bebeSa wrote:Naletih na temu slucajno!
Prije nekoliko godina sam vozila Astru sasvim slucajno i toliko mi se dopala da sam se zaklela da ce moje prvo auto koje kupim novo biti Opel Astra. Prosle sedmice u Opelu snizenje i ja fino kupim sebi Astru klasik povoljno!
Molim sve Opeloljubce da mi iskreno napisu sve eventualne mane, a moje najvaznije pitanje: Koliko stvarno trosi po gradu?
Hvala
Koji motor si kupila ? 1.4 benzin ? Zavisi kako je vozis, jer los nacin voznje u gradu moze uzeti i 5 litara vise od normalnog... O tome kasnije kad kazes koji motor imas... Benzinac moze ici 9-11 litara u gradu normalne voznje, sa povecanjem kod novog auta, prvih par hiljada km, i povelikim hladnocama... Ako je neko "cijepa" ili ne zna voziti, kao sto zene (bez uvrede) cesto znaju voziti gradom 40-50 km/h u drugoj brzini 5 km, potrosice i do 15 litara... Dizel oko 2-3 litra manje.
zlatandr wrote:Imam novuu Astru, presao sam 7500km sa njom i za sad sve super radi, mada imam par zamjerki na nju, uzasno je nepregledna, grozna je za parkiranje, kvaliteta unutrasnje plastike bi mogla biti malo bolja, i ja sam se zeznuo sto sam uzeo 1.4 motor od 100ks, preslab je za nju pogotovo uzbrdo i prilikom prestizanja, znaci niposto taj motor ne uzimati.
Probaj zavrtiti taj motor, nije raketa ali ici ce puno bolje... Jesi li slucajno vozio turbo-dizel prije njega ? Nema s njim prestizanja ili naglijeg ubrzavanja posebno na usponu na 2000/min... Probaj 4000-5000/min. i vidjeces drasticnu razliku... Benzinac moras "zavrtiti" jer nema velik moment na niskim obrtajima kao dizel, a vecina nasih ljudi se ulijenila u dizelima...
Svi novi auti su jako nepregledni nazad...