Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

cico x

#51 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by cico x »

Splinter wrote:kod avaza ce biti sa parkingom :mrgreen:

neces vjerovati,ali si pogodio,doduse samo prekoputa starog avaza,tacnije na mjestu gdje bude onaj luna park,info tacna 100%
haubica_i_to_teshka

#52 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by haubica_i_to_teshka »

Hotel "Zageb" (prizemlje) ima prilaz iz dvije ulice. Na neki nacin se pruduzava shetalishe i povezuje Skenderija sa "Marinim' koji postaje poslovni centar pa zapadnim standardima

Nisam ljubitelj te hrane, ali eto, nek' se nadje i za one koji vole ..

Najvaznije, u situaciji kakva je kod nas, bar nekoliko sretnika sa sigurnom platom, a ne da cekaju da se "gazdi" (tugo moja, ko se sve danas odaziva na gazda) digne k*** i isplati poshteno zaradjeno.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#53 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by Toto »

kurty wrote:onaj sa slike u Beogradu...ima auto ispred...

Mislio sam na prilaze za auta...

i mislio sam da moraju to imati...do mene je ;-)
jes na ovo mislio

ovo je u EU :D
Image
simpozijum delirijum

#54 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by simpozijum delirijum »

Toto wrote:
kurty wrote:onaj sa slike u Beogradu...ima auto ispred...

Mislio sam na prilaze za auta...

i mislio sam da moraju to imati...do mene je ;-)
jes na ovo mislio

ovo je u EU :D
Image

a ima li i porcija za konja ? :lol:
Comrad

#55 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by Comrad »

Zna konj sta valja :wink:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#56 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by Toto »

simpozijum delirijum wrote:

a ima li i porcija za konja ? :lol:
ima,
za konje je ulaz sa druge strane :D :D
manki

#57 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by manki »

mig wrote:Hvala momci, ovakve reakcije nisam ocekivala ;-)

Sto se tice gore pomenutog McCafe-a, u Beogradu McCafe postoji u Mc-u na Slaviji i na Terazijama.

“Tamo se moze popiti espresso, cappucino, macchiato, cafe latte, aromatizovane kafe, više vrsta frapea i čajeva. Osim toga, u ponudi "McCafe" su i razne vrste kolača: malina korpice, esterhazi, oranž-nugat, zaher, kupina cheese cake, kokos rolat, mafini, krofne i slično.”

Ovo je McDonald’s na Slaviji. Ni nalik na cevabdzinicu... oni medjusobno nikako ne mogu biti konkurencija.

Image
I na Novom Beogradu - Fontana, ima McCafe. ;)
mig

#58 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by mig »

manki wrote: I na Novom Beogradu - Fontana, ima McCafe. ;)
U pravu si... ;-)
Ako nekog zanima, ovako izgledaju McDonald's-i u Bgdu. Neko je pomenuo da bi Mc mogao da se otvori u BBI centru... kod nas je otvoren u Sopping centru Usce i Delta city.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by mig on 21/11/2010 21:02, edited 1 time in total.
ssmmiilleeyy

#59 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by ssmmiilleeyy »

Il pojeo Hambaš kod Taleta ili u Mc isti djavo dodje

ne može on meso iz Amerike nikada prodavati po BiH

Nego je to valjda ono što se zove zavarati mozak,pa bi mi brend placali skuplje

Uostalom ne mogu ti BigMac-ovi s filettima kod Taleta pogotovo ono kad kada onaj čili i majoneza cure sa strane uhh
BSn

#60 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by BSn »

Makar je u McD-u razdvojen sistem naplate od sistema pravljenja obroka, pa ne gledas kako ti na tvoje oci teta uzima novac i istom rukom pljeska po lepini na koju ce kolega nabaciti pljesku (Tale), a i nisu im pultovi pljesnjivi i prljavi k'o kod Taleta.

Kad se trujes za svoje pare, ne moraju ti jos oni dodatno sve to ogaditi. A ceif je ceif, pa tako i ponekad otici u McD i ubiti se fast foodom tako da zacepis sve krvne zile.
ssmmiilleeyy

#61 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by ssmmiilleeyy »

Ja sam Taleta naveo kao primjer

Imaš u gradu još dosta dobrih mjesta za pojesti brzu hranu

Nego što se mi prsimo pa hoćemo da budemo Amerikanci

:sax:

Zar stvarno mislite da Mc moze biti bolji od Cevapa u Veneri ili od pljeske u Zmaju ??
manki

#62 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by manki »

ssmmiilleeyy wrote:
Zar stvarno mislite da Mc moze biti bolji od Cevapa u Veneri ili od pljeske u Zmaju ??
Svako ima svoj ukus. Možda tebi ne može biti bolji, nekom drugom već jeste. Nikako mi ne ide u glavu kako ljudi ne mogu skontati da svi nemaju isti ukus, i non-stop iznova se vrti priča "zar mislite da mogu biti bolji od naših bureka i ćevapa" :?
BSn

#63 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by BSn »

Ma znam, mene nervira kako je Tale prop'o (klasicna bosanska filozofija - kad ti ide, onda vise nista ne odrzavas, ne ulazes i pustas da to sve pokrije prasina, nelogicno al' eto).

Necu ja da budem Amerikanac, ja samo hocu slobodu izbora. Hocu za svoju lovu da se trujem podjahkad u Burgeru, djahkad u McD, nekad na cevapima, itd.

Ja, recimo, vise volim otici u Burger King i zalijepiti krvne zile tamo, nego na cevapima, pogotovo kad su ti cevapi jedina opcija.
sarajevsko_pivo

#64 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by sarajevsko_pivo »

Znaci Beograd ima 11 mcd restorana?

Kad bi McD mogao doci kod nas, ako su stvarno u pregovorima?
The Nightwatchman

#65 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by The Nightwatchman »

ssmmiilleeyy wrote:Ja sam Taleta naveo kao primjer

Imaš u gradu još dosta dobrih mjesta za pojesti brzu hranu

Nego što se mi prsimo pa hoćemo da budemo Amerikanci

:sax:

može radi nečega što se zove HACCP standard. ali džaba je to objašnjavati nekome ko ne konta.

hebo ti meso sa bosanskih pašnjaka, kad slinto pare uzima istom rukom kojom pljesku u lepinju stavlja. ili luk grabi onom šapom s kandžama pa onda se usekne i hrakne kroz prozor.....
Last edited by The Nightwatchman on 21/11/2010 19:25, edited 1 time in total.
sarajevsko_pivo

#66 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by sarajevsko_pivo »

Ipak mislim da McD nece u 2011 doci u Sarajevo.

Nemaju ni skladiste
karanana

#67 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by karanana »

vidi onaj jedan se otvorio samo 2-3 mjeseca nakon zavrsetka bombardovanja.

da li su mcdonaldsi u beogradu/srbiji fransizni restorani ili su svi/neki otvoreni direktno od strane mcdonalds korporacije?
mislim da su oni prvi iz 88/89 otvoreni direktno od strane mcdonaldsa bez fransize. to bi najbolje bilo i ovdje ali izgleda da se to nece desiti jer smo im riskantna zemlja da ulazu pa bi oni vjerovatno najradije prodali fransizu. ali nema ovdje niko sposoban da to kupi i drzi po standardima. trebamo cekati arape da zavrse onaj shopping centar ili miskovica da udje ovdje i otvori. kladim se da ce se u banja luci mcd otvoriti prije nego u sarajevu.
Comrad

#68 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by Comrad »

Ja mislim kad bi se cevabdzinica sa higijenskim uvjetima kakvi su ovdje otvorila u americi ljudi bi pomrli u sekundi. Nego smo mi vise navikli na te bakterije i nehigijenske uslove. Meni dovoljno govori opremljenost toaletima u nasim cevabdzinicama, hebo to, bolje prosirit za jos jedan sto. Ko da smo u mracnom dobu.

Ja bih volio da dodje McD cisto zbog konkurencije i nista vise i pokaze ovim nasim lokalnim biznisMenima kako se bori za kupca/klijenta.
The Nightwatchman

#69 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Comrad wrote:Ja mislim kad bi se cevabdzinica sa higijenskim uvjetima kakvi su ovdje otvorila u americi ljudi bi pomrli u sekundi. Nego smo mi vise navikli na te bakterije i nehigijenske uslove. Meni dovoljno govori opremljenost toaletima u nasim cevabdzinicama, hebo to, bolje prosirit za jos jedan sto. Ko da smo u mracnom dobu.

Ja bih volio da dodje McD cisto zbog konkurencije i nista vise i pokaze ovim nasim lokalnim biznisMenima kako se bori za kupca/klijenta.
ovo je jedna sasvim logična rečenica i razmišljanje. upravo je to u pitanju.
NekoIzMase

#70 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by NekoIzMase »

Za kupovinu franšize je prvo potrebno 250 000 $ pa se onda pokazivati. Čisto sumnjam da će neko u skorije vrijeme uplatiti taj novac na njihov račun. To je ogromna investicija za lanac brze hrane i period povratka tog novca bi bio dosta dug uzimajući u obzir postojeće cijene iznajmljivanja poslovnog prostora i slabu kupovnu moć građana.
"How Much Does a McDonald's Franchise Cost?"
The McDonald's Corporation requires a minimum of $250,000 of non-borrowed personal resources to consider you for a franchise. In other words you need $250,000 cash on hand to just start the discussion process with McDonald's. If you do not have $250,000 available click here to contact a franchise consultant who can recommend other great franchises in your specific price range. If you have $250,000 available read on...
ultima_palabra

#71 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by ultima_palabra »

Čest je slučaj u Evropi da se McD restoran otvori u nekoj kulturno-istorijski važnoj zgradi.
The Nightwatchman

#72 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

NekoIzMase wrote:
Za kupovinu franšize je prvo potrebno 250 000 $ pa se onda pokazivati. Čisto sumnjam da će neko u skorije vrijeme uplatiti taj novac na njihov račun. To je ogromna investicija za lanac brze hrane i period povratka tog novca bi bio dosta dug uzimajući u obzir postojeće cijene iznajmljivanja poslovnog prostora i slabu kupovnu moć građana.
"How Much Does a McDonald's Franchise Cost?"
The McDonald's Corporation requires a minimum of $250,000 of non-borrowed personal resources to consider you for a franchise. In other words you need $250,000 cash on hand to just start the discussion process with McDonald's. If you do not have $250,000 available click here to contact a franchise consultant who can recommend other great franchises in your specific price range. If you have $250,000 available read on...
to je 350.000 KM. jel ti znas da ima auta po gradu koja se po ovoj nasoj kaldrmi voze, a koja kostaju priblizno toliko?
power

#73 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by power »

Tale je "odlican", "fantastican", "super" ... ne jedem tamo od kako sam se sa zoharom morao boriti ko ce prvi stici do pljeke koju sam narucio, naravno odustao sam i prepustio je njemu. :x

MCD ! :bih: :thumbup:
The Nightwatchman

#74 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

ja ponavljam svima da McD ima implementiran HACCP standard. ko ne zna o cemu se radi, neka progugla. neuporedivo je to sa bilo kojom ćevabdžinicom u gradu, uz svo dužno poštovanje prema njima.

ja mcdonalds proizvode ne konzumiram (osim možda sladoled :D ) ali mislim da treba biti u sarajevu.
duboka_misao

#75 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Post by duboka_misao »

fransiza u njemackoj kosta 500.000 eura :D ko zna njemacki evo i uslova
http://mcdw.ilcdn.net/MDNPROG9/mcd/file ... ollten.pdf
Locked