Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post Reply
cyprus

#51 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by cyprus »

BiH-x wrote:Upiskao se od straha :lol:

Nego, da te pitam; da li vjerujes da su Mirza Delibasic i Davorin Popovic igrali kosarku srpskim glavama tokom rata u Sarajevu? Da li vjerujes da su Sarajlije sami sebi granitirali na Markalama? Da li vjerujes da nikada nije bio genocid u Srebrenici? Da li vjerujes da su Bosnjaci Srbe bacali lavovima u pionirskoj dolini?

Ako ne; sram te bilo sto ne mozes nesto vjerovati samo sto ide u prilog "neprijatelju" :x :x Isti si cetnik ocam' :-x
Znači ti primjenjuješ logiku: ako Bošnjaci nisu lavovima bacali Srbe, onda sigurno ni Hašim Tači ne može bit mafijaš!

Nema šta, evidentno očigledna korelacija :oops:
BiH-x

#52 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by BiH-x »

Ne, ono sta ja kazem je da su Srbi izgubili kredibilitet sa tim njihovim glupostima o bacanju djece lavovima, pa im je sada malo tesko vjerovati kada nekoga optuzuju za slicne stvari :) Znas onu poucnu pricu "The boy who cried wolf?"
cyprus

#53 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by cyprus »

BiH-x wrote:Ne, ono sta ja kazem je da su Srbi izgubili kredibilitet sa tim njihovim glupostima o bacanju djece lavovima, pa im je sada malo tesko vjerovati kada nekoga optuzuju za slicne stvari :) Znas onu poucnu pricu "The boy who cried wolf?"
Dakle, ti misliš da je ovaj Marty ustvari Martić? :-D
richa

#54 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by richa »

BiH-x wrote:Ne, ono sta ja kazem je da su Srbi izgubili kredibilitet sa tim njihovim glupostima o bacanju djece lavovima, pa im je sada malo tesko vjerovati kada nekoga optuzuju za slicne stvari :) Znas onu poucnu pricu "The boy who cried wolf?"

Jarane ti ili si glup ili se trudis da budes glup, ako je ovo drugo odlicno ti ide. Sta si zapeo za tu bijednu Srbiju kad ti u tekstu fino pise da je covjek dobio informacije i saznanja od stranih istraznih agencija, cak i od FBI-a.
Ali ne uvijek se tu mora ubaciti i srbija, srbin, cetnik, zavjera SANU,trte mrte ....,a nije vazno to sto su ljudi ubijani i klani na najzvjerskiji nacin (a ne radi se samo o srbima, nego i o drugim narodima). Stvarno ti i ovaj bosnolog zasluzujete NOBELA za kolicinu gluposti koju izvalite na ovom forumu.
Jazz_Junkie

#55 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by Jazz_Junkie »

Znaci u tvojim ocima samo krvna zrncad odlucuju sto je istina? Zelis li reci da su Nijemci za sva vremena izgubili kredibilitet zato sto su pocinili Holokaust, izazvali dva svjetska rata...? Tvoje pisanje nebuloza ovdje je slicno onom na podforumu Historija. Ne zanima te sadrzaj izjave/teksta/istrazivanja nego prvenstveno nacionalnost autora na osnovu cega/kojeg donosis svoje zakljucke i postajes instrument propagande, svjesno ili nesvjesno, sto ti je izgleda iovako nebitno. Izvjestaj o kriminalnim poslovima Tacija je publiciralo Vijece Evrope. Taci je bio udarna vijest u skoro svim zapadnim medijima i cisto sumnjam da SANU ili bilo koja srbijanska institucija ima utjecaj na "veliku" Evropu. Cestitam, Risto Djogo i kompanija dobivaju jaku konkurenciju sa bosnjacke strane.
BiH-x

#56 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by BiH-x »

Jazz_Junkie wrote:
Znaci u tvojim ocima samo krvna zrncad odlucuju sto je istina? Zelis li reci da su Nijemci za sva vremena izgubili kredibilitet zato sto su pocinili Holokaust, izazvali dva svjetska rata...? Tvoje pisanje nebuloza ovdje je slicno onom na podforumu Historija. Ne zanima te sadrzaj izjave/teksta/istrazivanja nego prvenstveno nacionalnost autora na osnovu cega/kojeg donosis svoje zakljucke i postajes instrument propagande, svjesno ili nesvjesno, sto ti je izgleda iovako nebitno. Izvjestaj o kriminalnim poslovima Tacija je publiciralo Vijece Evrope. Taci je bio udarna vijest u skoro svim zapadnim medijima i cisto sumnjam da SANU ili bilo koja srbijanska institucija ima utjecaj na "veliku" Evropu. Cestitam, Risto Djogo i kompanija dobivaju jaku konkurenciju sa bosnjacke strane.
Opa, evo ga, protivnika nacionalizma i stereotipa osim kada treba etikirati Albance kao (citiram) "zaostali i sa plemenskim mentalitetom" Znas kakva bi se halabuka digla kada bi jedan pravi Austrijanac tako nesto reako za recimo crnce? A jos kad bi se taj Austrijanac predstavio kao "kosmopolita" koji ne gleda na nacionalnost :lol:
Nemoj, ziv bio, ti meni drzati lekcije o "nacionalizmu".

I rekao sam mnogo puta; moguce je da je ovo oko Tacija istina, ali posto su Srbi lagali o ovakvim stvarima prije, mnogo teze im se vjeruje sad. Za to su sami krivi.
I da ponavljam; vi ste Tacija kolektivno osudili, a Boris Tadic je spreman s njim da razgovara. Cudno, nije li?
Last edited by BiH-x on 17/12/2010 02:00, edited 3 times in total.
exliberal

#57 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by exliberal »

BiH-x wrote:
Jazz_Junkie wrote:
Opa, evo ga, protivnika nacionalizma i stereotipa osim kada treba etikirati Albance kao (citiram) "zaostali i sa plemenskim mentalitetom" Znas kakva bi se halabuka digla kada bi jedan pravi Austrijanac tako nesto reako za recimo crnce? A jos kad bi se taj Austrijanac predstavio kao "kosmopolita" koji ne gleda na nacionalnost :lol:

I rekao sam mnogo puta; moguce je da je ovo oko Tacija istina, ali posto su Srbi lagali o ovakvim stvarima prije, mnogo teze im se vjeruje sad. Za to su sami krivi.
I da ponavljam; vi ste Tacija kolektivno osudili, a Boris Tadic je spreman s njim da razgovara. Cudno, nije li?
Cek malo jesi li ti procitao ko je izjavio ovo ili si samo uskocio u po teme i poceo da osudjujes izjavu bez citanja.....tito dradi nasta je spao forum politike....sad cekam bosnologa da nam pocne postirat stvari koje nemaju nikakve veze sa temom ali....ko te pita vazno je da se pise :-) :-) :-) :-)
BiH-x

#58 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by BiH-x »

I nesrbi kao General Mackenzie i Julia Gorin kazu da su Sarajlije sami sebe granatirali na Markalama i da su Tuzlaci krivi za masakru na Kapiju. Da li to znaci da je istina?

Kazem ja kao Boris Tadic; sve dok se ne dokaze da su optuzbe osnovane ja im ne vjerujem :thumbup:
Jazz_Junkie

#59 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by Jazz_Junkie »

BiH-x wrote: Opa, evo ga, protivnika nacionalizma i stereotipa osim kada treba etikirati Albance kao (citiram) "zaostali i sa plemenskim mentalitetom" Jako si mi ti "neutralan posmatrac" u pm. Znas kakva bi se halabuka digla kada bi jedan pravi Austrijanac tako nesto reako za recimo crnce? A jos kad bi se taj Austrijanac predstavio kao "kosmopolita" koji ne gleda na nacionalnost :lol:

Hoces li reci da na Kosovu ne vlada plemenski mentalitet i zasto mislis da je to nuzno i ponizavanje albanskog naroda? Za taj plemenski mentalitet postoji povijesno objasnjenje i stvar nesto racionalnijeg posmatranja ovog stiva. Kosovo je ruralna zemlja, sa nerazvijenom (da ne kazem nepostojucom) ekonomijom, nerazvijenom infrakstruturom, nerazvijenim institucijama, skolstvom, politickom kulturom etc. Kosovo je u bivsoj Jugoslaviji imalo najvisociju stopu nepismenih, covjece. Za to su krivi stoljetni despotizam, ratovi, imperijalizam i drugi faktori. Taci je samo moderna personifikacija klasicnog balkanskog despota i vlastoljupca kakvih je Balkan pun. Sorry, ali Kosovo nije Njemacka ili Engleska nego igraliste veoma groznog kriminala. Kosovo ima samo sansu ako se izgradi sloga njegovih gradjana, prije svega Srba i Albanaca, sto je nazalost tesko ocekivati, jer su i jedni i drugi izmanipulirani od strane nacionalistickih oligarha koji im se prodaju kao predstavnici nacionalnih interesa. Jedan takav je Taci.
I tko su "Srbi"? Citav narod lagao ili sto? Nevjerojatne gluposti i nepoznavanje politicke kulture, ali i nekulture. Kada velis "vi ste Tacija kolektivno osudili", pitam te tko su to MI? I sto ako je Tadic spreman razgovarati sa Tacijem? Je li to Boris Tadic potvrda Tacijevog diplomatskog legitimiteta? Tadic se nema kome obratiti nego Taciju kada su u pitanju relacije Kosova i Srbije. To je njegov posao, mada Tadic igra prvo svoju igru.

Opci kriminal na vlasti u Kosovu je odavno poznata stvar, no sada optuzbe stizu iz raznih diplomatskih krugova i institucija koje je Taci dozivljavao kao saveznicke. Zbog toga se prvi put prepao i krenuo u hajku na Dicka Martyja, naravno optuzivajuci istog za prljavu kampanju difamacije protiv njega, tj. Tacija. Njemacka tajna sluzba BND je jos 2008. godine organizirani kriminal na Kosovu opisala kao ustav te "drzave". Sve stranke koje su na proteklim izborima osvojile najvise glasova su glavni akteri tamosnjeg kriminala. Jedna do skora tajna studija Instituta za evropsku politiku je 2007. godine zakljucila kako je kosovska vlada potpuno u rukama organiziranog kriminala cija struktura bazira na principima patrijarhalnih klanova. Ista studija nastavlja da su vrhunac svoje moci ti klanovi dozivjeli nakon sloma srbijanske vlasti nad Kosovom i tokom NATO bombardovanja, te od tada tamo drze svu vlast pod kontrolom. Studija takodjer razotkriva (bolje je reci, samo objasnjava vec odavno poznato) da su se spomenuti klanovi samo preorganizirali u politicke partije da bi u medjunarodnom kontekstu signalizirali navodne demokratske politicke promjene. Legalne ekonomske snage koje su u stanju konkurirati jedinoj ekonomskoj grani Kosova, tj. organizirani kriminal, tamo nemaju apsolutno nikakvu sansu.
Druga istrazivanja sluzbenih organa evropskih clanica govore da trgovina ljudskim organima jos uvijek traje. U Svicarskoj, odakle je Dick Marty, nakon ovih izvjestaja vec razmisljaju o reviziji priznanja Kosova. Ipak, evropska komisarka Catherine Ashton jos uvijek ne vidi razlog za poduzimanje bilo kakvih pravnih postupaka protiv Tacija. A i kako ce, jer poslusnici smiju sve.
Alfons Kauders

#60 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by Alfons Kauders »

joj ljudi na sta se vi furate... :-)

u bih se jedva stigne odraditi nekoliko transplantacija mjesecno i pored toga sto imamo dosta bolje doktore i medicinske ustanove od albanije... i sto se navodi odnose na 1999... raspitajte se malo kada su u bih bolnice raditi kadavericne transplantacije i sta to sve podrazumjeva...

a neki fakat misle da su albanski mesari u nekoj stali u prokletijskim vukojebinama radili transplantacije, i to 1999... dvije godine nakon sto je albanija otisla u kurac i anarhiju?

jos su debilnije tvrdnje da su organe slali u zapadnu evropu... ograni se prevoze posebnim, hitnim transportima - helikopterima, avionima... nisu to tegle zimnice, vec ljudski organi pobogu, nakon nekoliko sati od njih nema nista

i neko stvarno misli da je 1999 albanska mafija imala pristup nekim helikopterima i mlaznjacima koji bi neopazeno i po volji ulazili u zracni prostor eu i slijetali na njihove aerodrome... u biti morali bi odmah natovariti organe na helikopter, spiciti do tirane, pa ih utovariti na mlazni avion, pa s njega opet na helikopter kada avion sleti u eu, pa onda u bolnicu... i sve to iz zemlje koja je sinonim za trgovinu drogom i cija zracna flota 1999 bila nepostojeca, jos pride bez ikakve kontrole na granicama... pa cak i da su imali te mogucnosti na kojim bi im pozavidile i obavjestajne agencije i juznoamericki narko karteli, vise bi zaradili na helikopteru punom horsa nego na deset bubrega...

mislim fakat, sta vi pusite ljudi?
Gat'Gor

#61 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by Gat'Gor »

Ista SANU za koju radi Ljiljana Bulatovic koja pise knjige o heroju Ratku Mladicu i promotira ih po BiH, cak i u Srebrenici. Rusija joj nagrade dava.

hah

I svi papci "gradjanski" kojim smeta "plemenski odnos" onda pozdravi se i sa hercegovinom i drugim krajevima BiH gdje mi cijenimo rodoslov i takve "odnose". Ako hoces da osudis zlocin, onda ga osudi, ali nemoj mi lupetat o plemenima da bi sebe predstavio kao kulturnog gradjanina.

Albanci su 100 puta pametniji i sposobniji od nas Bosnjaka, ili ako hoces Bosanaca. A da nespominjem koliko im je jaca nacionalna svijest i organizacija. A tako isto i od Bosanskih Srba. Pa se ti rugaj iz tvog zlatnog Sarajeva, dok tebi Dodik kroji kapu. Pljuj po "siptarima" i grli se sa cetnicima, i nadaj se za neko "pomirenje" jedan dan hehehehehe. Naivni Bosnjo.
Baltazar_khan

#62 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by Baltazar_khan »

Image
Image
Image

"ne može mu SANU ništa, jak je kao stijena :lol: :mrgreen: :thumbup:
BiH-x

#63 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by BiH-x »

Jazz Junkie; rekao sam svoje u vezi Tacija u postu iznad tvog.

Ono sto me nervira kod tebe je da dajes sebi pravo da generalizujes a moraliziras kada neko drugi to isto cini. Ocigledno mislis da imas pravo reci da su Albanci zaostali (a to su tvoje rijeci) zbog visokog stupnja nepismenosti i nezaposlenosti na Kosovu, a u isto vrijeme bi se strasno bunio kad bi naprimjer ja rekao da su Srbi "zlobni", ili da kod njih vlada "nasilni mentalitet" zbog velikog postotka Srba u Hag, ili zbog toga sto su najmasovnije cinili zlocine u ratu. Vidis; i ja mogu zasnovati svoje generalizacije na raznim "cinjenicama" (kao silne ankete sto pokazuju da velika vecina Srba podrzava Mladica); ali ipak priznajem da stereotipiram; da generalizujem; da nisam neki anacionalan, neutralan, kosmopolitski posmatrac koji samo izvjestava "istinu" iz Beca.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by PipiDugaDevetka »

Alfons Kauders wrote:joj ljudi na sta se vi furate... :-)

u bih se jedva stigne odraditi nekoliko transplantacija mjesecno i pored toga sto imamo dosta bolje doktore i medicinske ustanove od albanije... i sto se navodi odnose na 1999... raspitajte se malo kada su u bih bolnice raditi kadavericne transplantacije i sta to sve podrazumjeva...

a neki fakat misle da su albanski mesari u nekoj stali u prokletijskim vukojebinama radili transplantacije, i to 1999... dvije godine nakon sto je albanija otisla u kurac i anarhiju?

jos su debilnije tvrdnje da su organe slali u zapadnu evropu... ograni se prevoze posebnim, hitnim transportima - helikopterima, avionima... nisu to tegle zimnice, vec ljudski organi pobogu, nakon nekoliko sati od njih nema nista

i neko stvarno misli da je 1999 albanska mafija imala pristup nekim helikopterima i mlaznjacima koji bi neopazeno i po volji ulazili u zracni prostor eu i slijetali na njihove aerodrome... u biti morali bi odmah natovariti organe na helikopter, spiciti do tirane, pa ih utovariti na mlazni avion, pa s njega opet na helikopter kada avion sleti u eu, pa onda u bolnicu... i sve to iz zemlje koja je sinonim za trgovinu drogom i cija zracna flota 1999 bila nepostojeca, jos pride bez ikakve kontrole na granicama... pa cak i da su imali te mogucnosti na kojim bi im pozavidile i obavjestajne agencije i juznoamericki narko karteli, vise bi zaradili na helikopteru punom horsa nego na deset bubrega...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Only1

#65 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by Only1 »

:lol: Sjecam se samo kako su 1992, u Sarajevu, bacali srpsku nejac lavovima u zoloskom vrtu.
michio

#66 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by michio »

Alfons Kauders wrote:joj ljudi na sta se vi furate... :-)

Tako nekako. Da bi od price bilo nesto morali bi propjevati zapadni doktori. Najvise transplatacija bubrega se radi u Pakistanu za male pare. Transplatacija drugih organa je vec dosta komplikovana.
uozo

#67 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by uozo »

Optuzbe su veoma ozbiljne. Simpatije za nezavisnost Kosova na jednu a ovaj slucaj na drugu stranu.

Sto se logistike tice, nije bas to tako tesko organizovati. I ne moraju to biti neki zapadni doktori. U Istanbulu je otkriveno vise slucajeva nelegalnog presadjivanja organa. Jos je Ugur Dündar prije nekih 10-tak i vise godina razotkrio jedan krug doktora koji su presadjivali organe bogatima. Donori su bili uglavnom Moldavci a kupci bogati izraelci i Arapi. Oni su dolazili u male spremljene klinike u kojima su se vrsila presadjivanja.
Ime doktora je Yusuf Erçin Sönmez i njegovo ime se povezuje i sa Kosovom. Tip izgleda momentalno operira u Azerbejdzanu!
nikola 1

#68 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by nikola 1 »

Franco Frattini
"Nije trenutak za ukidanje viza EU za Kosovo"
Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini izjavio je u četvrtak da još nije trenutak da se građanima Kosova ukinu vize za putovanja u Evropsku uniju i da oni prethodno moraju da "rade na pomirenju sa Srbijom".
Franco Frattini
Franco Frattini
Frattini je u Rimu, kako prenosi Ansa, kazao da je krajnji cilj da sve države Balkana uđu u EU, ali da u "ovom trenutku Kosovo još uvijek ne može bez međunarodne pomoći".

"To se vidi i po tome što su naši vojnici na toj teritoriji da bi ublažili tenzije sa Srbijom", rekao je šef talijanske diplomatije.

On je kazao i da će tokom januara posjetiti Beograd i Prištinu, između ostalog, i zbog približavanja početka dijaloga između dvije strane.
muha_sa

#69 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by muha_sa »

uozo wrote:Optuzbe su veoma ozbiljne. Simpatije za nezavisnost Kosova na jednu a ovaj slucaj na drugu stranu.

Sto se logistike tice, nije bas to tako tesko organizovati. I ne moraju to biti neki zapadni doktori. U Istanbulu je otkriveno vise slucajeva nelegalnog presadjivanja organa. Jos je Ugur Dündar prije nekih 10-tak i vise godina razotkrio jedan krug doktora koji su presadjivali organe bogatima. Donori su bili uglavnom Moldavci a kupci bogati izraelci i Arapi. Oni su dolazili u male spremljene klinike u kojima su se vrsila presadjivanja.
Ime doktora je Yusuf Erçin Sönmez i njegovo ime se povezuje i sa Kosovom. Tip izgleda momentalno operira u Azerbejdzanu!
zašto ne sacekat kraj istrage(koja još ni pocela nije) pa onda donosit sud i raspravljat na tu temu.
-ozbiljne su optužbe bile i za Ganica--covjek 5.mjeseci proveo u pritvoru(kucnom) i šta bi :?:

-onaj ko vjeruje svemu što procita treba prestat da cita :D
sa obzirom na...

#70 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by sa obzirom na... »

Mislim da cemo pravu istinu znati tek za par godina kada se stvari slegnu i kada se sprovede kvalitetna istraga...

Oni koji se pozivaju na relevantnost izvora neka znaju da su sve relevantne medijske kuce( pocev od Indipendenta koji je prvi to napisao, pa BBC-a i CNN-a)danima izvjestavale kao o potvrdjenoj cinjenici da je muslimani (namjerno pisem malim slovom) da bi pridobili simpatije Zapada sami sebe granatirali, cak su nasli i ljude iz Unprofora koju su potvrdili tu pricu.
To je bila udarna vijest u svijetu u augustu 1992 godine.
Sta sada reci o tome?
Izuzev ruskih i ukrajinskih pomatraca (za koje znamo kako su objektivni glede Bosnjaka) danas necete naci nijednu relevatnu osobu koja bi se usudila to ponovo tvrditi.
1992 godine tih je navodnih "svjedoka" bilo pregrst, kao i sada za trgovinu organima.
uozo

#71 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by uozo »

muha_sa wrote: zašto ne sacekat kraj istrage(koja još ni pocela nije) pa onda donosit sud i raspravljat na tu temu.
-ozbiljne su optužbe bile i za Ganica--covjek 5.mjeseci proveo u pritvoru(kucnom) i šta bi :?:

-onaj ko vjeruje svemu što procita treba prestat da cita :D
Naravno da treba sacekati kraj istrage. Ja samo kazem da su optuzbe veoma ozbiljne i dolaze od ozbiljnih ljudi. Klasifikacija optuzbi kao SANU propagande je takodjer preuranjena kao i slijepo prihvatanje izvjestaja. Nikako ne vjerujem u sve sto procitam niti vjerujem u onu da gdje ima dima ima i vatre. Previse godina imam da bih vjerovao sve i svasta. :D
Medjutim, ovaj doktor, cije ime sam u gornjem postu naveo, je vec osudjivan zbog slicnih radnji.
Ovdje je jedan clanak o poslednjem hvatanju Dr. Frankensteina, kako su mu turski novinari dali ime.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6420374.asp?gid=48
Iz 2007. godine. Uhvacen u tajnoj operacionoj sali, skrivenoj u bolnici, u kojoj je ljudima presadjivao organe. Pacijenti su bili tri izraelca i jedan juznoafrikanac.
Ovdje je drugi clanak u kome se dovodi u vezu sa presadjivanjem na Kosovu! Dogadjaj iz 2008.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16285887.asp
Ovaj put se spominje i ime klinike "Medicus".
Ovo sam htio samo da navedem kao primjer da je logisticki moguce organizovati ilegalno presadjivanje. Profit je ogroman jer se bubrezi kupuju za 10 hiljada a prodaju i za 100.
udwarach

#72 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by udwarach »

Meni nikad nece biti jasna ova Bos(nj)anska bezrezervna ljubav prema Albancima i svemu sta od njih dolazi.

Dajte ljudi, malo razmislite, to sto je neko neprijatelj Srba ne mora znaciti da je prijatelj Bosnjaka.
Uostalom, cime se to prijateljstvo sa njihove strane moze dokazati?

A vi samo na osnovu te iracionalne simpatije unaprijed zakljucujete da je Hasim Taci OK !

Zasto bi on, naprimjer, bio ispravniji od jednog Nasera Orica?

A kad jos uzmemo u obzir neke, u najmanju ruku, cudne albanske "obicaje" (nevezano za srpsko-albanske odnose) koji se, u najkracem, ocituju u "tradicionalnoj upotrebi kriminala" od trgovine ljudima, trgovine narkoticima, krvne osvete...onda je zaista cudno ovo vjerovanje da su ovakvi zlocini nemoguci sa njihove strane.

I naravno, nista nije istina dok se ne dokaze (odnosi se i na krivicu i na "pravicu), ali kad je Hasim Taci u pitanju dovoljno je vidjeti njegovu biografiju.
A vala ni faca mu nije nesto cedna.
Alfons Kauders

#73 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by Alfons Kauders »

udwarach wrote:Meni nikad nece biti jasna ova Bos(nj)anska bezrezervna ljubav prema Albancima i svemu sta od njih dolazi.

Dajte ljudi, malo razmislite, to sto je neko neprijatelj Srba ne mora znaciti da je prijatelj Bosnjaka.
Uostalom, cime se to prijateljstvo sa njihove strane moze dokazati?

A vi samo na osnovu te iracionalne simpatije unaprijed zakljucujete da je Hasim Taci OK !

Zasto bi on, naprimjer, bio ispravniji od jednog Nasera Orica?

A kad jos uzmemo u obzir neke, u najmanju ruku, cudne albanske "obicaje" (nevezano za srpsko-albanske odnose) koji se, u najkracem, ocituju u "tradicionalnoj upotrebi kriminala" od trgovine ljudima, trgovine narkoticima, krvne osvete...onda je zaista cudno ovo vjerovanje da su ovakvi zlocini nemoguci sa njihove strane.

I naravno, nista nije istina dok se ne dokaze (odnosi se i na krivicu i na "pravicu), ali kad je Hasim Taci u pitanju dovoljno je vidjeti njegovu biografiju.
A vala ni faca mu nije nesto cedna.
ja sam govorio o cisto tehnickim aspektima ovih navoda... nisam hirurg, zamolio bih nekog ko se bolje konta u te stvari da objasni je li moguce nekom izvaditi organ u oronuloj kuci prosjecne velicine i onda ga uspjesno presaditi... koliko ja znam nije, osim u losim holivudskim filmovima

prema albancima sam potpuno indiferentan i nemam nijedan razlog da mislim kako je taci ili bilo koji albanski politicar desne orijentacije imalo bolji od ovih nasih debila...

a vidim da ti suvise lako lijepis etikete, pa ispade da je albanski obicaj i tradicija bavljenje kriminalom... bas me kako bi neki prosjecni svicarac ili austrijanac opisao bosanske, srpske ili hrvatske 'tradicionalne' sklonosti prema slicnim aktivnostima...
nikola 1

#74 Re: Hasim Thaci na udaru propagande SANU

Post by nikola 1 »

The Times
Kosovo - država užasa

Objavljeno 16.12.2010 u 09:38 "TIMES"

Nezavisnost Kosova je završen čin, ali je uključenje u EU sada dovedeno u pitanje i parlament u Prištini mora da od kosovskih političara zahtijeva odgovornost zbog optužbi iznesenih protiv premijera Hashima Thacija, piše britanski dnevnik "Times".

Britanski list u naslovu "Država užasa" ukazuje na to da je premijer Kosova u izvještaju Vijeća Evrope optužen za trgovinu heroinom i ljudskim organima.

"Times" podsjeća da je "najmlađa evropska država" jednostrano proglasila nezavisnost 2008. godine i da su zapadne države imale ključnu ulogu u novijoj "krvavoj kosovskoj istoriji", te zaključuje da je sada Hashim Thaci, koji je imao najviše koristi od zapadne podrške Kosovu, optužen za zločine "od kojih se čovjeku smuči".

Britanski dnevnik ističe da NATO sada posebno treba da insistira na zahtjevu da Thaci "ubjedljivo odgovori" na optužbe ili izađe pred sud, jer je intervencija Alijanse omogućila Kosovu da "pobjegne iz represije" bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.
Post Reply