razvod ili papucar...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51 Re: razvod ili papucar...

Post by Truba »

evo pročitao sam prvi post...

tri struje...

1. ne vole me djeca
2. razvod znači imam manje para jer ću njoj morati davati
3. stalno se svađamo

savjet ti ne mogu dati jer ponavljam... to je amerika tamo je sve drugačije i nisam u braku nikad bio tako da to ne znam kako izgleda

međutim ovako preko foruma čini mi se da nisi sretan... eh sad... ako ćeš biti sretniji sa samo 40% prihoda... onda se razvedi... ali misli na djecu... ako će im biti bolje samo s mamom... a tebe ne viđaše dugo... onda se bojim da si postao stranac...
jeb ga i meni je tata radio na terenu pa sam suze ronio kad je odlazio... a kad se vraćao sam ležao pored francuskog balkona čekajući narandžaskog stojadina koji prolazi pored Treske...

i vjerujem da s 10 godina ne bih mogao birati roditelja...i govoriti ko mi je "draži"

posebna priča je pitanje razvoda i alimentacije i svih tegoba... nije ni čudo što je na zapadu sve manje djece i brakova... kako kukaju...
PalaSa Marsa

#52 Re: razvod ili papucar...

Post by PalaSa Marsa »

mislis wrote:@picek
kazu da briga o drugome skracuje zivot
po tome vi cete ziviti po sto godina
da li sretni, tesko reci
a za postavljaca teme
po meni svak u sebi po defaultu zna hoce li se razvesti ili nece
tako imas ljude po 3-4 braka iza sebe i one druge koji se ne razvode
kad bi sabrao i uporedio njihove sretne i nesretne trenutke to ti je
nedje isto
nema teorije da si sretan i zadovoljan constantno
koliko bi truda ulozio u neku drugu vezu ili razvod
ulozi u postojecu vise ce ti se isplatiti i satisfakcija
je ogromna
samo jedna stvar mi u obje price ide na zivce
taj materijalni aspekt, isto bogami ko da to nisu vasi brakovi
vase bolje polovice i vasa djeca
ko da nekom drugom to odradjujete
Ovo "oznaceno" vala bas @mislis, sve nesta k'o da su proveli s' nekim zivot i napravili djecu po zadatku. :roll: :zoka:
zelenashica

#53 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

picek wrote::D
willson wrote:
Imam djecu hvala bogu 6 godina i 12 godina .
Supruga je ljekar pa radi 4 po 12 sati onda 6 dana slobodna .

Ma mi skacemo jedno po drugom cim ima sanse. A sanse vise ima nego da nema. :D
6 i 12 ??
ehh, moja su 2 i 5.
da ja docekam da budu tvojih godina, bilo bi lako letjeti do havaja i nazad.. ;-)
plus, tvoja je zena intelektualka.
moja je princeza.
na bosanskom prijevodu - bimbo :mrgreen:
njezin je zivotni vrhunac otici u 'bebe' prodavnicu i kupiti neku krpicu za 400 dolara.
a tvoja supruga siguran sam nema taj problem.

ps.
imamo i mi aktivan seksualan zivot.
ponekad ostavimo djecu kod mojih roditelja i jasemo se 5 sati bez prestanka.
ali sutradan je i poslije toga depresivna.

kao da joj nesto fali u zivotu.
i mozda nije rodjena da bude supruga ?
zar se jahanjem rješava depresije :shock: :? ajmeeeeeeeeeee sad je meni jasno sto sam ja vazda depresivna :run:
PalaSa Marsa

#54 Re: razvod ili papucar...

Post by PalaSa Marsa »

Jesil' je pit'o sto je i nakon svega toga depredivna? :roll: :mrgreen:
Ridjobrki

#55 Re: razvod ili papucar...

Post by Ridjobrki »

Zanimljivo je kako moderna medicina ima lijepe nazive za pasjaluk, lijenost i bezobrazluk... Depresivna, ima attention disorder, ovisnost u kupovini... :roll: :roll: :roll:

I ja sam prošao većinu od stvari koje su navedene i svima onima koji bi ulazili u ovu temu bez iskustva u bočenju sa takvim osobama bih savjetovao (uz svo iskreno poštovanje prema njihovim dobrim namjerama) da od toga odustanu. Prosječna osoba sa svojim normalnim mentalnim sklopom pokušava te stvari racionalizirati i to je ljudski ali ko nije imao posla sa takvima nek Bogu dragom zahvali na tome. Ima nas svakakvih ali iz moga iskustva su najgore osobe sa poremećenim sustavom vrijednosti koje su svijet kadre promatrati isključivo kroz svoje oči i koje sve mjere samo po sebi. Tu nema mjesta samokritici, za sve postoji eksterni krivac, uvijek si kriv ti, drugi ljudi, sredina, država, Bog, prodavačica u dućanu, radnik na benzinskoj... Problem se diže na treću potenciju ukoliko je porodica iz koje potiču jednaka takva i ako još takvo ponašanje podupiru, to je onda tek situacija sa samo jednim izlazom.

Dragi postavljaču teme, tebi se dešava (ja želim vjerovati tvojim riječima i pretpostavljam da nas ništa nisi slag'o - šta ja znam možda si ti gori od nje dvjesto puta a ubijaš vrijeme na forumu i tražiš opravdanje za svoje postupke, haj' ti znaj) određeni vid zlostavljanja i ti to skontaj i skontaj da niko nema pravo nikoga činiti nesretnim! Niko nema pravo oblikovati ničiji život po svojim mjerilima! Ako se odlučiš na odvajanje poslušaj savjete nekog ko zna kako se to "taktički radi" u smislu prava i zakona, ja ti samo mogu reći kakav je osjećaj ponovo pronaći duševni mir i tišinu. Nema tog razloga zbog kojeg bi vrijedilo posvetiti život nekome ko od njega neće napraviti nešto bolje. I to je materijal za obradu, ako ne bi dao štof nekome ko od njega neće napraviti kaput nego će ga upropastiti pa ne daj vala ni život nekome ko će ga iz dana u dan upropaštavati. Sve što ti trebaš učiniti je biti dobar čovjek po standardnim, tradicionalnim mjerilima: biti dobar otac svojoj djeci, prijatelj svojim prijateljima, sin/brat/rođak svojima, radnik/šef svojima poslodavcima/uposlenicima, napredovati u životu i to je to. U svakom slučaju znaj jednu stvar: ti si ono što jesi - nisi ono što ona misli ili kaže. Ako si naivan dovoljno da misliš da će se promijeniti - neće. Ako misliš da će prihvatiti tvoje mišljenje - neće. Ako misliš da je vrijedno gubiti vrijeme na takve ljude - nije.

Sve što trebaš učiniti je nastojati biti što bolji u očima svoje djece dok još nije kasno za to. Izgradnja poštovanja i povjerenja je dug proces i satim počni još juče. Ti sa njima imaš neraskidivu vezu i trebaš je njegovati, tim prije što to možeš činiti neovisno od nje jer su djeca dovoljno velika za to. Nju pusti, dođe li tobe - dođe, ne dođe li tim gore pod nju... Niko nije ostao pošteđen posljedica svojih djela.
PalaSa Marsa

#56 Re: razvod ili papucar...

Post by PalaSa Marsa »

Brko tako je! :thumbup: :-D
zelenashica

#57 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

mislis wrote:@ridjobrki
Sve što trebaš učiniti je nastojati biti što bolji u očima svoje djece dok još nije kasno za to.

nije jos iskalkulisao koliko ce ga kostati i da li mu se isplati ulagati
zar je novac jedino o čemu se misli u odlukama razvod za ili protiv
Ridjobrki

#58 Re: razvod ili papucar...

Post by Ridjobrki »

Sve što trebaš učiniti je nastojati biti što bolji u očima svoje djece dok još nije kasno za to.

Nisi u pravu. Previše je tu faktora u igri a ovo je neizostavno jedan od njih, ogriješićeš se.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#59 Re: razvod ili papucar...

Post by Truba »

zelenashica wrote:

pa danas je to najvažnije izgleda
tri puta bio proklet :x
zelenashica

#60 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

komi wrote:
zelenashica wrote:

pa danas je to najvažnije izgleda
tri puta bio proklet :x
A gdje je unutarnji mir?
PalaSa Marsa

#61 Re: razvod ili papucar...

Post by PalaSa Marsa »

Zelena, vjerovatno da ima tog' mira da sve ovo v'ako nebi bilo, a, sta velite vi? :zoka:
zelenashica

#62 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

PalaSa Marsa wrote:Zelena, vjerovatno da ima tog' mira da sve ovo v'ako nebi bilo, a, sta velite vi? :zoka:
Teška tema za mene......ja radije ostajem ko čitalac :zoka:
kamen spoticanja

#63 Re: razvod ili papucar...

Post by kamen spoticanja »

zelenashica wrote: A gdje je unutarnji mir?
kakav unutrasnji mir...pa vidis da je rat u kuci :) dakle idila :)
menscini da se malo previse dramatizira..a to u svakom slucaju odgovara njoj :wink: pojest ce ga u toj igri...
nekad je neko pametan kazao "pusti je bolan,dok ti nju u pamet sebe ces iz pameti" :) samo treba opusteno...i odmah ce sve biti ok :)
zelenashica

#64 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

kamen spoticanja wrote:
menscini da se malo previse dramatizira..a to u svakom slucaju odgovara njoj :wink: pojest ce ga u toj igri...
nekad je neko pametan kazao "pusti je bolan,dok ti nju u pamet sebe ces iz pameti" :) samo treba opusteno...i odmah ce sve biti ok :)
Nisi me razumio...ja pitah zar je bitniji materijalni račun tokom razvoda nego unutarnji mir nakon razvoda?!Znači li to da treba ostati u braku koji te psihički uništava samo radi toga što se razvod materijalno ne isplati ili nije rentabilan?!
Kontaš čika zubo :wink:
kamen spoticanja

#65 Re: razvod ili papucar...

zelenashica wrote:
kamen spoticanja wrote:
Nisi me razumio...ja pitah zar je bitniji materijalni račun tokom razvoda nego unutarnji mir nakon razvoda?!Znači li to da treba ostati u braku koji te psihički uništava samo radi toga što se razvod materijalno ne isplati ili nije rentabilan?!
Kontaš čika zubo :wink:
ma shvatio sam ja tebe zelena hanumo :) ja malo vise analiziram ovu situaciju...nesto te psihicki unistava samo onda kad ti dozvolis...dakle kad pristanes na to :)
a meni se ovo cini kao jedna sasvim obicna bracna situacija u kojoj ce izgubiti oboje ako se nastave loziti na bed(kako vi tuzlaci kazete :D )e sad posto ne mozemo savjetovati nju jer je vjerovatno u shopingu savjetujemo njega...
dakle dobri moj ne grebi po povrsini,ne bakci se puno s njom...imas djecu a ona su ti dovoljna da nikad ne bude dosadno :)
ona ce sama doci :wink:
i naravno ne daj joj kesh :D i sigurno se neces razvesti :)
burek_in_space

#66 Re: razvod ili papucar...

Post by burek_in_space »

Nisu iste materijalne posljedice razvoda u BiH i u Americi, zato @zvornichanin urachunava i taj faktor kada razmishlja o nachinima izlaska iz situacije u kojoj se nalazi.
zelenashica

#67 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

kamen spoticanja wrote: ma shvatio sam ja tebe zelena hanumo :) ja malo vise analiziram ovu situaciju...nesto te psihicki unistava samo onda kad ti dozvolis...dakle kad pristanes na to :)
a meni se ovo cini kao jedna sasvim obicna bracna situacija u kojoj ce izgubiti oboje ako se nastave loziti na bed(kako vi tuzlaci kazete :D )e sad posto ne mozemo savjetovati nju jer je vjerovatno u shopingu savjetujemo njega...
dakle dobri moj ne grebi po povrsini,ne bakci se puno s njom...imas djecu a ona su ti dovoljna da nikad ne bude dosadno :)
Ko prvo doco bed ne vele tuzlaci nego gračanlije :) al nejse...u svakom slučaju smo se haman pa razumjeli.
Nek joj da karticu na kojoj nema ništa za potrošit,par puta kad se osramoti kad bude htjela platiti shoping sljedeći puta se valjda odustati od shopingovanja :D
kamen spoticanja

#68 Re: razvod ili papucar...

zelenashica wrote:
kamen spoticanja wrote: ma shvatio sam ja tebe zelena hanumo :) ja malo vise analiziram ovu situaciju...nesto te psihicki unistava samo onda kad ti dozvolis...dakle kad pristanes na to :)
Ko prvo doco bed ne vele tuzlaci nego gračanlije :) al nejse...u svakom slučaju smo se haman pa razumjeli.
Nek joj da karticu na kojoj nema ništa za potrošit,par puta kad se osramoti kad bude htjela platiti shoping sljedeći puta se valjda odustati od shopingovanja :D
hajd tuzla,gracanica isto je to :D
a ovo boldirano je ,jedan od nacina rjesavanja problema... :D odmah medju rogove :D
amy85

#69 Re: razvod ili papucar...

Post by amy85 »

e ovako ja sam žensko i dat cu ti jedan dobar savjet......

finansije ti uzmi pod svoje, znaci daš koliko treba za hranu i kucne potrepšzine ( znaci nece te moci optužiti da zanemaruješ ili " ne hraniš" porodici)......i jedno vrijeme je ignoriši nemoj se svađati jednostavno nađi neko zanimanje i ignoriši je.....pa ceš da vidiš...jer što si ti više dobar ona je sve gora......kod mog muža uvijek upali :lol: :lol:

sretno
PalaSa Marsa

#70 Re: razvod ili papucar...

Post by PalaSa Marsa »

:-) :-) :zoka:
Ridjobrki

#71 Re: razvod ili papucar...

Post by Ridjobrki »

kamen spoticanja wrote: menscini da se malo previse dramatizira..a to u svakom slucaju odgovara njoj :wink: pojest ce ga u toj igri...

Ovo je sjajan pasus!!! Kud ga ne pročitah par godina prije... :roll: :D :D :D
zelenashica

#72 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

kamen spoticanja wrote:
zelenashica wrote: Ko prvo doco bed ne vele tuzlaci nego gračanlije :) al nejse...u svakom slučaju smo se haman pa razumjeli.
hajd tuzla,gracanica isto je to :D
a ovo boldirano je ,jedan od nacina rjesavanja problema... :D odmah medju rogove :D
pa hajde de kanton je isti :D
napokon priznanje da i ja znam dijeliti bračne savjete :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#73 Re: razvod ili papucar...

Post by pustopoljina »

Ridjobrki wrote:
kamen spoticanja wrote: menscini da se malo previse dramatizira..a to u svakom slucaju odgovara njoj :wink: pojest ce ga u toj igri...

Ovo je sjajan pasus!!! Kud ga ne pročitah par godina prije... :roll: :D :D :D
daj bolan,
pa ne moze se tebi desiti da se vjencas sa strancem, tucas sa strancem,pravis djecu sa strancem, da su ti djeca stranci i na kraju- ti sam sebi stranac.
ovo su tipicni "normalni" sa "normalnim" problemima, gdje svako sebi vuce...a ni ne znaju gdje je to "sebi".
kaze zena mu frigidna?
hahahaha
uostalom, da biras zenu prema sisama i guzici, bio bi vec x puta ozenjen.

za ove je severina guru umijeca zivljenja.
Ridjobrki

#74 Re: razvod ili papucar...

Post by Ridjobrki »

mislis wrote:
Ridjobrki wrote:

Nisi u pravu. Previše je tu faktora u igri a ovo je neizostavno jedan od njih, ogriješićeš se.

bezobrazno napisano znam ali cisto onako kako on slaze pricu
nisam bas sigurna da nisam u pravu jer imam osjecaj da njemu nisu djeca na prvom mjestu
nek je on bio prinudjen duzim odsustovanjem od kuce zarad posla, ali bolan ima ono
kad dodje kuci pa im se maksumima obraduje. jbt jos se sjecam radosti kad nam tata
dodje s posla ( a dolazio je svaki dan i ta radost je bila iskazana svaki dan ) sto znaci da je to
bila nasa reakcija na njegovu srecu sto nas vidi.
i ono sto kaze djeca bi automatski po `americkom zakonu` sto stiti zenu lol necu sad o tom
pripala majci, ne laje cuko radi sela vec radi sebe
zna on vrlo dobro da se krije iza toga, on ne zeli djecu mozda malcice ali ne zeli preuzeti
odgovornost i brigu 100% oko njih i onda nastavlja o zakonu o razvodu u usa i bih pih
jadan ako ti se razvodi razvodi se ne gledaj koliko kosta vazno je sta ti taj razvod donosi
ako mislis da je nesto sto se ne moze izbjeci, sto ti negdje napisa unutrasnji mir
vec je to ono popularno u nas j@#o bi se ali da mu ne udje
Ne znam, nismo u njegovoj koži. Može biti da si 100% u pravu, ja sam i rekao kako želim vjerovati u njegove riječi i u skladu sa tim pišem post.

@pustopoljina: eee, stara moja... niko nije pelcovan protiv gluposti. ;-)
pustopoljina

#75 Re: razvod ili papucar...

Post by pustopoljina »

samo neko pravi manje da ga ima sta zuljati pod stare dane, a neko vece, pa unesreci i potomke.
Post Reply