VW Passat vs ostali
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#51 Re: VW Passat vs ostali
Dobro si ga oderao, jel bio deal pod uticajem rakije i Moldavki? 
-
Blobi
#52 Re: VW Passat vs ostali
Ma generalno je dobio jedno kompletno i ispravno auto, a ja nesto manje "kompletno", ali sa 120000 manje kilometara i predstojecim servisima koji naravno nisu uradjenimadner wrote:Dobro si ga oderao, jel bio deal pod uticajem rakije i Moldavki?
-
erlman
#53 Re: VW Passat vs ostali
decki ajde da se nezavaravamo,
passat je ok auto za nase trzite i camry takodje (al je samo za us), samo nemojte molim vas da stavljate vw i audia u rand merca bmw lexusa i jaguara.
A sto se tice vw i audiasuper su samo nemoj da mi uzima po 100 KM za desni retrovizor i pepeljaru (sto rade u asi),
ps. oddatna oprema im rezerni tocak smjesno.
ipak toyota ti za male pare da pun k**** opreme gdje neznas ni za sta sluzi,
a da passat valja svao bi ga vozio jer sam nedavno dosao iz frankfurta i vidio sam vise toyote od vw, tek tamo pokoji caddy. dokaz da nije nesto.
evo i jedan video iskreno meni se sva 3 svidjaju pa vi kako hocete.
http://www.youtube.com/watch?v=Nk2wRDyYw-g
passat je ok auto za nase trzite i camry takodje (al je samo za us), samo nemojte molim vas da stavljate vw i audia u rand merca bmw lexusa i jaguara.
A sto se tice vw i audiasuper su samo nemoj da mi uzima po 100 KM za desni retrovizor i pepeljaru (sto rade u asi),
a da passat valja svao bi ga vozio jer sam nedavno dosao iz frankfurta i vidio sam vise toyote od vw, tek tamo pokoji caddy. dokaz da nije nesto.
-
Blobi
#54 Re: VW Passat vs ostali
Ma apsolvirali smo davno to Audi vs Merc i BMW, a i ne treba mi nikakav video jer sam promijenio sva tri, i ne moze im se puno toga zamjeritierlman wrote:decki ajde da se nezavaravamo,
P.S.
A onaj ko gura Passata ili generalno VW u Audi, BMW, Merc trojac:
1) Vozi Passata, a nije nikad prismrdio pomenutim
2) Laprda
3) Provocira raju na forumu
itd.
-
erlman
-
erlman
#56 Re: VW Passat vs ostali
evo i jos jedan, znaci ovo nemoze niti jedno vozilo postici mozda al sa velikim upitnikom mercedes.
http://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Ct ... re=related
-
Blobi
#57 Re: VW Passat vs ostali
Ovo sve je u ratu postizao Golf 2, a dan danas postize jos vecu torturu od strane domicilnih G2 GETEI tjuneraerlman wrote:evo i jos jedan, znaci ovo nemoze niti jedno vozilo postici mozda al sa velikim upitnikom mercedes.![]()
-
erlman
#58 Re: VW Passat vs ostali
Blobi wrote:Ovo sve je u ratu postizao Golf 2, a dan danas postize jos vecu torturu od strane domicilnih G2 GETEI tjuneraerlman wrote:evo i jos jedan, znaci ovo nemoze niti jedno vozilo postici mozda al sa velikim upitnikom mercedes.![]()
pogledaj sva tri dijela ja nisam mogao vjerovati
-
Gost1515
#59 Re: VW Passat vs ostali
vw-a ne, audija ... da, ali ne svaki model.erlman wrote:decki ajde da se nezavaravamo,
Da da nešto više - da, jebiga mora se nečim napasti tržište. Jel to puno više? Ne. Pogledaj na toyotinoj stranici listu i cjenovnik dodatne opreme ... recimo za avensisa.
a na ovo se grohotom smijema da passat valja svao bi ga vozio jer sam nedavno dosao iz frankfurta i vidio sam vise toyote od vw, tek tamo pokoji caddy. dokaz da nije nesto.

-
erlman
#60 Re: VW Passat vs ostali
decko, moras da znas sta kod kojih spada u dodatnu opremu, a sta u serijsku.
a ova lista nista neznaci, moras da znas da svakokroji po svom i da je sve marketing.
za sta, za kako, za gdje, za koga.
Nebranim japance al respect veliki i jos su ostali pokusali da ih obore pripisivajuci im kojekakve greske i opet nista.
Ipak su sila.
Navedi mi neku inovaciju od strane vw, ja znam za quatro ali je to bilo jos dok je audi bio audi, a ne grupacija.
Merc izbacio kompresor nekada daaaavno.
a gle ovo, hybrid toyota izbacila ima 10 godina vw prosle godine, self park system 2003 ili 2004 vw prosle godine.
I nemoj mi nabrajat grijace u sjedistima molim te kao ostali nije ti to neka inovacija.
Ja gledam sta se dobije za koju cijenu, a gledajuci japance svasta nesta dobijes u SERIJSKOJ opremi. Znaci osnovni modeli kontas???
a ova lista nista neznaci, moras da znas da svakokroji po svom i da je sve marketing.
Nebranim japance al respect veliki i jos su ostali pokusali da ih obore pripisivajuci im kojekakve greske i opet nista.
Ipak su sila.
Navedi mi neku inovaciju od strane vw, ja znam za quatro ali je to bilo jos dok je audi bio audi, a ne grupacija.
a gle ovo, hybrid toyota izbacila ima 10 godina vw prosle godine, self park system 2003 ili 2004 vw prosle godine.
I nemoj mi nabrajat grijace u sjedistima molim te kao ostali nije ti to neka inovacija.
Ja gledam sta se dobije za koju cijenu, a gledajuci japance svasta nesta dobijes u SERIJSKOJ opremi. Znaci osnovni modeli kontas???
-
erlman
#61 Re: VW Passat vs ostali
Evo jos ovo i ja vise nista necu o ovoj temi.
GLE
http://www.lexus.com/fcv/lf_s.html
Fino pogledajte da nekazete da se neko kopira.
GLE
http://www.lexus.com/fcv/lf_s.html
Fino pogledajte da nekazete da se neko kopira.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#62 Re: VW Passat vs ostali
pa sad da si ga zamjenio za nesto drugo, ali s pasata na passat pa jos manje opremeBlobi wrote:Ovaj "novi" Passat od opreme nema Xenon farove, Kozna sjedista, grijanje pod guzom, navigaciju, fabricko GPS pracenje. Umjesto 17" felgi su 16", slabiji motor, nema fabricki zatamnjena stakla, nema 4motion cega mi je najvise zaoJimmy_The_Saint wrote:Blobi, swingeru....![]()
Što reče shlauf, ovde se fakat ne vidi na prvu ko je koga zajeb'o, a nema trgovine bez ćorave mušterije., ali zato nije nikad udaren, za razliku od mog prethodnog koji je stradao par dana ranije, ali nista strasno
, presao je manje, i nesto malo je ugodniji za voziti preko ovih nasih puteva.. Prilicno je lijen, ali to je OK, jer se nece jos dugo zadrzat kod mene (sad ce novi model doci
), itd itd. Znaci, cisto jer mi je dosadio moj prethodni. Inace u zadnjih 10 godina je ovo prvi auto koji se kod mene zadrzao duze od 2 godine...
sve mi nesto govori da poslje ne predjes na G2, da se poistovjtis i solidarises sa ostalim, koji nisu isli odozdo u toku kao ni polje rata
- johntra
#63 Re: VW Passat vs ostali
gdje ćeš moj Blobi novog Passata, ti fakat hoćeš da opet upadaš u oči... 
-
Blobi
#64 Re: VW Passat vs ostali
Meni je onaj novi Passat ekstra, klasicna linija, malo moderne tehnologije i LED dzidza, interijer na koji sam navikao i koji je fantazija jednostavan, pouzdan i jak motor, meni nista bolje ne treba..johntra wrote:gdje ćeš moj Blobi novog Passata, ti fakat hoćeš da opet upadaš u oči...
- madner
#65 Re: VW Passat vs ostali
Pouzdan i slabasan motorcic 
-
Blobi
#66 Re: VW Passat vs ostali
1.9 TDI, crveno DE I oca mi, bolje ide od beMzincamadner wrote:Pouzdan i slabasan motorcic
-
spider124
#67 Re: VW Passat vs ostali
to ti je dokaz da je sigurno vise presao nego sto na satu pisheMalo su ofucani rukohvati sa vozaceve strane (ne znam kako je to uspio uraditi, na mom starom Pasonji toga nije bilo )
-
Blobi
#68 Re: VW Passat vs ostali
Auto kupljeno u ASI, i tamo redovno servisirano + kupio sam auto od dugogodisnjeg prijateljaspider124 wrote:to ti je dokaz da je sigurno vise presao nego sto na satu pisheMalo su ofucani rukohvati sa vozaceve strane (ne znam kako je to uspio uraditi, na mom starom Pasonji toga nije bilo )
- olensoner
#69 Re: VW Passat vs ostali
Sinoc stoje jedan do drugog Passat B6 3.2 V6 4motion i ovaj novi B7 TDI, malo je reci da osnovni B7 izgleda i osjeca nekako jadno u odnosu na potpuno opremljen B6, kao Lada... Inace izgleda mi kao promasaj B7
- madner
#70 Re: VW Passat vs ostali
Ma ja, bolje je kad je manji, ne smeta kad obuces pantalone i toBlobi wrote:1.9 TDI, crveno DE I oca mi, bolje ide od beMzincamadner wrote:Pouzdan i slabasan motorcic..
- shlauf
-
Gost1515
#72 Re: VW Passat vs ostali
dečkom me nije niko nazvao već godinama ....erlman wrote:decko, moras da znas sta kod kojih spada u dodatnu opremu, a sta u serijsku.
Ipak su sila.
Sad ću poslati mail ACEA-i, da se samoukinu, jer imamo dokaz da im zvanični brojevi ne valjaju - erlman vidio dosta toyoti u Frankfurtu
-
whow
#73 Re: VW Passat vs ostali
Ma da je imao sedam navigacija to se slabo racuna kod ovakvih zamjena . Taj novi Passat kojeg si tako sretno dobio u zamjenu puno vise odgovara BiH cestama i nacinu odvijanja saobracaja. Jos je taj tvoj stari Passat ima havariju sto mu dodatno skida vrijednost. Znas li kako je tesko prodati high end vozilo sa blizu 200 000 KM koje je uz to imalo havariju. Uzaas. Ja razumujem da je to mozda bila manja havarija ali svako ko prodaje vozilo rjetko kad kaze da je vozilo bilo u frontalnom udesu i da se zesce sjebalo. Obicno ti kazu da ge je malo ga udarilo u zadnji blatobran na parkingu. Znaci cak i pod predpostavkom da je to bila manja havarija to se realno svodi na bazicnu zakon prodaje koji kaze : Havarija je havarija.To sto ti tvrdis da je vozilo u potpuno ispravnom stanju ponovo nista ne znaci jer iz moga iskustva mozda 5% vozila sa kilometrazon oko 200 000 KM su potpuno ispravna . To je kilometraza na kojoj pocinju neki ozbiljni kvarovi kao i servisi . Nije bez razloga to da BMW entuzijasti obicno mjenjaju auto svake 2 godine . Poslje 4 godine i 200 000 km auto je vec uveliko amortizovano . Uglavnom sad sta je tu je , ti se uglavnom nemas na sta zaliti jer si super prosao.Blobi wrote:Ovaj "novi" Passat od opreme nema Xenon farove, Kozna sjedista, grijanje pod guzom, navigaciju, fabricko GPS pracenje. Umjesto 17" felgi su 16", slabiji motor, nema fabricki zatamnjena stakla, nema 4motion cega mi je najvise zaoJimmy_The_Saint wrote:Blobi, swingeru....![]()
Što reče shlauf, ovde se fakat ne vidi na prvu ko je koga zajeb'o, a nema trgovine bez ćorave mušterije., ali zato nije nikad udaren, za razliku od mog prethodnog koji je stradao par dana ranije, ali nista strasno
, presao je manje, i nesto malo je ugodniji za voziti preko ovih nasih puteva.. Prilicno je lijen, ali to je OK, jer se nece jos dugo zadrzat kod mene (sad ce novi model doci
), itd itd. Znaci, cisto jer mi je dosadio moj prethodni. Inace u zadnjih 10 godina je ovo prvi auto koji se kod mene zadrzao duze od 2 godine...
- shlauf
- Better Man
#75 Re: VW Passat vs ostali
Pa taj tvoj dugogodisnji prijatelj se dobro zajebao (da prostis na izrazu) kad je pristao da mjenja svog 2 godine mladjeg Passata sa daleko manjom predjenom kilometrazom i koji nije nikad udaran za tvoj koji je star 4 godine, presao skoro 200 hiljada km i koji je dobro udaren bez obzira sto je tvoj imao bolju opremu i jacu masinu. Uglavnom ti si odlicno prosao i nek ti je sretno.Blobi wrote:Auto kupljeno u ASI, i tamo redovno servisirano + kupio sam auto od dugogodisnjeg prijateljaspider124 wrote:to ti je dokaz da je sigurno vise presao nego sto na satu pisheMalo su ofucani rukohvati sa vozaceve strane (ne znam kako je to uspio uraditi, na mom starom Pasonji toga nije bilo )