Ima i original igo verzija za sgs. Radi bez problema...strong69 wrote:Ima iGo ali je uzasno spor. Mislim da je to neka verzija iGo MotoNav navigacije...beco wrote:Kako se na marketu okrece da vidis i placene aplikacije. Je li ozbiljno ima Igo za Andorid
Da vidis aplikacije koje se placaju rootuj telefon i instaliraj aplikaciju market access ili market enabler. Ova aplikacija simulira da SIM kartica pripada nekoj od zemalja koje podrzavaju ove aplikacije.Code: Select all
http://amip.tools-for.net/wiki/android/marketaccess
Android OS
Moderator: Benq
- mobsterc
#51 Re: Android OS
- beco
#52 Re: Android OS
Skontao sam i navigaciju. Evo linkovi za Igo:
http://thepiratebay.org/torrent/5997793 ... TC_Android
http://thepiratebay.org/torrent/5746230 ... 4.2.139242
Posebno samo mape:
http://thepiratebay.org/torrent/5986953 ... s_and_Pois
http://thepiratebay.org/torrent/6081727 ... ver_Alerts
Probao sam i Ndrive i Igo. Ndrive nema detaljnih mapa BIH dok Igo ima sve ulice ali ne i brojeve.
Trebalo je negdje 2,5 minute da prvi put uhvati satelit.
P.S. Super je sto su fajlovi mapa isti i za Android i IOS i W7 tako da je mape lako naci
http://thepiratebay.org/torrent/5997793 ... TC_Android
http://thepiratebay.org/torrent/5746230 ... 4.2.139242
Posebno samo mape:
http://thepiratebay.org/torrent/5986953 ... s_and_Pois
http://thepiratebay.org/torrent/6081727 ... ver_Alerts
Probao sam i Ndrive i Igo. Ndrive nema detaljnih mapa BIH dok Igo ima sve ulice ali ne i brojeve.
Trebalo je negdje 2,5 minute da prvi put uhvati satelit.
P.S. Super je sto su fajlovi mapa isti i za Android i IOS i W7 tako da je mape lako naci
- mobsterc
#53 Re: Android OS
Koje si mape za ndrive nasao? Zadnje su cini mi se nedavno izasle, 22.12 - ovako nesto...
- beco
#54 Re: Android OS
Odavde sam gledao, ima upustvo kako se skidaju najnovije mape. Prvo instaliras trail verziju pa skines mapu i glas sa neta direkto na telefon, pa izbrises tu verziju i onda ovu krekovanu preko astro mangera ili sta vec koristis instaliras i tako dobije full verziju.
http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=652&t=142220
http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=652&t=142220
- jrambo
#55 Re: Android OS
Sto se tice odabira SGS vs. Desire HD , zavisi od ukusa
SGS ima boji ekran , iako manji , bolje zvucnike , kvalitetniju kameru(iako manje mpix). Problem sa SGS-om je softver , tacnije lag . ako niste spremni stavlljati custom romove na njega , ne treba ga kupovati .Takodjer , zna se da SGS ima 384 mb rama , a ne 512 kao sto je navedeno , dok HD ima 768mb, pa je dosta brzi te fabricki 2.2.
na kraju mislim da se ipak galaxy s uz malo rada na njemu ,vise isplati , razlika u cijeni je oko 300 km , sto je ipak najvaznije
Mozda ako neko zeli kupiti telefon koji ce malo duze biti aktuelan, do dvije godine , nek saceka par mjeseci na nove dual core telefone posebno mislim na nasljednika galaxy s , za kojeg se tvrdi da se imat 1,2ghz dual core , 1gb rama, 8mpix kameru i 4,3 inca ekran , naravno 2,3 android.
na kraju mislim da se ipak galaxy s uz malo rada na njemu ,vise isplati , razlika u cijeni je oko 300 km , sto je ipak najvaznije
Mozda ako neko zeli kupiti telefon koji ce malo duze biti aktuelan, do dvije godine , nek saceka par mjeseci na nove dual core telefone posebno mislim na nasljednika galaxy s , za kojeg se tvrdi da se imat 1,2ghz dual core , 1gb rama, 8mpix kameru i 4,3 inca ekran , naravno 2,3 android.
- mobsterc
#56 Re: Android OS
Nece biti...
SGS ima 512 samo sto mu je 128 rezervisano.
- jrambo
#57 Re: Android OS
dodje haman pa istomobsterc wrote:Nece biti...
- mobsterc
#58 Re: Android OS
Lol, ne slazem se. Rijetko ko ima potrebu da gasi kernel, phone i sl. Takav user ce svakako naci nacina da zaobidje rezervisanje 
Meni je konstantno preko 200mb slobodno mada je naravno 768 u svakom sluacju bolja opcija
Meni je konstantno preko 200mb slobodno mada je naravno 768 u svakom sluacju bolja opcija
- beco
#59 Re: Android OS
De reci trik kako da imas ovoliko slobodnog RAM-a 
- mobsterc
#60 Re: Android OS
Pa ti rece da imas Legend... Upravo o tome se radi, on ima stvarno 384mb i dok ode na kernel, phone i sl, ne moze ti ostati 228 nego 128 
- jrambo
#61 Re: Android OS
kako onda galaxy tab dere u benchmarku galaxy s a trebali bi imati isti hardver. jedino objasnjenje je da tab ima punih 512mb rama... slazem se da je bolje imati 768:) imam se x10 na 2.1 ,dosta je spor.pokusavao sam svasta ali nije galaxymobsterc wrote:Lol, ne slazem se. Rijetko ko ima potrebu da gasi kernel, phone i sl. Takav user ce svakako naci nacina da zaobidje rezervisanje
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#62 Re: Android OS
SE ide u drugu krajnost sa svojom politikom. Uzmu android i onda ga "upropaste" dodavanjem svojih nekih slojeva operativnog sistema. Imaju vrlo dobar hardware ali ga usporavaju svojim suvišnim dodacima. Kada bi na svim ovim uređajima bio "čisti" android mislim da bi x10 bio u vrhu što se tiče performansi, ovako je donja sredinajrambo wrote:imam se x10 na 2.1 ,dosta je spor.pokusavao sam svasta ali nije galaxy
- jrambo
#63 Re: Android OS
a znas li kakav je darky rom za sgs ? jesi probao?citam da je preporodio telefon posebno bateriju i postao je telefon kakav je trebao biti:) ako je dobar mozda odlucim da kupim sgs
poz
poz
-
stubborn_d0nkey
#64 Re: Android OS
sumnjam da je veliki problem "ocistiti ga"1946 wrote:SE ide u drugu krajnost sa svojom politikom. Uzmu android i onda ga "upropaste" dodavanjem svojih nekih slojeva operativnog sistema. Imaju vrlo dobar hardware ali ga usporavaju svojim suvišnim dodacima. Kada bi na svim ovim uređajima bio "čisti" android mislim da bi x10 bio u vrhu što se tiče performansi, ovako je donja sredinajrambo wrote:imam se x10 na 2.1 ,dosta je spor.pokusavao sam svasta ali nije galaxy
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#65 Re: Android OS
Custom romove nisam probavao jer ni jedan telefon nisam nešto previše dugo koristio da bih baš sve iz temelja mijenjao
.
@stubborn_d0nkey
Jeste problem za x10 jer bootloader još nije provaljen i ne može se instalirati "na čisto" neki custom rom, kao što se može na ovim ostalim telefonima, a kad bi pokušao izbrisati sve SE slojeve telefon bi bio "brickovan" i izgubio bi svoju funkcionalnost. Znam da su pokušavali sa xda-developers nešto sa custom romovima ali bilo je problema tipa ne radi kamera, neće ovo, neće ono, ne znam dokle su sada došli.
@stubborn_d0nkey
Jeste problem za x10 jer bootloader još nije provaljen i ne može se instalirati "na čisto" neki custom rom, kao što se može na ovim ostalim telefonima, a kad bi pokušao izbrisati sve SE slojeve telefon bi bio "brickovan" i izgubio bi svoju funkcionalnost. Znam da su pokušavali sa xda-developers nešto sa custom romovima ali bilo je problema tipa ne radi kamera, neće ovo, neće ono, ne znam dokle su sada došli.
- mobsterc
#66 Re: Android OS
ja koristim darky pa ako ti treba da pregledas bujrumjrambo wrote:a znas li kakav je darky rom za sgs ? jesi probao?citam da je preporodio telefon posebno bateriju i postao je telefon kakav je trebao biti:) ako je dobar mozda odlucim da kupim sgs
poz
Pusti ti to dere... ja imam u quadrantu skor od 1600 a koliko sam vidio, sa gingerbreadom ide na 2300...jrambo wrote:
kako onda galaxy tab dere u benchmarku galaxy s a trebali bi imati isti hardver. jedino objasnjenje je da tab ima punih 512mb rama... slazem se da je bolje imati 768:) imam se x10 na 2.1 ,dosta je spor.pokusavao sam svasta ali nije galaxy
-
kone
#67 Re: Android OS
Evo i ja cekam "androidni"
fontele i ne mogu nikako da docekam..Trebao sutra stici,ali posto je sutra praznik,sve mi odgodjeno za sljedecu sedmicu..Onako usput da kazem,kome treba dekodirati telefon,bolje je da telefon salju za HR i tamo dekodiraju nego da ih ovi nasi ....(ne znam ni ja kako da ih nazovem)klepaju po usima..Naime htc desire u hr za otkljucavanje se placa 100kuna,a mislim da kod nas nije ispod 100KM.Cak je mislim blize 150KM,ali eto...
- jrambo
#68 Re: Android OS
istina za x10 ne moze nijedan custom rom... barem ne potpuno funkcionalan...
@mobsterc
znaci preporucujes sgs? dobar darky rom?
gledam sad nasljednik sgs nema dualcore vec obicni 1,2 ghz ali 1gb rama:) mozda ipak pricekam njega
@mobsterc
znaci preporucujes sgs? dobar darky rom?
gledam sad nasljednik sgs nema dualcore vec obicni 1,2 ghz ali 1gb rama:) mozda ipak pricekam njega
- mobsterc
#69 Re: Android OS
Ako mislis na Infuse, smatram da to nece biti pravi nasljednik galaksije. Imam bas velike ruke i ovih 4' na sgs mi je na granici upotrebljivog. Naravno, postoji i trziste za ljude koji ce drzati galaxy tab na uhu po vazdan ali to je za mene neukusno i nekako izlazi iz domena mobilfonije. Tek sto smo se rijesili cigli iz dzepova i presli na ultra tanke telefone sada trebamo da iste prenesemo u torbe i sl. Mislim da to jos uvije nece imati prodju. Ako hoce da idu na masovnu prodaju, 4.5' prije moze biti minus. XPERIA Arc mi djeluje kao zanimljiv telefon ali opet nista 'breath-taking' 
Probaj pazariti nexus s
Probaj pazariti nexus s
-
febo_acm
- jrambo
#71 Re: Android OS
zanimljiv model,i dobar ali izasle su spec pise 512 rama .ostalo super.
slazem se ,4 inca je max . nexus s sumnjam da ce doci kod nas barem 3mjeseca:) nexus one je tesko bilo nac kamoli njega:)mobsterc wrote:Ako mislis na Infuse, smatram da to nece biti pravi nasljednik galaksije. Imam bas velike ruke i ovih 4' na sgs mi je na granici upotrebljivog. Naravno, postoji i trziste za ljude koji ce drzati galaxy tab na uhu po vazdan ali to je za mene neukusno i nekako izlazi iz domena mobilfonije. Tek sto smo se rijesili cigli iz dzepova i presli na ultra tanke telefone sada trebamo da iste prenesemo u torbe i sl. Mislim da to jos uvije nece imati prodju. Ako hoce da idu na masovnu prodaju, 4.5' prije moze biti minus. XPERIA Arc mi djeluje kao zanimljiv telefon ali opet nista 'breath-taking'
Probaj pazariti nexus s
mislim da cu prec na sgs uskoro potvrdjeno da nece bit 2.2 za x10 :s
- strong69
#72 Re: Android OS
Darky ROM je odlican. Ja sam prezadovoljan. Cak i kada Voodoo nije omogucen telefon radi fenomenalno. Sa Voodoo lagfix-om je to jos bolje.jrambo wrote:dobar darky rom?
- cappy_tempo
#74 Re: Android OS
beco poceo sam te mrziti
.otkako sam upratio android i njegove finte zarko ga zelim tako da sad jedno fino pitanje ide, a glasi vako: gdje se moze naci android po radnjama ali da fakat ne moram bubreg dati i da mi nece uvaliti žlj neki mobitel? da se razumijemo znam koji su sa androidom nego sam mislio na neki kineski koji ce nakon 2 dana preseliti na ahiret. htc wildfire ima prednost dakle i ta cijena eh sad jel bolje letati po radnjama,moljakati da ostave (dok se skupe pare
) ili otici u mtel i uzet onu pretplatu i biti "rahat" dvije godine?
-
kone
#75 Re: Android OS
Uzmi za kesh ako mozes...Ili sacekaj malo dok skupis..Trenutno ti je taj telefon 440 nov,s tim da se i sa te cijene vjerovatno moze spustiti za nekih 20KM..A telefon je sasvim dobar.Ja sam se malo zaletio,da tako kazem pa narucio desire(jest da je dosta povoljna cijena,pa me i to privuklo),ali sad bih taj tel uzeo,da nisam vec rekao covjeku da cu kupiti...Tako da ako imas toliko novca,uzimaj odmahcappy_tempo wrote:beco poceo sam te mrziti![]()
.otkako sam upratio android i njegove finte zarko ga zelim tako da sad jedno fino pitanje ide, a glasi vako: gdje se moze naci android po radnjama ali da fakat ne moram bubreg dati i da mi nece uvaliti žlj neki mobitel? da se razumijemo znam koji su sa androidom nego sam mislio na neki kineski koji ce nakon 2 dana preseliti na ahiret. htc wildfire ima prednost dakle i ta cijena eh sad jel bolje letati po radnjama,moljakati da ostave (dok se skupe pare
) ili otici u mtel i uzet onu pretplatu i biti "rahat" dvije godine?