Sjeverna Koreja

Post Reply
madner

#51 Re: Sjeverna Koreja

Post by madner »

karanana wrote:pa u slucaju rata ne bi trosili naftu za proizvodnju kisobrana i drugih gluposti koje sada prave niti bi na ulicama bilo stotine miliona auta. ono nafte sto imaju im je dovoljno da pokrecu njihovu vojnu industriju i masinu.
Nemaju ni sad stotine miliona auta :roll:
Nafta je potrebna i da kamion sa hranom stigne do Sangaja ili da se cumur prebaci do elektrane vozom.

Malo neozbiljna argumentacija.
Zombie Ba

#52 Re: Sjeverna Koreja

Post by Zombie Ba »

Veliki vođo uz tebe smo
Image

:sax: :bih: :D :skoljka:
B@snj@

#53 Re: Sjeverna Koreja

Post by B@snj@ »

kadteskoje wrote:
Zombie Ba wrote:Veliki vođo uz tebe smo
Image

:sax: :bih: :D :skoljka:
:lol: :thumbup: :bih: :sax:
Vidi sahbaza :run:
zlatiborka

#54 Re: Sjeverna Koreja

Post by zlatiborka »

karanana wrote:rekla je baba vanga da III svjetski pocinje u novembru 2010.
Neko je napisao na index-hr.....
.... i on luda baba Vanga koja je mrtva već 15 godina je bila u pravu...
2010. - Početak 3. svjetskog rata. Rat će početi u studenome 2010. i završit će u listopadu 2014. Počet će kao običan rat, zatim će biti koršteno prvo nuklearno, a zatim i kemijsko oružje.
2011. - Kao rezultat radioaktivnih padavina, na sjevernoj polutci neće ostati ni životinja ni biljaka. Muslimani tada počinju kemijski rat protiv preostalih Europljana.
2014. - Većina ljudi patit će od čireva, raka kože i drugih kožnih bolesti (kao posljedica kemijskog rata).
2016. - Europa je skoro bez ljudi.

bye-bye forumi, krediti, prijatelji....
Walthie

#55 Re: Sjeverna Koreja

Post by Walthie »

Rat nije rjesenje,nikom ne odgovara a pogotovo sjevernjacima, iako ih ima milion u sastavu tehnoloski kasne 30 godina tako da konflikt na duze staze je ujedno i njihov kraj.Kina je u ekonomskom zaletu i ide joj od ruke,postavlja se pitanje da li joj trebaju milioni izbjeglica? Konflikt koji moze usporiti rast,to im svakako nije u interesu..

J.Korea je ista prica jer njima najmanje odgovara bilo kakav konflikt.Oni se boje ujedinjenja kao u slucaju sa Njemackom,ogroman ekonomski teret pi preuzeo jug naglim padom sjevera,oni to ne zele.

Ovim potezom sjeverna banda kao i svaki put daje jasan signal ili im je nestalo hrane ili zele nesto postici na diplomatskom polju.Granatirali su ostrvo koje smatraju da pripada njima iako se nalazi samo par kilometara juzno od UN granice koju sjevernjaci jos od 53' na tom mjestu ne priznaju.

Postavlja se pitanje..

Kako srusiti rezim u S.Koreji?

Da barem imaju velike rezerve u nafti i rudnicima zlata,dijamanta brzo bi se nasli placenici i dala bi se realizovati instant demokratija za 48h ali u slucaju SK odnos ulozenog i dobijenog nije dobar.Krajnje neisplatna za demokratije a previse opasna za komsiluk ovakva kakva jeste.

Ko ima vremena neka pogleda..
http://video.google.com/videoplay?docid ... 9804&hl=en#
zemo_online

#56 Re: Sjeverna Koreja

Post by zemo_online »

poznanik wrote:
test01 wrote:...nek se rokaju ,ne zanima me.
:( :( :(

gle zemljaka sto se zabrino :)
samo malo

#57 Re: Sjeverna Koreja

Post by samo malo »

test01 wrote:nato je tigar od papira sto se vidi u afganistanu gdje ne mogu rijesit problem talibana za 10 godina.
nato vojnik nema nikakav motiv za rat vec iskljucivo se oslanja na najsofisticiraniju tehniku sto bi znacilo rokanje iz daljine.

s.koreja ima saveznika u kini i to im je dovoljno. ne treba im niko drugi.
Tigar od papira bi mogao Afganistan rijesiti za tri dana, da primjene recimo ruske metode u Ceceniji.

Poravnat sve sa zemljom, i allahimanet. Kavkaski emirat ispario u vidu magle.

Ali eto, nedemokratska i fasisticka USA to ne radi. Vec se jebavaju sa bradatim komandosima.

Pokusavam samo zamisliti stepen zapjenjenosti Mladena Marica i antiUSA ekipe u slucaju da amerikanci primjene ruske metode sa Kavkaza. Kad srokaju bradonje, onda bu ua fasisti, kad taktiziraju onda im se kofol rugate. Smijesni ste.
zemo_online

#58 Re: Sjeverna Koreja

Post by zemo_online »

koje metode? napalm ili......

nema metode koja moze`srusit planinu.
Last edited by zemo_online on 23/11/2010 17:14, edited 1 time in total.
ek0

#59 Re: Sjeverna Koreja

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 21/04/2015 11:30, edited 1 time in total.
zemo_online

#60 Re: Sjeverna Koreja

Post by zemo_online »

ek0 wrote:Da imam ikakve ovlasti poslao bih svu vojnu silu da sj*be ove nazadne drzave kao sto su S. Korea, Iran, i sve ostale koje prijete ratom.

usa mora ratovat. ne moze bez rata.
poznanik

#61 Re: Sjeverna Koreja

Post by poznanik »

ek0 wrote:Da imam ikakve ovlasti poslao bih svu vojnu silu da sj*be ove nazadne drzave kao sto su S. Korea, Iran, i sve ostale koje prijete ratom.
Pa kako znaš da Sjeverna Koreja prijeti ratom, možda se ljudi samo brane. Ne smeta njima južna Koreja, već obrnuto, kao i USA
Zombie Ba

#62 Re: Sjeverna Koreja

Post by Zombie Ba »

Ja ne znam kako ikog u BiH zanimaju ova sranja pa i naša politika uopšte ko da nemamo svi dovoljno problema u svojoj avliji :lol: :cry:
Iran,Amerika,Rusija,S.Koreja i UK su zemlje koje trebaju biti uništene radi blagostanja u svijetu 8-)
poznanik

#63 Re: Sjeverna Koreja

Post by poznanik »

Zombie Ba wrote:Ja ne znam kako ikog u BiH zanimaju ova sranja pa i naša politika uopšte ko da nemamo svi dovoljno problema u svojoj avliji :lol: :cry:
Iran,Amerika,Rusija,S.Koreja i UK su zemlje koje trebaju biti uništene radi blagostanja u svijetu 8-)
Odnos dvije Koreje je globalni problem, ni blizu kakav je iranski, afganistanski ili koji ostali.

Iza i jednih i drugih stoje najmoćnije svjetske sile, a obje vojske su do zuba naouružane, fanatično spremne da u svakom trenutku pođu na "put do kraja"...
exliberal

#64 Re: Sjeverna Koreja

Post by exliberal »

Kao sto vec neko ranije spomenu standardno ponasanje Sjevera kad mu nesto treba ili kad treba da popravi poziciju.
Sjever je nedavno prijetio jugu jer zamisli prebjegli gradjani sjevera pustaju balone napunjene porukama prema sjeveru i to se smatra objavom rata......manijaci koji ce prije ili kasnije napravit nesto i onda ce opet jadni narod da gladjuje dok se sinovi velikog vodje skoluju po svici....
Desert Wind

#65 Re: Sjeverna Koreja

Post by Desert Wind »

Zombie Ba wrote:Ja ne znam kako ikog u BiH zanimaju ova sranja pa i naša politika uopšte ko da nemamo svi dovoljno problema u svojoj avliji :lol: :cry:
kako to iran i sj koreja rusi svjetsko blagostanje isusa ti i kruva?
ek0

#66 Re: Sjeverna Koreja

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 21/04/2015 11:31, edited 1 time in total.
samo malo

#67 Re: Sjeverna Koreja

Post by samo malo »

Kakva ba planina, imali su i Ceceni sumetinu ko Pericuca, pa ih sve Ruje srokali. I Khataba i Dudajeva i Basajeva, usput poravnali Grozni i ostale gradove sa zemljom, a po cecenskim selima teren cistili po principu ko mi se ne svidja, metak u celo.

Dovoljno da ameri zadju po Afganistanu i ubiju svakog ko nosi bradu, i rijesen problem :D

Ko sto su Sovjeti radili, i ta aktika bi im upalila da nije bio upravo CIA-e i Stingera. Talibanima nema ko stingere docerat.

Inace ja mislim da se tamo puno taktizira, nesto mi govori da Amerikancima i odgovara da talibani postoje. Cime bi prepadali svoj narod kad bi rijesili problem Al Qaide. I sam kazes da moraju ratovati, preciznije bi bilo reci da njihovoj vojnoj industriji rat treba. Kome bi prodali oruzje, ako bi US army rijesila sve svoje probleme za par mjeseci :D

Sto se tice S i J Koreje, i tu ima bruka politike. Kad bi se gledala samo vojnicka strana, USA ima moc da unisti cijelu planetu, pa i samu sebe. JEbiga, to kad bi gledali povrsno kao sto neki gledaju.
poznanik

#68 Re: Sjeverna Koreja

Post by poznanik »

ek0 wrote:
poznanik wrote:
Pa kako znaš da Sjeverna Koreja prijeti ratom, možda se ljudi samo brane. Ne smeta njima južna Koreja, već obrnuto, kao i USA
Kad vidim koliko su ljudi nazadni, u kojem rezimu zive, kako zive, cisto sumnjam da su i u glavi "cisti". Pa kad se samo sjetim one njihove reprezentacije na SP-u, jadni ljudi, istraumirani. Ma i da se brane, gazi sve, sravnaj. Prolaze im zivoti u neznanju, zive kao u kavezima (mislim na stanovnistvo), tome treba stati u kraj.
Ma u pravu si...idi sada nastavi igrati igricu :oops:
snaga_znanja

#69 Re: Sjeverna Koreja

Post by snaga_znanja »

ek0 wrote:
poznanik wrote:
Kad vidim koliko su ljudi nazadni, u kojem rezimu zive, kako zive, cisto sumnjam da su i u glavi "cisti". Pa kad se samo sjetim one njihove reprezentacije na SP-u, jadni ljudi, istraumirani. Ma i da se brane, gazi sve, sravnaj. Prolaze im zivoti u neznanju, zive kao u kavezima (mislim na stanovnistvo), tome treba stati u kraj.
Demokratsko pravo ljudi je da zive u totalitarnim rezimima :lol: . Da ti neko djetetu klitoris odreze ili da ti djete gladuje zbog vlastite retardacije...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#70 Re: Sjeverna Koreja

Post by 1946 »

zlatiborka wrote:
2010. - Početak 3. svjetskog rata. Rat će početi u studenome 2010. i završit će u listopadu 2014. Počet će kao običan rat, zatim će biti koršteno prvo nuklearno, a zatim i kemijsko oružje.
2011. - Kao rezultat radioaktivnih padavina, na sjevernoj polutci neće ostati ni životinja ni biljaka. Muslimani tada počinju kemijski rat protiv preostalih Europljana.
2014. - Većina ljudi patit će od čireva, raka kože i drugih kožnih bolesti (kao posljedica kemijskog rata).

U šta ćemo se mi, Bošnjaci, ubrajati :D ?
simpozijum delirijum

#71 Re: Sjeverna Koreja

Post by simpozijum delirijum »

samo malo wrote:
test01 wrote:nato je tigar od papira sto se vidi u afganistanu gdje ne mogu rijesit problem talibana za 10 godina.
nato vojnik nema nikakav motiv za rat vec iskljucivo se oslanja na najsofisticiraniju tehniku sto bi znacilo rokanje iz daljine.

s.koreja ima saveznika u kini i to im je dovoljno. ne treba im niko drugi.
Tigar od papira bi mogao Afganistan rijesiti za tri dana, da primjene recimo ruske metode u Ceceniji.

Poravnat sve sa zemljom, i allahimanet. Kavkaski emirat ispario u vidu magle.

Ali eto, nedemokratska i fasisticka USA to ne radi. Vec se jebavaju sa bradatim komandosima.

Pokusavam samo zamisliti stepen zapjenjenosti Mladena Marica i antiUSA ekipe u slucaju da amerikanci primjene ruske metode sa Kavkaza. Kad srokaju bradonje, onda bu ua fasisti, kad taktiziraju onda im se kofol rugate. Smijesni ste.
e moj sinko , ne pratis vijesti , rokaju Amerikanci i NATO i zesce nego Rusi po Ceceniji ( u Oktobru preko 1000 zracnih napada , plus artiljerija ) ravnaju okolicu Kandahara ko' tepsiju
ali zdaba , nece ih taj narod tamo i vozdra
vratimo se blesavim Sjeverno -Koreancima sa najmanje tri nukearne bombe , jebote vise oce' li se ova planeta smiriti vise ? pa trenutno je oko 40 regionalnih ratova ?
pa bemti sve ! :(
samo malo

#72 Re: Sjeverna Koreja

Post by samo malo »

1946 wrote:
zlatiborka wrote:

U šta ćemo se mi, Bošnjaci, ubrajati :D ?
Mozda ce Torabi poruciti muslimanima u BiH da je dobio poruku sa pet planeta da ce svaku bolest izlijeciti ako se dobro najedu hagra.
zemo_online

#73 Re: Sjeverna Koreja

Post by zemo_online »

rokaju iz bespilotnih letjelica,mozda tu ima i nevinih,djece ,zena. zar to nije zlocin?
Zombie Ba

#74 Re: Sjeverna Koreja

Post by Zombie Ba »

Desert Wind wrote:
kako to iran i sj koreja rusi svjetsko blagostanje isusa ti i kruva?
Kruva mi svojim nazadnim režimima eto kako :bih:
Neko će reć komunizam u SK :lol: Molim vas ljudi komunizam je na Kubi koju btw Amerika drži izoliranom i komunizam je u Kini,ali nažalost sa previše utjecaja amerikanaca no i toga će se riješiti :D Pa i na Venecueli je fino stanje
U Iranu vođeni više ni oni ne znaju čime :lol: Lafo neka vjera kurčeva vjera :lol:
Hemel

#75 Re: Sjeverna Koreja

Post by Hemel »

ko je prvi poceo... da znamo na vrijeme :? :roll:
Post Reply