SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
- sirocco
#51 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Sretan DAN DRZAVNOSTI BiH !!!!

- r00t
#52 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
1. marta 1992. godine građani su se opredijelili za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.ljubav_aha wrote:Nekako prigodno uz 17. rodjendan drage nam drzave, odlucih da napisem stvari koje me muce.
25. novembra 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu su udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.
Svim patriotama sretan Dan državnosti BiH
- slobodni armirach
#53 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Čestitke mojim čestitim Bosancima i Hercegovcima!
-
Alfa_Ze
#55 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!! 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#56 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Nedaj se Bosno (i Hercegovino,naravno
- black
- zeleni xy
#58 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
- zemomak
#59 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
pridruzujem se cestitkama...sretan dan republike svim gradjanima BiH 
- piupiu
#60 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Sretan rodjendan, Bosniceeeee!!!! 
- Mali_Vuk
#61 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Sretan vam Dan državnosti, Bosančerosi i Hercegovci.
Jedna i jedina!
Jedna i jedina!
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#63 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Dok je tvojih sinova, ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna!
Cestitam svima koji ovaj trokut dozivljavaju svojim.
-
veleno
#65 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Sretan Dan državnosti BiH:)

- Irm@
#66 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
"...jer svi ste Vi moji, Bosanci i Hercegovci..ja Vas ne mogu i ne zelim da dijelim..." Z.Komsic
Domovino, sretan Ti rođendan!
Domovino, sretan Ti rođendan!
- MrMaliJoe
#68 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Danas je Dan državnosti i danas skoro da ne radi ništa. Jedino me to podsjeća na praznik iz ugla ova četiri zida, mada prvo što sam pomislio je da je danas nedjelja. Nisam još nikome čestitao praznik. Kad nekome čestitaš Dan državnosti, obično se usne rašire u smješak, kao da se radi o nekoj zajebanciji jer ga niko zapravo ne shvata ozbiljno, što me navodi na zaključak da svoju domovinu ne shvatamo ozbiljno. Mnogo su nam važniji vjerski praznici! Naravno da ne mislim da vjerske praznike trebamo izostaviti ali ako su nam usta puna Bosne zašto nismo do kraja dosljedni. Tako da ovaj praznik obično zauzima mjesto u rokovniku za xy godinu, što znači samo formalno.Na današnj dan žiža medijske pažnje će, kao i svih prethodnih godina( o.p.a medijski De'Žavu), biti kako to oni drugi neslave ovaj praznik kao što mi to radimo, i zašto?!! Postavlja se pitanje, kako ga to mi slavimo!?! Da li nas posjećuju gosti, baš posebno za ovaj dan? Da li ga obilježavamo tako što jedemo bolju hranu!? Da li će se naša obitelj, komšije, prijatelji naljutiti ako im zaboravimo čestitati?!? Rijetki su oni koji nešto slično rade za ovaj dan. uglavnom se to svodi na postavljanje pjesmica preko fejsbuka ili sličnog, ali se onda postavlja pitanje zašto nas toliko ljuti što "oni" iz RS ne slave ovaj praznik, barem su oni iskreni za razliku od nas. Možda je iluzorno očekivati da na današnji dan imamo neki lijep običaj kad nemamo tekst himne. Ipak treba izbjegavati takav izgovor. Recimo, da ovaj dan bude na neki način dan dobročinstva, te da za ovaj dan prvo posjetimo svoje komšije pa tek onda familiju. To bi sigurno imalo neku simboliku. Toliko od mene, ukoliko ovaj tekst nekoga vrijeđa neka ovo zaboravi odmah!
Sretan Vam Dan državnosti i svako dobro!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#69 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!

- slobodni armirach
#70 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Fino i jasno receno, nemas se ti sta kome izvinjavat, pametnom je i jedna dovoljna.MrMaliJoe wrote:Danas je Dan državnosti i danas skoro da ne radi ništa. Jedino me to podsjeća na praznik iz ugla ova četiri zida, mada prvo što sam pomislio je da je danas nedjelja. Nisam još nikome čestitao praznik. Kad nekome čestitaš Dan državnosti, obično se usne rašire u smješak, kao da se radi o nekoj zajebanciji jer ga niko zapravo ne shvata ozbiljno, što me navodi na zaključak da svoju domovinu ne shvatamo ozbiljno. Mnogo su nam važniji vjerski praznici! Naravno da ne mislim da vjerske praznike trebamo izostaviti ali ako su nam usta puna Bosne zašto nismo do kraja dosljedni. Tako da ovaj praznik obično zauzima mjesto u rokovniku za xy godinu, što znači samo formalno.Na današnj dan žiža medijske pažnje će, kao i svih prethodnih godina( o.p.a medijski De'Žavu), biti kako to oni drugi neslave ovaj praznik kao što mi to radimo, i zašto?!! Postavlja se pitanje, kako ga to mi slavimo!?! Da li nas posjećuju gosti, baš posebno za ovaj dan? Da li ga obilježavamo tako što jedemo bolju hranu!? Da li će se naša obitelj, komšije, prijatelji naljutiti ako im zaboravimo čestitati?!? Rijetki su oni koji nešto slično rade za ovaj dan. uglavnom se to svodi na postavljanje pjesmica preko fejsbuka ili sličnog, ali se onda postavlja pitanje zašto nas toliko ljuti što "oni" iz RS ne slave ovaj praznik, barem su oni iskreni za razliku od nas. Možda je iluzorno očekivati da na današnji dan imamo neki lijep običaj kad nemamo tekst himne. Ipak treba izbjegavati takav izgovor. Recimo, da ovaj dan bude na neki način dan dobročinstva, te da za ovaj dan prvo posjetimo svoje komšije pa tek onda familiju. To bi sigurno imalo neku simboliku. Toliko od mene, ukoliko ovaj tekst nekoga vrijeđa neka ovo zaboravi odmah!
qrch konzum radi, kakav zakon za njih vrijedi treba pitati trenutni rezim.
Nek se 'patriote' smiju koliko hoce, ja redom svima cestitam!
-
Kenan-sa
#71 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Pridruzujem se cestitkama,svim Bosancima i Hercegovcima sretan dan drzavnosti! lijepo je imati svoju drzavu,a jos ljepse je kad tu drzavu volis i slavis!
Last edited by Kenan-sa on 25/11/2010 15:48, edited 1 time in total.
-
just in bieber
#72 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Придружујем се честиткама!
Антифашизам је тековина коју морамо његовати како бисмо могли имати будућност.
Антифашистичка борба је свијетла страна историје свих грађана Босне и Херцеговина на коју морамо бити поносни.
Антифашизам је тековина коју морамо његовати како бисмо могли имати будућност.
Антифашистичка борба је свијетла страна историје свих грађана Босне и Херцеговина на коју морамо бити поносни.
-
just in bieber
#73 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
dizZaster wrote:
Sretan Dan državnosti BiH Bosancima i Hercegovcima i svima onima koji je doživljavaju kao svoju domovinu!
Имаш грешку једну, провјери!
- Socijalista
#74 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
SRETAN TI RODJENDAN BOSNO I HERCEGOVINO!!!!!

- Baltazar-x
#75 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!
Hej..
...konobar,pice za drustvo u sredini sale...
A sta se slavi..?
...konobar,pice za drustvo u sredini sale...
A sta se slavi..?