Ratna odšteta od RS

Locked
Agic Nurija

#51 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Agic Nurija »

nikola 1 wrote:
muha_sa wrote:
nikola 1 wrote:u presudi u slučaju „Čolić i drugi" nije striktno navedeno da se isplata mora obavi u novcu.
nije fol u lovi--meni niko ne može nicim platit strah u ocima moje djece dok su nas 4.godine barbari s okolnih brda-sa sigurne distance--granatirali.
-koliko je logora otvoreno---logora za civile--jadni ljudi samo zbog imena s kucnog praga odvodjeni i u konc logore ko životinje zatvarani----ko ce njima platit-i može li se to lovom nadoknadit :?:
-more toga ima za šta trebaju bit sudjeni i osudjeni--od stotine popaljenih sela--opljackane imovine--opljackanih fabrika.....................o ubistvima,klanjima i silovanjima ne bih--jer to je nemjerljivo bilo s cim.

-bitna je osuda i presuda--moralna satisfakcija.

-jer ako ovi ne budu kažnjeni za zlocine koje su u ime RSa i srpstva pocinili opet ce naraštaji koji dolaze pokušat isto cinit :-)
To te razumijem i slazem se,samo vidim da si iz Sarajeva a tu opet dolazimo do mucnih tema.Ima jos roditelja cija su djeca bila u strahu od pripadnika ABIH.Nije sve tako crno bijelo....Republika Srpska je samo dio BiH i njoj zive i Hrvati i Bosnjaci i ako bog da bice ih sve vise u RS i Srba u federaciji.Ako smo jedna zemlja trebamo zajednicki i rjesavati probleme.
Naravno da ćemo onda kao Bosanci riješiti sve probleme bosanske države i bosanskog naroda. :D
Agic Nurija

#52 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Agic Nurija »

Kome i gdje se podnosi tužba i mora li se ići preko advokata?
Bosnolog

#53 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Bosnolog »

@ Nokia

Obzirom da si ti koliko znam pravnik volio bih da cujem tvoje misljenje po pitanju nadolazecih tuzbi gradana u BiH i dijaspori kojima je nanesena fizicka bol i patnja ,torture po logorima,silovanja od strane Karadzicevih zlikovaca,kao i zlocinacke tvorevine tzv HB,ovdje se radi o fizickim licima kojim je imovna unistena i opljackana,clanovi porodice ubijani neke i danas nisu nasli,kao i posljedice planski i sistematski protjerani iz njihovih predratnih opstina boravka.Ovo se odnosi i na imovinu vjerske zajednice,unistenu insfrastrukturu,civilne zrtve ranjavanja ili ubistava za vrijeme napada na mjesto zivljenja i slicno,.....

Obzirom da sam u bliskoj vezi sa velikim brojem raznih lobistickih organizacija i udruzenja od zrtava agresije na BiH ,logorasa,zena zrtava rata,civilnih zrtava rata kako onih kovji zie u BIH tako i dijaspori,...duze vremena se radi na objedinjavanju baze podataka kao preduslov tuzbi koje ce uslijediti u bucnosti jer trebamo znati da ratni zlocin ne zastarjeva ukljucujuci i one koji su u meduvremenu umrli u ime kojih imaju pravo tuziti njihovi blizi clanovi porodica cije izjave o onom sto su prezivjeli su ostale.

Plan masovnih tuzbi bi isao od strane advokatskih timova preko lobistickih i drugih organizacija koje unutar sebe imaju ova udruzenja gdje se evidentiraju oni koji ce tuziti i traziti novcanu nadokandu za stetu koja im je nanesena u proteklom ratu po gore nabrojanim kategorijama i grupacijama.

Preko nekoliko organiacija dijaspore formirano tijelo koje ce da radi po ovom pitanju van BiH koje radi na formiranju tima advokata koji ce podnijeti tuzbe protiv opstina u kojima im se desilo krivicno djelo spisak tuzenih ce biti sirok od pojedinaca raznih nivoa vasti, od opstina ,njihovih ratnih kriznih stabova poput SDS-a Republike Srpske,drzave Srbije ,Hrvatske i Crne Gore.

Dio tog advokatskog tima ce ciniti cak i dijeca zrtve tih zlocia koji su nakon progona zavrsili prestizne univerzitete u Americi i Evropi i rade za ugledne advokatske firme,....Jedna od stvari i razloga cekanaj je revizija tuzbe protiv Srbije i CG nakon presude Karadzicu,Perisicu i drugima te onoj Tudzmanovoj pobinjenickoj paradrzavnoj krimo udrugi tzv, HZ HB, Prlic,Praljak i drugi,......

Zrtve koje zive u dijaspori i organizacije su dosta toga uradile u organizacionom planu mnogo vise nego u BiH,.....Obzirom da si ti pravnik a ma jos takvih na ovom forumu ako ima zainteresovanih da se napravi zajednicko udruzenje pravnih strucnjaka i savjetnika koji ce raditi kordinirano po tom pitanju i zastupati tuzenu stranu,izvori finasiranja ce biti registracijska uplata,donatorske veceri,donacije poduzetnika van BiH i u BiH,a naknada nakon presuda bi bila porcentualna od presuda,....

Tuzbe bi isle prema Strazburu protiv opstia u BiH iz kojih su protjerani i osteceni RS ali i djela Hercegovine nekadasnej paratvorevine HZHB kao i protiv susjednih drzava da se utvrdi njihovo ucesce i odgovornost,......

Nacin otplate i isplate je ono sto bi se svakako moglo rijesavati u drugoj fazi nakon dobijenih presuda poput aduzivnaja kod MMF,Konfiskacija imovine u vlasnistvu tuzenih strana unutar i van tih drzava,odvajanje procenta od povrata sa drzavnog buzdeta iz ukupnih prihota itd,........

Interesu je me tvoje misljenje da li cekati reviziju presude protiv Srbije i CG ili ici sa tuzbama navedenih subjekata i ostaviti da se ta revizija tuzbe desi nakon presude Karadzicu,.....Ova udruzenja i advokati imaju namjeru tuziti i Republiku Hrvatsku zbog njene uloge u formiranju konc logora na dijelu Hercegovne koja su formirala uz pomoc HVO koji je bio njihova ispostava u BiH do akrtivne agresije i formiranje paradrzave HB koja stoji iza forimiranja iste jer je ista placana i kadrsovski kontorlisana iz Zagreba,te dokazi o direktnoj umjesanosti Hrvatske i priznanja te izvinjenja Josipovica u ratu protiv BiH i njihovih opstina zasto postoje dokazi poput srbijanske rezolucije,dosadanjih presuda pred domacim i medunarodnim sudovima,izvinja i javnih priznanja,.....

Sto se tice registaracie fizickih i pravnih lica koji imaju prvo na nadoknadu sredstava do sada se radilo unutar organizacia oko popunjavanja formulara,registracije dijala onih koji su inforimsani te njihovih izjava,dokaza itd.Sada radimo na tome da se izade u javnost sa adresama kome i kako i kome da se obrate oni koji su zaobideni sa detaljnim informacijama i uputama u vezi ovog otvorenog ali jako vaznog pitanja za zrtve planske ugresije s cilje bioloskog istrebljenja,progona i unistenja jednog naroda i neovisne drzave iza cega je postoja plan susjednih zemlja i pomoc onih koji su bili dio tog zlocinackog projekta.......

Neke detaljnije informqacije oko buducih planove mozemeo razmjeniti preko PP,..........
pojedinac

#54 Re: Ratna odšteta od RS

Post by pojedinac »

@nokia6170

Zahvalio bih ti se na učešću na temi i pojašnjenjima po ovom pitanju.

Interesuje me tvoje mišljenje koliko pije vode ova izjava nadležnih RS, iznesena u Fokusu:
Upozoravaju da je odredbama Zakona o obligacionim odnosima regulisana blagovremenost potraživanja nadoknade štete.
- Propisani su rokovi zastare potraživanja prouzrokovane štete. Ovo potraživanje zastarijeva za tri godine od dana kad je oštećenik doznao za štetu, a u svakom slučaju ovo potraživanje zastarijeva za pet godina od kada je šteta nastala - navode nadležni. Podsjetili su da rokovi zastarijevanja počinju od dana ukidanja ratnog stanja, te istakli da je odlukom Narodne skupštine RS ratno stanje ukinuto u junu 1996. godine, a Dejtonski mirovni sporazum zaključen je u novembru 1995. godine.
- Od dana ukidanja ratnog stanja nije bilo prekida ni zastoja u zastarijevanju, što znači da je krajnji rok za utuženje bio juni 1999. godine. Štetu su pretrpili tokom 1992. i 1995. godine, dok su tužbu nadležnom sudu podnijeli 2008. godine, što znači da je protekao i objektivni i subjektivni rok za podnošenje tužbe - upozoravaju nadležni u RS i navode da su u tužbama ne precizira vid nematerijalne štete koja se potražuje.

http://www.fokus.ba/nov/index.php?optio ... Itemid=153
nokia6170

#55 Re: Ratna odšteta od RS

Post by nokia6170 »

pojedinac wrote:@nokia6170

Zahvalio bih ti se na učešću na temi i pojašnjenjima po ovom pitanju.

Interesuje me tvoje mišljenje koliko pije vode ova izjava nadležnih RS, iznesena u Fokusu:
Upozoravaju da je odredbama Zakona o obligacionim odnosima regulisana blagovremenost potraživanja nadoknade štete.
- Propisani su rokovi zastare potraživanja prouzrokovane štete. Ovo potraživanje zastarijeva za tri godine od dana kad je oštećenik doznao za štetu, a u svakom slučaju ovo potraživanje zastarijeva za pet godina od kada je šteta nastala - navode nadležni. Podsjetili su da rokovi zastarijevanja počinju od dana ukidanja ratnog stanja, te istakli da je odlukom Narodne skupštine RS ratno stanje ukinuto u junu 1996. godine, a Dejtonski mirovni sporazum zaključen je u novembru 1995. godine.
- Od dana ukidanja ratnog stanja nije bilo prekida ni zastoja u zastarijevanju, što znači da je krajnji rok za utuženje bio juni 1999. godine. Štetu su pretrpili tokom 1992. i 1995. godine, dok su tužbu nadležnom sudu podnijeli 2008. godine, što znači da je protekao i objektivni i subjektivni rok za podnošenje tužbe - upozoravaju nadležni u RS i navode da su u tužbama ne precizira vid nematerijalne štete koja se potražuje.

http://www.fokus.ba/nov/index.php?optio ... Itemid=153
to stoji, ali ovdje je situacija drugacija iz dva razloga....iz ugla medjunarodnog i ugla domaceg prava.

po statutu haskog tribunala osteceni imaju pravo da traze naknadu stete u drzavi u kojoj zive od onoga ko je osudjen za ratne zlocine.

haske presude se priznaju u bosni i hercegovini kao domace presude, a i po nasem pravu osteceni ima pravo u parnicnom postupku ostvariti naknadu stete po osnovu utvrdjene krivice osudjenog.

tako da se galica moze tuziti u sarajevu za naknadu stete po osnovu njegove krivicne odgovornosti utvrdjene u hagu.

mene samo zanima, zasto se cekalo 4 godine na ove tuzbe, jer je galic presuda u hagu postala konacna 2006. godine.
and

#56 Re: Ratna odšteta od RS

Post by and »

napokon da se krenulo sa nečim pametnim
pojedinac

#57 Re: Ratna odšteta od RS

Post by pojedinac »

@nokia6170

Kakvu jurisdikciju ima presuda suda neke druge države, izuzev haškog tribunala i suda u Strasburgu, na priznavanje i sprovedbu u BiH odnosno RS?
exliberal

#58 Re: Ratna odšteta od RS

Post by exliberal »

Ako se krene sa ovim tuzbama i ratnim odstetama smijem li ja onda tuzit Federaciju ?
muha_sa

#59 Re: Ratna odšteta od RS

Post by muha_sa »

exliberal wrote:Ako se krene sa ovim tuzbama i ratnim odstetama smijem li ja onda tuzit Federaciju ?
ne cekaj da krene vec tuži ako imaš osnova.
Bosnolog

#60 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Bosnolog »

Krajnji saldo placanja ratnih odsteta ce biti mnogo pogubniji i veci za zlocancko genocidni Cenitet,kao i opstine tzv.Erceg Bosne ali bogam i susjedne drzave Serviju i Hrvatsku. ;-) Pa ce se morati isplatiti retroaktivno za sve invalidnine koje danas placaju gradni a ije su invalidnosti posljedica zdruzenih agresija susjednih zemlja i domacih pomagaca u vidu genocidne sumske i Erceg Jastrebovske,......

Ratni zlocin ne zastarjeva kao i oteta zemlja koja je do sada koristena ili protupravno izgradeni privatni i drzavni objekti ce biti uklanjani ili ruseni osim ako se nade prihvatljiva cijena za protjerane vlasnike tih posjeda ako budu voljni pristati da im se oteta zemlja nadoknadi novcano.

Za vrijeme rete je planski i sistematski otimana kao Jevrejima koji su jos dobili mucilista i metak u celo.....

Svako ko ima osnove i dokaza neka tuzi,......Niko nikome ne moze da ospori to univerzalno pravo.Strazbur ce imati bruku posla,.......

Uveliko se redi na masovnim tuzbama koje slijede,najveci borj dijaspore je uglavnom etnicki planski i sitematski pociscen,.slijedi bumerang sa sa ogromnom cijenom tereta za sto ce da placaju sadasnje i buduce generacije,...samo kopirati i slijediti iskustvo Jevreja,..... ;-) Stoga je neophodna i revizija tuzbe protiv Servije i Cgne Gore kao i pokrenuti tuzbu protiv Hrvatske nakon presude Karadzicu a do tada spremati se i ukloniti Sakiba Softica http://www.camo.ch/tuzba_bih.htm i vratiti originalnog podnosioca iste uvazenog gospodina Francis Boyle-a http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Boyle
exliberal

#61 Re: Ratna odšteta od RS

Post by exliberal »

muha_sa wrote:
exliberal wrote:Ako se krene sa ovim tuzbama i ratnim odstetama smijem li ja onda tuzit Federaciju ?
ne cekaj da krene vec tuži ako imaš osnova.
mislim imam osnova samo neznam gdje i koga da tuzim.....federaciju, drzavu , os , mup.... :(
dali postoji neki zvanicni dokumenat koji daje pravo nastradalim da tuze jednu od strana u proslom ratu i ako postoji koji su uslovi
ovo pitam ne iz zajebancije ili sto ce neko pomislit da provociram....
Bosnolog

#62 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Bosnolog »

Zato sto su te zatvorili nakon sto si odbio da kao pripadnik ARBiH nastavis braniti Sarajevo vec rade odlazak u zatvor cekajuci oslobodioce s brda i Pala da sljegnu da te oslobode,........ :mrgreen:
exliberal

#63 Re: Ratna odšteta od RS

Post by exliberal »

Bosnolog wrote:Zato sto su te zatvorili nakon sto si odbio da kao pripadnik ARBiH nastavis braniti Sarajevo vec rade odlazak u zatvor cekajuci oslobodioce s brda i Pala da sljegnu da te oslobode,........ :mrgreen:
Tvoji glupi komentari nezasluzuju odgovora ali kad vec me prozivas pitam jer su mi ubijena dva clana familije u Sarajevu ( jednog nismo nikad ni nasli) tako da me interesuje ako dodje do ovih tuzbi sta da radim....da ubijeni su od pripadnika armije ili mup-a...zamisli i srbe su ubijali u Sarajevu.....ma nije istina.... to su lazi......
A sto se tice zatvaranja......Zatvaran sam u Sarajevu na pocetku rata zbog svog imena i prezimena ali sam zatvaran isto sto nisam htjeo ici u samoubilacke akcije koje su izvodjene da bi se pojedinci mogli hvalit da su "cetnike razvalili"
sad cekam da mi ti objasnis u kojim si ti rovovima bio po minhenu ili svedskoj.....nemoras se trudit da me prozivas ...priznajem nisam bio prvoborac ko ogromna vecina na ovom forumu, niti sam potrcao da uzmem pusku ( sve i da sam htjeo nisu mene htjeli), nego su nas natjerali na kopanje pa onda puske u ruke ...da vidim ko nece "dobrovoljno da se prijavi"........ :x
and

#64 Re: Ratna odšteta od RS

Post by and »

exliberal wrote:
Bosnolog wrote:Zato sto su te zatvorili nakon sto si odbio da kao pripadnik ARBiH nastavis braniti Sarajevo vec rade odlazak u zatvor cekajuci oslobodioce s brda i Pala da sljegnu da te oslobode,........ :mrgreen:
Tvoji glupi komentari nezasluzuju odgovora ali kad vec me prozivas pitam jer su mi ubijena dva clana familije u Sarajevu ( jednog nismo nikad ni nasli) tako da me interesuje ako dodje do ovih tuzbi sta da radim....da ubijeni su od pripadnika armije ili mup-a...zamisli i srbe su ubijali u Sarajevu.....ma nije istina.... to su lazi......
A sto se tice zatvaranja......Zatvaran sam u Sarajevu na pocetku rata zbog svog imena i prezimena ali sam zatvaran isto sto nisam htjeo ici u samoubilacke akcije koje su izvodjene da bi se pojedinci mogli hvalit da su "cetnike razvalili"
sad cekam da mi ti objasnis u kojim si ti rovovima bio po minhenu ili svedskoj.....nemoras se trudit da me prozivas ...priznajem nisam bio prvoborac ko ogromna vecina na ovom forumu, niti sam potrcao da uzmem pusku ( sve i da sam htjeo nisu mene htjeli), nego su nas natjerali na kopanje pa onda puske u ruke ...da vidim ko nece "dobrovoljno da se prijavi"........ :x
a ko tebe nije htio?
Bosnolog

#65 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Bosnolog »

exliberal wrote:
U ovom povecanom dijelu si sam sebe razotkrio ko si i sto si,..... :razz:

Pa nama si se hvalio ovdje kako si branio Zuc,tamo je bio komandant odbrane Zuca inace moj rodak rahmetli Enver Sehovic ovaj sto predsjedniku Izetbegovici pored na prilogu pokazuje rukama raspored cetnickih polozaja prilikom posjete na tom dijelu sarajevskog ratista http://www.youtube.com/watch?v=tqAPOv80ArE ,Zuc je bio jedan od najtezih sarajevskih ratista ;-), Sehovica poslasmo u Velesice,sam je izrazio tu zelju jer je tamo zivio i imao familju do pocetka rata,.....

Meni si rekao da su te zatvarali jer nisi zelio da ides na liniju da branis Sarajevo da bi neko dobio Zlatnog Ljiljana a vidim da ti se nije ubijala cetnicka bratija jer si ih simpatisao,.....Obzirom da sam s ponosom branio svoju BiH jos od vremena osnivanja PL ciji sam bio jedan od osnivaca,...... tebi nema sto objasnjavati gdje sam bio i sto sam radio,nekome ko svojim postavovima i izjavama koje su indenticne sa onima koji razmisljaju poput tebe a koji su pucali na grad i tebe dok si bio u zatvoru kojoj zele isto sto i Dabicevi jurisnici,.....

Za ubijene clanove familije kako tvrdis da su ubijeni od strane ARBIH trebas prvo dokazati ko ih je ubio i da se sudi odgovrnima,Mada tebi nista ne vjerjem jer smatram da si zlomanjeran i anti BH nastrojen sto redovno potvrdis na svim temama ovog foruma,.....
BHCluster

#66 Re: Ratna odšteta od RS

Post by BHCluster »

Svima onima koji ma je neko nanjeo bilo kakvu stetu u ratu neka tuze entitete kada su nastali u krvi neka sada to i malo deblo plate...
BHCluster

#67 Re: Ratna odšteta od RS

Post by BHCluster »

Sto se tice tuzbi protiv RS:
Od civilnih zrtava ih ocekuje - 3000 tuzbi iz samo iz Sarajeva a kada na do se doda Krajina, Posavina, Podrinje, Hercegovina...
Od logorasa - 15000 tuzbi

Onda tu dolazi i tuzba od zena zrtava rata itd... Svoja prava ostvarite jer niko drugi to nece za vas da uradi a bili Vi u BiH ili vani.
exliberal

#68 Re: Ratna odšteta od RS

Post by exliberal »

and wrote: a ko tebe nije htio?
And nije me htjeo TO, nisu me htjeli na poslu....kad sam dosao kod komsija koji su otvoreno dijelili oruzje i rekao ljudi vi se svi naoruzavate a moju kucu obilazite ....dajte da idemo zajedno ....neka mi smo ovdje da tebe cuvamo?... od koga?.....neka samo ti sjedi kuci ....kasnije smo pokupljeni i odvedeni na zuc na kopanje...tako smo i mobilisani u jesen 92....u medjuvremenu dva clana porodice su mi ubijena.
Kad je pocela ova rasprava dugo sam se kontao dali da postavim ovo pitanje jer sam znao da ce patriote "ala Bosnolog" da pocnu da pljuju po meni
lerdi

#69 Re: Ratna odšteta od RS

Post by lerdi »

exliberal wrote:
And nije me htjeo TO, nisu me htjeli na poslu....kad sam dosao kod komsija koji su otvoreno dijelili oruzje i rekao ljudi vi se svi naoruzavate a moju kucu obilazite ....dajte da idemo zajedno ....neka mi smo ovdje da tebe cuvamo?... od koga?.....neka samo ti sjedi kuci ....kasnije smo pokupljeni i odvedeni na zuc na kopanje...tako smo i mobilisani u jesen 92....u medjuvremenu dva clana porodice su mi ubijena.
Kad je pocela ova rasprava dugo sam se kontao dali da postavim ovo pitanje jer sam znao da ce patriote "ala Bosnolog" da pocnu da pljuju po meni
Kao što ti neko već reče: "Ako imaš osnova i dokaze, tuži.". Trebao si i ranije ako češ moj savjet.

Patriote koje sufliraju sa pristojne daljine stavi na ignore, pa put suda BiH da vidiš šta ti je činiti. Možda i da kakvog jačeg advokata prije toga posjetiš. Ono na šta bi ti ja ovdje ukazao je to da, ukoliko tužiš FBiH mora postojati neki dokaz ili presuda koja govori o tome da su ti određeni zločini rezultat sisemskog djelovanja, kao što je presuda Galiću kada je RS u pitanju. Dakle tamo je dokazano da su građani sistemski gađani i ubijani, pa se iz toga crpi pravni osnov za tužbu. Ovaj tvoj slučaj bi prije mogao završiti kao ratni zločin, koji je počinilo par budala, ali mislim da bi u tom slučaju mogao ako ništa od njih tražiti nadoknadu štete i imao bi neku moralnu satisfakciju. Nisam pravnik, ali ponešto znam i o pravu. U svakom slučaju ja kao sarajlija te molim i pozivam da podneseš tužbu, kako bi se ako ništa ti kreteni našli i kaznili za to djelo. Sa srećom :thumbup:
nikola 1

#70 Re: Ratna odšteta od RS

Post by nikola 1 »

Imate slucaj "DOKIC" koji samo vrh ledenog brega...Presuda u njegovom slucaju moze dovesti Fedraciju BiH u bankrot tako da je jedino rijesenje i Federaciji .RS izdavanje drzavnih obveznica i RS je to vec unijela u zakon i na tome ce se zavrsiti.
muha_sa

#71 Re: Ratna odšteta od RS

Post by muha_sa »

nikola 1 wrote:Imate slucaj "DOKIC" koji samo vrh ledenog brega...Presuda u njegovom slucaju moze dovesti Fedraciju BiH u bankrot tako da je jedino rijesenje i Federaciji .RS izdavanje drzavnih obveznica i RS je to vec unijela u zakon i na tome ce se zavrsiti.
otkud znaš da ce se na tome završit :? rekla ti neka gatara--grah razbacio-šta li :?
muha_sa

#72 Re: Ratna odšteta od RS

Post by muha_sa »

exliberal wrote:
nadam se da istinu zboriš--ne bih ulazio u to--to ti najbolje znaš.
ako nije problem de nam još reci u kojem si naselju živio :?
-gdje se je to dijelilo otvoreno oružje :?
-zašto ovo pitam :? radi mojih saboraca-dobrovoljaca koji su skocili u odbranu grada--Pere,Karla,Mileta,Slobe,Pere 2.-Saleta-Stanka............ doduše-veze nemam i nikad me nije interesovalo šta su i koje nacije--znam samo da su momci velikog srca i beskrajne ljubavi prema gradu u kojem su rodjeni.

ps.
-moj savjet--nisam pravnik nego nako ljudski---tuži ako imaš osnova--nek svak odgovara za svoja nedjela.
nokia6170

#73 Re: Ratna odšteta od RS

Post by nokia6170 »

nikola 1 wrote:Imate slucaj "DOKIC" koji samo vrh ledenog brega...Presuda u njegovom slucaju moze dovesti Fedraciju BiH u bankrot tako da je jedino rijesenje i Federaciji .RS izdavanje drzavnih obveznica i RS je to vec unijela u zakon i na tome ce se zavrsiti.
jesi li ti uopste procitao presudu djokic?
nikola 1

#74 Re: Ratna odšteta od RS

Post by nikola 1 »

nokia6170 wrote:
Nije bitno da li smo Ti ili Ja procitali presudu u slucaju Djokic.Postoje relevantniji ljudi za to.

Incko: Presuda suda u Strazburu u slučaju Đokić mora se poštovati.Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je danas da je potpuno jasno da se presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u "slučaju Đokić" mora poštovati. "Presude se moraju poštovati isto kao i u `slučaju Sejdić i Finci`.

I ako bude više takvih slučajevi oni se moraju poštovati, jer u suprotnom sudovi ne bi bili potrebni", izjavio je Incko medijima nakon posjete Centralnoj izbornoj komisiji BiH, komentarišući najavu predsjednika Vlade Federacije BiH Mustafe Mujezinovića da neće provesti odluku Suda iz Strazbura.
nokia6170

#75 Re: Ratna odšteta od RS

Post by nokia6170 »

nikola 1 wrote:
nokia6170 wrote:
Nije bitno da li smo Ti ili Ja procitali presudu u slucaju Djokic.Postoje relevantniji ljudi za to.

Incko: Presuda suda u Strazburu u slučaju Đokić mora se poštovati.Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je danas da je potpuno jasno da se presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u "slučaju Đokić" mora poštovati. "Presude se moraju poštovati isto kao i u `slučaju Sejdić i Finci`.

I ako bude više takvih slučajevi oni se moraju poštovati, jer u suprotnom sudovi ne bi bili potrebni", izjavio je Incko medijima nakon posjete Centralnoj izbornoj komisiji BiH, komentarišući najavu predsjednika Vlade Federacije BiH Mustafe Mujezinovića da neće provesti odluku Suda iz Strazbura.
Cuj nije bitno :-)

Prijetelju moj dragi. Zapocetak, poslusaj me sa dva savjeta: citaj i koristi svoj mozak. A ono sto ne znas ili ne razumijes, pitaj.

A dotad mozes slobodno procitati opservaciju presude Djokic upravo na ovom forumu kakvu ti nece dati ni Incko, niti bilo koji drugi politicar u Bosni i Hercegovini.

Bujrum ;)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=79363
Locked