BiH vs Meksiko u Atlanti

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Ja_Ja

#51 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by Ja_Ja »

luckylaka wrote:
samko1974 wrote:
luckylaka wrote:Uzeo sam ja danas rent a car .Njihovo auto,njihovo osiguranje $169 za dva dana i ABD. u UTORAK navece ok 1:30 pichimo.Ma ne moze nas nista zaustaviti.Lanci spremni,dugacke gace.pidzama ako ima jos ko kakav prijedlog za ponijeti naravno suho meso,kruska(jes skupa hebo je otac).Samo jos ne znam kuda se ide jal 55,64,270 :-) Zalutacu ko da gledam.

MORAS ICI NA 57 SOUTH.A do nje dodjes naravno prvo 55 north prema chicagu pa predjes na 64 east pravac louisville
i onda 57 south sve doposlije nashvila taj 57 autoput prelazi u 24 i tako do atlante sretno, ja cu avionom akobogda :D
Uh ovo je lako kako ti opisa ,pa tu nema dva sata voznje :D Ipak mi krecemo poslije ponoci pa ako nas vidis iz aviona masi uputi nas na pravi put. :bih:
Ma samo prati nas autobus i to ti je to. :)

Ovaj Mekso pozva i svoje "europejce", pa cak i onog chicarita iz ManU. Da sam na Susicevom mjestu nema te sile zbog koje bi ja pustio nekog igraca da ne dodje. Dzeko i kompanija mrs po vize!
samko1974

#52 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by samko1974 »

Ja_Ja wrote:
luckylaka wrote:
samko1974 wrote:
MORAS ICI NA 57 SOUTH.A do nje dodjes naravno prvo 55 north prema chicagu pa predjes na 64 east pravac louisville
i onda 57 south sve doposlije nashvila taj 57 autoput prelazi u 24 i tako do atlante sretno, ja cu avionom akobogda :D
Uh ovo je lako kako ti opisa ,pa tu nema dva sata voznje :D Ipak mi krecemo poslije ponoci pa ako nas vidis iz aviona masi uputi nas na pravi put. :bih:
Ma samo prati nas autobus i to ti je to. :)

Ovaj Mekso pozva i svoje "europejce", pa cak i onog chicarita iz ManU. Da sam na Susicevom mjestu nema te sile zbog koje bi ja pustio nekog igraca da ne dodje. Dzeko i kompanija mrs po vize!
upravo tako, meksikanci nas izgleda pravo zahebase :lol: :lol: :lol: a vid sad mi bez dvojice mozda cak i glavnih igraca dzeke i rahimica.Kako united moze pustiti Hernandeza a city kao ne bi dzeku da puste.Joj safete , safete sto im popusti.
luckylaka

#53 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by luckylaka »

Kako teku pripreme,ako neko ima adrese nasih lokala u Atlanti naravno sto blize stadionu neka ih postavi.Dolazimo gladni i zedni. :bih:
samko1974

#54 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by samko1974 »

Bogami izgleda da susic ima velikih problema , gledao sam vijesti na hayatu .Danas je trebao safet dati preskonferenciju sa imenima igraca koji putuju al posto ga mnogi igraci zovu i traze izgovore da propuste tekmu, safet sad sam ne zna sta da radi, pa se izvinuo novinarima i nije im mogao dati bilo kakav intervju.Tako da cemo tek sutra saznati mnogo vise, neki cak pominju i da spaha trazi izostanak sa tekme ako to zaista bude istina onda ce mi spaha ispasti pravi papak jer je on licno rekao susicu da igraci zele tu tekmu.Znaci sutra cemo saznati ko dolazi od nasih igraca a ko ne definitivno.Nadam se da ne bude samo pola tima otkazalo.
luckylaka

#55 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by luckylaka »

Hajde bolan ko da je bitno ko ce doci.Uglavnom mislim da kompletna delegacija iz NS BiH dolazi pa bi se trebali malo pripremiti i za njihov docek.Nije mala stvar vidjeti Usketa,Ilju i ostalu bagru na jednom mjestu.Zna li neko ko od ovih mafijasa dolazi.A od igraca meni je dovoljno da dodje Pjanic,Medo,Bega,Miske,Spaha,Vedo,Sejo,Lule(fale mi jos trojica)ostali vala i ne moraju.Ja znam ko ce doci(ne daj bose belaja).Odoh sad ,,upajcati,,meso i cevape pripremiti za rostilj prije utakmice ispred stadiona(ne smijemo iznevjeriti tradiciju i ako neko ima recept za cimbur salji hitno)P.S.Opet sutra najavljuju haos nevrijeme snijeg,kisa i ostalo.Pooomozi Bozee. :bih:
neko iz mase

#56 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by neko iz mase »

luckylaka wrote:Hajde bolan ko da je bitno ko ce doci.Uglavnom mislim da kompletna delegacija iz NS BiH dolazi pa bi se trebali malo pripremiti i za njihov docek.Nije mala stvar vidjeti Usketa,Ilju i ostalu bagru na jednom mjestu.Zna li neko ko od ovih mafijasa dolazi.A od igraca meni je dovoljno da dodje Pjanic,Medo,Bega,Miske,Spaha,Vedo,Sejo,Lule(fale mi jos trojica)ostali vala i ne moraju.Ja znam ko ce doci(ne daj bose belaja).Odoh sad ,,upajcati,,meso i cevape pripremiti za rostilj prije utakmice ispred stadiona(ne smijemo iznevjeriti tradiciju i ako neko ima recept za cimbur salji hitno)P.S.Opet sutra najavljuju haos nevrijeme snijeg,kisa i ostalo.Pooomozi Bozee. :bih:
na kom ce se parkingu paliti rostilj, da se ti recepti provjere :)~
samko1974

#57 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by samko1974 »

znaci buritos protiv bureka ili tacos protiv cevapa vidjecemo ko ce biti bolji. :D
Kapa ,shal i dres su spremni jos jedan dan i desava se inavzija Atlante!!!!!!
Ja_Ja

#58 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by Ja_Ja »

Kako je sugavo vidjeti da su se Mekse vec okupile u Atlanti, da su im sve zvijezde dosle, da ljudi treniraju. Kako boli ovo ponasanje prema drzavnom grbu to je cudo jedno.

Stoka smo mi od naroda, prodamo se jeftino u pm.

Na drugu stranu se nadam da ce stvarno neko imati rostilj dole :). Sutra uvece u STL lose vrijeme i haman da ce nas pratiti skroz do Atlante, no nas nije briga. Putujemo gotovo 1000 km da podrzimo nase momke i nasu domovinu.
Tuzlachina

#59 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by Tuzlachina »

hiljadu i po milja iz texasa .... dovoljan jedan od Misketa il Seje pa na dernek i ledene pivchine da se provjeri kakvi su u Atlanti domacini ... kad bi se nasho jos kakav sa fifti fifti srolanom ;)

hae ziv'li
:bih:
XXS

#60 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by XXS »

Smecari otkazanih letova!
Dacu kartu dzaba prvom mexikancu koji naidze.
SKAFISKAFNJAK

#61 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by SKAFISKAFNJAK »

hajmo raja da napisete ko je sve na spisku, moguci sastav. slaba nesto zainteresovanost za ovu utakmicu. toliko o nama i nasem patriotizmu. na drugim temama skoro nista nema.lafo prijateljska i to u ameriKi pa slaba zainteresovanost. znam ja nas, hebo ti nas. otkad je susic trener samo kenjaju po njemu a ne prate nish. dajte malo informacija. u cetvrtak lagano kakav dobar stream, nema spavanja.
bice gusto, bice o-2.
ko je sve otkaz´o. slabo ima i vijesti na ovim portalima. zakali smo
luckylaka

#62 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by luckylaka »

Ja_Ja wrote:Kako je sugavo vidjeti da su se Mekse vec okupile u Atlanti, da su im sve zvijezde dosle, da ljudi treniraju. Kako boli ovo ponasanje prema drzavnom grbu to je cudo jedno.

Na drugu stranu se nadam da ce stvarno neko imati rostilj dole :). Sutra uvece u STL lose vrijeme i haman da ce nas pratiti skroz do Atlante, no nas nije briga. Putujemo gotovo 1000 km da podrzimo nase momke i nasu domovinu.
Gdje ti nadze lose vrijeme sutra u StL.Hladno jeste ali nema padavina.Inace sve je spremno.Polazak u 1:00(ABD)Zamolio bih ovom prilikom sve one koji krecu iz St>louisa da obiljeze svoja auta BiH zastavama,salovima da bi se mogli lakse pratiti(ne zna svako puta do Atl.)Onima koji idu sretan put onima koji ostaju tv prenos na Bhtv cini mi se u sedam.Vidimo se,cujemo se(ABD)Sve mi nesto govori da ce nas biti preko svake mjere u inat ovima sto prodaju karte ili dijeli mexama. :bih:
luckylaka

#63 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by luckylaka »

SKAFISKAFNJAK wrote:hajmo raja da napisete ko je sve na spisku, moguci sastav. slaba nesto zainteresovanost za ovu utakmicu. toliko o nama i nasem patriotizmu. na drugim temama skoro nista nema.lafo prijateljska i to u ameriKi pa slaba zainteresovanost. znam ja nas, hebo ti nas. otkad je susic trener samo kenjaju po njemu a ne prate nish. dajte malo informacija. u cetvrtak lagano kakav dobar stream, nema spavanja.
bice gusto, bice o-2.
ko je sve otkaz´o. slabo ima i vijesti na ovim portalima. zakali smo
Boga mi ti il si prespavo ova 2-3 dana ili si mahmuran.Mali milion informacija na svakom portalu.Hajd sad na sport,sport tacka ba ili na sport centar tacka ba i saznaj vise.
SKAFISKAFNJAK

#64 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by SKAFISKAFNJAK »

Sušić će u Atlanti na raspolaganju imati 16 igrač, a to su: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Ibrahim Šehić (Željezničar), Emir Spahić (Montpellier), Boris Pandža (Mechelen), Muhamed Subašić (Olimpic), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Adnan Mravac (Westerlo), Muhamed Bešić (HSV), Mensur Mujdža (Freiburg), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović, Vedad Ibišević (Hoffenheim), Senad Lulić (Young Boys), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv) i Zlatan Muslimović (PAOK).
vidim dzeko ne ide :-)
a i ovi drugi ne mogu ili nece. samo ako je izgovor da je daleko :lol:
bas smo stoka. hajd vidio sam ibricica momak i navodi razlog sto nece. smatra da nije spreman i da ne bi bio od neke koristi ali dzeko i begovic. ovaj begovic fakat izbjegava. ja mislio ono protiv slovacke stvarno bio bolestan. i ako je i bio sad mu vjerovatno niko ne vjeruje.
treb´o je susic makar povesti kakve zamjene za njih, mlade momke kojima bi cast bila makar i na klupi sjediti. nakaradni smo, nema sta. od saveza pa sve do igraca.
jos samo bi da pozdravim sashu papca sjajnog igraca i mozda jos sjajnijeg covjeka
samko1974

#65 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by samko1974 »

Cuj onoga nema informacija i kaze slaba zainteresovanost :lol: :lol: :lol: :lol: pa ako ne zaspes do 2 ujutru , ukljuci BHT pa ces vidjeti na stadionu kako je slaba, doduse ako ti se ucini poloprazan znaj samo da ti je onda kao kosevo puno :D
samko1974

#66 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by samko1974 »

SKAFISKAFNJAK wrote:Sušić će u Atlanti na raspolaganju imati 16 igrač, a to su: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Ibrahim Šehić (Željezničar), Emir Spahić (Montpellier), Boris Pandža (Mechelen), Muhamed Subašić (Olimpic), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Adnan Mravac (Westerlo), Muhamed Bešić (HSV), Mensur Mujdža (Freiburg), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović, Vedad Ibišević (Hoffenheim), Senad Lulić (Young Boys), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv) i Zlatan Muslimović (PAOK).
bas smo stoka. hajd vidio sam ibricica momak i navodi razlog sto nece. smatra da nije spreman i da ne bi bio od neke koristi ali dzeko i begovic. ovaj begovic fakat izbjegava. ja mislio ono protiv slovacke stvarno bio bolestan. i ako je i bio sad mu vjerovatno niko ne vjeruje.
treb´o je susic makar povesti kakve zamjene za njih, mlade momke kojima bi cast bila makar i na klupi sjediti. nakaradni smo, nema sta. od saveza pa sve do igraca.
jos samo bi da pozdravim sashu papca sjajnog igraca i mozda jos sjajnijeg covjeka

:lol: :lol: :lol: :lol: ti si fakat zezas ovdje.Pa citas li ti ako nista zadnjih par stranica il na ovoj temi il na temi safet susic il bilo kojoj drugoj vezanoi za repku ili samo napise post bez ijednog prethodno procitanog?Pa ovdje bolan svaki dan imas informacije i rasprave istih najmanje po 2-3 stranice dnevno.
SKAFISKAFNJAK

#67 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by SKAFISKAFNJAK »

samko1974 wrote:
SKAFISKAFNJAK wrote:Sušić će u Atlanti na raspolaganju imati 16 igrač, a to su: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Ibrahim Šehić (Željezničar), Emir Spahić (Montpellier), Boris Pandža (Mechelen), Muhamed Subašić (Olimpic), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Adnan Mravac (Westerlo), Muhamed Bešić (HSV), Mensur Mujdža (Freiburg), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović, Vedad Ibišević (Hoffenheim), Senad Lulić (Young Boys), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv) i Zlatan Muslimović (PAOK).

:lol: :lol: :lol: :lol: ti si fakat zezas ovdje.Pa citas li ti ako nista zadnjih par stranica il na ovoj temi il na temi safet susic il bilo kojoj drugoj vezanoi za repku ili samo napise post bez ijednog prethodno procitanog?Pa ovdje bolan svaki dan imas informacije i rasprave istih najmanje po 2-3 stranice dnevno.
joj stari ovih dana sam bio neuredan nesto i nadjoh ovu temu vidim od 28.1. do danas samo 3 strane a na onu safet susic i ne ulazim, znam da ga jedni samo napadaju a drugi ga brane i tako u krug. nego znate li kakvo je vrijeme tamo u atlanti, kakvo prognoziraju na dan utakmice. je li se igra na onom velikom stadionu georgia dome gdje igraju americki fudbal. sportski pozdrav
Ja_Ja

#68 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by Ja_Ja »

luckylaka wrote:
Ja_Ja wrote:Kako je sugavo vidjeti da su se Mekse vec okupile u Atlanti, da su im sve zvijezde dosle, da ljudi treniraju. Kako boli ovo ponasanje prema drzavnom grbu to je cudo jedno.

Gdje ti nadze lose vrijeme sutra u StL.Hladno jeste ali nema padavina.Inace sve je spremno.Polazak u 1:00(ABD)Zamolio bih ovom prilikom sve one koji krecu iz St>louisa da obiljeze svoja auta BiH zastavama,salovima da bi se mogli lakse pratiti(ne zna svako puta do Atl.)Onima koji idu sretan put onima koji ostaju tv prenos na Bhtv cini mi se u sedam.Vidimo se,cujemo se(ABD)Sve mi nesto govori da ce nas biti preko svake mjere u inat ovima sto prodaju karte ili dijeli mexama. :bih:
Ma ovi na weather.com mjenjaju prognozu ko St. Louisko vrijeme :).. Jucer gledao najavljivali snijeg za utorak i srijedu a evo sada samo srijeda.
samko1974

#69 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by samko1974 »

ma i ja gdje god odem na vidim prognozu drugacije pise .Uglavnom to i ako bude snjega , bice nesto bezveze malo samo u stl ali u atl nema snijega tamo ce biti oko 45 F temperatura i izgleda kisa u srijedu.Kako god da bude u ATL stadion je natkriven.
luckylaka

#70 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by luckylaka »

11:31 pm Idemo polako-ekipa iz St.Louis :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: Vidimo se ujutro u Atl. ABD.
Ja_Ja

#71 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by Ja_Ja »

Dosho kuci, malo spavao pa reko da vidim sta ima ovdje novo. Pokusao sam da procitam sve komentare ekspertnih timova na sa-x temi o tekmi kao i na sportsport ali mi se nije dalo da idem po 30 stranica unazad i citam golu glupost za gluposti.

Ovu utakmicu ja gledam iz malo drugacije perspektive. Iako nas nije bilo ni blizu 30 hiljada (mozda cak ni 20), bilo je lijepo vidjeti tokom cijelog dana ekipe po gradu po barovima i kaficima. U Hootersu je bilo ludilo, tu sam 5 sati prije tekme vec izgubio glas :). Igru koja je bila solidna na stranu, ova tekma je imala jednu drugu vaznost. Na utakmici je bio veliki broj malisana koji su rodjeni ovdje, kojima je ovo prvi put da se susrecu sa jednim jakim "patriotskim" nabojem izvan svojih kuca, prvi put se susrecu sa igracima, masom drugih navijaca itd..itd.. Eh zbog njih Vedo (koji je odigrao veoma dobru utakmicu) i kompanija su se mozda malo i napatili ali su definitivno pomogli pri usadjivanju ljubavi prema domovini kod te nove generacije dijasporaca. Jos sam uvijek pod svjezim utiscima tako da cu prestati pisati te pokusati pripremiti par slikica, i postaviti ovdje.
luckylaka

#72 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by luckylaka »

Jos malo pa slike
BiH-x

#74 Re: BiH vs Meksiko u Atlanti

Post by BiH-x »

Bacaj jos ako imas :bih:
Locked