Kakva ba planina, imali su i Ceceni sumetinu ko Pericuca, pa ih sve Ruje srokali. I Khataba i Dudajeva i Basajeva, usput poravnali Grozni i ostale gradove sa zemljom, a po cecenskim selima teren cistili po principu ko mi se ne svidja, metak u celo.
Dovoljno da ameri zadju po Afganistanu i ubiju svakog ko nosi bradu, i rijesen problem
Ko sto su Sovjeti radili, i ta aktika bi im upalila da nije bio upravo CIA-e i Stingera. Talibanima nema ko stingere docerat.
Inace ja mislim da se tamo puno taktizira, nesto mi govori da Amerikancima i odgovara da talibani postoje. Cime bi prepadali svoj narod kad bi rijesili problem Al Qaide. I sam kazes da moraju ratovati, preciznije bi bilo reci da njihovoj vojnoj industriji rat treba. Kome bi prodali oruzje, ako bi US army rijesila sve svoje probleme za par mjeseci
Sto se tice S i J Koreje, i tu ima bruka politike. Kad bi se gledala samo vojnicka strana, USA ima moc da unisti cijelu planetu, pa i samu sebe. JEbiga, to kad bi gledali povrsno kao sto neki gledaju.