Udaljenost izmedju partnera

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
theTruePath

#51 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by theTruePath »

Ja smatram da ovakva veza moze uspjeti jedino i samo ako postoji krajnji cilj u kojem znas da ce jedno doseliti kod onog drugog,,a da imas vezu na daljinu ,bez ikakvih takvih planova onda nema od tog nista brzo gubis volju, jer recimo kad razmisljas,,"e nismo zajedno ali za xx mjeseci cemo biti",to ti daje volju i motivaciju da veza uspije
Static-X

#52 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Static-X »

theTruePath wrote:Ja smatram da ovakva veza moze uspjeti jedino i samo ako postoji krajnji cilj u kojem znas da ce jedno doseliti kod onog drugog,,a da imas vezu na daljinu ,bez ikakvih takvih planova onda nema od tog nista brzo gubis volju, jer recimo kad razmisljas,,"e nismo zajedno ali za xx mjeseci cemo biti",to ti daje volju i motivaciju da veza uspije
Ja bi rekao da ima vise vrista tih pojmova ljubav na daljinu. Malo je teze upoznati nekoga preko neta ili bilo koje vrste tehnologije i na taj nacin odrzavati vezu potom naravno cekati kad cete se vidjeti. Ipak je mnogo drugacije uponati osobu uzivo nego preko neta.
Laksi nacin mislim da je upoznati osobu, recimo na odmoru, upoznati i ocjeniti dovoljno te neke stvari dali je to uistinu osoba s kojom bi mogao pokusati, onda vratiti se odakle si dosao, jeli :-D i odrzavati tu vezu na daljinu do slijedeceg vidjenja.
Takodje mislim da ako veza nije ozbiljna onda cemu sve ta zezancija. Jer ipak tu treba malo vise truda a ako od toga nisi ni sam siguran sta ocekivati pa mozda je vrijeme razmisliti isplatil se to sve.

Zaboravi ime osobe koja je imala nesretan slucaj u svojoj vezi - zao mi zbog takvog slucaja - ali vjeruj da na osnovu toga nemozes mnogo zakljuciti u vezi "veze na daljinu". Pazi nesto ko hoce da vara varace te i da si bila cijelo vrijeme s tom osobom. Druga stvar ti si se opekla s jedim momkom i sada kao kriva ti veza na daljinu.
Pa koliko se momaka i cura promjeni uzivo dok ne naletis na pravog. Naravno nece svakom uspjeti od prvi put a nekim se posreci i bude uspjesno.
Mislim da je ipak najvise u tome dali se nadje srodna dusa, osoba koja ti istinski odgovara, ti njoj a i ona tebi naravno. Mislim da u takvoj vezi daljina uopste nije problem....
ljubav_aha

#53 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by ljubav_aha »

hm,ali kako upoznati osobu putem veze na daljinu,moze trajti godinama,i n epostigne se dovoljna bliskost,ozenis/udas se za stranca/kinju :!:
Felidae

#54 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Felidae »

" udaljenost je za ljubav isto sto i vjetar za vatru....gasi malu a raspiruje veliku..."
uff,zaboravila sam ko je ovo rekao.... :D :D :D
ljubav_aha

#55 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by ljubav_aha »

Felidae wrote:" udaljenost je za ljubav isto sto i vjetar za vatru....gasi malu a raspiruje veliku..."
uff,zaboravila sam ko je ovo rekao.... :D :D :D
lijepo zvuci,al' hajd sastavi sretan rizik :D
Frishak

#56 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Frishak »

prijedorcani su zahebani, kazem ti iz iskustva :-D
detroit-mercy

#57 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by detroit-mercy »

ljubav_aha wrote:hm,ali kako upoznati osobu putem veze na daljinu,moze trajti godinama,i n epostigne se dovoljna bliskost,ozenis/udas se za stranca/kinju :!:
Nemoj misliti da ako si sa nekim u vezi da tu osobu poznajes totalno. Znao trebu, 10 godina sa frajerom hodala, udala se i za godinu se rastali. Covjek u braku potpuno druga osoba od one iz veze.
Na kraju krajeva, mi smo se razmilili po svijetu plus zahvaljujci tehnogiji je moguce odrzavati vezu ako postoji interes obje strane.
Medjutim i to treba da ima neku svju granicu.
Op3r4t0r

#58 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Op3r4t0r »

Iz iskustva, il se zeni il batali
theTruePath

#59 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by theTruePath »

Op3r4t0r wrote:Iz iskustva, il se zeni il batali

tako,dakle zenidba znaci spas :D
ljubav_aha

#60 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by ljubav_aha »

detroit-mercy wrote:
ljubav_aha wrote:hm,ali kako upoznati osobu putem veze na daljinu,moze trajti godinama,i n epostigne se dovoljna bliskost,ozenis/udas se za stranca/kinju :!:
Nemoj misliti da ako si sa nekim u vezi da tu osobu poznajes totalno. Znao trebu, 10 godina sa frajerom hodala, udala se i za godinu se rastali. Covjek u braku potpuno druga osoba od one iz veze.
Na kraju krajeva, mi smo se razmilili po svijetu plus zahvaljujci tehnogiji je moguce odrzavati vezu ako postoji interes obje strane.
Medjutim i to treba da ima neku svju granicu.
ne mozes uopste podlvaciti paralelu vezu dugu 10 godina i ovu temu :-)

ma moze postojati interes,samo treba biti iskren i imati isti cilj ,ali fazon je sto 2 godisnja odmora nisu dovoljna za ozbiljnu odluku,zaista se divim osobama koej tako nesto urade
fatamorgana

#61 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by fatamorgana »

Koliko onda po tebi, godisnjih odmora treba?
MajcinaDusica

#62 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by MajcinaDusica »

Ne može se čovjek dovoljno dobro upoznati na godišnjem odmoru ni odmorima koliko god da ih ima. Treba ga upoznati u stvarnim okolnostima, kad je umoran, kad dođu računi, kad ga šef iznervira, itd. Ko se upozna na daljinu i viđa se vikendima i preko odmora, donese odluku na osnovu toga, i to se pokaže kao dobra odluka, to je stvar sreće.
ljubav_aha

#63 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by ljubav_aha »

MajcinaDusica wrote:Ne može se čovjek dovoljno dobro upoznati na godišnjem odmoru ni odmorima koliko god da ih ima. Treba ga upoznati u stvarnim okolnostima, kad je umoran, kad dođu računi, kad ga šef iznervira, itd. Ko se upozna na daljinu i viđa se vikendima i preko odmora, donese odluku na osnovu toga, i to se pokaže kao dobra odluka, to je stvar sreće.
bas tako :-D
Felidae

#64 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Felidae »

ima jedna stara izreka: " upoznas nekog tek kad potrosis vrecu soli sa njim"....
e sad kolika je vreca, i koliko kilograma u njoj dodje.. :-) :-)
sve u svemu,trebaju godine suzivota da bi nekog upoznao....a ni tad ga neznas :skoljka:
theTruePath

#65 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by theTruePath »

Felidae wrote:ima jedna stara izreka: " upoznas nekog tek kad potrosis vrecu soli sa njim"....
e sad kolika je vreca, i koliko kilograma u njoj dodje.. :-) :-)
sve u svemu,trebaju godine suzivota da bi nekog upoznao....a ni tad ga neznas :skoljka:

ne treba se onda vala ni zeniti :skoljka: :-)
hakazvaka

#66 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by hakazvaka »

moja draaaga sad je u japanu :music2: pisma duuugo putuju do nje :D

sve je super, sve sljaka... :D samo sto sam ja u nekom blazem obliku ove udaljenosti :P odnosno samo godinu dana (s pauzama) :-D
Zoya

#67 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Zoya »

hakazvaka wrote:moja draaaga sad je u japanu :music2: pisma duuugo putuju do nje :D

sve je super, sve sljaka... :D samo sto sam ja u nekom blazem obliku ove udaljenosti :P odnosno samo godinu dana (s pauzama) :-D
u tvojim godinama sine ne bi nikog ni sedmicu cekala :lol:
Lady Agora

#68 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Lady Agora »

Jedan duzi period odvojenosti od partnera je iza mene i mogu reci da je veza na daljinu
mucenje i mrcvarenje. Istina je da danas imamo i skype i sve super ali to na kraju samo produbljuje
osjecaj daljine. :(
Prvih mjeseci je tesko bilo npr. citas neku vijest ili neki blog ili forum i onda to hoces da kazes i da se nasmijes
a onda vidis da nemas s kim. Pa onda trci vidi je li na skype online a on upravo nije tu... :( :roll:

Hvala Bogu proslo :wink: :-D
Zoya

#69 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Zoya »

Znaci sretan zavrsetak? :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#70 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Truba »

nek samo moja priča nije imala sretan završetak 8) 8) 8)
Lady Agora

#71 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Lady Agora »

Moja prica ima sretni zavrsetak ali nije bilo toliko dramaticno. Moj dilber je proveo nesto vise
od 6 mjeseci u jednoj umjetnickoj komuni u Irskoj gdje sa drugima radio na nekim instalacijama.
imala sam mogucnost da budem tamo ali zbog poslovnih obaveza a i zbog toga sto ti umjetnici tamo zive u
dosta neuslovnim uslovima :D ja se vratih sama nakon 14 dana u lijepu Viennu. :D
Suzie Q

#72 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Suzie Q »

prijatelj mog momka ima vezu na daljinu, cura je u susjednoj državi. jednom mu je rekao nešto kao - blago tebi ne moraš svaki dan biti s curom, možeš kako hoćeš, sad bih potpisao za takvu vezu.
za par mjeseci se počeo zabavljati sa mnom, viđamo se samo vikendom i najradije bi otkinuo jezik što je ikad rekao da bi potpisao za takvu vezu.

uglavnom, samo ozbiljne veze mogu uspjeti na daljinu ali se prije ili kasnije postavi pitanje biti ili ne biti, odnosno da jedno od dvoje mora pakirati kofere i mijenjati mjesto boravka. imam dosta prijatelja koji su uspjeli ali su sada vjenčani ili zaručeni. daljina traži žrtve ali prava ljubav to zaslužuje. najgori su mi oni koji odustanu bez pokušaja i borbe.
Le_La

#73 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Le_La »

SVE je moguce kada se dvoje ljudi stvarno vole. :thumbup:
Baba_Droga

#74 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Baba_Droga »

Iz iskustva...
Mislim da prije svega mora postojati velika slicnost između partnera, pogled na život, izlaske, provod, zatim neka generacijska blizina...Od starta morate imati viziju sta partner zeli, a sta ti zelis !
VELIKO POVJERENJE od starta je bitno, a paranoju zaboraviti :-)

U svakom slucaju kada udjes u vezu na daljinu, automatski moras prihvatiti cinjenicu da ce daljina kad tad pokusati da VAS unisti...da nije lahko niti ce biti lahko....
Prihvatila sam i cinjenicu da njega nece biti tu pored mene kada mi treba, ali isto tako mene nece biti pored njega kada i ja njemu bude bila potrebna.

Zbog toga morate biti svjesni da ce u vasoj vezi biti i nervoze i svakojakih sumnji u sve i svasta, ali ja sam to uvijek pripisivala daljini, a ne svom partneru ili meni...

Sada...nakon 3 godine veze, daljina mi je najmanji problem. Planiramo ove godine i da pocnemo zajednicki zivot.
On se vraca u Bosnu, ja idem iz svog grada, a sve to planiramo poceti u gradu koji ne pripada ni njemu, a ni meni.

Ulazkom u vezu na daljinu znala sam da ce postojati i cijena koju cu morati placati....zivci i osjecaj usamljenosti....ali svako cekanje se isplatilo....i ostalo ce ako Bog da :)

"Cekaj me i kad cekanje dosadi svakome ko ceka" :-D
Ghost_Rider_XXX

#75 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Ghost_Rider_XXX »

Sve u svemu treba odlučnost i strašna disciplina, i naravno neki zajednički cilj.

Meni se nekad desi da pravo kriziram i da mi bude pun kofer i skype i msn i svih silni tehnoloških čuda i da mi pravo fali da bude pored mene, ako ništa bar da se posvadjamo ko ljudi da lete tanjiri i slično.
Onda se opet čoek sabare pa skonta da ima neke planove i vizije i hebi ga.

Ne znam sve skupa da je lako nije, da je nešto posebno teško nije ni to ako dvoje ljudi imaju zajedničke ciljeve i rade na tome da ih ostvare naravno da funkcioniše.

Strašna mana je što nema seksa. :lol: :x :lol: :x
Post Reply