle pod onim ˝I serve my country˝ ˝God bless America˝ i sl. Pa se onda skontaj da su možda veliki zato što hoće da budu veliki, i da se tako od kolonije pravi najjača sila svijeta...more bit´.KENJAC wrote:Do kad ce se Sarajevo uzimat ko neki parametar? Kako se koji politicar probudi sere o Sarajevu, mada ih je vecina prvi put vidjela varos sa ekskurzijom u cetvrtom gimnazije. Koga vise boli neka stvar koliko je Mormona, Jehovljevih i drugih svedoka kuraca palaca. Ja sam Srbin, otiso iz Sarajeva i sta sad? Ovdje zivim jer mi je bolje nego u Sarajevu, barem ja tako mislim... Sad da skontam da mi je bolje vratit se, ja bi se vratio. Stan imam. Ogromna vecina sto se iselila poslje rata (za period rata necu nista reci) se iselila zbog hljeba ili kruha. Svi su manje vise prodali stanove da kupe tamo gdje su sada i tacka. Jel vi znate koliko se Parizana iseli iz Pariza godisnje? A koliko novih se skrasi u Parizu? Ne mozete ni zamislit. Ja , srecem dilje svijeta mnoge Sarajlije. Vise skoro niko nema namjeru da se vrati tamo. Ne sto mrzi Sarajevo, nego jednostavno sto su zasnovali svoj novi zivot daleko iz Sarajeva, djecu dobili, djeca u skolu idu i... u Sa se ide par dana na ljeto na cevape i to je to. Nit im je Sarajevo zanimljivo nit ih briga za fol dusebriznike sto sad ih ko fol brane. Koliko moje raje iz Amerike dodje u Evropu a u Sarajevo i ne svrate.... Medju njima vecina su Bosnjaci!!!
- nosara
#54 Re: Hrvati u Sarajevu
Evo primjera... Predsjednik Komsic... Rodjeni sarajlija, Hrvat sa dna kace, obican covjek, a izabran za Predsjednika...Dingos wrote:Evo nemamo jos Hrvata, ali smo dobili dobar odgovor od Srbina koji je zivio u Sarajevuplain vanilla wrote:Ima li na ovom forumu neki Sarajlijica Hrvat, da nam kaze koju o zivotu Hrvata u Sa?
Toliko o polozaju sarajevskih Hrvata...
-
popajic
#55 Re: Hrvati u Sarajevu
Bolan nebio, on nema cage da je autentican...a i ne gotive ga ekskluzivno Hrvati - znaci felerican Hrvatnosara wrote:Evo primjera... Predsjednik Komsic... Rodjeni sarajlija, Hrvat sa dna kace, obican covjek, a izabran za Predsjednika...Dingos wrote:Evo nemamo jos Hrvata, ali smo dobili dobar odgovor od Srbina koji je zivio u Sarajevuplain vanilla wrote:Ima li na ovom forumu neki Sarajlijica Hrvat, da nam kaze koju o zivotu Hrvata u Sa?
Toliko o polozaju sarajevskih Hrvata...Najvisi polozaj...
- nosara
#56 Re: Hrvati u Sarajevu
E, pa o tome sam vec govorio...popajic wrote:Bolan nebio, on nema cage da je autentican...a i ne gotive ga ekskluzivno Hrvati - znaci felerican Hrvatnosara wrote:
Evo primjera... Predsjednik Komsic... Rodjeni sarajlija, Hrvat sa dna kace, obican covjek, a izabran za Predsjednika...
Hrvat u Sarajevu koji se oslanja na adeze nije sarajevski, vec Hrvat uvezen u Sarajevo...
-
Dingos
#57 Re: Hrvati u Sarajevu
E tu dolazimo na klimavo tlo, Komsic ne ni HRV drzavljanstvo, sada ce mnogi reci i ne treba jer je "Bosanac", ne, Komsic je TRAZIO HRV drzavljanstvo, a odbijen je jer nikada se nije izjasnio kao Hrvat, drugo on kaze da predstavlja "Bosance i Hercegovce", to je sasvim OK; ali kada se ustav uvede presuda Finci/Sejdić on tada moze da ih predstavlja, kako kod bilo on nije legitimni hrvatski predsjednik, jer ga Hrvati nisu odabrali. Nije time dobio ni SDP ni BiH, jedino sto su dobili je jos veca radikalizacija Hrvata i njihovo priblizavanje Dodiku 
A da je Hrvat sa dna kace...hehehe, to bi i Komsica i Covica nasmijalo, ustvari nasmijalo bi sve nas, pa covjek nikada nije rekao da je Hrvat(osim pred izbore, kao sto je to radio i Muhidin Alic, govoreci da je Hrvat i da njemu pripada mjesto Hrvatskog ministarstva...hehe, a sada i Igor Radojcic je manjina u SNSD-u, govori da je Crnogorac, e zato treba popis sa izjasnjavanjem pripadnosti, da se vise ne igra sa tim podacima
)
A da je Hrvat sa dna kace...hehehe, to bi i Komsica i Covica nasmijalo, ustvari nasmijalo bi sve nas, pa covjek nikada nije rekao da je Hrvat(osim pred izbore, kao sto je to radio i Muhidin Alic, govoreci da je Hrvat i da njemu pripada mjesto Hrvatskog ministarstva...hehe, a sada i Igor Radojcic je manjina u SNSD-u, govori da je Crnogorac, e zato treba popis sa izjasnjavanjem pripadnosti, da se vise ne igra sa tim podacima
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#58 Re: Hrvati u Sarajevu
Čović bi se nasmijao? Čović, Jugosloven?Dingos wrote:E tu dolazimo na klimavo tlo, Komsic ne ni HRV drzavljanstvo, sada ce mnogi reci i ne treba jer je "Bosanac", ne, Komsic je TRAZIO HRV drzavljanstvo, a odbijen je jer nikada se nije izjasnio kao Hrvat, drugo on kaze da predstavlja "Bosance i Hercegovce", to je sasvim OK; ali kada se ustav uvede presuda Finci/Sejdić on tada moze da ih predstavlja, kako kod bilo on nije legitimni hrvatski predsjednik, jer ga Hrvati nisu odabrali. Nije time dobio ni SDP ni BiH, jedino sto su dobili je jos veca radikalizacija Hrvata i njihovo priblizavanje Dodiku
A da je Hrvat sa dna kace...hehehe, to bi i Komsica i Covica nasmijalo, ustvari nasmijalo bi sve nas, pa covjek nikada nije rekao da je Hrvat(osim pred izbore, kao sto je to radio i Muhidin Alic, govoreci da je Hrvat i da njemu pripada mjesto Hrvatskog ministarstva...hehe, a sada i Igor Radojcic je manjina u SNSD-u, govori da je Crnogorac, e zato treba popis sa izjasnjavanjem pripadnosti, da se vise ne igra sa tim podacima)
-
Dingos
#59 Re: Hrvati u Sarajevu
Ima dokumente da se prije '91 izjasnio i kao Hrvat, Komsic to nema i zato je odbijen od ambasade u Sarajevu 
- muha_sa
#60 Re: Hrvati u Sarajevu
Dingos--šta je ba ovoDingos wrote:Ima dokumente da se prije '91 izjasnio i kao Hrvat, Komsic to nema i zato je odbijen od ambasade u Sarajevu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#61 Re: Hrvati u Sarajevu
aaa Hrvat devet nula... strašna sorta... rame uz rame sa B92...
-
Dingos
#62 Re: Hrvati u Sarajevu
Muha_sa@ ma ne da mi se raspravljati sa nekom djecicom kada dodju i piskaraju samo...volim malo ozbiljnije teme, ali koju god da sam poceo da pratim uvijek se neki klinci pojave i nikako se ne moze normalno raspravljati, pa i u ovoj, kao sto mi je neko gore ocitavao da se druzim sa papcima
Sve predje na neke uvrede, pa mi se nije dalo raspravljati, trazio sam neku ozbiljniju temu, ali sve nazalost zavrsi na licnim stavovima ili kada pocne neka ozbiljba tema..od nje se napravi veoma neozbiljna 
-
Dingos
#63 Re: Hrvati u Sarajevu
Hehe, da i to nije neka "masonska" zavjera
Ne nije, sve sto vidis je tacno...tako da se nemas sta brinuti, a post iznad sam napsiao zasto ranije nisam pisao...nadao sam se da ce ova tema isto biti ozbiljna, a evo i ovo postaje "licna"..c c c pa zar je vazno ko je od kada ovdje 
- GandalfSivi
#64 Re: Hrvati u Sarajevu
I ovo ti ozbiljna tema? Ma daaaaajDingos wrote:Muha_sa@ ma ne da mi se raspravljati sa nekom djecicom kada dodju i piskaraju samo...volim malo ozbiljnije teme, ali koju god da sam poceo da pratim uvijek se neki klinci pojave i nikako se ne moze normalno raspravljati, pa i u ovoj, kao sto mi je neko gore ocitavao da se druzim sa papcimaSve predje na neke uvrede, pa mi se nije dalo raspravljati, trazio sam neku ozbiljniju temu, ali sve nazalost zavrsi na licnim stavovima ili kada pocne neka ozbiljba tema..od nje se napravi veoma neozbiljna
-
Dingos
#65 Re: Hrvati u Sarajevu
Cuj, meni jeste sasvim ozbiljna, ako je ti ne smatras tako....zao mi je
- GandalfSivi
#66 Re: Hrvati u Sarajevu
Ja interviju sa likom cija je stranka u Sarajevu dobila duplo manje glasova od, pazi sad, Stranke kokuza, ne mogu smatrati nikako ozbiljnom temom. Citiranje linkova sa Poskoka mi je jos manje ozbiljno...Dingos wrote:Cuj, meni jeste sasvim ozbiljna, ako je ti ne smatras tako....zao mi je
-
Dingos
#67 Re: Hrvati u Sarajevu
Da, ali to je stvarni odraz Hrvata u Sarajevu....I zamisli ako je to najjaca Hrvatska stranka, sto je sa ostalim?? A clanak na poskoku i nije toliko los, a drugo je sto mi imamo odmah predrasude i cim vidimo koji je portal pobudalimo...I taj portal treba citati, jer ne cita se samo sto odgovara nekome, vec se sve mora citati i tako upotpuniti istina.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#68 Re: Hrvati u Sarajevu
Ne možeš lažima upotpunjavati istinu nikako
- muha_sa
#69 Re: Hrvati u Sarajevu
jel mi se cini il je ovo još jedna od mnogih pljuvacina po SarajevuDingos wrote:Cuj, meni jeste sasvim ozbiljna, ako je ti ne smatras tako....zao mi je
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#70 Re: Hrvati u Sarajevu
moli se gospodin Komsic da se obrati forumasimanosara wrote:Evo primjera... Predsjednik Komsic... Rodjeni sarajlija, Hrvat sa dna kace, obican covjek, a izabran za Predsjednika...Dingos wrote:Evo nemamo jos Hrvata, ali smo dobili dobar odgovor od Srbina koji je zivio u Sarajevuplain vanilla wrote:Ima li na ovom forumu neki Sarajlijica Hrvat, da nam kaze koju o zivotu Hrvata u Sa?
pitam za forumasa Hrvata Sarajlijicu
pa nije valjda da nemamo nijednog
-
Dingos
#71 Re: Hrvati u Sarajevu
U ovome clanku, koji sam postavio...nadji laz?? Meni je sasvim uredu, zao mi je sto se Hrvati tako osjecaju, jer "moje" Sarajevo nije taj grad, nazalost, znam da dosta je ljudi doslo iz ruralnih sredina i da napadaju (verbalno) Hrvate, ali ne smijemo mi to dopustiti...Sarajevo treba biti primjer tolarancije.
Kao sto bi dr.Karajlic rekao: "Sarajevo najmiliji grade, u tebi mi mnogi rade..." heheh Ti "mnogi" zeznuse stvar pravog Sarajeva
Clanak nije pljuvanje po Sarajevu, dapace svi ga mi VOLIMO, ali ovo je samo realnost.
Kao sto bi dr.Karajlic rekao: "Sarajevo najmiliji grade, u tebi mi mnogi rade..." heheh Ti "mnogi" zeznuse stvar pravog Sarajeva
Clanak nije pljuvanje po Sarajevu, dapace svi ga mi VOLIMO, ali ovo je samo realnost.
- muha_sa
#72 Re: Hrvati u Sarajevu
štaŠ ti ovdjeplain vanilla wrote:
moli se gospodin Komsic da se obrati forumasima![]()
pitam za forumasa Hrvata Sarajlijicu
a što se ovog tvog pitanja tice
-
klixober
#73 Re: Hrvati u Sarajevu
HDZ nije nikad bio,niti će ikad biti stožerna stranka sarajevskih Hrvata.SDP ima minimalno 3 puta više glasova sarajevskih Hrvata od HDZ-a.Siguran sam da čak i Naša Stranka u Sarajevu ima glasova Hrvata približno kao HDZ.Stožerna stranka 
-
Agic Nurija
#74 Re: Hrvati u Sarajevu
Bože, dokle ovo mrcvarenje zemlje Bosne i njenog, bosanskog naroda?!
S.,em se na sve one koji još i u krajičku mozga pomišljaju na bilo kakvu diobu ili destabilizaciju krvavo stečenog prava bosanskog naroda na svoju domovinu, državu, naciju!
Hrvati u Hrvatsku, Srbi u Srbiju, Bosanci u Bosnu i mirna i Bosna i Hrvatska i Srbija!
Kome treba ovo nadjebavanje o pravima izmišljenih, nametnutih i na kraju do lakata u krvi ogrezlih "naroda", koji stogodina po Bosni pale i žare za račun svjetskih centara moči, zla i zločina i opet i uvijek iznova traže da ih žrtve priznaju za sebi ravne, fine i ravnopravne u svemu.......do slijedećeg pokolja i genocida????????!!!!!!!
S.,em se na sve one koji još i u krajičku mozga pomišljaju na bilo kakvu diobu ili destabilizaciju krvavo stečenog prava bosanskog naroda na svoju domovinu, državu, naciju!
Hrvati u Hrvatsku, Srbi u Srbiju, Bosanci u Bosnu i mirna i Bosna i Hrvatska i Srbija!
Kome treba ovo nadjebavanje o pravima izmišljenih, nametnutih i na kraju do lakata u krvi ogrezlih "naroda", koji stogodina po Bosni pale i žare za račun svjetskih centara moči, zla i zločina i opet i uvijek iznova traže da ih žrtve priznaju za sebi ravne, fine i ravnopravne u svemu.......do slijedećeg pokolja i genocida????????!!!!!!!
-
klixober
#75 Re: Hrvati u Sarajevu
Javiću se čim stigne certifikat iz Laktaša.plain vanilla wrote: pitam za forumasa Hrvata Sarajlijicu