Redovni vojni rok!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#51 Re: Redovni vojni rok!?

Post by 1946 »

felipe kajetano wrote:
1946 wrote: Svejedno. Evo ja sam tad bio osnovna, nisam služio vojni rok zbog fakulteta, u međuvremenu ga ukinu. Volio bih da sam prošao makar osnovnu obuku, jer se ovdje historija ponavlja svakih 30-40 godina, a mi smo evo već 15 potrošili :)
Pa de ne sikiraj se ionako neces ispaljivati torpeda blizu Iwo Jime :D , ne gine ti neka olimpijska ljepotica, a tu si ti najbitnije vunene carape :wink:
To je spremno, ručni rad, kupljeno od neke nane s Bjelašnice :D . A pravo da ti kažem više me brine vjetar na Drini, zna puhnut' kroz kosti, dok se bude čuvala granica :wink:
felipe kajetano

#52 Re: Redovni vojni rok!?

Post by felipe kajetano »

1946 wrote: To je spremno, ručni rad, kupljeno od neke nane s Bjelašnice :D . A pravo da ti kažem više me brine vjetar na Drini, zna puhnut' kroz kosti, dok se bude čuvala granica :wink:
:D

ne sikiraj se, granica je sigurna :D
Comrad

#53 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Comrad »

Ma ja bih otisao, pa makar me proglasili najvecom izadjicom i pi**om. To treba ostati i opet ratovati za profitere. Nema sanse. Pokupit porodicu i preko granice.

Mislim da je za ovako kratkotrajan zivot sasvim dovoljan jedan prozivljeni rat.
BSn

#54 Re: Redovni vojni rok!?

Post by BSn »

1946 wrote:
felipe kajetano wrote:
1946 wrote: Svejedno. Evo ja sam tad bio osnovna, nisam služio vojni rok zbog fakulteta, u međuvremenu ga ukinu. Volio bih da sam prošao makar osnovnu obuku, jer se ovdje historija ponavlja svakih 30-40 godina, a mi smo evo već 15 potrošili :)
Pa de ne sikiraj se ionako neces ispaljivati torpeda blizu Iwo Jime :D , ne gine ti neka olimpijska ljepotica, a tu si ti najbitnije vunene carape :wink:
To je spremno, ručni rad, kupljeno od neke nane s Bjelašnice :D . A pravo da ti kažem više me brine vjetar na Drini, zna puhnut' kroz kosti, dok se bude čuvala granica :wink:

Mene brine jedino ako budemo prelazili Drinu u po zime... :D
felipe kajetano

#55 Re: Redovni vojni rok!?

BSn wrote: Mene brine jedino ako budemo prelazili Drinu u po zime... :D
moli se samo da @bosnolog ne bude glavnokomandujuci, onda je svasta moguce :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#56 Re: Redovni vojni rok!?

Post by 1946 »

felipe kajetano wrote:
1946 wrote: To je spremno, ručni rad, kupljeno od neke nane s Bjelašnice :D . A pravo da ti kažem više me brine vjetar na Drini, zna puhnut' kroz kosti, dok se bude čuvala granica :wink:
:D

ne sikiraj se, granica je sigurna :D
Kako kome :D . Neki eno kukaju kako erozija na desnoj obali Drine čini svoje, a zna se da "desnu obalu niko ne sme da dira!" :evil:
BSn

#57 Re: Redovni vojni rok!?

Post by BSn »

felipe kajetano wrote:

Bosnologovi idu samo do Drine, ja ću s onima drugima što imaju ambiciju i preko Drine (makar u pjesmi) - oni bolje plaćaju. :oops: ... a i mama mi je uvijek govorila da sam cvijeće. :mrgreen:
JThomas

#58 Re: Redovni vojni rok!?

Post by JThomas »

momak bi da sazrije i izbaci negativnu energiju, al' ne može sam, nego treba vojska da to uradi za njega.

eh.
pustopoljina

#59 Re: Redovni vojni rok!?

Post by pustopoljina »

Comrad wrote:Ma ja bih otisao, pa makar me proglasili najvecom izadjicom i pi**om. To treba ostati i opet ratovati za profitere. Nema sanse. Pokupit porodicu i preko granice.

Mislim da je za ovako kratkotrajan zivot sasvim dovoljan jedan prozivljeni rat.

mujo,sta ces ti ako bude smak svijeta?
pokupiti zenu, djecu i pravac njemacka!
:-)

to oni koji su ostali- ostali su jer su bili nevidjene patriote? nisu htjeli biti izdajice itd.? :shock:
kad se stegne obruc i fakin' ptica ne moze preletjeti- ko te pita sta ti mislis :?
nisu svi mogli u po frke baciti pusku i reci screw you guys, I'm going home...
ili mislis na vrijeme prepoznati znakove? pa toliko se prica o tome da vec sad mozes poceti seliti za njemacku, za svaki slucaj
did rahmetli je dva svjetska prezivio, u nasem- trecem umro...mislim...kako mu samo nije palo napamet klisnuti za njemacku? mora da je bio plaho patriotski nastrojen :roll: udarnicki okopavajuci 'kuruze.
ili je smatrao da je jedan rat u zivotu premalo :-) :roll:
felipe kajetano

#60 Re: Redovni vojni rok!?

BSn wrote:
felipe kajetano wrote:

Bosnologovi idu samo do Drine, ja ću s onima drugima što imaju ambiciju i preko Drine (makar u pjesmi) - oni bolje plaćaju. :oops: ... a i mama mi je uvijek govorila da sam cvijeće. :mrgreen:
Alo tebra munze vas ceka :D

Ajd necemo vishe offtopiCarit :twisted: , za kraj cu citirati jednog poznatog mislioca "mirno spavajte, rata nece biti :dance: :-D

edit:

prvi znak moguceg sranja je odlazak Roma, znaci ko misli ici za Njemacku nek samo njih prati i nece bidnut problema :)
kv99

#61 Re: Redovni vojni rok!?

Post by kv99 »

los merengues wrote:Hebo vojsku jeste vi luuudi, obuce te da postanes demobilisan,invalid isl
Cim prva zapuca pravac Bec, oformis 5. laku motorizovanu becku brigadu ,skupljas donacije is sl..
nakon rata dodjes ko hadzo kupis kakvu fabricicu za 1km i lagano ajmo demobilizirani radi za 3 joje
hem ispanes patriota hem privrednik

kakav vojni rok vratite vi nama rezervni sastav ehej to su bili dani :-D :-D :-D
U pravu si, hebo vojsku i pusku , znam neke koje su isto tako govorili 1991/92 : nece biti rata a i ako bude odma na more / preko grane pa neka se lopovi bore izmedzu se....I nekima se ostvario plan, dospjeli preko grane ali ne onako kako su prvo planirali jer prije toga ne stigose ni u vojsku ili na vrijeme preko grane vec da ga na licu mjesta zakolju ili dospije u logor. Ko je imao srece da prezivi i da ne zavrsi na dnu rijeke ili masovne grobnice eno sada ni ziv a ni mrtav . Neki su se poslije logora prikljucili Armiji pa mogu da usporede kako je i kazu da je dan u logoru gori nego 3 godine u rovu. Pa zato cim prva zapuca hebo vojsku digni ruke od svega pa preko grane ...ali sta ako ne stignes na vrijeme :?:
Vragolan

#62 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Vragolan »

joj ratnika u PM
da Bog da vam u kuci rat bio
poznanik

#63 Re: Redovni vojni rok!?

Post by poznanik »

Vragolan wrote:joj ratnika u PM
A što ti treba ovakva rečenica :(
pustopoljina

#64 Re: Redovni vojni rok!?

Post by pustopoljina »

:lol:
odlazak roma?

ima smisla.
BSn

#65 Re: Redovni vojni rok!?

Post by BSn »

Sta vam je, pa i foteljasi su svjesni stanja u narodu. Zatvorice sa svih strana, neces moc dijete poslat vani, a kamo li se ti zapalit. Ko da se i uovom ratu mogo zapalit ko god je htio...

A sto se tice vojske - to svaka drzava treba uraditi kao i mi. Ukinuti vojni rok i ostaviti samo profesionalnu vojsku - velicina onolika koliko kaze NATO i mirna Backa.

off: munze konza, vaistinu konza.
Vragolan

#66 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Vragolan »

poznanik wrote:
Vragolan wrote:joj ratnika u PM
A što ti treba ovakva rečenica :(
pa procitaj malo, kv99,bailaor, nele9

ma u pravu si treba se i ovdje sprdati i zahebavati

izvinjavam se
Pitar s Kariba

#67 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Pitar s Kariba »

bolje je imati malu i sposobnu profesionalnu vojsku nego regrutsku.
međutim, ne neki način bi trebalo organizovati da svi, i muško i žensko, prođu makar osnovnu obuku!
zlu ne trebalo! :roll:
drndalo

#68 Re: Redovni vojni rok!?

Post by drndalo »

los merengues wrote:Rat prezivio (i na svojoj kozi osjetio ono najgore,gubitak clanova obitelji, invalide,nezaposlenost..)
Becka motorizovana u medjuvremenu popunila administraciju :x :x :x
Elem latite se vi pera i pisane rijeci pusti vojsku i ratnike ,trosite vrijeme na dobre i lijepe trenutke,
usrecite nekog, pomozite nekom ,uradite nesto pozitivno
Mnogo je ljudi danas nesretno i tuzno :pomozi bar jednom covjeku i za mene si general!
Posto se prosli put zajebah pa uzeh pusku kad sam osjetio da trebam/moram umjesto da se herojski uhvatim Beca, donio sam odluku da ako bi se nesto takvo ponovo desilo, ipak osnujem 3. Oslobodilacku Motorizovanu Udarno-Probojnu Slavnu Trondheim-sku Brigadu, u kojoj cu obavezno biti Pomocnik Komandanta za prikupljanje pomoci za napacenu Bosnu i Hercegovinu...
Pasiflora

#69 Re: Redovni vojni rok!?

Post by Pasiflora »

Ovo je ziva istina, radi se o meni bliskoj osobi (borac, tesko ranjavan i cim su ga sanirali vratio se u jedinicu): sjedi ekipa poslije rata i pricaju ko ce sta nabaviti ako, nedaj Boze, opet „zakuha“. Jedan kaze kalasnjikov, drugi nesto drugo, treci..., a ovaj moj (sto se mene tice najpametniji) kaze: vazeci pasos, dobre tene za trcanje do granice i 100 EUR-a da imam kad predjem granicu :!:
felipe kajetano

#70 Re: Redovni vojni rok!?

pustopoljina wrote::lol:
odlazak roma?

ima smisla.
ima bona kako nema :D

ja sam se uvijek pitao kako su svi Romi preko noci nestali, a ovi antiromi ostali :-? ...moram priznat da su mnogo inteligentniji nego sto se misli :dance:
karanana

#71 Re: Redovni vojni rok!?

Post by karanana »

pa cekajte, vi bi svi da isparite ako zapuca. ko ce onda popunjavati one za dom spremne bosnologove divizije?
a i dajete na znanje dushmanima da imaju zeleno svjetlo za dalji prodor i da nece biti otpora.
felipe kajetano

#72 Re: Redovni vojni rok!?

karanana wrote:pa cekajte, vi bi svi da isparite ako zapuca. ko ce onda popunjavati one za dom spremne bosnologove divizije?
a i dajete na znanje dushmanima da imaju zeleno svjetlo za dalji prodor i da nece biti otpora.
nemoj ba da te bosnolog izlobira :wink: :D
jasko_ba

#73 Re: Redovni vojni rok!?

Post by jasko_ba »

Sta uradi Call of Duty od djece :lol:
potpuni stranac

#74 Re: Redovni vojni rok!?

Post by potpuni stranac »

patriota je bilo i biće, šupaka koji bježe pa se vrate kad im ovi prvi odbrane zemlju je bilo i biće, samo što je VELIKA greška što im se dopustilo da se vrate. mene što se tiče neka lutaju svijetom ko cigani, stranci u tuđini. kad su neki bili spremni iz beograda doći da ubijaju po bosni a ja da bježim sa svoga-nikad.mrijeti je svakako.
drndalo

#75 Re: Redovni vojni rok!?

Post by drndalo »

Izvini, nisam te prepoznao... Ako nisi nikad skupljao iznutrice mrtvog suborca, ne seri...!

Nije sramota ne znati, sramota je ne pitati...

Obuka koju sam imao mi je pomogla utoliko da sam znao rastaviti i sastaviti pusku, ali se to nauci za 20 minuta ako moras... Sve ostalo sam naucio u ratu, jer je ono sto sam ucio prije bilo ku*ac od obuke!
Last edited by drndalo on 29/12/2010 15:32, edited 1 time in total.
Post Reply