el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#52 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ma jest, govorili smo o tome i to je sve normalno... ali džaba kad ljude takvi nerviraju, kao što su nervirali i oni prije njihPlavih_11 wrote:Fino si ti ovo podebljao ali ovo drugo boldirano se isto tako odnosi i na "simpatizere" one druge ekipe iz Madrida kao i za vecinu ekipa koje haraju tih godina kad nove generacije stasavaju ...
- veljaca
#53 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
To je kao da bi rekao draze mi je Sarajevo ali simpatije su na strani Amara Osima ...... Nidje veze ....hz__semir wrote:Ne kontam šta ti nije jasno.
O ovome sam ti govorio ( bez ikakve provokacije ) .... To mi nije jasno ....
Recimo da igraju Barca ( drugi klub po meni poslije FK Zeljeznicar ) i Milan ( u kome igra meni drag Ibrahimovic ) ja ne bih mogao reci da " Iako volim Barcu , simpatije su na strani Ibrahimovicevog tima ( Milana ) " .... To je meni nelogicno .... da jez jeza - u ledja ....
-
sinkaspud
#54 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Razvikana utakmica, da je nisu stavili u ponedjeljak ne bi je ni gledao jer za vikend ima boljih utakmica!
-
Desert Wind
#55 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
slazem se - i vjerovatno ce bit strasno dosadna.sinkaspud wrote:Razvikana utakmica, da je nisu stavili u ponedjeljak ne bi je ni gledao jer za vikend ima boljih utakmica!
- Obuca9
#56 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Opet besmisleno poređenje. Ti otvoreno kažeš "Drugi klub po meni", a ja ti fino kažem, ja drugog kluba nemam. Volim samo jedan i on mi je i na prvom i na drugom i na trećem mjestu. Svi ostali su mi nebitni, pa tako i Barca i Real. A ako već hoćeš da porediš, evo ti jedno poređenje, nakon kojeg će ti, nadam se, biti jasnije šta sam htio reći.veljaca wrote:To je kao da bi rekao draze mi je Sarajevo ali simpatije su na strani Amara Osima ...... Nidje veze ....hz__semir wrote:Ne kontam šta ti nije jasno.
Recimo da igraju Barca ( drugi klub po meni poslije FK Zeljeznicar ) i Milan ( u kome igra meni drag Ibrahimovic ) ja ne bih mogao reci da " Iako volim Barcu , simpatije su na strani Ibrahimovicevog tima ( Milana ) " .... To je meni nelogicno .... da jez jeza - u ledja ....
Ja recimo živim u ulici "Saburina". Kad igraju lopte na male, ulice "Bistrik" i "Radićeva", meni je eto onako bila draža ulica "Bistrik", pa sam navijao da oni pobjede, ali mi je ovog ljeta jaran Memo doselio u "Radićevu" i počeo igrati za njih, pa ovo je sad prva utakmica otkad je on tu i ja ću zbog njega navijati upravo za "Radićevu" ulicu.
Ako jaran sutra odseli, meni će opet biti svejedno ko će pobjediti, ali eto simpatije će mi biti blago, na strani "Bistrika", iako nikoga ne znam ni iz jedne, ni iz druge ulice. Ali, ako jaran ostane u "Radićevoj" i sutra zaigra protiv moje "Saburine", mene neće biti briga što on tamo igra, jer ipak je sad u pitanju moja ulica i ne interesuje me ko je s druge strane.
A ti sad u ovoj priči, sam skontaj koga u ovoj priči predstavlja moj Jaran Memo, a koje klubove predstavljaju "Saburina", "Radićeva" i "Bistrik". Možda ti prva slova imena pomognu da lakše odgonetneš
- ultima_palabra
#57 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
- veljaca
#58 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Priznajem necu vise - samo da ti odgovorim:hz__semir wrote:
Opet besmisleno poređenje.
Ti ovdje besmisleno poredis ulice "Radicava" i "Bistrik" - a rijec je o Barci i Realu ..... To je najveci derbi na svijetu i izmedju njih je veliki animozitet i mrznja .... i tu nema neutralnih. Kada igra "Radiceva" i "Bistrik" a bogami i tvoja "Saburina" te utakmice gledas mozda ti i nekolicina ljudi. Ovu utakmicu gleda cio svijet .... Onaj ko voli Barcu - sigurno ne simpatise Real i obrnuto ....
Meni je tvoja izjava djelovala nelogicno.
To je kao da ja kazem, kada igraju FK Sarajevo i FK Zeljeznicar da iako mi je blizi FK Zeljeznicar da ce moje simpatije biti na strani FK Sarajeva - jer ih recimo trenira Amar Osim ( meni izuzetno draga osoba ). Ili, sa tvoje strane - da ti kazes iako mi je blize FK Sarajevo da ce tvoje simpatije biti na strani FK Zeljeznicar - jer ih recimo trenira Husref Musemic ( tebi draga osoba ) ....
To je meni djelovalo nelogicno.
Ovim postom - zavrsavam sa tobom diskusiju o ovoj temi ( na drugim temama cemo diskutovati - jer te cijenim kao dobrog sagovornika na Forumu ) ....
Ostaj mi u zdravlju i veselju .....
- 2407
#59 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Mozda je ipak bolje da je nacrtao 
- Obuca9
#60 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Kad sam bio mali i kad smo igrali ulica protiv ulice, za mene, a i za ostatak raje se citav svijet vrtio oko te utakmice. Bitno je šta ja osjećam, a ne šta cijeli svijet osjeća. Za mene je gradski derbi sa Željezničarom (a pretpostavljam i za tebe, ta ista utakmica), važniji od bilo kakvog Reala, Barce, Intera ili Milana i to je moj derbi i moj svijet. Sve ostalo mi je sporedno i gledam samo na to kao neko ko voli fudbal, a ne kao navijač jedngo od ta dva kluba. I baš, kao što mi je svejedno ko će pobjediti u utakmici Livorno-Chievo ili Wolverhampton-Blackburn, tako mi je i svejedno ko će pobjediti u utakmici Real-Barcelona.veljaca wrote:Priznajem necu vise - samo da ti odgovorim:hz__semir wrote:
Opet besmisleno poređenje.
Ti ovdje besmisleno poredis ulice "Radicava" i "Bistrik" - a rijec je o Barci i Realu ..... To je najveci derbi na svijetu i izmedju njih je veliki animozitet i mrznja .... i tu nema neutralnih. Kada igra "Radiceva" i "Bistrik" a bogami i tvoja "Saburina" te utakmice gledas mozda ti i nekolicina ljudi. Ovu utakmicu gleda cio svijet .... Onaj ko voli Barcu - sigurno ne simpatise Real i obrnuto ....
Meni je tvoja izjava djelovala nelogicno.
To je kao da ja kazem, kada igraju FK Sarajevo i FK Zeljeznicar da iako mi je blizi FK Zeljeznicar da ce moje simpatije biti na strani FK Sarajeva - jer ih recimo trenira Amar Osim ( meni izuzetno draga osoba ). Ili, sa tvoje strane - da ti kazes iako mi je blize FK Sarajevo da ce tvoje simpatije biti na strani FK Zeljeznicar - jer ih recimo trenira Husref Musemic ( tebi draga osoba ) ....
To je meni djelovalo nelogicno.
Ovim postom - zavrsavam sa tobom diskusiju o ovoj temi ( na drugim temama cemo diskutovati - jer te cijenim kao dobrog sagovornika na Forumu ) ....
Ostaj mi u zdravlju i veselju .....
I opet, ali iznova praviš nelogična poređenja. Ne možeš porediti moju ljubav prema Sarajevu ili tvoju prema Željezničaru, sa mojim nekim bezveznim simpatijama prema Barceloni ili Mourinhu. Već sam ti rekao, kad praviš poređenja, pravi ih sa nekim drugim klubovima. Recimo uporedi sebe, kako ti je u zadnje dvije godine drago da pobjedi Wolfsbrug jer tamo igra Džeko ili Hoffenheim jer je tamo Vedo, a prije toga ti je bilo apsolutno svejedno kako će se završiti utakmica Mainz-Wolfsburg ili Duisburg-Hoffenheim.
Kad već spominješ Husrefa, meni je Inter draži od Milana, ali da sutra Husref Musemić postane trener Milana (
Valjda si napokon shvatio šta želim reći, bez da ovu situaciju porediš sa mnom kao navijačem Sarajeva, te sobom kao navijačem Željezničara i Barcelone, nego je poredi sa nekim skroz petim klubovima, pa će ti valjda biti jasnije
- respo
#61 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
meni je vazno da pobijede livorno blackburn i barcelona 
-
extraordinary
#62 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Joj ovdje komentara, sve vrvi od stručnjaka kao što je neko rekao. Razlika u kvalitetu skoro da ne postoji, obje ekipe imaju vrhunskog trenera na klupi, s tim da je Mourinho vjerovatno taktički fleksibilniji. Ne simpatišem ni jedne ni druge nešto, ali Mourinha gotivim maksimalno, volio bih da uzme Real zbog njeg.
- Chivas1
#63 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Koliko danas Barca zabije toliko ce zabit i u derbiju
a Real ce zabit 4 
-
5 0 5
#64 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Chivas1 wrote:Koliko danas Barca zabije toliko ce zabit i u derbijua Real ce zabit 4
Dobra Ti je ova. Dogovor.
-
5 0 5
#65 Is Barcelona peaking for El Clasico?
Barcelona’s relatively slow start to the season was a source of worry for many fans: the loss to Hercules and the ties with Rubin Kazan, Mallorca and Copenhagen could have been written off as fluke results, but the bigger observation that the team seemed to lack the hunger in pressing that had been displayed in previous seasons was a bigger concern. Spanish sports writer Guillem Balague has suggested that this slow start was engineered by design, and that it was part of a bigger plan to peak for the month of November during a crucial run of games including Monday’s Clasico.
Speaking on last week’s Revista de la Liga, Balague noted explicitly that “The idea was to peak in November – that’s five consecutive victories and you can tell that Barcelona are sharp; sharp in terms of the pressure they put on high up the pitch, as they did against Villarreal. The intensity of the play and the pace of the distribution of the ball as well – all that shows a team that is physically at the peak of its powers.”
This was a plan apparently hatched by Barcelona’s technical staff to respond to the player fatigue that always follows a World Cup year, and to the resulting lack of a proper pre-season. Balague argues that games against Hercules were in fact Barcelona’s defacto preseason, and that the team is hitting its stride just in time to crush their rivals from Madrid.
-
halo_ba
#66 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ekipa koja postigne vise golova ima realnu sansu da ose sa terena kao pobjednik.
-
djudjologija
#67 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
hz__semir wrote:Opet besmisleno poređenje. Ti otvoreno kažeš "Drugi klub po meni", a ja ti fino kažem, ja drugog kluba nemam. Volim samo jedan i on mi je i na prvom i na drugom i na trećem mjestu. Svi ostali su mi nebitni, pa tako i Barca i Real. A ako već hoćeš da porediš, evo ti jedno poređenje, nakon kojeg će ti, nadam se, biti jasnije šta sam htio reći.veljaca wrote:To je kao da bi rekao draze mi je Sarajevo ali simpatije su na strani Amara Osima ...... Nidje veze ....hz__semir wrote:Ne kontam šta ti nije jasno.
Ja recimo živim u ulici "Saburina". Kad igraju lopte na male, ulice "Bistrik" i "Radićeva", meni je eto onako bila draža ulica "Bistrik", pa sam navijao da oni pobjede, ali mi je ovog ljeta jaran Memo doselio u "Radićevu" i počeo igrati za njih, pa ovo je sad prva utakmica otkad je on tu i ja ću zbog njega navijati upravo za "Radićevu" ulicu.
Ako jaran sutra odseli, meni će opet biti svejedno ko će pobjediti, ali eto simpatije će mi biti blago, na strani "Bistrika", iako nikoga ne znam ni iz jedne, ni iz druge ulice. Ali, ako jaran ostane u "Radićevoj" i sutra zaigra protiv moje "Saburine", mene neće biti briga što on tamo igra, jer ipak je sad u pitanju moja ulica i ne interesuje me ko je s druge strane.
A ti sad u ovoj priči, sam skontaj koga u ovoj priči predstavlja moj Jaran Memo, a koje klubove predstavljaju "Saburina", "Radićeva" i "Bistrik". Možda ti prva slova imena pomognu da lakše odgonetneš
moze li jasnije od ovoga?ne moze!
a februarac nista ne konta,ili se pravi
helem,zna se ko su divovi,alias kraljevi,galaktikosi...
- Tvrtko II Kotromanić
#68 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
ajd sad pustite te price o navijacima, simpatizerima i sl 
recite jel prneosi neka nasa tv classico?
- 2407
#69 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Samo Arena Sport ali ne kec nego jedna od ostalihTvrtko II Kotromanić wrote:ajd sad pustite te price o navijacima, simpatizerima i sl
-
LSD
#70 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ma uzet ce ih Barsa opet, džabe sva ova prica i medijsko napucavanje...iako ce im Mourinho znatno otežati posao ovaj put, za razliku od svoj predhodnika...ko može zaustaviti Messija
jedino da ga snajperom pogode.
- ultima_palabra
#71 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Pa Messi se zaustavlja timskom igrom... nešto kao Inter ili Njemačka naprimjer.LSD wrote:Ma uzet ce ih Barsa opet, džabe sva ova prica i medijsko napucavanje...iako ce im Mourinho znatno otežati posao ovaj put, za razliku od svoj predhodnika...ko može zaustaviti Messijajedino da ga snajperom pogode.
Ne bih se složio za prethodnike... Pellegrini je oba puta imao odličnu taktiku, samo je igrači nisu pretvorili u pobjedu.
Može Mou napraviti taktiku kakvu hoćeš, ako CR i Higuain promaše 3-4 šanse, a odbrana kiksa dvaput, izgubiće utakmicu... isto važi i obratno.
Druga stvar je što on daje igračima samopouzdanje, pa su takve greške manje moguće nego kod drugih trenera.
- 2407
#72 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
LSD wrote:Ma uzet ce ih Barsa opet, džabe sva ova prica i medijsko napucavanje...iako ce im Mourinho znatno otežati posao ovaj put, za razliku od svoj predhodnika...ko može zaustaviti Messijajedino da ga snajperom pogode.
E jbg, isto ko da igraju protiv Karlsruhe-a
Ko ce zaustaviti Messija? Mourinho, isto kao i prosle godine s igracki slabijim Interom
-
fixer
#73 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Jest vala. Da bi zaustavio Messija moras biti neki svemirac, moras biti mlad, moras biti brz...ili se odazivati na ime Javier Zanetti.LSD wrote:Ma uzet ce ih Barsa opet, džabe sva ova prica i medijsko napucavanje...iako ce im Mourinho znatno otežati posao ovaj put, za razliku od svoj predhodnika...ko može zaustaviti Messijajedino da ga snajperom pogode.
- limeni
#74 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
za mene je jedini el clasico Sarajevo- Zeljeznicar
-
LSD
#75 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Mislio sam na Real,a ne na Inter iz prošle godine....ja ne znam jeli bio ijedan El Clasico a da Messi nije zabio bar jedan gol...on im je nocna mora i kako ga misle zaustaviti?? nece ga moliti De jarane malo popusti ,daj da im šta odigramo...a kraljevi nemaju "životinje" u zadnjoj liniji Lucia,Samuela,Maicona,Zanettia koji ga mogu timski zatvoriti.
P.S. ne diraj mi Karlsruhe
simpa tim 
P.S. ne diraj mi Karlsruhe