felipe kajetano wrote:Hemel wrote:felipe kajetano wrote:'ocel ko ostat

?
hoce,
i vratit ce se mnogi koji su otisli...
ne znam druze, trendovi bash i ne idu u prilog tvojoj konstataciji....otisli su mnogi, uglavnom je fokus na javnim licnostima....iz one citave prijeratne plejade likova ja ne znam niti jednog da zivi dole, da ih sad ne nabrajam...nemoguce da su svi odredi "papci" i "sumnjaci"....a cini mi se da i nisu na onoj prici
"ne mogu bez te vode i tog zraka"........meni licno boli dupe ko ce gdje zivjeti, licna odluka svakog covjeka ponaosob...al' tvrditi da su svi dziberi i pritajeni neprijatelji BiH koji su konacno pokazali svoje pravo lice mi je malo nebulozno.
Niko nije postavio pitanje zasto je to tako?...imal' mozda i zera problema u nekom drugom?....uglavnom se daju neka objasnjenja i drze govori na tragu nekog mainstream patriotizma...ovi malo otvoreniji jednostavno
kazu da samo jace zalupe vrata za sobom
Trendovi koje su tvoji istomišljenici započeli kanonadama sa okolnih brda po djeci i civilima Sarajeva - kažem istomišljenici jer vidim da likuješ nad "hudom sudbom" Sarajeva, koje je kao deteriorialo a okolni centri kao profitirali odlascima "kreme" - a završilo genocidom, utkanim u temelje tvog voljenog "blentiteta".
Istina je, zapravo, da je situacija u svim glavnim gradovima bivše Jugoslavije postala siva i bezze, prvenstveno zahvaljujući "šumnjacima" i "papcima". Oni koji su mislili da će im sa materijalnog stanovišta biti bolje van Sarajeva otišli su - što je razumljivo, naime Sarajevo je bilo pod najdužom opsadom u modernoj historiji ratovanja. Naravno znamo da su opsadu vršili zvijeri i neljudi, koji su napravi tvoj blentitet u kojeg se tako strasno zaklinješ. Sarajevo je najgore prošlo, u Sarajevu su ožiljci najstrašniji - ovo je grad u kojem su tvoji heroji ubili preko 1000 djece - takvo stradanje mora ostaviti posljedice na jedan grad, pa makar bio i Sarajevo. Ono čime se mi možemo pohvaliti za razliku od republikosrpskovaca u cjelosti (vidjeti Banjaluku koja nije bila pod opsadom), i za razliku od divljaka iz Beograda (vidjeti Kuršumliju), jeste da mi nismo palili ničije bogomolje, i da smo se trudili ostati civiliziranima.
To što je neko žicao svoju egzistenciju pljuvanjem po Sarajevu je razumljivo, to su četnici i nemoralni ljudi - tipa Kusturice i Neleta, recimo. Pejaković nije dobio što je htio, pa sad pokušava pljuvanjem žicati nešto u BG-u, a najbolje bi bilo u ZG-u, ali avaj, kasno je počeo pljuvati - pljunuo je samo sebe.
Svi drugi koji su u manje pogođenim gradovima - tipa ZG-a - počeli raditi, radi egzistencije, nema im se šta prigovoriti. To je sasvim normalno.
Sarajevo se oduvijek znalo regenerisati, pa će i ovaj put, mada je genocidna politika Beograda i PC-a bez imalo sumnje ostavila svoj trag na njemu.