''odgoj'' djece :(

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

arzuhal

#51 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by arzuhal »

Zoya wrote:Maloprije su kod mene navratile sesricna moja sa prijateljicom iz Somalije, i jednoj i drugoj je po 10 godina, ja eto da im pokazem ovaj video, da vide kako divne roditelje imaju a kakvih sve roditelja ima, kad curica iz Somalije veli ovako" nama mama kad ne slusamo stavi neku ljutu tecnost u guzici(dakle u chmar) i to zna uzasno peci, bas mi je sinoc to radila, meni i bratu jer joj nismo usisali stan dok je ona bila na poslu, brata je toliko boljelo da nije mogao citavu noc spavati plakao je od bolova i morao je stalno u wc!
Nema dalje!!! :x :x :x
:x :x :x

Ljudi su izumitelji torture i mučenja.
zijancer

#52 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by zijancer »

ja ne smijem da kliknem na ovo ppl
arzuhal

#53 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by arzuhal »

zijancer wrote:ja ne smijem da kliknem na ovo ppl
Nije toliko strašno, koliko je bolno gledati prestrašeno dijete... :(
lol_sa

#54 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by lol_sa »

Zoya wrote:Maloprije su kod mene navratile sesricna moja sa prijateljicom iz Somalije, i jednoj i drugoj je po 10 godina, ja eto da im pokazem ovaj video, da vide kako divne roditelje imaju a kakvih sve roditelja ima, kad curica iz Somalije veli ovako" nama mama kad ne slusamo stavi neku ljutu tecnost u guzici(dakle u chmar) i to zna uzasno peci, bas mi je sinoc to radila, meni i bratu jer joj nismo usisali stan dok je ona bila na poslu, brata je toliko boljelo da nije mogao citavu noc spavati plakao je od bolova i morao je stalno u wc!
Od sinoc razmisljam o ovome :sad: . Ne znam gdje zivis, al ako Boga milog znas, prijavi ovo nekoj nadleznoj instituciji.
Ova djeca ce imati i psihicke i zdravstvene probleme u zivotu. :sad:
Boze dragi, a toliko divnih ljudi ima, koji ne mogu imati djecu :sad:
Ljudi su stoka nezahvalna....
zijancer

#55 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by zijancer »

a ne mozes nista uciniti, zbog toga i ne smijem
Margita81

#56 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Margita81 »

Treba fakat da postoji specijalan odred za odstrel ovakvih spodoba. Metak u celo je milost i za nju i za ono jadno dijete. Tuga brate. Zazirem od nasilja ali ovakvima bih ja licno presudila.
ljubav_aha

#57 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by ljubav_aha »

arzuhal wrote:
:x :x :x

Ljudi su izumitelji torture i mučenja.

ooo Somalija je tooo :!: :skoljka: :run:
djana h

#58 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by djana h »

arzuhal wrote:Navala bijesa i tuge, sve me spopalo...

Šta to ne valja u glavama pojedinaca, pa da se tako odnose prema djeci? Maloprije pogledah ovaj clip i...Znam da ima i strašnijih stvari koje odrasli čine djeci, ali otkud ta bolest? Otkud to zlo?
Piše da je žena članica mormonske crkve. Apsolutno mi nije važno čega je članica jer toga ima svugdje, neovisno o religiji, društvu, zajednici... takvog 'odgoja' najmanjih članova društva. Još je to nesretno dijete i usvojeno :(

Boze sacuvaj :(
Zoya

#59 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Zoya »

lol_sa wrote:
Od sinoc razmisljam o ovome :sad: . Ne znam gdje zivis, al ako Boga milog znas, prijavi ovo nekoj nadleznoj instituciji.
Ova djeca ce imati i psihicke i zdravstvene probleme u zivotu. :sad:
Boze dragi, a toliko divnih ljudi ima, koji ne mogu imati djecu :sad:
Ljudi su stoka nezahvalna....
Zivim u "najsredjenijoj" drzavi kazu neki. Bi ja i prijavila, ali se povlace jos mnoga pitanja, naime radi se o samohranoj majci koja radi kao uciteljica u skoli i na jadvite jade su joj priznali diplomu, morala se cak doskolovati ovdje da bi nasla posao, jedva je na svoje noge stala i sad bi joj jos to trebalo. Ne znam, nisam pametna. Kada bi ja rekla ovo policiji oduzeli bi joj odmah djecu, otac im nije ovdje, sto opet znaci da bi zavrsili u instituciji nekoj. Nije ni potrebno reci da bi ona postala bez posla.
Onda postavljam sebi pitanje" ko sam ja i imam li prava da nekome zagorcam zivot"?
semmy

#60 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by semmy »

Zoya wrote:
Zivim u "najsredjenijoj" drzavi kazu neki. Bi ja i prijavila, ali se povlace jos mnoga pitanja, naime radi se o samohranoj majci koja radi kao uciteljica u skoli i na jadvite jade su joj priznali diplomu, morala se cak doskolovati ovdje da bi nasla posao, jedva je na svoje noge stala i sad bi joj jos to trebalo. Ne znam, nisam pametna. Kada bi ja rekla ovo policiji oduzeli bi joj odmah djecu, otac im nije ovdje, sto opet znaci da bi zavrsili u instituciji nekoj. Nije ni potrebno reci da bi ona postala bez posla.
Onda postavljam sebi pitanje" ko sam ja i imam li prava da nekome zagorcam zivot"?

postavi si samo pitanje da li ta djeca zasluzuju bolji zivot s ljubavlju i paznjom...a ta majka po meni ne zasluzuje uopce da stoji na nogama a kamoli sta drugo
BJB

#61 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by BJB »

@Zoya, nadji tu zenu i reci joj da ti znas i ako se ponovi, priprijeti joj prijavom...
Zlostavljaci, imaju muda sve dok misle da niko ne zna, ili dok se o tome ne progovori naglas..
semmy

#62 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by semmy »

BJB wrote:@Zoya, nadji tu zenu i reci joj da ti znas i ako se ponovi, priprijeti joj prijavom...
Zlostavljaci, imaju muda sve dok misle da niko ne zna, ili dok se o tome ne progovori naglas..
ako joj kaze da zna djeca mogu imati vise problema, ako im zbog neusisavanja stana radi to sto radi, zamisli sta im moze uraditi ako cuje od prijatelja da su je djeca izdala...ja bi to prijavila sluzbi koja sluzi u svrsi djeci
PalaSa Marsa

#63 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by PalaSa Marsa »

Citajuci vase postove, nisam se usudila pogledat' klip. Samo kazem, da Bog dragi sacuva. :-?
Zoya

#64 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Zoya »

BJB wrote:@Zoya, nadji tu zenu i reci joj da ti znas i ako se ponovi, priprijeti joj prijavom...
To mi je nekako logicnije da uradim. A vjeruj da nikad ne bu rekla da ta zena moze biti tako okrutna, poznajem je godinama kao mirnu i povucenu, i kad sam to cula ne mogu doci sebi. Maloj je to izletelo haman jer sam joj vidjela strah u ocima, pokusala se je izvuci kasnije ali nista od toga. Kako samo djeca znaju pokrivati svoje roditelje, i da su najgori, uvijek nalaze nacina da ih nekako opravdaju :sad:
PalaSa Marsa

#65 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by PalaSa Marsa »

Zoyo cudo si smjela djeci pokazat' ovaj klip. Vidim po raji da nije bas za podnijet'. Ma ne znam, mozda lupam. :-?
Zoya

#66 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Zoya »

PalaSa Marsa wrote:Zoyo cudo si smjela djeci pokazat' ovaj klip. Vidim po raji da nije bas za podnijet'. Ma ne znam, mozda lupam. :-?
Namjera je bila da im haman pokazem kakvih odvratnih roditelja ima, kako su one sretne sto imaju normalne roditelje, ali se sad pokajah :roll:
BiH-x

#67 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by BiH-x »

Nemojte ovo gledati ako ste emotivni:

Kakvi sve bolesnici hodaju ovom planetom.... :-? :(
BiH-x

#68 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by BiH-x »

TheMule wrote:mene su bili kaisima, snjurama, masicama, samarima, i sutali niz stepenice. Nemojte odma na Amere, kod nas nije nista bolje.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ljubav_aha

#69 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by ljubav_aha »

semmy wrote:
ako joj kaze da zna djeca mogu imati vise problema, ako im zbog neusisavanja stana radi to sto radi, zamisli sta im moze uraditi ako cuje od prijatelja da su je djeca izdala...ja bi to prijavila sluzbi koja sluzi u svrsi djeci
znate li vi mentalitet Somalijaca :!: :!: :!:
because_of_you

#70 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by because_of_you »

:cry: :shock:

Vratilo joj se to sve daBogda... Koji monstrum od "majke"...
BJB

#71 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by BJB »

Zoya wrote:
To mi je nekako logicnije da uradim. A vjeruj da nikad ne bu rekla da ta zena moze biti tako okrutna, poznajem je godinama kao mirnu i povucenu, i kad sam to cula ne mogu doci sebi. Maloj je to izletelo haman jer sam joj vidjela strah u ocima, pokusala se je izvuci kasnije ali nista od toga. Kako samo djeca znaju pokrivati svoje roditelje, i da su najgori, uvijek nalaze nacina da ih nekako opravdaju :sad:
Popricaj s njom, valjda ce prestati..Mozda je pod pod ogromnim stresom, ali to sto radi je zlostavljanje..
Djeca je pokrivaju jer im je "mama" i misle da ako ih oduzmu mami moze bit samo gore..Istina, i moze, ali moglo bi biti baarem normalno..Pokusaj joj objasniti da je dovoljno da ih naruzi ili da im objasni da joj je njihova pomoc potrebna, bez mucenja..
@ljubav_aha, ne znam kakvi su ljudi iz Somalije, ali vjerujem da joj priprijeti da ce je prijaviti policiji, da to ne bi tako olako drzala, narocito zato sto bi i bez posla ostala..
kEN0

#72 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by kEN0 »

ona ga uci da ne laze, na brutalan nacin, na kraju se vidi

mommy confessions....

valjda se kaje
ljubav_aha

#73 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by ljubav_aha »

BJB wrote:Popricaj s njom, valjda ce prestati..Mozda je pod pod ogromnim stresom, ali to sto radi je zlostavljanje..
Djeca je pokrivaju jer im je "mama" i misle da ako ih oduzmu mami moze bit samo gore..Istina, i moze, ali moglo bi biti baarem normalno..Pokusaj joj objasniti da je dovoljno da ih naruzi ili da im objasni da joj je njihova pomoc potrebna, bez mucenja..
@ljubav_aha, ne znam kakvi su ljudi iz Somalije, ali vjerujem da joj priprijeti da ce je prijaviti policiji, da to ne bi tako olako drzala, narocito zato sto bi i bez posla ostala..
najbolja je anonimna prijetnja :!: napsiati i staviti ispod vrata ,samo treba biit oprezan KAKO napisati , to je moja ideja

Somalijci sigurno koriste metodu koji su takodjer koristili njihovi roditelji :!:
ljubav_aha

#74 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by ljubav_aha »

mislis wrote:isto ko sto i mi koristimo metode nasih roditelja u zemlji gdje je batina iz raja izasla
snimak je pocetak emisije i vidim da kraj niko nije dogledao
samo cu nabaciti par cinjenica
ova zena je usvojila blizance iz rusije i sa jednim ima problema
kcerka koja snima kaznjavanje je isto usvojena
moja pretpostavka je da je ova emisija napravljena na ovako
dramatican nacin da se skrene paznja na roditelje usvojene
djece koji u dosta slucajeva imaju tonu problema sa djecom usvojenom
iz rusije zbog alkohola konzumiranog tokom trudnoce, nedavno je jedno
dijete poslano nazad samo u rusiju nakon sto su roditelji iscrpili sve metode
vaspitavanja. agencije koje posreduju u usvajanju elegantno presute sve
sto bi buduce roditelje moglo da nagna da promijene odluku o usvajanju
tuga jedna i za djecu i za roditelje
nedavno sam vidjela jednu djevojku koja je iz rumunije
sjecate se onih sirotista i djece zarazene hiv-om kako se ljuljaju u zeljeznim
kreveticima, usvojena je u usa i zavrsava koledz ima malo autizma ali sigurno
je prosla mnogo bolje nego da je ostala u onom kreveticu u rumuniji
da li su konsultirali djecijeg psihologa :!:

self-help-metode nisu svemoguce

ralicite kulture-razlicita kazanjvanja-zato sam povukla isti detalj

treba rijesiti problem anonimno,kao sto sam vec opisala
Jack Be Nimble

#75 Re: ''odgoj'' djece :(

Post by Jack Be Nimble »

Ovo mama gledala Christmas Story, pa umjesto sapuna, tobasco :)

Image
Post Reply